| Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
|
+97Miloš Stalać coja danee9877 amir2 saggit MilanNis karlo28 markan banex Miljan B. daniel87 Don Milanessi Dusan91ks Pash031 cica danee987 lepotica cana marinac1 TomoCv Marjan milojed gorany82 MilosPlana Kyuzo aleksa culuman Ivan/Rex steva27 mocur miroslav bg žako miticsinger blueboy Aleksandar Djuric magi Djerdan vladogouldovi vasko Exotic sgrubi goran74 Matija95 skorkovic Dijamant kelies ivankv Igorche81 florida Šarengrad tatjanasd Stankovic Dalibor Vasic braneOS Iwan97 ivan79 farmacy vladimircvele nemanja-77 boze draganbely Rea Dare milun rade GoranM mt_manki dr.nenad86 ado marconi ivan83 acca dino sipi cody007 jecham papayajamaica bacobobi srdjan vr Gero Vasa fuz80 DarkoMne vlatko-phoenix stamil lica VeljaVa rtomek vecos ZQKY zucko Danijel SrdjanKG Sale77-Nis Alexandar Perceval Бане Laza Luckyboy 101 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Jan 28, 2012 5:18 pm | |
| Da bez nigera ako imas dobar par siljenje nije ni potrebno | |
|
| |
vecos
Broj poruka : 88 Datum upisa : 31.03.2010 Godina : 40 Lokacija : CALGARY
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Jan 28, 2012 6:58 pm | |
| Molio bih sve ljubitelje SZZ (standard zebraste zebe) da pošalju svoje slike ili tekstove vezane za iste (svoja iskustva, doživljaje, stručne teme, ...), kako bi upotpunili stranicu, te ju kao takvu učinili još informiranijom za sve koje se već bave uzgojem ili će to tek postati! Hvala! [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
kelies
Broj poruka : 16 Datum upisa : 25.10.2010 Godina : 47 Lokacija : Zrenjanin
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Jan 29, 2012 12:23 am | |
| Odlican sajt Vedrane. POslacu ti uskoro nesto slika. | |
|
| |
vasko
Broj poruka : 16 Datum upisa : 29.11.2011 Lokacija : Kicevo
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Feb 03, 2012 3:47 pm | |
| | |
|
| |
vasko
Broj poruka : 16 Datum upisa : 29.11.2011 Lokacija : Kicevo
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Feb 03, 2012 3:49 pm | |
| koj se ove mutacije beli i kafeavi? jesu li priznate szz? | |
|
| |
vladogouldovi
Broj poruka : 282 Datum upisa : 22.01.2012 Godina : 36 Lokacija : cepin
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Feb 03, 2012 10:25 pm | |
| Ja sam svojim zebicama davao muhar,sjajac i najvise proso.nisam s njima imao problema nikad jer se razmnozavaju kao muhe.imao sam prije gouldova 6 parova koji su izvodili preko osamdeset komada po godini.i jedini problem je sto ih je bila muka za prodat | |
|
| |
vecos
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Feb 04, 2012 12:48 pm | |
| - vasko ::
- koj se ove mutacije beli i kafeavi? jesu li priznate szz?
Dosta je nejasna slika, ali sam gotovo siguran da su zadnje dvije Maskirna (marmozet) siva- [You must be registered and logged in to see this link.] , ali za druge dvije bi trebao poslati slike istih sa boka i od naprijed! LP! | |
|
| |
ivankv
Broj poruka : 28 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 46 Lokacija : Kraljevo
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Feb 07, 2012 11:14 pm | |
| Molio bih nekog za savet na temu malih zeba. Pre nepuna dva meseca, izvelo mi se 3 pileta od Australijskih zebica. Roditelji su ih super odnegovali skoro do kraja, i kad su trebali da izadju iz gnezda, doslo je do uginuca jednog. Samo je bilo 2-3 dana "najezeno" u gnezu. Medjutim, koliko sam primetio, kada su ih roditelji hranili, i ono je uzimalo hranu. Posle par dana, ostalo je jos dva pileta, poceli su da izlaze iz gnezda, roditelji su ih i vani hranili ... Onako bas kako i treba da bude, i sa drugim piletom se desava isto, postalo je najezeno par dana, ulazilo u gnezdo, trazilo hranu ... i jedno jutro i ono je uginulo. Ostalo je trece pile, to je sada lepi muzjak koji pokusava da propeva ... Ne znam sta je bilo u pitanju sa pticama, tj. tim mladima, pa su odjednom se razboleli i uginuli. Da li neko zna da me posavetuje, sta je u pitanju, do kakvih je propusta doslo sa moje strane, jer ocito je da nesto fali u celom ciklusu? Sada mi druga zenka lezi na 7 jaja. Tek je krenula sa lezanjem, ali ne bih voleo da se prica ponovi... Unapred se zahvaljujem. Ivan-Kraljevo. | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
Broj poruka : 532 Datum upisa : 18.06.2010
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Feb 08, 2012 7:40 am | |
| Ivane mogao bi da im ubacis ENROCIN kapi... to je preventiva koja je pozeljna kod svih ptica u zatocenistvu..
tvoji mladi su verovatno dobili proliv i uginuli... Ubaci im i jajcanu hranu i grit ...
moja preporuka ti je da procitas ovu temu od pocetka jer ima mnogo korisnog da se nauci, i dati su odgovori na sve probleme u odgoju zeba .... | |
|
| |
ivankv
Broj poruka : 28 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 46 Lokacija : Kraljevo
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Feb 09, 2012 8:41 am | |
| E druze, hvala na odgovoru. Tako sam i ja mislio, da je trebalo da im se da neki lekic, ali vec je bilo kasno. Inace, procitacu bas danas od pocetka ovaj post. Jos jednom hvala za savet, nabavicu te kapi da ih imam za nedaj boze! | |
|
| |
Djerdan
Broj poruka : 3 Datum upisa : 20.11.2011
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Feb 15, 2012 5:22 pm | |
| Izbacuju mi zebe jaja iz gnezda??? | |
|
| |
Iwan97
Broj poruka : 550 Datum upisa : 03.05.2011 Godina : 26 Lokacija : Sabac
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Feb 15, 2012 5:28 pm | |
| Da li si im davao kuvano jaje ili nesto drugo osim semenske ishrane?To dovodi do ponovnog siljenja muzijaka i on izbacuje jaja.pozz | |
|
| |
magi
Broj poruka : 6 Datum upisa : 26.03.2011 Godina : 35
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Feb 22, 2012 9:59 pm | |
| Imam jedan par zeba, parile su se nekoliko puta ali jos uvek nisu snele jaja.Zanima me da li zebe nose jaja tokom zime ? Ili postoji neki problem . Pozdrav | |
|
| |
Iwan97
Broj poruka : 550 Datum upisa : 03.05.2011 Godina : 26 Lokacija : Sabac
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Feb 22, 2012 10:01 pm | |
| Pozz magi,pre koliko dana su se parile?
| |
|
| |
magi
Broj poruka : 6 Datum upisa : 26.03.2011 Godina : 35
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Feb 22, 2012 10:09 pm | |
| | |
|
| |
vecos
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Feb 22, 2012 10:29 pm | |
| Pozdrav Magi! Možda ovdje pronađeš odgovor (ako se poistovjetiš sa opisanom situacijom)! [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav! | |
|
| |
Aleksandar Djuric
Broj poruka : 138 Datum upisa : 05.10.2011 Godina : 27 Lokacija : Vlasotince
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Mar 02, 2012 8:46 pm | |
| Moze li mi neko reci da li je ovo pingvin zeba ? [You must be registered and logged in to see this image.]Pozdrav | |
|
| |
ivan79
Broj poruka : 211 Datum upisa : 11.07.2011 Godina : 44 Lokacija : nova pazova
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Mar 02, 2012 9:17 pm | |
| nije drugar. to ti je obicna zeba u mutaciji | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Mar 02, 2012 9:37 pm | |
| Djuricu ovo su ti sedlaste zebe ... a kad ima i na glavi fleku kao kapu su sedlaste sa kapom zebe... | |
|
| |
vecos
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Mar 03, 2012 11:50 am | |
| Nažalost na slici sigurno nije pingvin ili bijeloprsa mutacija SZZ... ako bi ju već trebali opisati najsličnija je sedlastoj mutaciji (nedostatak repnog crteža, bijela podloga i pojava melanina na leđima u obliku sedla), ali se i tu radi o grešci jer se melanin penje i na glavu. Ovdje pričamo o šarenoj mutaciji iako ne u najsretnijem rješenju (znamo da je definicija idealna šarene: - odnos boje karakteristične za mutaciju i bijele je 60%- 40%, odnosno idealnih 50%- 50%, sve markacije mužjaka, te suzna traka i traka uz kljun trebaju biti prošarane bijelom bojom, dopušteno više od 50% bijele boje na glavi, vratu, letnim perima i repu, te je dopušteno 100% karakteristične boje za tu mutaciju na leđima).
Pozdrav!
| |
|
| |
Aleksandar Djuric
Broj poruka : 138 Datum upisa : 05.10.2011 Godina : 27 Lokacija : Vlasotince
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Mar 03, 2012 12:43 pm | |
| Hvala vam drugari. Pozdrav | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Mar 03, 2012 5:35 pm | |
| necemo sad o standardima za ocenjivanje jer su to obicne zebe a ove najvise lice na sedlaste.... a to sto je kod nas sve izukrstano i nemamo nista sto bi moglo biti priblizno standardu nismo mi krivi ... mozemo da kazemo kojoj mutaciji pripada tj, na koju mutaciju lici | |
|
| |
vecos
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Mar 03, 2012 7:49 pm | |
| Samo bi kratko prokomentirao: ne postoje obične zebe... možemo jedino govoriti o standardima kod veličine! Boja je standard koji vrijedi kod svih veličina (i za zebe koje nose 2,5 i 2,8 promjer prstena) Što je zaprave "obična zeba"? Dali govorimo o normalu (siva mutacija) ili "maloj" zebi koja nosi prsten promjera 2.5 koju gotovo svi posjedujemo u svom jatu!? Činjenica je da su neke mutacije vrlo rijetke i na pticu su se manifestirale na način da su vrlo male ptice, jer su te ptice i same genetski oslabljene, te nikako ni nemogu biti veće! Takve ptice su jako cijenjene i odlično prolaze na izložbama, kao i kod uzgajivača! Postoji "javna" tajna! Uz ženku koja ima veliku masu tzv. standardne zebe i kvalitetnog mužjaka (običnog), te uz znanje nasljeđivanja, možete dobiti izuzetno kvalitetne ptice (standardne u veličini i boji). Kako? Kod zebica ženka je ta koja nosi veličinu! Zato se trebamo zapitati imamo li dobre "obične" zebe i ako ih imamo trebamo li ih malo više cjeniti, i iskoristiti ih na najbolji moguči naćin. | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
| |
| |
skorkovic
Broj poruka : 356 Datum upisa : 05.05.2011 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Mar 03, 2012 8:09 pm | |
| Jedno pitanje za kolegu vecosa a moze i neko drugi da odgovori... Da li mladi potpuno velicinu nasledjuju od majke ili se velicina vise nasledjuje od majke nego od oca? Tjs da li bih mogao kvalitetnog(po velicini) standarda da dobijem pareci jednu kvalitetno krupnu zenku i jednog obicnog(velicinom obicnog, zebrastog) muzjaka? Nadam se da je poruka razumljiva pozdrav | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
| |
|
| |
| Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
|