Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)

Ići dole 
+90
palermo
Giovanni
Duska
Djole
whitesuga
sasazako
levic88
Marjan
tanjasd
boske
Strumpf
marijavel
ZARKOTEKICA
tutti
karlo28
rosoft85
border
ivan79
daweed
aska
northstar
zaharije
gaborka
Poli
rakac
makimk
rado7rado
Miks
gogagrizli
Ondrej
Matija95
Nidzo
bosko
Laouni
srxa
GoranKac
dr.nenad86
predin
Mistiq
slobo
Iwan97
Abc
Dusko
milan istra
anita75love
dijana ostojic
MILAN
skorkovic
markoub
florida
Don Salinas
JanjaSaMeseca
mijnica
kokica56
tina
rade
pticar
žako
ATOS
n.ekv
suzy
Laza
Slobodan Kragujevac
fuz80
salle55
Dare
Bogdanik
tatjanasd
dino
Rea
nebojsa
Jocom
mime30
momoks
anamarija77
papayajamaica
ipapige
Caba-Su
jaran
Sale77-Nis
lakigtb
haralampijexxl
Luckyboy
Alex
goran092
rtomek
SrdjanKG
zoran ptice pjevice
Rale
Zika
94 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 20 ... 30  Sledeći
AutorPoruka
momoks

momoks

Broj poruka : 191
Datum upisa : 22.04.2010
Godina : 56

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeSre Feb 08, 2012 8:48 pm

Nemoj da mu dajes hranu za rucno hranjenje,oni su kao deca ima da ga raspekmezis i onda ce prestati da jede ovu hranu pa ces ceo zivot da ga hranis kasicom. Normalno je da se tako ponasa posto ga je covek odhranio on ne zna za drugu majku i oca. Bolje mu daj parce jabuke, sargarepe....
Nazad na vrh Ići dole
ATOS

ATOS

Broj poruka : 200
Datum upisa : 12.02.2011
Godina : 51

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeSre Feb 08, 2012 9:06 pm

ja mislim da nije lose davati tu kasu ponekad tako mozes pripitomiti da dode na tvoju ruku kad god zoves i posle mozes pokusati i da ga pustas vani samo je bitno da dode na prvi pozv ,kad ukapira da na tvoj poziv dobije omiljenu hranu budi siguran da bez razmisljanja ce da pikira na tvoju ruku, godinama tako ucim ptice ,ne kazem ti ovo zlonamerno, moj edel, matora redovno izlazi napolje i bez razmisljanja se vraca na moj poziv jer zna da ce dobiti svoju omiljenu hranu, ali u svakom slucaju TI odlucujes kako ces postupiti.
Nazad na vrh Ići dole
predin

predin

Broj poruka : 141
Datum upisa : 07.02.2012
Godina : 49

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeSre Feb 08, 2012 9:55 pm

Probacu sa tom kasom i vodicu racuna da nepreteram ako uspem da je nadjem u Krusevcu posto kod nas nema nista za kucne ljubimce. A ako nema u Krusevcu nacicu negde na netu da mi posalju brzom postom. A sto se tice pustanja napolje tesko da cu ikad skupiti hrabrosti za to.
Mada je i momoks u pravu moracu da budem oprezan da ne preteram.
Nazad na vrh Ići dole
momoks

momoks

Broj poruka : 191
Datum upisa : 22.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeČet Feb 09, 2012 5:32 pm

Ne znam zasto bi probao sa ikakvom kasom, to je odhranjena i formirana ptica. To je kao kad bi majka dojila razmazeno dete do njegove petnaeste godine.Posto je ptica projela vidi sta je njegova omiljena poslastica to mu daj kao nagradu, oni su razliciti karakteri kao i ljudi. Opusti sei zivaj u druzenju sa svojom pticom.
Nazad na vrh Ići dole
predin

predin

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeČet Feb 09, 2012 8:27 pm

Meni ga zao kad trazi kao beba a da mu ja nedam nista probacu sa mekim vocem da mu to stavim u klun kad zatrazi.
Nazad na vrh Ići dole
n.ekv

n.ekv

Broj poruka : 156
Datum upisa : 09.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeNed Feb 12, 2012 1:39 pm

Kavez i mrezica na prozoru cuvaju pticu. Iz iskustva.

Savetujem ti da trazenje hrane kuliras,kao sto rece momks, to bi bilo kao da majka doji dete do 15. god! Ne dolazi u obzir!

Kakvo je stanje sada sa noktima i sa stopalom?
Nazad na vrh Ići dole
predin

predin

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeNed Feb 12, 2012 8:20 pm

odustao sam od hrane ali mi i dalje dodje da ga udavim od srece kad se ponasa kao beba. Stopalo ga boli otok se polako povlaci nokpi su zasusili i jos uvek nema tragova novih cak i da krenu novi nokti mislim da je sad rano za to a i nenadam im se previse. Ali sad imam drugi problem poceo je da grize pera na ledjima. Neznam sta sa tim da radim da bi prestao. na nekom engleskom sajtu sam procitao da ga prskaju vodom i jabukovim sircem jer mu treba vlaznost a vlazna pera ne dira a sirce ga smiruje i neguje kozu i pera. E sad boga pitaj da li je to pravi recepr.
Nazad na vrh Ići dole
n.ekv

n.ekv

Broj poruka : 156
Datum upisa : 09.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeNed Feb 12, 2012 8:50 pm

Ne znam, meni se ne dopada to sto se javio i otok. Mislim da to ipak dreba snimiti rendgenom.

A sto se tice cupanja perja... Hm, ne postoji univerzalni recept... Najcesce se cupaju iz psihickih razloga. Kao posledica stresa, enkada cak i dosade. Ne znam kakvo je stanje sa igrackama? Da li ih ima, koliko i kakvih? Najpametnije je sada skrenuti mu paznju sa cerupanja,dakle, zabaviti ga. Ja pokusavam preko jedne veterinarke koja se bavi pticama da dobavim sprej versele-lagin protiv cerupanja. U pitanju je nesto mnogo gorko, sprej bas za to. Videcemo da li i kako to deluje.

A ja ti savetujem da nadjes veterinara koji ima rendgen i moze da uzme bris da posalje na analizu da se ustanovi da se tu mozda nije nastanila neka bakterija. A taj otok mi nekako ukazuje na bakteriju.
Nazad na vrh Ići dole
florida

florida

Broj poruka : 80
Datum upisa : 02.09.2011
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeSre Feb 15, 2012 7:55 pm

nokti koji su mu otpali nazalost nece izrasti.
sto se tice cupanja verovatno je upao u stanje stresa,to se ga proci samo mu malo obogati unos vitamina i ako je moguce neko toplije mesto
Nazad na vrh Ići dole
predin

predin

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeSre Feb 15, 2012 8:50 pm

Florida jel za nokte pricas iz iskustva ili iz literature ja neverujem previse knjigama. Odma sam mu uljucio vitamine i na tpolije sam ga prebacio. A sto se tice perja on velika pera na repu i na krilima sredjuje a cupa samo papreje ono najsitnie svud po telu jedino na jednu mestu iznad desne noge na ledjima ogolio izreda jedno 2cm*3-4cm. E sad ja neznam kako izgleda mitatenje jer ovo mi je prva ptica u zivotu mozda hladnoca od 2 dana izazvala mitarenje.
Nazad na vrh Ići dole
Rea

Rea

Broj poruka : 760
Datum upisa : 31.10.2010
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeSre Feb 15, 2012 9:49 pm

predin ::
Florida jel za nokte pricas iz iskustva ili iz literature ja neverujem previse knjigama. Odma sam mu uljucio vitamine i na tpolije sam ga prebacio. A sto se tice perja on velika pera na repu i na krilima sredjuje a cupa samo papreje ono najsitnie svud po telu jedino na jednu mestu iznad desne noge na ledjima ogolio izreda jedno 2cm*3-4cm. E sad ja neznam kako izgleda mitatenje jer ovo mi je prva ptica u zivotu mozda hladnoca od 2 dana izazvala mitarenje.

Nokti koji su otpali a prethodno imali krvarenje sigurno vise nikada nece izrasti . ove sam zime nazalost prosla tako da mi se aleksandru noga smrzla za zicu u toku noci . ujutro se ptica na silu od valila od zice bilo je krvi svuda . od hladnoce se krv stegla ptica unesena u kucu krv ponovo pocela da tece strasno . Ptica istraumirana malaksala verovatno od bola. dezinfikovali celu nogu posula joj Neoderm za rane i ostavila . Krvarenje je ubrzo potom stalo . sutradan je ptica sama sebi pocupala nokte koji su bii kriticni Dok je cupala ni kap krvi vise nije potekla.
Nazad na vrh Ići dole
florida

florida

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeČet Feb 16, 2012 7:03 pm

predin ::

literature sam citao kad sam pocinjao da se interesujem za ptice, ali sad vodim brigu trenutno oko 30-tak zakoa. pricam iz iskustva nazalost kad skroz otpadne nokat nema da izraste drugi. javljaj nam sta se desava sa pticom s vremena na vrene pozdrav druze
Nazad na vrh Ići dole
predin

predin

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimePet Feb 17, 2012 12:09 am

30-tak zakoa!? Uuuaaauuu!! Svaka cast. A jel imas nekog tvog mislim na kucnog lubimca? Moj zako je za sad dobro uzeo sam mu muta-vit da mu dajem za nova pera i da jetru iscisti od antibiotika a uz to sam uzeo i oro-bath za kupanje i smirivanje koze i omni vit ali napravicu pauzu jer sam do sad davao promotor-l. Napreduje lepo za te 2 noci izgubio je 70g sa 430 siso na 360 sad ima 410 i to je po meni lep oporavak. A sto se tice igrackica imao je i pre igracke neke bas omiljene ali sad se ne igra jer ga muci noga cak i vece komade hrane ne jede iz noge sa ovom smrznom nemoze da drzi a na njoj nemoze dugo da stoji. Mada je i to u znatnom poboljsanju jer sad stoji na kratko na toj nozi rnije je nije koristio otok je skoro skroz spao.Veseo je i zivahan valjda smo najgore prosli mada i dalje mislim da je bolje bilo da sam auto slupao nego sto mi on izleteo ali bog zna zasto je to dobro. Sad imam osecaj da zna da je napravio gresku i sad je poslusniji.

Florida jel sam ja ovo dobro rayumeo ti imas i gais 30-tak žakoa ili kao stručnjak vodis brigu o tudjim žakoima.
Nazad na vrh Ići dole
florida

florida

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeSub Feb 18, 2012 7:19 pm

radim kod coveka, a i sam se bavim pticama dugo,samo tako nastavi ima da se oporavi nema problema pozzz...
Nazad na vrh Ići dole
predin

predin

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeSub Feb 18, 2012 7:30 pm

Hvala na podrsci tridim se, verujte mi da ga gledan ko malo vode na dlanu vise sam teksta procitao za ovih 20 dana nego za celu godinu skolovanja. Od veterine uzgoja medicine pa do iskustvenih foruma sve sto mi palo na pamet izucio sam i primenio. Nekako ga bas volim. Kako je to kad si odgajivac verovatno nije isto??
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

Broj poruka : 701
Datum upisa : 07.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeSre Feb 22, 2012 9:25 am

A vidite sad ovo.....
Ovo mi je živo čudo, mada je pitanje da li će što i biti od toga.
U svakom slučaju prvi pokušaj s žakoima... cheers Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 34324 Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 265488

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 1-kiki-i-buba-22012012

Poslednji izmenio žako dana Sre Feb 22, 2012 9:35 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeSre Feb 22, 2012 9:30 am

Sada bih vas još molio, imate li neki primjer vođenja evidencije kod svojih legla? Što je bitno, da se vodi, što vi bilježite?
Nazad na vrh Ići dole
mime30

mime30

Broj poruka : 445
Datum upisa : 10.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeSre Feb 22, 2012 10:24 am

Naj bitnije je i najvažnije je i vodi se da ovo ne radiš sa njima....NE DIRAJ IH !!!!!!
Nazad na vrh Ići dole
mime30

mime30

Broj poruka : 445
Datum upisa : 10.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeSre Feb 22, 2012 10:36 am

Posle mesec dana osluškuj ali OSLUŠKUJ dali se čuju NE OTVARAJ !!!! Onda im daješ u posebnu hranilicu mix pasirano kuvano jaje,prezlu,malo maka,i možeš umešati malo hrane za ručni odgoj papagaja,klijalo seme suncukreta i žita...Sa tim ih hrane..ako iznenada nenose hranu u gnezdo (mix) onda otvori gnezdo i uzmi mlade (nešto nije u redu!!!) A NAJBITNIJE JE DA KUPIŠ ZA SVAKI SLUČAJ HRANU ZA RUČNO HRANJENJE U SLUČAJU DA NEŠTO KRENE NAOPAKO !!!
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeSre Feb 22, 2012 11:25 am

Hvala mime30 na savjetima.
Ona je bila već skoro dvadesetak dana, tako reći skroz u kućici, malo u jednoj, malo u drugoj, a mužjak sam stoji vani. Jutros sam već htio zatvoriti kućice, jer sam razmišljao da sam ih možda stavio prerano, kad ono........ Izabrala je ipak onu kućicu od panja. Ona u obliku slova "L" koju sam pravio joj očito za ovaj put nije bila interesantna. Nisam vidjeo jesu li se uopće parili, ali će se znati za mjesec dana.
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

Broj poruka : 82
Datum upisa : 30.01.2011
Godina : 33

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeČet Feb 23, 2012 9:37 pm

Pozdrav drustvo nisam dugo bio na ovom forumu, bas sam se iznenadio kad sam procitao ove price svaka cast stvarno su ovi nasi zakoi prepametne ptice!

Evo par slika od mene Smile ( dve drugarice Mika&Didi) Smile
Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 09112011251

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 09112011255

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 09112011256

Nazad na vrh Ići dole
GoranKac

GoranKac

Broj poruka : 87
Datum upisa : 20.12.2010
Godina : 37

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeUto Feb 28, 2012 8:55 am

Nemoj se igrati druze da ova dlakava-pufnasta drugarica nepojede svoju perjanu drugaricu! Nesto joj cudno gleda batakove Smile!!

zzz
Nazad na vrh Ići dole
srxa

Broj poruka : 161
Datum upisa : 27.10.2011
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeUto Feb 28, 2012 1:08 pm

Da li je ovo dobar nacin za kupanje zakoa?
Nazad na vrh Ići dole
ATOS

ATOS

Broj poruka : 200
Datum upisa : 12.02.2011
Godina : 51

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeUto Feb 28, 2012 1:19 pm

poz

iskreno da kazem za ovih 20 ak godina nisam imao prilike da odgajim nijednog takvog velikog papagaja kao ovaj da se voli tusirati.
imao sam velikog aleksandra koji se kupao u kadici za decu sam od sebe ,i to jos ponekad na leda.gola voda pa treba posle sat vremena da se osusi da bi uspeo poleteti
ako ptica prihvati ovakav metod kupanja i ne buni se ,pretpostavljam da mu godi znaci u redu je.
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

Broj poruka : 82
Datum upisa : 30.01.2011
Godina : 33

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitimeUto Feb 28, 2012 8:08 pm

GoranKac ::

Nemoj se igrati druze da ova dlakava-pufnasta drugarica nepojede svoju perjanu drugaricu! Nesto joj cudno gleda batakove Smile!! zzz

Ma nece mji njena cupava drugarica da smaze jednom je probala da je dohvati pa je ova gricnula Smile Moja Mika isto voli tako da se kupa pod tusem.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 10 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)
Nazad na vrh 
Strana 10 od 30Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 20 ... 30  Sledeći
 Similar topics
-
» Mutacije boje Zako (Psittacus erithacus)
» amazonac ili zako - pomoc
» Sivi africki pevac (serinus leucopygius)
» Crvendac(Erithacus rubecula)
» Bebica zako

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Papagaji :: Veliki papagaji-
Skoči na: