Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)

Ići dole 
+90
palermo
Giovanni
Duska
Djole
whitesuga
sasazako
levic88
Marjan
tanjasd
boske
Strumpf
marijavel
ZARKOTEKICA
tutti
karlo28
rosoft85
border
ivan79
daweed
aska
northstar
zaharije
gaborka
Poli
rakac
makimk
rado7rado
Miks
gogagrizli
Ondrej
Matija95
Nidzo
bosko
Laouni
srxa
GoranKac
dr.nenad86
predin
Mistiq
slobo
Iwan97
Abc
Dusko
milan istra
anita75love
dijana ostojic
MILAN
skorkovic
markoub
florida
Don Salinas
JanjaSaMeseca
mijnica
kokica56
tina
rade
pticar
žako
ATOS
n.ekv
suzy
Laza
Slobodan Kragujevac
fuz80
salle55
Dare
Bogdanik
tatjanasd
dino
Rea
nebojsa
Jocom
mime30
momoks
anamarija77
papayajamaica
ipapige
Caba-Su
jaran
Sale77-Nis
lakigtb
haralampijexxl
Luckyboy
Alex
goran092
rtomek
SrdjanKG
zoran ptice pjevice
Rale
Zika
94 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 19 ... 30  Sledeći
AutorPoruka
JanjaSaMeseca

JanjaSaMeseca

Broj poruka : 3
Datum upisa : 06.09.2011
Godina : 36

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Empty
PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimePon Okt 10, 2011 1:50 pm

uzivam da citam sve sto pisete,jer je zako moja velika neostvarena ljubav Smile
Definitivno ne mogu da ga nabavim,prvo zbog prostora u kuci-nema ga,a nemam ni pare ppfffff siper Smile Ali idem skoro svaki dan u zoo vrt i sedim u kaficu taman pored njih uzasno me opustaju... a da ne pricam sto idem i u pet shop da obidjem onog jednog od 149 000 majko mila Smile
Sad imam jedu tigricu,to su mi drugari kupili jer oni ne prave razliku medju papagajima,jer sam im pricala koliko ga zelim hehe i divna je,burazer je cuva jer ja planiram da uzmem braunouhog nekako mi je to idealna alternativa...ali imam pudlu koja je nenormalno ljubomorna,pa me zanima kako ce se ponasati sam papagaj,a ne mogu da ga ne uzmem,ono obozavam zivotinje uzasno me smiruju ...boze zdravlja cu imati sopstvene volijere jednog dana,jer od malih nogu volim zivotinje a posebno pse i ptice.
Ovaj slucajno sam omasila temu,majke mi evo samo je iscurelo iz mene,Dnevnik Janje Frank Very Happy

Broj poruka : 4
Datum upisa : 13.10.2011
Godina : 41

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeČet Okt 13, 2011 4:01 pm

Zako mozda nije najdekorativnija ptica, ali je prijatelj za ceo zivot. Ja sam imao prilike da vidim Zakoa kod cika Zareta u Grockoj i to pre XY godina, bio sam klinac (pre 20-ak godina). Danas, nazalost, nema nijednog od njih dvojice Sad . Otkad sam video Zakoa, zaljubio sam se u tu pticu i secam se kako je cika Zare pricao o njemu. On mu je bio prijatelj, dete, kolega, komsija...Prepametna ptica... Tada nisam nista znao o Zakou, nisam ni ime vrste mogao da upamtim Smile Iskreno, voleo bih da jednog dana imam svog Zakoa ili Eclectusa i radicu na tome... Jos samo jedan offtopic...Zamolio bih vlasnike Eclectusa da otvore novu temu i da pisu o toj ptici o kojoj se ne zna mnogo na ovim prostorima, a stvarno je predivna.
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

Broj poruka : 82
Datum upisa : 30.01.2011
Godina : 33

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeUto Okt 18, 2011 11:31 am

Pozz drugari imam jedno pitanje, do koliko stepeni zako moze da izdrzi napolju?
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

Broj poruka : 701
Datum upisa : 07.04.2011
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeUto Okt 18, 2011 6:15 pm

Evo, moji su još vani, a već je minus tri. Nadam se da ću ih u subotu preseliti u zatvorenu volijeru.
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

Broj poruka : 82
Datum upisa : 30.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeSre Okt 19, 2011 5:25 pm

Moja je u terasi koja je skroz zatvorena ali ne znam da li joj je jos prijatno tu ne verujem da je u terasi jos minus. Znaci do -3,-4 mogu da budu?
Nazad na vrh Ići dole
florida

florida

Broj poruka : 80
Datum upisa : 02.09.2011
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeSre Okt 19, 2011 6:59 pm

mi smo nase zakoe koji su vec drugu godinu napolju zatvorili sa leksanom i tako preko cele zime nema proplema.
Nazad na vrh Ići dole
markoub

Broj poruka : 2
Datum upisa : 27.10.2011

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeČet Okt 27, 2011 7:13 pm

Pozdrav,

zainteresovan sam za nabavljanje jednog zako papagaja, ako mi finansije dozvole rucno hranjenog! :-)

S obzirom da nisam upucen previse u to gde ima da se nabavi, i koliko kosta, i koliko je pouzdan izvor, molio bih za pomoc. Ono sto se kosi sa pravilima foruma moze p.m.! :-)

Hvala!
P.s. Zako mi je izbor zbog onoga sto sam procitao, ali verovacu nekom iskusnijem ako kaze da dosta povoljnije/bolje resenje postoji! :-)
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

Broj poruka : 356
Datum upisa : 05.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeČet Okt 27, 2011 7:33 pm

Pa prvo bi trebalo da odlucis kog ces papagaja, da pogledas da li ti se svidja, koliku buku pravi... A onda vidis koliko mozes da odvojis za pticu i onda krenes da trazis. Postoji par sajtova za kupoprodaju ptica, a i ovde ima tema za to. Tu mozes da potrazis da li ima neko odgovarajucu ponudu, ako nema nista za tebe onda postavis svoj oglas da kupujes tu i tu vrstu i trebalo bi da ti se javi neko. A mozes i da trazis medju odgajivacima, malo se raspitujes i nacices. pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
markoub

Broj poruka : 2
Datum upisa : 27.10.2011

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeČet Okt 27, 2011 8:11 pm

Pa... Pare su rastegljiva stvar! :-)
Buka mi ne smeta, tako da mi deluje kao najlogicnije resenje zako, ali ostavljam mogucnost da neko iskusniji kaze nesto! :-)
Uglavnom, voleo bih papagaja koji je pitom, pametan, i koji bi bilo lepo da nekad progovori! :-)

A pare... Ne bih vise nego sto moram, ali sta je-tu je! :-)
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeČet Okt 27, 2011 8:29 pm

Dare ::
Moja je u terasi koja je skroz zatvorena ali ne znam da li joj je jos prijatno tu ne verujem da je u terasi jos minus. Znaci do -3,-4 mogu da budu?

Pa eto, moji su bili na minus tri, minus četiri. Sada su u novom objektu i sada im je super. A kad pravo zazimi upalit ću i grijalicu.
Nazad na vrh Ići dole
MILAN

MILAN

Broj poruka : 320
Datum upisa : 26.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeČet Okt 27, 2011 10:17 pm

žako ::
Dare ::

Pa eto, moji su bili na minus tri, minus četiri. Sada su u novom objektu i sada im je super. A kad pravo zazimi upalit ću i grijalicu.

Žako, nema potrebe za grejanjem pogotovo ako su ptice vec aklimatizovane, pticari kod nas imaju slicne pticarnike (zidan objekat i spoljasnje volijere) tako da ptice ulaze/izlaze kad oće i kad im odgovara.
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimePet Okt 28, 2011 12:18 pm

Znači li to da im mogu otvoriti ova mala vratašca preko cijele godine i da slobodno izađu ako žele?
Nazad na vrh Ići dole
dijana ostojic

Broj poruka : 1
Datum upisa : 30.07.2011

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeSre Nov 02, 2011 1:09 am

Very Happy molim nekog tko ima zakoa da mi se javi u inbox,potrebni savjeti!
Very Happy imam zakoa starog cetri godine!
pozzz...di.
Nazad na vrh Ići dole
anita75love

Broj poruka : 49
Datum upisa : 19.10.2011
Godina : 49

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeSre Nov 02, 2011 8:01 pm

Marko, koliko sam ja u toku Žako je jedan od najinteligentnijih papagaja, može da nauči dobro da imitira ljudski govor, ručno hranjeni su sasvim pitomi i čak već dolaze sa naučenom ponekom reči!
Imaju samo jednu manu a to je da su poprilčno skupi jer ručno hranjenu mladu i pitomu pticu ne možeš naći ispod 500 evra a cena može biti i veća u zavisnosti gde je kupuješ!
Ako ti je ovo ipak previše razmisli o nekoj drugoj ptici npr. malom alesandru koji takođe može da nauči da govori nekoliko reči ili o braunouhoj konuri koja je jako umiljata vrsta i takođe može da nauči nekoliko reči! Oni su znatno jeftiniji i mogu se naći i za 80-100 evra, naravno i više zavisno od mutacije kod malog aleksandra i odgajivača!
Nazad na vrh Ići dole
mime30

mime30

Broj poruka : 445
Datum upisa : 10.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeSre Nov 02, 2011 11:10 pm

dijana ostojic ::
Very Happy molim nekog tko ima zakoa da mi se javi u inbox,potrebni savjeti!
Very Happy imam zakoa starog cetri godine!
pozzz...di.
Zdravo!Bilo bi lepše da nam predstaviš pticu na forumu,on zato i postoji...Pa da vidimo o čemu se radi...
Nazad na vrh Ići dole
mime30

mime30

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeSre Nov 02, 2011 11:29 pm

žako ::
Znači li to da im mogu otvoriti ova mala vratašca preko cijele godine i da slobodno izađu ako žele?
Žako -kako ga je bivši vlasnik držao?..ako mu temperatura u zatvorenom delu nije padala ispod +20 onda taj "aklimatizovani" ŽAKO nije ni osetio zimu...To su afričke ptice i sad se gnezde, a da bi radile treba im obezbediti što sličnije uslove koje imaju tamo u prirodi: mir,dobro gnezdo,sigurnost,hranu i TOPLOTU....
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeČet Nov 03, 2011 7:47 pm

Što se tiče gnježdenja..... Ove godine neće biti ništa. Svom mužjaku sam tek sada nabavio adekvatnu ženku i upravo sam ih uselio u novi prostor, tako da za sada, realno ne očekujuem ništa. Sada su u fazi upoznavanja, a i prilagodbe na novi prostor. Nadam se na godinu. A i za tu priliku sam pripremio grijalicu, mada možda do godine ugradim i klimu.
Nazad na vrh Ići dole
milan istra

Broj poruka : 10
Datum upisa : 16.01.2011
Godina : 70

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeNed Nov 27, 2011 6:27 pm

-prijatelj mi ima nekoliko vrsta papagaja are,žakoe, kakadue aleksandre,penante,molio me da potražim pomoć od uzgajivača papagaja,jer napravio je stvarno lijepe prostore sa centralnim grijanjem,,regulirana vlaga,prozračivanje i ptice su spolno zrele,stvarno ih drži u redu ali nama podmladka.poneki rade jaja ali se ne izleže ništa.ako bi netko bio dobar da napiše kakao pripremiti papagaje za reprodukciju,od ishrane,cijepljenja,preventive ili šta već treba,ja mu pored najveće želje nemogu pomoći jer se bavim uzgojem golubova i sa papagajima nemam ama baš nikakovog iskustva ni znanja,hvala vam unaprijed
pozz milan istra
Nazad na vrh Ići dole
milan istra

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeUto Nov 29, 2011 7:43 pm

Exclamation Exclamation Exclamation

Poslednji izmenio Laza dana Uto Nov 29, 2011 8:45 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Nema reklamiranja - opomena pred ban)
Nazad na vrh Ići dole
Dusko

Broj poruka : 230
Datum upisa : 21.11.2011
Godina : 61

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeUto Nov 29, 2011 11:10 pm

Za pocetak balansirati ishranu, pregledati ptice u kakvom su stanju. jaka hrana bogata masnocama ugoji ptice tako da postaju trome. Ili ako su ne uhranjene prsa su ima spicastia i izgled je apatican. Osim navedenog luksuza imaju li dovoljno sunceve svjetlosti, mira itd. I to je jako bitno. Kod velikih papagaja moze doci do ne prihvatanja muzijaka i zenke jednostavno jedno drugom se ne dopadaju.
Nazad na vrh Ići dole
milan istra

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 7:32 pm

hvala Duško,preneću tvoje savjete mom prijatelju pa ćemo vidjeti,mada bi volio kada bi mi netko ukratko opisao tretiranje papagaja sa potrebnim cjepivima,mineralima vitaminima posebno koji su parametri temperatura vlaga i slično,sve potrebno za dobru njegu i reprodukciju pozz
Nazad na vrh Ići dole
mime30

mime30

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimeČet Dec 01, 2011 11:28 pm

milan istra ::
hvala Duško,preneću tvoje savjete mom prijatelju pa ćemo vidjeti,mada bi volio kada bi mi netko ukratko opisao tretiranje papagaja sa potrebnim cjepivima,mineralima vitaminima posebno koji su parametri temperatura vlaga i slično,sve potrebno za dobru njegu i reprodukciju pozz
Zdravo!Pa mogao bi i tvoj drug da se javi ovde na forumu... Prijatelj iz Subotice mi je pričao da je u Nemačkoj upoznao jednog odgajivača papagaja koji je imao puno lepih i vrednih parova.. Prostor u kom je držao ptice je bio kao apoteka,u zimskom (zatvorenom) delu je sve u pločicama,svako jutro se briše i dezinfikujue (ma nigde govanceta) a u ispustima dole pločice a na žici jednog perceta...Sve je super ali nema mladih...Pa me je je pvaj slučaj podsetio na onu priču...Koliko godina tvoj prijatelj gaji papagaje?
Nazad na vrh Ići dole
Dusko

Broj poruka : 230
Datum upisa : 21.11.2011
Godina : 61

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimePet Dec 02, 2011 5:25 pm

Ptice ne vole da se uznemiravaju, ja svoje ne cistim u sezoni parenja i izleganja mladih. Ustvari i ne ulazim u njihov zivotni prostor. Imao sam losih iskustava i po pitanju kontrole gnijezda, jedne prilike zenka aratinge posle mog pregleda pobila je svoje mlade zasto Question
Nazad na vrh Ići dole
florida

florida

Broj poruka : 80
Datum upisa : 02.09.2011
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimePet Dec 02, 2011 9:00 pm

zakoe samo treba dobro pripremiti pre svega dijeta a posle jaca ishrana pred parenje i naravno mir sto manje ih uznemiravati i rezultati su tu nema greske
Nazad na vrh Ići dole
Abc

Broj poruka : 16
Datum upisa : 13.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitimePet Dec 16, 2011 8:25 pm

Molim Vas da li neko moze da mi odgovori koja je razlika izmedju "velikog" zako-a i "malog"? , posto sam cuo da postoji i manja vrsta zakoa. Jel su inteligentni kao i njegovi veliki rodjaci?... Svaka informacija bi mi dobrodosla.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 8 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)
Nazad na vrh 
Strana 8 od 30Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 19 ... 30  Sledeći
 Similar topics
-
» Mutacije boje Zako (Psittacus erithacus)
» amazonac ili zako - pomoc
» Sivi africki pevac (serinus leucopygius)
» Crvendac(Erithacus rubecula)
» Bebica zako

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Papagaji :: Veliki papagaji-
Skoči na: