Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Satine kanarinci

Ići dole 
+10
pero
jevca5
BORA
dr.nenad86
ticar
DraganKG
Rale KG
Koki-Baba
IGOR 72
Danijel
14 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2
AutorPoruka
srxa

Broj poruka : 161
Datum upisa : 27.10.2011
Godina : 47

Satine kanarinci - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Satine kanarinci   Satine kanarinci - Page 2 Icon_minitimeNed Apr 15, 2012 9:37 pm

ticar ::
je ali znam ljude koji rade nosioce preko crnih ptica i nikad do sad nisu dobili lipokrom pticu,tj melaniko.

Je, ticar, znam i ja ljude koji igraju bingo i nikada jos nisu dobili...sto ne znaci da neko nije dobio Very Happy .

Imam jednu zenku, opal bez crteza uparenu sa opal crnim, zivo me interesuje sta ce biti dogodine ako bude muskih iz tog legla pa ih parim sa satineom.
Nazad na vrh Ići dole
pero

pero

Broj poruka : 163
Datum upisa : 20.04.2010
Godina : 71

PočaljiNaslov: Re: Satine kanarinci   Satine kanarinci - Page 2 Icon_minitimePon Apr 16, 2012 12:51 am

Znamo što je spolno vezano nasljeđe. Lako je slijediti mutaciju. U mom bi se slučaju trebalo eliminirati muško potomstvo da se ne bi dobila crna serija satine.
Pitanje je drukčije. Volio bi odgovoriti branetuOS ali nemam potrebog iskustva.
Mogu si postaviti pitanje dali su (u koliko je njegovo pitanjetočno jer sam prisustvovao prezentaciji teme) ptice koje smo do sada izlagali produkt"greške u standardu".
Ima i one druge teorije koja kaže da moguć izabela satine. Stvar je u tome kako se ponašaju aleli - odnosno koliko svojstava mogu sadržavati, a koliko od toga mogu kontrolirati. Primjer - bijela mačka sa plavim očima je gluga. Od 3 svojstva, koja sadrži gen može kotrolirati 2. Očito da je sluh recesivan i van kontrole.

Nazad na vrh Ići dole
pero

pero

Broj poruka : 163
Datum upisa : 20.04.2010
Godina : 71

PočaljiNaslov: Re: Satine kanarinci   Satine kanarinci - Page 2 Icon_minitimePon Apr 16, 2012 1:13 am

Srxa - ako budeš birao recesivno potomstvo to je put do lipokrom ino ptica, kroz nekoliko godina tako ciljane selekcije.
Nazad na vrh Ići dole
Pepikg

Pepikg

Broj poruka : 212
Datum upisa : 29.10.2011
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Satine kanarinci   Satine kanarinci - Page 2 Icon_minitimeSub Jun 01, 2013 2:32 pm

Satine kanarinci - Page 2 Picture20337

Treba mi informacija,na slici je satine(prve dve su feo).
Koji je to satine,tacan naziv?
Mozaik,ili samo zuti ili nesto trece?
Nazad na vrh Ići dole
phaeo92

phaeo92

Broj poruka : 64
Datum upisa : 09.11.2011
Godina : 55

PočaljiNaslov: Re: Satine kanarinci   Satine kanarinci - Page 2 Icon_minitimeSub Jun 01, 2013 4:08 pm

Satine žuti neintezivni.
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

Broj poruka : 432
Datum upisa : 31.12.2009
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Satine kanarinci   Satine kanarinci - Page 2 Icon_minitimeSub Jun 01, 2013 5:11 pm

phaeo92 ::
Satine žuti neintezivni.

potpisujem
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Satine kanarinci   Satine kanarinci - Page 2 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Satine kanarinci
Nazad na vrh 
Strana 2 od 2Idi na stranu : Prethodni  1, 2

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu