| Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
|
+90palermo Giovanni Duska Djole whitesuga sasazako levic88 Marjan tanjasd boske Strumpf marijavel ZARKOTEKICA tutti karlo28 rosoft85 border ivan79 daweed aska northstar zaharije gaborka Poli rakac makimk rado7rado Miks gogagrizli Ondrej Matija95 Nidzo bosko Laouni srxa GoranKac dr.nenad86 predin Mistiq slobo Iwan97 Abc Dusko milan istra anita75love dijana ostojic MILAN skorkovic markoub florida Don Salinas JanjaSaMeseca mijnica kokica56 tina rade pticar žako ATOS n.ekv suzy Laza Slobodan Kragujevac fuz80 salle55 Dare Bogdanik tatjanasd dino Rea nebojsa Jocom mime30 momoks anamarija77 papayajamaica ipapige Caba-Su jaran Sale77-Nis lakigtb haralampijexxl Luckyboy Alex goran092 rtomek SrdjanKG zoran ptice pjevice Rale Zika 94 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
rado7rado
Broj poruka : 62 Datum upisa : 07.05.2012 Lokacija : Slovenija
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Maj 09, 2012 6:37 pm | |
| Zar stvarno niko nezna da mi da odgovor.molim vas koji imate žakoe da mi barem kažete kako se ponašaju vaši parovi žakoa(dali su više vremena skupa,dali si čiste perje ili su stvarno celo vreme odvojeni kao moji) | |
|
| |
žako
Broj poruka : 701 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 56 Lokacija : Osijek,HR
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 9:01 am | |
| Mogu ti ja reći iz svog iskustva, koje vremenski nije veliko, ali ima uspjeha. Moj mužjak je bio sam dvije godine i kada sam mu stavio ženku, u roku 4 mjeseca sam dobio pet jaja. Od toga četiri oplođena, a izleglo se tri ptića koji su živi i zdravi i trenutno su na ručnom hranjenju. Sutra će biti najstarijem točno 7 tjedana. Što se tiče ponašanja roditelja.......Nije se ništa dešavalo, barem što sam ja vidjeo, bolje rečeno, nisam ništa vidjeo. Ne mogu reći ni da su se ljubili, ni da su se tukli. Stajali su manje-više stalno zajedno, ali ništa više od toga. Onda je negdje mjesec dana prije prvog jajeta, ženka ušla u gnijezdo i više ju uopće nisam viđao. Parenje se vjerojatno i desilo u gnijezdu, ali to stvarno ne znam, jer isto tako nisam vidjeo. Što da ti kažem...... dobra i raznovrsna hrana, voće, klijavo sjeme, mir, produženje dana na nekih 12 sati i bez ikakve kemije, ali vjerojatno i uz malo ili puno sreće. I to je to. Sada se ženka već po malo ponovno namješta za drugu turu. Sve više je u gnijezdu i ponovno je sve manje vidim. | |
|
| |
rado7rado
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 10:01 am | |
| hvala ti za odgovor.e vidiš kod mojih je tako da vidim da se hrane ali su celo vreme odvojeni i zato me to pomalo muči.jer ako je to stvarno par koji se voli onda bi mogao biti skupa.tako da ja sumnjam da bi od njih moglo nešto biti | |
|
| |
ATOS
Broj poruka : 200 Datum upisa : 12.02.2011 Godina : 51 Lokacija : tu i tamo
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 11:15 am | |
| akonisi siguran dal su par ili musko i zensko posalji perje od oba na dnk analizu u beograd sto se tice hranjenja da hrane jedan drugog ne mora da znaci da su muzjak i zenka, moguce da su obe zenke | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 12:08 pm | |
| Hajde stavi koju sliku, onako malo iz bližega i više iz profila. | |
|
| |
rado7rado
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 12:43 pm | |
| Pa pokušaču što prije da stavim slike ali ih je veoma težko slikat sa profila (ako misliš sa strane) jer to su divljaci i pomno prate sve šta se dešava pa je težko da ih mogu slikat sa strane.ali ču se pokušat nekako da ih prevarim | |
|
| |
rado7rado
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 12:55 pm | |
| evo jedne slike od prije nekih mjesec dana.nije iz profila ali tek toliko da se vidi.a danes odmah kad stignem slikaču i staviti slike sa profila. | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 4:45 pm | |
| Ova slika se ne vidi. Iz profila, je sastrane. | |
|
| |
rado7rado
| |
| |
žako
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 5:15 pm | |
| Ali ja ne vidim nikakve slike. Jesi li ih pravilno postavio? | |
|
| |
rado7rado
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 5:29 pm | |
| ja ih vidim.stavo sam ih isto kao prvu sliku | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 7:21 pm | |
| Ja ne vidim ni prvu, niti ove druge dvije. Kod mene su samo iksići i ništa. Hajde neka netko pogleda i da kaže vide li se te slike od rado7rado. | |
|
| |
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 7:27 pm | |
| | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 7:44 pm | |
| Ne vrijedi, Probao sam i na drugom kompiću, ali ništa. Valjda nemam neki program koji to otvara. Hajde mi pošalji slike na moj E-mail. | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 7:50 pm | |
| Ili probaj postaviti preko dodaj.rs Ovdje na poslu mi je blokirana stranica shrani.si. Zato i ne vidim. | |
|
| |
rado7rado
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 8:08 pm | |
| žao mi je ali nemogu ni jedno ni drugo.za pm sam prekratko vreme registrovan a za dodaj.rs nemogu zbog slovenenačkog ip | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 8:45 pm | |
| evo ti moj e-mail: renato.trcovic@os.htnet.hr | |
|
| |
rado7rado
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 9:00 pm | |
| | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 9:30 pm | |
| - rado7rado ::
- slao sam ti te dve slike
Imaš moje mišljenje na e-mailu. | |
|
| |
predin
Broj poruka : 141 Datum upisa : 07.02.2012 Godina : 49 Lokacija : Aleksandrovac Zupski
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 10, 2012 10:46 pm | |
| Po mom paru nebi reko da imas muzijaka obe su ti zenke mada ja sam video samo moj par i imam jednu zenku za ljubimca ma nista bez DNK rado7rado popuni podatke u profilu da znamo ko si i odakle si jer vidim da te salju u bg na dnk a ja naslucujem da si iz lepe hrvatske gde se u zagrebu duplo jeftinije radi analiza.
A ja hocu da pitam iskusne odgajivace da li u veluku lepu ukrasnu volijeru mogu pored para zakoa da pustim jos nekog papagaja radi ukrasavanja i popunjavanja ambijenta ovako mi deluje prazno a to mi je ukras u dvoristu. | |
|
| |
Ondrej
Broj poruka : 93 Datum upisa : 22.11.2011 Godina : 56 Lokacija : Backi Petrovac Vojvodina
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Maj 11, 2012 10:49 am | |
| - predin ::
- Po mom paru nebi reko da imas muzijaka obe su ti zenke mada ja sam video samo moj par i imam jednu zenku za ljubimca ma nista bez DNK rado7rado popuni podatke u profilu da znamo ko si i odakle si jer vidim da te salju u bg na dnk a ja naslucujem da si iz lepe hrvatske gde se u zagrebu duplo jeftinije radi analiza.
A ja hocu da pitam iskusne odgajivace da li u veluku lepu ukrasnu volijeru mogu pored para zakoa da pustim jos nekog papagaja radi ukrasavanja i popunjavanja ambijenta ovako mi deluje prazno a to mi je ukras u dvoristu. Ja ti to nikako ne bih preporucio.Druga je stvar ako je bas prostrana i jako velika voliera. | |
|
| |
Ondrej
Broj poruka : 93 Datum upisa : 22.11.2011 Godina : 56 Lokacija : Backi Petrovac Vojvodina
| |
| |
Ondrej
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Maj 11, 2012 10:57 am | |
| Mislim da sigurno nisu dve zenke. | |
|
| |
Ondrej
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Maj 11, 2012 11:01 am | |
| Ova na mom avataru na ramenu je zenka | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Maj 11, 2012 11:26 am | |
| I ja sam mu to rekao putem e-maila. Ovo prvo je 75 % mužjak. Znači postoji mogućnost i da je ženka, i za ovoga nisam baš siguran. Možda da je još koja fotka, možda bih bio sigurniji. A ovaj drugi je po mojem sigurno mužjak. Ja sam do sada birao tri puta i nisam se prevario ni u jednom, ali svejedno. I sam sam na koncu za sva tri napravio DNK. Ako misliš u uzgoj, onda moraš riskirati novce za analizu utvrđivanja spola. To je jedino sigurno. mužjak 75% mužjak 99% | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
| |
|
| |
| Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
|