| Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
|
+90palermo Giovanni Duska Djole whitesuga sasazako levic88 Marjan tanjasd boske Strumpf marijavel ZARKOTEKICA tutti karlo28 rosoft85 border ivan79 daweed aska northstar zaharije gaborka Poli rakac makimk rado7rado Miks gogagrizli Ondrej Matija95 Nidzo bosko Laouni srxa GoranKac dr.nenad86 predin Mistiq slobo Iwan97 Abc Dusko milan istra anita75love dijana ostojic MILAN skorkovic markoub florida Don Salinas JanjaSaMeseca mijnica kokica56 tina rade pticar žako ATOS n.ekv suzy Laza Slobodan Kragujevac fuz80 salle55 Dare Bogdanik tatjanasd dino Rea nebojsa Jocom mime30 momoks anamarija77 papayajamaica ipapige Caba-Su jaran Sale77-Nis lakigtb haralampijexxl Luckyboy Alex goran092 rtomek SrdjanKG zoran ptice pjevice Rale Zika 94 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Dare
Broj poruka : 82 Datum upisa : 30.01.2011 Godina : 33 Lokacija : Srbobran
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Feb 02, 2011 10:10 pm | |
| pa bas zbog toga sto mi je par osoba reklo da je kavez mali dosta je pustena u toku dana, ali mnogo se plasi kad je stavim na rame i spustim na krevet od nervoze mi je danas progrizla duks ne zeli nigde dalje od kaveza da ide doduse tek je tri dana kod mene nadam se da ce se navici. A sto se tice nagradjivanja uvek jojo dajem. hvala na odg... | |
|
| |
tatjanasd
Broj poruka : 25 Datum upisa : 05.12.2010
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Feb 02, 2011 10:10 pm | |
| Pera je kod mene 2 godine i nikad ga nisam hvatala. Samo strpljenja. Mislim da je to velika trauma za njega. Ja stalno jedem plazmu i pod obavezno i Pera dobije svoj deo, sto ne znaci da je to dobro. To nek odgovori neko iskusniji. | |
|
| |
tatjanasd
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Feb 02, 2011 10:19 pm | |
| Dare gde su moje slike? Mislim da bi kod Pere ostao bez glave, a ne bez duksa. Kada je dosao plasio se da izadje iz kaveza, a kad izadje nije umeo da se vrati. To sam prevazisla malim kavezom kojim ga i danas prenosim. Uvek je vise voleo da mi stane na glavu, nego na rame. Meni se nije dopadao taj osecaj i to smo ukunuli. Kad je dosao uopste nije mogao da leti jer mu je perje bilo u losem stanju. I danas nije neki letac. Vise voli da stoji na igralistu ili na kavezu. 3 dana je veoma kratko vreme. Pusti ga da se malo adaptira na novo okruzenje i ljude. | |
|
| |
Dare
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Feb 02, 2011 10:26 pm | |
| recite mi koju da postavim od one tri ili ce te sve tri?,ona zna da se vrati u kavez ali nece kad ja hocu mislim da me je zavolela kad god izadjem iz sobe ona ispusta neke zvukove...cini mi se da je jako pametna i da tacno zna sta se desava oko nje... | |
|
| |
tatjanasd
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Feb 02, 2011 10:34 pm | |
| Jednu na igralistu. Onu sa aratingom nemoj nju sam ti poslala da vidis kavez. A sta planiras kad ne budes kuci, a kavez ti mali? Gde ces igracke? Moja omiljena zabava kad sam zaludna je da gledam na netu kaveze u nemackim radnjama i mastam kako bih kupila jos veci. Ali to je samo mastanje. | |
|
| |
Dare
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Feb 02, 2011 10:38 pm | |
| pa kad ne budem kuci mama ce je pustati,sto se tice igracaka danas sam joj kupio jednu preplasila se bezala je od nje kao djavo od krsta...a sto se tice velicine kaveza jedva sam i za ovaj nasao mesta da ga stavim u sobu posto mi je soba prepunjena stvarima ne brinite kad se navikne kavez ce joj biti samo stajalica... evo sad cu odmah postaviti sluku. | |
|
| |
Dare
| |
| |
tatjanasd
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Feb 02, 2011 10:50 pm | |
| Hvala, ove cinije sam morala da sklonim jer je poceo da ih vadi i baca. | |
|
| |
Dare
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Feb 02, 2011 10:58 pm | |
| hahahah nervozan neki tip... a meni se sve nesto cini da to nije pera nego persa da li ste sigurni da je muzijak?? | |
|
| |
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Feb 02, 2011 11:06 pm | |
| Moze plazma da se daje | |
|
| |
suzy
Broj poruka : 3 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Feb 04, 2011 6:59 pm | |
| Oglasavanje je strogo zabranjeno, procitajte pravila foruma.
Poslednji izmenio Laza dana Pet Feb 04, 2011 11:56 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Krsenje pravila foruma) | |
|
| |
n.ekv
Broj poruka : 156 Datum upisa : 09.08.2010
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sub Feb 05, 2011 3:04 pm | |
| E pa kavez je daleko od standardnog po velicini za velike papagaje. standardni je mozda za srednje velicine papagaje. A igracke su u neku ruku nuzda i obaveza svakog vlasnika da im priusti. Inteligentna bica, pa imaju potrebu za njima. Kao i mala deca. | |
|
| |
suzy
Broj poruka : 3 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sub Feb 05, 2011 4:15 pm | |
| ocigledno sam pogresila.mislila sam da mogu dobiti korisne podatke o odgajivacima.posto ne mozete da mi odgovorite ovde mozda mogu dobiti neki sajt gde mogu da se informisem.posto sam laik za velike papagaje imala sam samo tigrice zanima me po cemu mogu znati da li je papagaj mlad.imam dva psa,dogu arlekin i mesanca koga smo nasli na uluci starog svega par dana,vrlo su miroljubive ali ne znam kako ce izgledati ta kombinacija sa zakoom.da li papagaji moraju da prime neke vakcineam.nadam se da nisam opet pogresila. | |
|
| |
tatjanasd
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sub Feb 05, 2011 5:00 pm | |
| Mislim da se kod zakoa vidi po oku da li je ptica mladja od 6 meseci. Sto se odgajivaca tice od Laze ne smem nista da ti kazem. | |
|
| |
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sub Feb 05, 2011 5:04 pm | |
| 8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) | |
|
| |
Dare
| |
| |
n.ekv
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Feb 11, 2011 10:33 pm | |
| Mislim da to nije najpametnije da radis, ima nadzak ptica pa se ulenje, pa ce posle da trazi tako da joj dajes hranu. Mislim da je to potencijalno los potez!
Poslednji izmenio n.ekv dana Sre Feb 16, 2011 1:24 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Slobodan Kragujevac
Broj poruka : 35 Datum upisa : 29.01.2011 Godina : 45 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Feb 11, 2011 10:41 pm | |
| Prelapa je...Steta sto su Zakoi tako skupi, jer bi trebalo da su rasprostranjeniji (po nasim domovima). Steta... No, Boze zdravlja, pa mozda i ja jednog dana ovakvog lepotana kupim | |
|
| |
Dare
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Feb 11, 2011 10:49 pm | |
| znaci jedino sto moze da joj se desi je da se ulenji? pa mislio sam da joj dajem ponekad ne cesto.... da zakoi su prelepi i prepametni...svakom ih preporucijem mada su po nekad malo nestasni.. | |
|
| |
goran092
Broj poruka : 93 Datum upisa : 24.04.2010 Godina : 55 Lokacija : Свилајнац
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Feb 15, 2011 6:04 pm | |
| Posto sam vec pisao o Zakoima odnosno da imam dva para iz divljine prenecu malo iskustva za prvu godinu mog uzgoja. Dva para Zakoa kupio sam iz uvoza i smestio ih u volijere odvojeno.Jedan par je nakon nekoliko meseci poceo da se pari i ulazi u kucicu,ali jaja nije bilo.Drugi par se ponasao normalno ali nisu pokazivali zelju za parenjem i ulaskom u kucicu.Tako je to islo tokom cele godine naravno u letnjem periodu ovaj prvi par se cesto pario ulazio u kucicu ali jaja nema.Tada sam promenio kucice i postavio im kucice L oblika i cuo od nekih odgajivaca da probam u zimskom periodu jer je to vreme kada se pare u divljinu.Odrzavam im temperaturu od 15-20 stepeni i produzio sam im dan neonkama uz pomoc tajmera.Ovaj prvi par i dalje ulazi u kucicu muzjak izlazi da jede,odlazi u kucicu hrani zenku ili je hrani kada ona izadje ispred kucice i sve je to tako dva meseca,divna slika,ali opet problem jos uvek nema jaja.Videcemo sta ce biti dalje,pa cu Vam prenositi iskustvo. Mnogi dobri odgajivaci mi kazu da nema razloga za brigu jer kad zenka odluci da je sigurna krenuce i sa nosenjem jaja.Ostaje da vidimo ove godine kako ce biti,inace i drugi par je poceo da ulazi povremeno u kucicu,verovatno iz znatizelje,ali su i okvir oko ulazne rupe kucice sve izgrizli. Toliko za sada,ako ima nekog sa boljim iskustvom bili bi pozeljni komentari. | |
|
| |
Dare
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Feb 18, 2011 10:54 pm | |
| imam jedno pitanje da li smem da pokrijem mog zakoa preko noci sa carsavom? juce je progovorila sad je ne moze ucutkati zvizdi mrmlja nesto po neku rec izgovori ali ne prestaje pa ne mogu da spavam od nje.... | |
|
| |
n.ekv
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Feb 18, 2011 10:59 pm | |
| smes je prekrivati, ali ako mozes nekako da resis bez toga, bilo bi dobro. Moja amazonac se ne oglasava dok skoro svi se ne probude... | |
|
| |
ATOS
Broj poruka : 200 Datum upisa : 12.02.2011 Godina : 51 Lokacija : tu i tamo
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Feb 18, 2011 11:10 pm | |
| - goran092 ::
- Posto sam vec pisao o Zakoima odnosno da imam dva para iz divljine prenecu malo iskustva za prvu godinu mog uzgoja.
Dva para Zakoa kupio sam iz uvoza i smestio ih u volijere odvojeno.Jedan par je nakon nekoliko meseci poceo da se pari i ulazi u kucicu,ali jaja nije bilo.Drugi par se ponasao normalno ali nisu pokazivali zelju za parenjem i ulaskom u kucicu.Tako je to islo tokom cele godine naravno u letnjem periodu ovaj prvi par se cesto pario ulazio u kucicu ali jaja nema.Tada sam promenio kucice i postavio im kucice L oblika i cuo od nekih odgajivaca da probam u zimskom periodu jer je to vreme kada se pare u divljinu.Odrzavam im temperaturu od 15-20 stepeni i produzio sam im dan neonkama uz pomoc tajmera.Ovaj prvi par i dalje ulazi u kucicu muzjak izlazi da jede,odlazi u kucicu hrani zenku ili je hrani kada ona izadje ispred kucice i sve je to tako dva meseca,divna slika,ali opet problem jos uvek nema jaja.Videcemo sta ce biti dalje,pa cu Vam prenositi iskustvo. Mnogi dobri odgajivaci mi kazu da nema razloga za brigu jer kad zenka odluci da je sigurna krenuce i sa nosenjem jaja.Ostaje da vidimo ove godine kako ce biti,inace i drugi par je poceo da ulazi povremeno u kucicu,verovatno iz znatizelje,ali su i okvir oko ulazne rupe kucice sve izgrizli. Toliko za sada,ako ima nekog sa boljim iskustvom bili bi pozeljni komentari. gali si pre postavljenja gnezda te sptice spremio za parenje? dali su ocisceni od parazita? pises da im grejes ,15020 stepeni ali u meduvremenu izlaze? na hladno? | |
|
| |
Dare
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Feb 18, 2011 11:25 pm | |
| - n.ekv ::
- smes je prekrivati, ali ako mozes nekako da resis bez toga, bilo bi dobro. Moja amazonac se ne oglasava dok skoro svi se ne probude...
pa da li imas neki savet kako da je to naucim? | |
|
| |
n.ekv
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Feb 18, 2011 11:26 pm | |
| - ATOS ::
pises da im grejes ,15020 stepeni ... 15020 stepeni je mnooooogo! Cak i za res peceno meso, cak i za kremiranje... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
| |
|
| |
| Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
|