Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)

Ići dole 
+90
palermo
Giovanni
Duska
Djole
whitesuga
sasazako
levic88
Marjan
tanjasd
boske
Strumpf
marijavel
ZARKOTEKICA
tutti
karlo28
rosoft85
border
ivan79
daweed
aska
northstar
zaharije
gaborka
Poli
rakac
makimk
rado7rado
Miks
gogagrizli
Ondrej
Matija95
Nidzo
bosko
Laouni
srxa
GoranKac
dr.nenad86
predin
Mistiq
slobo
Iwan97
Abc
Dusko
milan istra
anita75love
dijana ostojic
MILAN
skorkovic
markoub
florida
Don Salinas
JanjaSaMeseca
mijnica
kokica56
tina
rade
pticar
žako
ATOS
n.ekv
suzy
Laza
Slobodan Kragujevac
fuz80
salle55
Dare
Bogdanik
tatjanasd
dino
Rea
nebojsa
Jocom
mime30
momoks
anamarija77
papayajamaica
ipapige
Caba-Su
jaran
Sale77-Nis
lakigtb
haralampijexxl
Luckyboy
Alex
goran092
rtomek
SrdjanKG
zoran ptice pjevice
Rale
Zika
94 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 18 ... 30  Sledeći
AutorPoruka
n.ekv

n.ekv

Broj poruka : 156
Datum upisa : 09.08.2010

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Empty
PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimePet Feb 18, 2011 11:27 pm

Dare ::
n.ekv ::
smes je prekrivati, ali ako mozes nekako da resis bez toga, bilo bi dobro. Moja amazonac se ne oglasava dok skoro svi se ne probude...

pa da li imas neki savet kako da je to naucim?

cepovi za usi Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

Broj poruka : 82
Datum upisa : 30.01.2011
Godina : 33

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimePet Feb 18, 2011 11:37 pm

super ti je taj savet... Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
goran092

Broj poruka : 93
Datum upisa : 24.04.2010
Godina : 55

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 12:54 am

gali si pre postavljenja gnezda te sptice spremio za parenje?
dali su ocisceni od parazita?
pises da im grejes ,15020 stepeni ali u meduvremenu izlaze? na hladno?[/quote]

Kada je hladno napolje neizlaze zatvorene su unutra.Kada je preko deset stepeni napolje pustam ih od ujutru do 15 casova.Ma imaju svu potrebnu ishranu(klijalo seme,jabuka,sangarepa,spanac,misovkinja,cvet maslacka,kuvani krompir,lesnik,orah,kuvani pasulj-kukuruz,grasak i jos ponesto) i naravno vise vrsta semenki.Mislim da jos nisu dovoljno sigurne u sebe,plasljive su,ali videcemo.Za utehu stavio sam pre nekoliko dana kucicu Arama Nobilis i Crvenocelim aratingama i vec Nobilisi noce u kucicu.
Nazad na vrh Ići dole
ATOS

ATOS

Broj poruka : 200
Datum upisa : 12.02.2011
Godina : 51

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 8:07 pm

ATOS ::

pises da im grejes ,15020 stepeni ...
15020 stepeni je mnooooogo! Cak i za res peceno meso, cak i za kremiranje...

Very Happy hteo sam da pisem 15-20 stepeni !
izvinite na gresci Rolling Eyes
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 9:45 pm

moja zenka zakoa je rucno hranjena jako je pitoma mazi se na kavezu i u kavezu i tad je sve super ali kad hocu da je uzmem da je spustim na krevet ili da je malo prosetam na ruci po kuci jako se uznemiri i uspanici pocne da "rezi" grize mi duks (sve mi dukseve probusila) Very Happy stegne mi ruku sa noktima od straha sve mi ureze nokte u kozu...i samo mi usplahireno mrmlja kao kad se "ljubimo" ali me ne ujeda. Da li neko zna zbog cega to radi mislim ocigledno je da se boji ali zbog cega?? i kako da je naucim da bude opustena i da prestane sve da grize? Rolling Eyes
Nazad na vrh Ići dole
ATOS

ATOS

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 10:10 pm

koraka po korak i puno strpljenja treba , uvek imaj kod sebe neki zalogajcic kojim podmicujes ili mamis ili pohvalis pticu kad uradi kako treba

sve zavisi od tebe , verovatno ne poznaje teren van kaveeza pa zato se to desava
cesto izgovaraj ime ptice govoro blagim a i mirnim akcentom,kad si nervozan nemoj ni priblizavati se ptici,
nas edel tolko pitoma da dolazi na poziv gde god se mi nalazili u kuci ali zna svoje mesto , spava u kavezu ali inace izlazi kad oce , izlazi na dvoriste sa nama igra se na travi ide na suncobran ali nikad se ne udaljava od na nekoliko metara mada odlicno zna da leti, znaci trazi nase drustvo
u kuci cesto smo igrali zmurke kad nas nade obavezno pohvala sa najukusnijem zalogajcicem
Nazad na vrh Ići dole
tatjanasd

Broj poruka : 25
Datum upisa : 05.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 10:10 pm

Mnogo si nestrpljiv. Ona je kod tebe veoma kratko vreme. Zakoi su oprezni i plasljivi.
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 10:21 pm

atos Arrow hvala puno na odgovuru, mislim da sam i ja malo pogresio sto se tice toga u pocetku sam je uzimao i stavljao na rame a sad je na silu uzmem iz kaveza ili sa njega znam da to ne valja ali iznervira me....necu je vise na silu uzimati pokusacu sa necim da je pridobijem... Smile sto se tice poslastice ona sve voli a pogotovo plazmu i pomorandzu. da li ima nesto cemu oni ne mogu da odole?? (mislim na hranu tj poslasticu)

tatjana Arrow upravu si upotpunosti mnogo sam nestrpljiv... Neutral

ps: mislim da ima poverenja u mene i mislim da me je jako zavolela... moja mama pokusa da joj da plazmu, pomorandzu, kiki riki bilo sta ona nece da uzme od nje iz ruke ni bilo kome od ukucana i mojih prijatelja samo meni hoce... Smile nadam se da to poverenje nece izgubiti... Sad

i da zaboravi sam da napisem pre neko vece sam sedeo i gledao tv ona se samo odjednom stvorila ispred mene znaci poletela je sa kaveza sa drugog kraja sobe i doletela (pala na parket pored mene) ne znam sta joj bi i zasto je to uradila malo sam je mazio i vratio u kavez. ona nema pera u levom krilu tj ima do pola su joj narasla pa ne moze da leti ali izgleda da ni nema pojma da leti Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
ATOS

ATOS

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 10:36 pm

poslastice : dvopek suseni hleb u rerni, keksevi suvi,slatki slani,razna semenka suncokreta NE crni, ponekad badem sa ljuskom malo zdrobiti ljusku da se muci malo ko zalogaja , kospice tresmje ,visnje kajsije ,breske , orasi ,kikiriki u ljusci, seme bundeve ,kokice bez arome kucniobicni , jabuka slatka kruska sangarepa,zelen zel salaata .........

izbegavaj , kiselo ,gorko, uplesnjenu hranu,kupus, kelj

moj jako obozava crvenu ljutu papriku ,nedeljno 2 puta dobije
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 10:43 pm

pa vecinu toga ima u njenoj hrani koju sam joj kupio ali dosta bira prvo pojede suncokret vidim da jede i kukuruz (kokicar) i jos po neke semenke ovo ostalo ostavi i nece da jede da li imas neki savet kako da je naucim da sve jede? citao sam da treba bar jednom nedeljno da pojede parcence mesa pokusao sam da joj dam ali nece da ga pojede...mnogo je razmazena... Smile
Nazad na vrh Ići dole
n.ekv

n.ekv

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 10:44 pm

ne valja ni zelena salata, a iz jabuke obavezno izvaditi semneke, jerbo su otrovne za papagaje
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 11:04 pm

hvala na savetu ali to znam.. Smile
Nazad na vrh Ići dole
ATOS

ATOS

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 11:10 pm

ne valja ni zelena salata, a iz jabuke obavezno izvaditi se
mneke, jerbo su otrovne za papagaje

ja redovno dajem sveze zelenu salatu,cak i zimi , spanac, nista im nije ,ne samo edelima nego i ostalim pticama ,jedno je bitno da je proverenog kvaliteta , ako moras da peres onda pre hranjenja trebs osusiti da ne bude mokra, slobodno daj zelenis i voce , jabuke kad dajem samo presecem na 4 dela i tako dajem svim pticama zajedno sa semenkada , iz prakse ti kazem, ako im nesto ne godi nece ni pojesti ne sekirajse,veci su probirljivci ptice nego neki misle ,probaj crnog luka da das, jednom ce probati i nikad vise , svojimocima sam video da jednom probala otad zena kad cisti luk edel bezi iz kuhije i ide u kavez ili na stajalicu, daj beli luk tako da vidi da i ti jedes , uzece i ona!!! moji tako jedu beli luk pa moram da mirisem pola dana miris belog luka.

kratko: sto sam napisao probaj ako oces niko te netera , ono sto njoj ne godi neces ni uspeti da zavolis njome, ie ptice su jedna licnost sa odredenim karakterom samo izrazavaju se na drugaciji nacin od nas, ALI ako ikad naucis njihov JEZIK imaces druga do bola
Nazad na vrh Ići dole
n.ekv

n.ekv

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 11:20 pm

Po toj teoriji "ako nesto ne valja-nece ni jesti" prosto je nemoguce otrovati pticu.... Neka hrani kako ko hoce svoje ptice, tvrdim i stojim iza toga da je seme od jabuke OTROV zbog cianida koji ima u sebi. Sto se pokazalo i dokazalo na zakou mog druga koji je zamalo uginuo, da nije veterinarka reagovala kako je trebalo i ucila sta je....
Nazad na vrh Ići dole
ATOS

ATOS

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 11:31 pm

ne znam sta da kazem , dosad nisam imao problema oko toga , imaosam problema sa suncokretom koji je bio kisnuo pa osusen na vrelom vazduhu tad sam imao gubitaka od ptica sto se trovanja tice
salu na stranu NE zelim nikog da ubedujem da treba ovako kako ja radim i pogotovo ne zelim nikom zlo/ neka svaako odluci kako ce postupati sa svojom pticom
Nazad na vrh Ići dole
n.ekv

n.ekv

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 11:42 pm

Pa dobro, eto, naucno je dokazano da u semenu jabuke ima cianida, pa sad ako neko misli da je cianid zdrav... neka daje semenke od jabuke... Prvi simptom koji ce primetiti jesu otekli zglobovi... Kasnije sam citao jedan tekst gde pise da treba vaditi semenke iz jabuka, kao i guliti koru. Za koru ne znam zasto je treba guliti, ja ne gulim nikada...
Nazad na vrh Ići dole
ATOS

ATOS

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 11:47 pm

mozda zbog herbicida od prskanja, mi sve peremo i susimo ili obrisemo na suvu,

sad si mi sadio buvu sa ovim semenkama hm.......
pripazicu, hvala na obavestenju
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeNed Feb 20, 2011 2:12 am

sto se tice kostica od jabuke i ja sam procitao da ne treba da se daju da su otrovne za pticu...a za koru ne kontam sto netreba davati ona je prepuna vitamina, mozda je bas zbog toga sto ATOS kaze prskanje razni pesticidima ali....
Nazad na vrh Ići dole
n.ekv

n.ekv

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeNed Feb 20, 2011 9:40 am

Pa cenim i ja da je zbog toga. Smokve su bas bas dobre da im se daju!
Nazad na vrh Ići dole
ATOS

ATOS

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeNed Feb 20, 2011 10:28 am

moji jos obozavaju susene brusnice i rezance iz supe Smile i nar ali to zrno po zrno
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeUto Mar 01, 2011 6:36 pm

da li neko zna sta znaci kod zakoa kad je pustim iz kaveza i mazim je ona opusti skroz krila i ispusta neke cudne zvuke? ne kontam sta joj to znaci...i da jos nesto koliko vremena treba da pocne da prica cisto (da ne brblja bezveze) Smile
Nazad na vrh Ići dole
n.ekv

n.ekv

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeUto Mar 01, 2011 6:54 pm

Pa, to lici na ponasanje zenke u parenju... e sad...
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeUto Mar 01, 2011 8:20 pm

ona je stara tek deset meseci... Shocked
Nazad na vrh Ići dole
n.ekv

n.ekv

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeUto Mar 01, 2011 9:43 pm

-Pa upravo to i jeste cudno... e sad, najcesce ih ljudi prodaju kao "7-8 meseci stare ptice", zato sto se vec od 7. meseca tesko moze ustanoviti koliko je stara ptica...
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitimeUto Mar 01, 2011 11:06 pm

hmm a kako bih mogao da saznam koliko je ona stara?
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 6 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)
Nazad na vrh 
Strana 6 od 30Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 18 ... 30  Sledeći
 Similar topics
-
» Mutacije boje Zako (Psittacus erithacus)
» amazonac ili zako - pomoc
» Sivi africki pevac (serinus leucopygius)
» Crvendac(Erithacus rubecula)
» Bebica zako

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Papagaji :: Veliki papagaji-
Skoči na: