Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)

Ići dole 
+90
palermo
Giovanni
Duska
Djole
whitesuga
sasazako
levic88
Marjan
tanjasd
boske
Strumpf
marijavel
ZARKOTEKICA
tutti
karlo28
rosoft85
border
ivan79
daweed
aska
northstar
zaharije
gaborka
Poli
rakac
makimk
rado7rado
Miks
gogagrizli
Ondrej
Matija95
Nidzo
bosko
Laouni
srxa
GoranKac
dr.nenad86
predin
Mistiq
slobo
Iwan97
Abc
Dusko
milan istra
anita75love
dijana ostojic
MILAN
skorkovic
markoub
florida
Don Salinas
JanjaSaMeseca
mijnica
kokica56
tina
rade
pticar
žako
ATOS
n.ekv
suzy
Laza
Slobodan Kragujevac
fuz80
salle55
Dare
Bogdanik
tatjanasd
dino
Rea
nebojsa
Jocom
mime30
momoks
anamarija77
papayajamaica
ipapige
Caba-Su
jaran
Sale77-Nis
lakigtb
haralampijexxl
Luckyboy
Alex
goran092
rtomek
SrdjanKG
zoran ptice pjevice
Rale
Zika
94 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 23 ... 30  Sledeći
AutorPoruka
predin

predin

Broj poruka : 141
Datum upisa : 07.02.2012
Godina : 49

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Empty
PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimeUto Jul 03, 2012 12:12 am

Vidis da se momci spremaju za paradu ha ha
A da ti nisi zeznuo stvar sa uzorkom jel si se drzao uputstva za uzumanje uzorka u smislu kontakta sa kvoim rukama sa drugim uzorkom i tako to.
Nazad na vrh Ići dole
rado7rado

Broj poruka : 62
Datum upisa : 07.05.2012

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimeUto Jul 03, 2012 9:07 am

Držao sam se svih uputa kako su mi rekli tako da sad baš neznam dali sam ja blesav ili su kod dnk analize zeznuli ili su moji muškarci stvarno gay Smile
Nazad na vrh Ići dole
ipapige

ipapige

Broj poruka : 77
Datum upisa : 02.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimeUto Jul 03, 2012 4:07 pm

DNK analiza je pouzdana i tocna 99.3% no moguce je da su oni nesto zeznuli jer to se dogadja i kod nas. Meni se nije desilo jer ja uzorke saljem van drzave posto ne vjerujem previse nasim "strucnjacima". Moj prijatelj je imao 2 zakoa i u kucici je nasao 8 jaja, medjutim mislio je mozda ima samo 1 zenku pa je ona nesla 2 puta i da zato ima toliko jaja. Odlucio se kod nas poslati uzorke i nakon nekoliko dana nazvali su ga sa instituta i rekli mu da su napravili DNK analizu i da ima 2 muzijaka hehehe. No koliko sam informiran dosta mojih prijatelja i poznanika kod vas salje uzorke na institut u Beograd i kazu da su zadovoljni sa rezultatima. Ne znam sta da ti pametno savjetujem, no ja bi svakako poslao uzorke na drugi institut. Imas u Kanadi jedan jako dobar i dosta povoljan samo sto ces skuplje platiti postarinu. Nadam se da sam ti makar malo pomogao.
Pozdrav, Ivan.
Nazad na vrh Ići dole
Dusko

Broj poruka : 230
Datum upisa : 21.11.2011
Godina : 61

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimeČet Jul 05, 2012 7:50 pm

Posalji prvo od jedne ptice pa posle od druge, nemoj u isto vrijeme jeli mozes sam da ih nehotice izmjesas. Postoji i druga mogucnost a to je slanje uzorka krvi tu je vec sigurno 99,99%. Ja sam slao i takve uzorke.
Nazad na vrh Ići dole
Poli

Broj poruka : 7
Datum upisa : 09.07.2012
Godina : 48

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimePon Jul 09, 2012 1:24 am

Pozdrav svima,
Pročitao sam sve postove i rešio da se registrujem ,pošto još imam mnogo da učim o ovim divnim pticama . Vlasnik sam ručno hranjenog žakoa po imenu Poli koji sada ima malo manje od 2 godine . Pročitao sam puno postova o čupanju perja i toliko toga može da bude da ja neznam šta da radim . Počelo je prvo na grudima ( do paperja ) otišao sam na more i kada sam ga video nije mi bilo dobro .Sem krila i glave sav je u paperju .Od hrane od početka koristim Versela Lagu ( Premium i Prestige ) ,voće je skoro prestao da jede ,čak i jabuke koje je obožavao ne miriše više .Kupio sam sprej protiv čupanja ,ali on dobija takve traume da sam prestao . Tuširamo se (ranije ) jednom do dva puta nedeljno , a sada skoro svaki dan . Svašta sam čuo ,grinje,vaške ,vlaga,stres,vitamini ,dosada.....Igračaka ima ,ubacujem mu trešnjine grane da gricka . Odakle da počnem .Pomagajte .
Nazad na vrh Ići dole
gaborka

Broj poruka : 43
Datum upisa : 16.04.2012

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimePon Jul 09, 2012 8:59 am

Uh, to baš i nije dobro...
Kakvi su mu uslovi držanja? Gde ga držiš? Koliki mu je kavez? Gde je smešten? Da li se nešto promenulo pre nego što se počeo čupati?
Koliko vremena provodiš sa njim?
Kako provodite zajedničko vreme?
Nazad na vrh Ići dole
Poli

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimePon Jul 09, 2012 9:58 pm

Ima kavez 1m x 1m x 0,7m. Mislim da je veličina ok.Igračaka ima .Nije na promaji ,sa nama je u dnevnom boravku .Druženje je uglavnom popodne i do kasno u noć ,pošto radimo pre podne .Leti po stanu , kaki gde stigne .Ponavlja reči .Ali kad se popne na njegov kavez ,sad čupa i paperje .Smanjio sam mu zrnastu hranu i postavio voće i povrće ali ni da ih pogleda .Jedino bar klas može uvek da gricka .

Nazad na vrh Ići dole
gaborka

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimePon Jul 09, 2012 11:03 pm

Poli ::
Ima kavez 1m x 1m x 0,7m. Mislim da je veličina ok.Igračaka ima .

Ta veličina mi se čini ok, i igračke su ok. Da li ih koristi, tj. igra se sa njima? Ili samo zauzimaju mesto u kavezu?

Nije na promaji ,sa nama je u dnevnom boravku .Druženje je uglavnom popodne i do kasno u noć ,pošto radimo pre podne .Leti po stanu , kaki gde stigne .Ponavlja reči .Ali kad se popne na njegov kavez ,sad čupa i paperje .

Ako samdobro razumeo, on se igra sa vama, leti, zeza se, pa kad mu dođe, ode na kavez i počne se čupati?
Ili se vi igrate sa njim, pa kad prestanete, oćete da vas ostavi na miru, tada ode na kavez da se čupa?
Ja mislim da je kod njega problem psihološke prirode, što je teško ali lečiti, ali nije nemoguće. Sprej zaboravi, stim nećeš postići ništa. Treba razmišljati, naći razlog čupanja, naći ono što ga frustrira i to promenuti, ukinuti...
(Zato ti postavljam pitanja, jer možda se u međuvremenu setiš, šta može da mu bude...)
Za početak, ako počne da se čupa, probaj nekako da mu odvučeš pažnju. Zovi ga da se igra, izvuci ga iz stanja opsesije.
Samo pazi, nemoj da ga hraniš tada, jer može da poveže: "ako se čupam, a ovaj bez pera vidi, dobiću klopu"
Ali ako ga uspeš izvući iz opsesije, npr. počne da priča, zviždi, tada već možeš da ga nagradiš, jer je nagrada za izdavanje zvukova, a ne za čupanje...

Smanjio sam mu zrnastu hranu i postavio voće i povrće ali ni da ih pogleda .Jedino bar klas može uvek da gricka .

Probaj da mu nadješ ono što najviše voli, pa onako nevezano, nekad mu daj malo, kad prolaziš. Da ne zna kad će da dobije. Ali ako uradi nešto dobro, daj mu zalogaj, i tako ga nagradi. Tako mu održavaš pažnju, treniraš ga da se bavi tobom, a ne svojom opsesijem...

Nadam se da ćeš uspeti da ga izlečiš!
Ako imaš pitanja, postavi slobodno, ako znam, pomoćiću.

Pozdrav,
Nazad na vrh Ići dole
Poli

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimeUto Jul 10, 2012 8:43 am

Hvala puno na savetima .
Ima igračaka u kavezu ali se ne igra kao nekada ,kao da su mu postale dosadne .Imate li neki predlog prodavnice za kupovinu igračaka za velike papige . Ja još nisam našao dobro opremljenu ,sve poručujem i čekam .
Kakvo je iskustvo sa tim grinjama ,vaškama .Mogu li papagaji dobiti to a da nisu bili u kontaktu sa drugim pticama ? Jedan uzgajivač mi reče da mu stavim Ivemectrin iza vrata 2 kapi pa ako nema nikakve parazite neće mu škoditi . Šta mislite o tome ?
Nazad na vrh Ići dole
gaborka

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimeUto Jul 10, 2012 8:59 am

Hvala puno na savetima .
Ima igračaka u kavezu ali se ne igra kao nekada ,kao da su mu postale dosadne .Imate li neki predlog prodavnice za kupovinu igračaka za velike papige . Ja još nisam našao dobro opremljenu ,sve poručujem i čekam .

Ma nema na čemu, samo da se ptičica oporavi!
Što se tiče igračaka, pregledaj sledeći dokument, ima dobrih ideja:
http://www.phoenixlanding.org/PEAB_V2.pdf

Ali mislim da su igračke samo zamena ili dopuna za vreme kada gazda nije kući. Probaj što više da se baviš sa njime, pričaj mu, ako se voli maziti, češkati, da i toga bude što više. Kad nisi kući, probaj da mu ostaviš upaljen radio, ali ne da se dere, nego samo "nešto da se dešava oko njega"...

Kakvo je iskustvo sa tim grinjama ,vaškama .Mogu li papagaji dobiti to a da nisu bili u kontaktu sa drugim pticama ? Jedan uzgajivač mi reče da mu stavim Ivemectrin iza vrata 2 kapi pa ako nema nikakve parazite neće mu škoditi . Šta mislite o tome ?

Nemam iskustvo sa tim, ali za Ivermectin sam čuo dobre stvari. Ako ne stresiraš pticu previše sa hvatanjem, vrdelo bi probati, škoditi neće.

Pozz...
Nazad na vrh Ići dole
zaharije

Broj poruka : 47
Datum upisa : 11.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimeUto Jul 10, 2012 10:51 am

Pitaj anamariju sa foruma...ona je uspesno resila koliko ja znam cupanje kod tri zakoa.
https://www.facebook.com/anamarija.buligovic
Nazad na vrh Ići dole
Rea

Rea

Broj poruka : 760
Datum upisa : 31.10.2010
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimeUto Jul 10, 2012 12:08 pm

pitaj MOMOKSA nacices ga u predhodnim postovima . posal;ji mu pp . imao je isti problem i to ako se ne varam vise puta i svaki put uspeo u saniranju istog . poznajemo se licno veliki je drug i prijatelj pa ce ti izaci u susret koliko je to u njegovoj moci .
Nazad na vrh Ići dole
Poli

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimeUto Jul 10, 2012 9:43 pm

Hvala svima na savetima .Javljam kakvo je stanje .
Nazad na vrh Ići dole
rado7rado

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimeSre Jul 11, 2012 10:33 am

Imao bih samo jedno pitanje.Odnosno htio bih savjet od vas da vidim dali da uopšte idem u kupnju takvog žakoa.Naime kodnas na Slovenačkom sajtu gde se prodaje sveživo naleteo sam na oglas da se prodaje par žakoa (par u smislu da su muško i žensko ali nisu upareni) te jedan radni par žakoa.Čovjek kaže da može da se uzme ta ženka koja još nije uparena za 400 eura ali je ulovljena u divljini te nije ni prstenovana ni čipirana pa me zanima dali da se uopšte puštam u takvu kupnju pošto je taj čovjek iz Hrvatske te je tu još problem granica te papiri.400 eura nije puno za ženku ali to je po mom sve tako tako.A prodaje i radni par za 1200 eura.Šta da uradim dal da idem u kupnju takvog žakoa ili da se ostavim te kupnje?
Trebao bih vaše savete
Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

Broj poruka : 701
Datum upisa : 07.04.2011
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimeSre Jul 11, 2012 9:56 pm

Iskreno rečeno, ostavi se takve kupnje. Eventualno ovaj radni par, ali i to samo ako je registriran. Ima tu dosta papirologije, a i ostalih davanja. Sve se najbolje raspitaj kod vas u ministarstvu, da vidiš što sve treba i koliko će te to koštati.
Sretno.
Nazad na vrh Ići dole
Poli

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimeČet Jul 12, 2012 2:31 am

Pre nego sam se registrovao na forumu otišao sam kod jednog uzgajivača -prodavca preko prijatelja za savet o mom problemu čerupanja i kod njega video jedno 20 -tak žakoa divljaka koje prodaje .Izgledaju mi nekako veći od ovih koje sam vidjao da se prodaju kod nas. Cena je 350 eura .Da li je ova cena OK za pticu iz divljine ?
Nazad na vrh Ići dole
mime30

mime30

Broj poruka : 445
Datum upisa : 10.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimeČet Jul 12, 2012 2:25 pm

To je ta cena samo što su to ne registrovane ptice i sve mužijaci...
Nazad na vrh Ići dole
Poli

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimeČet Jul 12, 2012 9:05 pm

Da li vam je nekada ptica ljuta,hoće da ujede.To se ne dešava često ali danas s posla kao i svaki drugi dan .Pustim je iz kaveza ,doleti mi na ruku i jako me grize . Posle sleti na rame , čupka mi kosu i grize . Ja sam prvi došao u kuću ,tako da pticu nije mogao niko uznemiriti.
Nazad na vrh Ići dole
rado7rado

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimePet Jul 13, 2012 8:10 am

Žako @ hvala ti za savjet.Zato sam i pitao jer sam i sam bio takvog mišljenja.Neznam zašto bi neko prodavao radni par žakoa.Ti žakoi nemaju ni papire nit su prstenovani nit čipirani.Mni nije problem preči granicu je poznajem ljude na graničnom pa zato nema problema ali nebi više htio da me nasamare sa kao "radnim" parom žakoa.
Nazad na vrh Ići dole
gaborka

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimePet Jul 13, 2012 8:13 am

Da li vam je nekada ptica ljuta,hoće da ujede.To se ne dešava često ali danas s posla kao i svaki drugi dan .Pustim je iz kaveza ,doleti mi na ruku i jako me grize . Posle sleti na rame , čupka mi kosu i grize . Ja sam prvi došao u kuću ,tako da pticu nije mogao niko uznemiriti.

Hehe...
Pticu si uznemirio ti, što si otišao da radiš Very Happy
Po meni, tu je najveći problem što je ptici dosadno. Papagaji su jako inteligentni, a žako su i veoma emotivne ptice. Treba da se zanimaju sa nečim, da bi ostali "u formi".
Gledaj iz njegovog ugla:
"Jedini prijatej, moj par, je ovaj bez pera. Ujutru ode, nema ga po pola dana. No, kada dođe, kazniću ga, da to više ne radi, jer mi se to ne sviđa..."
To se dešavao i kod mog ljubimca... Kada ne stignem na vreme sa posla, ona je ljubomorna, prst bi mi otkinula, kako sam tako nešto smeo uraditi... Very Happy Ali vremenom se da pomiriti Very Happy

Poslednji izmenio gaborka dana Pet Jul 13, 2012 8:13 am, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Izgled poruke)
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

Broj poruka : 701
Datum upisa : 07.04.2011
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimePet Jul 13, 2012 9:40 am

rado7rado ::
Žako @ hvala ti za savjet.Zato sam i pitao jer sam i sam bio takvog mišljenja.Neznam zašto bi neko prodavao radni par žakoa.Ti žakoi nemaju ni papire nit su prstenovani nit čipirani.Mni nije problem preči granicu je poznajem ljude na graničnom pa zato nema problema ali nebi više htio da me nasamare sa kao "radnim" parom žakoa.

Možda ti možeš proći i granicu, ali što ćeš sa neprijavljenim pticama. Kako bi ih registrirao, prijavio, u Sloveniji?
Nazad na vrh Ići dole
rado7rado

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimePet Jul 13, 2012 11:32 am

žako ::

Možda ti možeš proći i granicu, ali što ćeš sa neprijavljenim pticama. Kako bi ih registrirao, prijavio, u Sloveniji?

Ako imaš veze sve se može Smile .Ova dva moja žakoa su kupljena bez svih papira i bez prstena pa sam ih uz pomoč kolege veterinara i ljudi u ministarstvu bez problema registrovao i čipirao.Tako da za to se ja uopšte ne plašim.Kod mene je trenutačno problem jedino finansijski.
Nazad na vrh Ići dole
mime30

mime30

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimePet Jul 13, 2012 12:57 pm

rado7rado-Nemora značiti ako neko prodaje radni par žakoa da nešto nije u redu sa njima,često je tako ali nekad se i dogodi da je par ispravan..Odeš kod prodavca pa pogledaš uslove držanja,razlog prodaje,proceniš čoveka pa ili kupiš ili odustaneš...Ja sam kupio dva radna para i oba kod mene imaju mlade...Jedino što se nezna koliko su stari ali su još plodni..A to što neko može uz pomoć veze na granici i veze u ministarstvu uraditi šta želi je jako,jako tužno ali na žalost istinito..No,ne krivim tebe već mrzim nepravdu!!!!..Djordje Balašević kaže u jednoj pesmi -Pa nek isto je i djavolu i djakonu!Ali na žalost........
Nazad na vrh Ići dole
mime30

mime30

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimePet Jul 13, 2012 1:01 pm

Gaborka šta imaš od ptica?
Nazad na vrh Ići dole
rado7rado

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitimePet Jul 13, 2012 5:33 pm

mime30 -Ja veze nikada nisam iskorištavao sve do tad kad sam kupio taj par (koji u suštini i nije par) žakoa.Pošto bi ako bi išao po normalnom putu (znači bez ikakvih veza) dao bih 2 puta više za sve papire i sve što treba nego sam dao za ta dva žakoa.
Sve ostale papigice koje gajim (nimfe,mali aleksandri i veliki aleksandri) su propisno prstenovane te unešene u registar po legalnom putu (tu mislim bez ikakvih iskorištavanja veza) Smile
I ja inače ne podupirem nelegalne stvari ali moraš i ti razumeti da ako mogu uštediti koji euro to ču i pokušat uradit
Nemoj da se ljutiš.to je tolko za informaciju i da malo popričamo
Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 16 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)
Nazad na vrh 
Strana 16 od 30Idi na stranu : Prethodni  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 23 ... 30  Sledeći
 Similar topics
-
» Mutacije boje Zako (Psittacus erithacus)
» amazonac ili zako - pomoc
» Sivi africki pevac (serinus leucopygius)
» Crvendac(Erithacus rubecula)
» Bebica zako

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Papagaji :: Veliki papagaji-
Skoči na: