Forum za ljubitelje ptica
 
PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
www.sekcija-pticara.rs
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
http://www.sof.rs/
Zvaničan sajt SOF-a

Delite | 
 

 Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača

Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
Marjan

avatar

Broj poruka : 1557
Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 39
Lokacija : Pirot, R. Srbija.

PočaljiNaslov: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Ned Okt 07, 2012 9:07 pm

Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača

Januar
Osvetljenje od 07: 00 do 16: 00 h. ( Prosečno osvetljenje oko 8- 9 h ). Procenat vlažnosti vazduha je od 45% do 65%. Za određivanje prave vlažnosti vazduha primenjujem vlagometar- higrometar.

Februar
Osvetljenje od 6: 30 do 16: 30 h. (Prosečno osvetljenje oko 9- 10 h ). U ovom mesecu pripremam svu opremenu za predstojeće razmnožavanje ptica.

Mart
Osvetljenje od 6: 00 do 17: 00 h. (Prosečno osvetljenje oko 10- 11 h ). U periodu od Oktobra do Marta- zimskom periodu, ptice sun na dijet semenskoj ishrani. Uz uvođenje multivitaminskih preparata- FERTI- VIT. Odvajanje parova. Prestanak dodavanja u ishrani voće, povrće i zeleniš, ali zato u ishrani ubacujemo meku hranu i naklijalo seme.

April
Osvetljenje od 5: 30 do 17: 30 h. (Prosečno osvetljenje oko 11- 12 h ). Početak meseca je uglavnom period kada su ženke na jajima, dok druga polovina je period izleganja prvih mladih u uzgajalištu.

Maj
Osvetljenje od 5: 30 do 18: 30 h. (Prosečno osvetljenje oko 13 h ). Period koji najviše raduje svakog uzgajivača ptica, jer tad se najveći broj parova nalazi u odgoju mladih.

Jun
Osvetljenje od 5: 00 do 19: 00 h. (Prosečno osvetljenje oko 14 h ). Period koji najviše raduje svakog uzgajivača ptica, jer tad se najveći broj parova nalazi u odgoju mladih. Odvajanje mladih iz prvog legla i prebacivanje u obdaništa- volijera. Ubacivanje u ishranu mladih ptica, voće, povrće i zeleniš.

Jul
Osvetljenje od 5: 00 do 20: 00 h. (Prosečno osvetljenje oko 15 h ). Period koji označava završetak razmnožavanja ptica. Krajem meseca, poslednji parovi odgajaju mlade. Mladi iz prvih legla ulaze u period mitarenja. Ubacivanje u ishranu mladih ptica, voće, povrće i zeleniš.

Avgust
Osvetljenje od 5: 30 do 19: 30 h. (Prosečno osvetljenje oko 14 h ). Stare ptice ulaze u mitarenje kao i mlade ptice iz preostalih legla. Ubacivanje u ishranu mladih kao i starih ptica, voće, povrće i zeleniš, prestajem sa davanjem meke hrane i naklijalog semena. Dodavanje u vodi multivitamin, konkretno iz mog ugla MUTA- VIT jednom u deset dana.

Septembar
Osvetljenje od 6: 00 do 19: 00 h. (Prosečno osvetljenje oko 13 h ). Period mitarenja, da bi početkom meseca mlade ptice iz prvih legal završile proces mitarenja.

Oktobar
Osvetljenje od 6: 30 do 18: 00 h. (Prosečno osvetljenje oko 12 h ). Ovo je mesec odabiranja ptica za matično jato. Kao i period početka izložbi.

Novembar
Osvetljenje od 7: 00 do 17: 30 h. (Prosečno osvetljenje oko 11-12 h ). Izložbe u jeku sezone. Ptice u matičnom jatu na dijet ishrani uz svakodnevno daodavanje u ishrani voće, povrće i zeleniš.

Decembar
Osvetljenje od 7: 30 do 16: 30 h. (Prosečno osvetljenje oko 10 h ). Početkom meseca Državni šampionat SOF-a i označavanje završetka takmičarske sezone. Sve ptice su u fazi mirovanja. Ishrana dijet uz svakodnevno daodavanje u ishrani voće, povrće i zeleniš. Kao i dodavanje u vodi multivitamin, konkretno iz mog ugla OMNI- VIT jednom u deset dana.

Autor- Marjan Stanijev_________________
Pravda je spora ali dostižna.

Nazad na vrh Ići dole
gocke

avatar

Broj poruka : 200
Datum upisa : 01.03.2010
Lokacija : stokholm

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Uto Jan 01, 2013 9:00 pm

Januar
Ulaskom u novu godinu pocinjemo sa podizanjem svetla 5 minuta svakodnevno. Do tada je svetlost bila pristupacna mojim pticama izmedju 08-17. Povecavanje svetla regulise se tajmerom firme Basser ( svi uredjaji su prikljuceni na njega, jonizator,dnevno svetlo i pomocno nocno svetlo). Lampe su mi firme arkadija za ptice jacine 58w koje sadze vitamin D3 koji je neophodan pticama...menjam ih svake godine sa pocetkom podizanja svetla. Jajcanu hranu dobivaju dvaput nedeljno utorkom i subotom, uz dodavanje vitaminskih preparata omni-vit, calci-lux, cometaves i megabactin, a jedanput nedeljno dodajem i ulje( lososovo, bakalara ili ulje ckalja). Tokom cele godine u prokuvanu vodu za pice pticama dodajem
ponedeljak-ekstrakt maslacka
utorak-jabukovo sirce
sreda-ekstrakt koprive
cetvrtak-vitamin K1
petak-jabukovo sirce
subota-ekstrakt-ckalja
nedelja-vitamin K1
Semenska mesavina se sastoji od kvalitetne hrane specijalno napravljene (fabricki) za ptice koje uzgajam.

Februar

Jedina promena duzina svetla, odvajanje ptica po polovima i tada ih tretiram sa ESB i propolis.

Mart

Jako vazan mesec za uspesnu reprodukciju faune. Od prvog marta pocinjem pticama svakodnevno davati jajcanu hranu firme Complet za faunu ( najkvalitetnija) po istom receptu s tim sto pocinjem dodavati i bredmax i zamenjujem ulja. Pocinjem davati 3 put nedeljno ulje psenicnih klica koje ima visok procenat E vitamina. Od 25 marta jajcanu hranu dodajem klijalim semenom svakodnevno i Ferti-vit.

April

Detaljna dezinfekcija priplodnih kaveze i ostale opreme sa proizvodima HP7 i steramina G. 10 aprila ptice spajam po polovima, stajem sa produzivanjem svetla koje u ovom periodu iznosi 16,5 sati. Ako je sve kako treba prva jaje se ocekuju krajem ovog meseca.

Maj

Polovinom meseca pocinju da izlaze prvi mladi. Roditelji tada dobivaju Flagella-mix protiv E-coli (ubice mladih ptica u gnezdu). Stiglicima je do petog dana starosti mladih u gnezdu izbacena sva semenska hrana. Jedina hrana je jajcana pojacana crvima a od osmoh dodajem i klijalo seme.


Jun

Nema promena za razliku od maja, ocekujem osamostaljivanje mladih i ponovno pravljenje novih gnezda. Mladima prvih dana po odvajanju dajem semensku hranu koja je predhodno bila natopljena u vodi 24 sata.

Juli

Do kraja jula i poslednje mlade iz druge ture odvajam od roditelja, razdvajam priplodne ptice i pocinjem sa smanjenjem svetlosti. Mlade iz prve ture u ovom mesecu tretiram sa ESB i propolis.

Avgust

Sezona mitarenja. Iz jajcane hrane su izbaceni, bredmax, omni-vit i klijalo seme a pocinjem sa dodatkom Moulting oil.

Septembar

Ptice zavrsavaju sa menjanjem perja. Tretman Baycox

Oktobar

Prebiranje ptica i polovinom oktobra prodaja primeraka koji mi nisu potrebni za sledecu uzgojnu sezonu.

Novembar i decembar

Vreme mirovanja. Hrana voda i tretman ESB i propolis


Na zalost za uspesan odgoj ovih ptica potrebno je mnogo ulaganja, vremena,truda (krv suze i znoj) ali opet i sve je to uzalud ako nase ptice ne tretiramo antibioticima kao preventivu.
Ptice ce se uvek razboleti i uginuti, ali ovim smanjujemo uginuca. Voleo bih da me neko razuveri, ali na zalost to je neminovno.
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

avatar

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 22
Lokacija : Indjija

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Uto Jan 01, 2013 9:07 pm

Gocke koja je cena tih lampi sto sadrze vitamin D3 ?

_________________
Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
gocke

avatar

Broj poruka : 200
Datum upisa : 01.03.2010
Lokacija : stokholm

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Uto Jan 01, 2013 9:11 pm

Matija95 ::
Gocke koja je cena tih lampi sto sadrze vitamin D3 ?

zavisno od velicine. Ovo sto ja koristim su 23 eura
Nazad na vrh Ići dole
kima

avatar

Broj poruka : 200
Datum upisa : 28.02.2010
Godina : 36
Lokacija : Kragujevac

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Uto Jan 01, 2013 9:27 pm

Marjane koristim i sam orluxove preparate pa mi je malo cudno to da Muta-vit i Omni-vit dajes jednom u deset dana...ako se zna da se Omni vit daje dva puta nedeljno tokom cele godine...a Muta-vit tri puta u toku nedelje u sezoni mitarenja...kakva je svrha takvog davanja?
Nazad na vrh Ići dole
Marjan

avatar

Broj poruka : 1557
Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 39
Lokacija : Pirot, R. Srbija.

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Uto Jan 01, 2013 9:50 pm

kima ::
Marjane koristim i sam orluxove preparate pa mi je malo cudno to da Muta-vit i Omni-vit dajes jednom u deset dana...ako se zna da se Omni vit daje dva puta nedeljno tokom cele godine...a Muta-vit tri puta u toku nedelje u sezoni mitarenja...kakva je svrha takvog davanja?

Orluksove preparate, kao i versela laga semenske hrane, koristim od 2003. Dosadašnje iskustvo sa tim preparatima Omni - vit i Muta- vit u mom jatu su najbolje rezultate dali tim tretmanom. Možda izgleda drugačije od proizvođačkog predloga, ali kod mojih ptica itekako daje odlične rezultate.

_________________
Pravda je spora ali dostižna.

Nazad na vrh Ići dole
kima

avatar

Broj poruka : 200
Datum upisa : 28.02.2010
Godina : 36
Lokacija : Kragujevac

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Uto Jan 01, 2013 9:58 pm

Nije bitno koliko godina unazad ih koristis...ja ih koristim jos kad niko nije ni cuo za orlux...ako je proizvodjac izbacio uputstvo upotrebe po meni je to isto kao kad imas anginu pa pijes pentraksil jednom u 10 dana...ali ok tvoj sistem je takav skidam kapu
Nazad na vrh Ići dole
Marjan

avatar

Broj poruka : 1557
Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 39
Lokacija : Pirot, R. Srbija.

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Uto Jan 01, 2013 10:09 pm

Kima, uredu je da tako pišeš. Tako i treba da bude to jes da se poštuje proizvođačka deklaracija.

Ali ovako ću ti lakše objasniti

1. Bavim se uzgoju hibrida različitih filijalnih generacija.
2. Sterilitet kod muških primeraka kreće se oko 50%, kod ženki je ogroman, za sada sam imao samo jednu F3 ženku plodnu.
3. Oplodnja jaja mi se kreće oko 10% od svih snešenih jaja.
4. Od oplođenih jaja izlegnu se oko 95% pilića.
5. Od izleženih mladih, unazad četri godina koliko se tom hibridizacijom bavim, očuvao sam sva izležena mlada. Pod očuvana, podrazumevam, osamostaljena, završila mitarenje, prezimila i ušla u prolećno razmnožavanje.
6. Za te četri sezone uzgoja, uginuo je samo jedan hibrid F3. ( I to kakva ptica? PticA koja mi je ostvarila dečački san)!

Rezime- Možda izgleda drugačije od proizvođačkog predloga, ali kod mojih ptica itekako daje odlične rezultate

Pa pošto čuvam i uzgajam ptice koje nemogu nigde kod nas, kao i kod vrlo mali broj inostranih uzgajivača da kupim, nema mi druge nego da ih čuvam kao malo vode na dlanu!

Obrati pažnju nasliku
U kakvom je fizičkom, kondicionom i kvalitetu pera taj hibrid!

_________________
Pravda je spora ali dostižna.

Nazad na vrh Ići dole
kima

avatar

Broj poruka : 200
Datum upisa : 28.02.2010
Godina : 36
Lokacija : Kragujevac

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Uto Jan 01, 2013 11:03 pm

Sve je to za pohvalu..svaka cast...na slici je?bastard stajnc x kanarinac....
Sad mene zanima konkretno za vitaminske preparate...Znaci za bolju kondiciju ptica ne treba se pridrzavati uputstva proizvodjaca?vec proizvoljno dodavati vitamine...Davanjem vitamina po preporucenoj dozi nisu ti se pokazivali rezultati?
Nazad na vrh Ići dole
Marjan

avatar

Broj poruka : 1557
Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 39
Lokacija : Pirot, R. Srbija.

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Uto Jan 01, 2013 11:24 pm

,,Rezime- Možda izgleda drugačije od proizvođačkog predloga, ali kod mojih ptica itekako daje odlične rezultate,,

Nije da pametujem ali svojim pticama ka da su zdrave i nemaju vidljive sintome neke bolesti nikad ama baš nikad nedajem antibijotik, jer i sebi to ne radim ( nepijem antibijotik ka da sam zdrav)!

Što se tiče vitamina, sve potrebe ptica za vitaminima, aminokiselinama trudim se da obezbedim adekvatnom ishranom preko zrnastu, meku i voćnu hranu. Ali ipak korigujem tom recepturom kao što sam napisao u prethodnim porukama!

_________________
Pravda je spora ali dostižna.

Nazad na vrh Ići dole
gocke

avatar

Broj poruka : 200
Datum upisa : 01.03.2010
Lokacija : stokholm

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 1:24 pm

Marjan Pirot ::
,,Rezime- Možda izgleda drugačije od proizvođačkog predloga, ali kod mojih ptica itekako daje odlične rezultate,,

Nije da pametujem ali svojim pticama ka da su zdrave i nemaju vidljive sintome neke bolesti nikad ama baš nikad nedajem antibijotik, jer i sebi to ne radim ( nepijem antibijotik ka da sam zdrav)!

Što se tiče vitamina, sve potrebe ptica za vitaminima, aminokiselinama trudim se da obezbedim adekvatnom ishranom preko zrnastu, meku i voćnu hranu. Ali ipak korigujem tom recepturom kao što sam napisao u prethodnim porukama!

Antibiotik i ja sam da se ne treba davati,, ali tu nemamo mi veliku ulogu vec to zavisi od ptica koje gajimo. Na primer kod crnih cajzli mortalitet mladih ptica pred i za vreme mitarenja je uzasan bez antibiotika. Kod mutacija stiglica mislim na majore tadodje mortalitet ogroman bez antibiotika... Ne pametujem i ovo nisu misljenja vec provereno od strane velikih odgajivaca i veterinara. Kada kazem veterinar, u evropi ovde mislim prvenstveno na Belgiju i Holandiju na svakom skupu pticara, dal faune evrope ili kanarinaca prisustvuju i veterinari cija je specijalnost bas ptice.

Sto se tice muta-vit i njegovog davanja mislim da se tu treba pridrzavati upustva, jer su ptice mnoge osetljive u sezoni mitarenja. Opet svako ima svoja iskustva i nacine hranjenja ptica i to postujem.
Nazad na vrh Ići dole
Bogdanik

avatar

Broj poruka : 691
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 30
Lokacija : Leskovac

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 4:06 pm

Gocke ti si predstavio svoj nacin uzgoja u nekoj temi sto je za svaku pohvala, iskreno si naveo sve sto dajes svojim pticama i vreme kada dajes sto verovatno retko ko hoce da kaze. Ali da se ne moze uzgajati bez antibiotika to nikako ne stoji, ja nikom ne zameram, normalo je za nekog ko uzgaja mutacije da mu zbog antibiotika ugibaju ptice vredne vise stotina evra. Ljudi imaju averziju prema riziku i krecu se linijom manjeg otpora, ali uzgoj majora je usao u tzv "vrzino kolo" iz kojeg nema izlazka ili je izlazak vrlo skop da tu cenu niko nece da plati. Zato ce se majori uvek uzgajati sa puno hemije i lekova, jednostavno receno bez prirodnog imuniteta. Jos jednom sve pohvale tebi na iskrenosti, nisu svi kao ti, kod nekih cak i kad kupis pticu nece da kazu sta sve koriste da je odrze u zivotu.
Puno pozdrava
Nazad na vrh Ići dole
border

avatar

Broj poruka : 365
Datum upisa : 13.03.2011
Godina : 63
Lokacija : Zenica BiH

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 4:11 pm

gocke,
ja podržavam Marjan Pirot
nisi ga razumio
on ima stabilno,svoje jato i u pravu je
svi mi uvozimo smeće da bi uspjeli
ja sam jedan od tih
industrija se razvila zahvaljujići budalama
ako navikneš ptice na hemiju udri po eurima
nikad ih nećeš stići
Nazad na vrh Ići dole
gocke

avatar

Broj poruka : 200
Datum upisa : 01.03.2010
Lokacija : stokholm

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 4:45 pm

border ::
gocke,
ja podržavam Marjan Pirot
nisi ga razumio
on ima stabilno,svoje jato i u pravu je
svi mi uvozimo smeće da bi uspjeli
ja sam jedan od tih
industrija se razvila zahvaljujići budalama
ako navikneš ptice na hemiju udri po eurima
nikad ih nećeš stići

I ja se slazem sa svima i svim nacinima uzgoja koji su uspesni.
Smece ne treba uvoziti ni posto, jer smece uvek ostaje smece!! Uvezes kvalitet i imas kvalitetne ptice. Zavisi ko sta drzi od ptica, ja sam naveo samo neke ptice koje su nemoguce za odrzavanje bez antibiotika,,tu jos mogu da napomenem jos mnogo juzno i severno americkih cajzli, lazule indigo zebe, jurke, nase mutirane cajzle itd.. Drzao sam i ja kanarince kao i ti, satine CM i kupovao ne smece vec kvalitet te ptice su sada dole u Srbiji,,skupe jesu i od naj odgajivaca kao sto su Constant van Santen, Didier van dethulst i Gilbert van den Bore.. i veruj mi svi su mi i sami rekli kako i sta i koliko cesto da im dajem od ANTIBIOTIKA. Opet napominjem zavisi sta drzis od ptica a nema nikoga ozbiljnijeg odgajivaca ko ne koristi medicinu. NEMA!!!
POZDRAVLJAM svokog ko drzi ptice bez antibiotike..ali moj savet je svima ne pocinji drzati odredjene ptice ako nemate namere promeniti misljenje u vezi antibiotike
pozz
Nazad na vrh Ići dole
border

avatar

Broj poruka : 365
Datum upisa : 13.03.2011
Godina : 63
Lokacija : Zenica BiH

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 5:11 pm

gocke,
prvaci BiH a meni se čini i dalje,djeca igraju se sa bastardima i proizvodnjom štiglića
prirodni-neću ih prijaviti jer nemam kome prijaviti u BiH
mogu ti poslati pehare Very Happy i diplome ako hoćeš-prvaci BiH
u Zenici postoji firma koja prodaje isključivo holandska
preparate
oni ne znaju ni gdje je to a da i znaju nemogu kupiti Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
mica vasic

avatar

Broj poruka : 86
Datum upisa : 18.12.2010
Godina : 47
Lokacija : Aleksinac

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 5:17 pm

.


Poslednji izmenio mica vasic dana Uto Dec 24, 2013 5:54 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
border

avatar

Broj poruka : 365
Datum upisa : 13.03.2011
Godina : 63
Lokacija : Zenica BiH

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 5:28 pmnamjerno ova fotografija
ide još ako treba
Nazad na vrh Ići dole
gocke

avatar

Broj poruka : 200
Datum upisa : 01.03.2010
Lokacija : stokholm

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 5:31 pm

border ::


namjerno ova fotografija
ide još ako treba

Da i sta je specijalno sa ovom slikom??
Nazad na vrh Ići dole
border

avatar

Broj poruka : 365
Datum upisa : 13.03.2011
Godina : 63
Lokacija : Zenica BiH

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 5:42 pm

specijalno sa ovom slikom je što nema veze sa onim što
ti pričaš
to je ista vrsta,nema hemije,djeca uzgajaju,nema šlepera
hemije i propade holandsko-zenička firma
Nazad na vrh Ići dole
border

avatar

Broj poruka : 365
Datum upisa : 13.03.2011
Godina : 63
Lokacija : Zenica BiH

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 5:49 pm

izvinjavam se ima još specijalnije affraid
kad kupiš ptice sa grinjama moraš ih čitav život liječiti
kad kupiš ptice sa šugom na nogama liječi ih
kad kupiš tvoje ptice liječi ih

meni se čini da se ne razumijemo
možemo li nabaviti normalne ptice da ih ne liječimo
Nazad na vrh Ići dole
kima

avatar

Broj poruka : 200
Datum upisa : 28.02.2010
Godina : 36
Lokacija : Kragujevac

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 5:55 pm

i ja nisam davao antibiotike ranijih godina kad ih nisam imao...prosto je divno slusati pticare naseg regiona kad pocnu da pametuju..steta sto nemozemo da izlazimo na svetske izlozbe inace bi svi batalili da se takmice jer ne bi imali sanse...steta sto evropljani ne dolaze na ovaj sajt...mislim da bi odmah batalili da daju lekove kad bi procitali postove kako se ptice odgajaju bez...Verovatno su Freddy,Van.Der Mol,Joseph Wolfcarius,Oskar Dhull,Dirk De Jonge,Mark VanHove,Lindsey De Roo,Marinus Schoonhoven,Inge Meyfroodt jedni od najvecih ugajivaca majora u svetu totalne budale i neznalice cim ptice tretiraju antibioticima...
Nazad na vrh Ići dole
border

avatar

Broj poruka : 365
Datum upisa : 13.03.2011
Godina : 63
Lokacija : Zenica BiH

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 6:04 pm

ništa pametovati KIMA
odmah diplome i medalje na ovom forumu
ko će prvi ,ja ili TI
ja imam snimljeno ali meni se čini da ćeš ti sutra
Nazad na vrh Ići dole
gocke

avatar

Broj poruka : 200
Datum upisa : 01.03.2010
Lokacija : stokholm

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 6:05 pm

mica vasic ::
Gocke,
kad "border" kaze "smece", on misli na ptice koje su bile primoravane na hemiju i pre nego sto su bile u jajetu.
I ne bi se bas slozio da "nema ozbijnijeg odgajivaca a da ne koristi medicinu". Ima i onih koji imaju drugacija iskustva .Licno poznajem takve, uspesne odgajivace, i u tvom "komsiluku"...
Slazem se da je odgoj nekih vrsta ptica (ali ne i svih onih koje si ti spomenuo) veoma tezak bez"medicine", ali to je vise vezano za mikroklimu i sve druge uslove kucnog odgoja (velika odstupanja od prirodnih uslova, kojima ih je evolucija prilagodjavala milionima godina)...
pozzz

Mico reci mi koji su to uzgajivaci blizu mene koje znas... zivo me interesuje.. Border kad budes poceo sa uzgajanjem ptica koje sam ja naveo u postu, mozemo popricati ponovo o ovoj temi.
Nazad na vrh Ići dole
gocke

avatar

Broj poruka : 200
Datum upisa : 01.03.2010
Lokacija : stokholm

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 6:08 pm

border ::
ništa pametovati KIMA
odmah diplome i medalje na ovom forumu
ko će prvi ,ja ili TI
ja imam snimljeno ali meni se čini da ćeš ti sutra
pogledaj i ti isto moje ptice pa uporedi sa svojim... nemam diplome jer idemo na razlicita takmicenja
Nazad na vrh Ići dole
kima

avatar

Broj poruka : 200
Datum upisa : 28.02.2010
Godina : 36
Lokacija : Kragujevac

PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   Sre Jan 02, 2013 6:12 pm

ptice koje drzim u srbiji niko nema...a kvalitet satine kanarina mojih kod vas u bosni nece imati jos 100 godina...Slobodno pitaj sudiju Dragana Lazarevica da li neko ima kvalitetnije satinete u mozaiku od mene...sam kim da se takmicim?
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača   

Nazad na vrh Ići dole
 
Januar – Decembar u uzgajalištu iz ugla uzgajivača
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Odrzavanje :: Nega i zaštita ptica-
Skoči na: