| Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
|
+90palermo Giovanni Duska Djole whitesuga sasazako levic88 Marjan tanjasd boske Strumpf marijavel ZARKOTEKICA tutti karlo28 rosoft85 border ivan79 daweed aska northstar zaharije gaborka Poli rakac makimk rado7rado Miks gogagrizli Ondrej Matija95 Nidzo bosko Laouni srxa GoranKac dr.nenad86 predin Mistiq slobo Iwan97 Abc Dusko milan istra anita75love dijana ostojic MILAN skorkovic markoub florida Don Salinas JanjaSaMeseca mijnica kokica56 tina rade pticar žako ATOS n.ekv suzy Laza Slobodan Kragujevac fuz80 salle55 Dare Bogdanik tatjanasd dino Rea nebojsa Jocom mime30 momoks anamarija77 papayajamaica ipapige Caba-Su jaran Sale77-Nis lakigtb haralampijexxl Luckyboy Alex goran092 rtomek SrdjanKG zoran ptice pjevice Rale Zika 94 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
n.ekv
Broj poruka : 156 Datum upisa : 09.08.2010
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Mar 01, 2011 11:36 pm | |
| Pre koliko je dosla kod tebe, koliko je tada imala, da li imas neku sliku kad je tek dosla? | |
|
| |
Dare
Broj poruka : 82 Datum upisa : 30.01.2011 Godina : 33 Lokacija : Srbobran
| |
| |
n.ekv
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Mar 02, 2011 12:57 pm | |
| Pa... Meni izgleda kao starija ptica. E sad, mozda nisam u pravu... Ne bih smeo nista da garantujem, ali mi prilicno izgleda kao odrasla ptica | |
|
| |
ATOS
Broj poruka : 200 Datum upisa : 12.02.2011 Godina : 51 Lokacija : tu i tamo
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Mar 02, 2011 6:01 pm | |
| izbliza slikaj kljun i noge posebno, da se vide brazdice! pa cemo nesto uporediti ako uspemo. | |
|
| |
ATOS
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Mar 02, 2011 6:02 pm | |
| vidim da slikas sa nikonom , na aparatu uvelicavaj samo sliku pa tako ubaci kljun i noge | |
|
| |
Dare
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Mar 02, 2011 7:32 pm | |
| evo sad cu odmah slikati i postaviti slike, da slikam sa nikonom ali ne kontam sta mi kazes da uradim... | |
|
| |
Dare
| |
| |
Dare
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Mar 03, 2011 3:16 pm | |
| i sta kazete za starost?? | |
|
| |
ATOS
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Mar 03, 2011 3:51 pm | |
| nogice su vec obojene i prugaste ,a ako ke gornji deo kljuna pri kraju spicasta i tanka kao igla sigurno nije mlada , po mome ona ima i godinu ako ne i vise nego je pitoma sto je rukom othranjena ili je pun kontakata bilo sa proslim vlasnikom ,nokti su dosta veliki lepo formirani ,jaki,sto isto pokazuje da nije mlada ptica , no naspram zivotni vek zakoa ona je jos uvek beba koja trazi puno paznje i nege ,. ako se sada dobro se slazete (prihvata kontakt), ne treba se puno zanimati oko toga kolko je stara ili takve stvari, nego sto vise pokusati udgoditi njoj,i ja ti garantujem da ces imati ljubimca zahvalnog do bola . | |
|
| |
Dare
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Mar 03, 2011 4:15 pm | |
| pa sto se tice kljuna jeste spicast ali ne jako, po recima bivseg vlasnika ona bi sad trebalo da napuni 12 meseci. Ona je rucno odhranjena zbog toga je jako pitoma, bogami mene je savrseno prihvatila mislim da me obozava cuo sam da neki zako nikada ne prihvati svog vlasnika ali izgleda da sam ja imao srece "ljubav na prvi pogled" do sad me je samo jednom ugrizla i to prvi dan kad sam je doneo (verovatno je bila nervozna) i nikada vise. Uzima mi hranu iz ruke i to samo meni mojim ukucanima nece, svako ko joj je pruzio prst do sad ugrizlaga je i to bas jako. Jedino sam je na silu odvajao od kaveza neko vreme i stavljao je na krevet to joj se nije bas svideo i pocela je da se plasi kad god sam joj prilazio, to sam shvatio da ne treba da radim da je jos sve prerano i prestao sam sad joj se vratilo poverenje prema meni i vise se ne plasi sad je cak i pocela sama da mi dolazi na ruku... NAPREDUJEMO | |
|
| |
ATOS
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Mar 03, 2011 8:40 pm | |
| eto vidis sam si svatio da samo strpljenje trebe i uspeh zagarantovan. cestitam ti na uspehu i puno lepih trenutaka ti zelim . poozz ATOS | |
|
| |
Dare
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Mar 03, 2011 8:44 pm | |
| ATOS hvala puno!!!! | |
|
| |
suzy
Broj poruka : 3 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Mar 03, 2011 10:24 pm | |
| nisam se odavno javljala jer jos nemam papagaja pa ne mogu mnogo da ucestvujem na forumu.pratim stalno nove tekstove i ovi poslednji su mi od velike koristi sto se tice starosti ptice.volela bih da znam jos vise detalja pa molim nekoga ko se razume da mi pomogne.volela bih da nabavim zdravu i mladu pticu pa me sve zanima.imala sam davno aleksandra pa zahvaljujuci mom ne znanju i losim uputstvima prodavca ,posto su kod nas uvek kisele jabuke kad pitas,ptica je uginula.to me je mnogo pogodili ,jako tesko sam to podnela pa sada zelim prvo da se upoznam sa svime pre nego sto nabavim prelepog zakoa.najvise me plasi to sto su ljudi ne iskreni i po svaku cenu zele da zarade.za ovih par meseci koliko se informisem i ucim naslusala sam se svega.jedan prica jedno,drugi drugo a ja laik sad tek nemam pojma.svaka pomoc je dobro dosla. | |
|
| |
n.ekv
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Mar 03, 2011 10:39 pm | |
| Suzi, kod zakoa je to lako, dok su mladi, dakle, sve do 6-7. meseca zivota imaju mutne, tamne oci, dakle, nema ovog belog dela. I to je siguran znak da je ptica mlada. | |
|
| |
žako
Broj poruka : 701 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 56 Lokacija : Osijek,HR
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Apr 08, 2011 11:58 pm | |
| Ovo je naš Kiki koji traži curu.
| |
|
| |
pticar
Broj poruka : 39 Datum upisa : 16.09.2010 Godina : 53 Lokacija : prijedor
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Jun 01, 2011 4:41 pm | |
| Jedan odgajivac od koga nabavljam ptice pored ostalih vrsta papagaja ima i zakoe (1 par) koje nisam vidio jer kad god dodjem oni su u duplji drveta koje je ustvari gnijezdo a vlasnik mi kaze kako imaju mlade a da spadaju u "manju"vrstu zakoa i da ce ih biti za prodaju uz cijenu od 200 eur.Obzirom da mi taj odgajivac nije blize objasnio kakve su to ptice a nisam ih ni vidio (kaze mi da su stidljive) interesuje me narocito zbog te "bagatelne"cijene- ima li neko neko pojasnjenje? | |
|
| |
n.ekv
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Jun 01, 2011 5:36 pm | |
| to je timneh zako, on je nesto manji od kongo zakoa. samim tim i nesto je jeftiniji | |
|
| |
rade
Broj poruka : 175 Datum upisa : 07.01.2011
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Jun 01, 2011 6:25 pm | |
| Da li neko uspešno razmnozava timneh zakoe...npr, taj covek o kome 'pticar' prica da ih ima... | |
|
| |
momoks
Broj poruka : 191 Datum upisa : 22.04.2010 Godina : 56 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Jun 01, 2011 7:33 pm | |
| Jozef Sandor-Joska iz Oroma kod Kanjize | |
|
| |
tina
Broj poruka : 71 Datum upisa : 12.06.2011 Godina : 54 Lokacija : Makedonija
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Ned Jun 19, 2011 12:04 am | |
| | |
|
| |
kokica56
Broj poruka : 3 Datum upisa : 05.01.2011 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sub Jul 02, 2011 9:58 pm | |
| Molim vas da li neko moze da mi odgovori kako da svog ljubimca zakoa nosim na odmor u Madjarsku,sta mi treba od papira.Puno hvala unapred. | |
|
| |
n.ekv
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sub Jul 02, 2011 11:05 pm | |
| pa... meni ne izgleda mrsavo. Da li ste ga vagali? koliko je tezak? | |
|
| |
tina
Broj poruka : 71 Datum upisa : 12.06.2011 Godina : 54 Lokacija : Makedonija
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Ned Jul 10, 2011 5:06 pm | |
| nisam ga vagala ali mozda ima 400 gr kad sam ga kupila odgajivac je rekao da ima oko 450 gr sad je smrsavio zbog proljeve | |
|
| |
mijnica
Broj poruka : 3 Datum upisa : 18.08.2011
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Ned Avg 21, 2011 11:43 pm | |
| Pozdrav drustvo,ptice su vam divne ,iskreno se nadam da cu i ja uskoro biti u mogucnosti da uljepsam ovaj forum svojim pilicima. Momoks,nisam ni sumnjala da cu te ovdje pronaci,molim te,ostavi mi mail u inboxu,krajem septmbra idem za bg i vjerujem da cu uz tvoju svesrdnu pomoc i savjete uspjeti da pronadjem bebe zakoa za sebe | |
|
| |
Rea
Broj poruka : 760 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 50 Lokacija : Indjija
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
| |
|
| |
| Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |