Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)

Ići dole 
+90
palermo
Giovanni
Duska
Djole
whitesuga
sasazako
levic88
Marjan
tanjasd
boske
Strumpf
marijavel
ZARKOTEKICA
tutti
karlo28
rosoft85
border
ivan79
daweed
aska
northstar
zaharije
gaborka
Poli
rakac
makimk
rado7rado
Miks
gogagrizli
Ondrej
Matija95
Nidzo
bosko
Laouni
srxa
GoranKac
dr.nenad86
predin
Mistiq
slobo
Iwan97
Abc
Dusko
milan istra
anita75love
dijana ostojic
MILAN
skorkovic
markoub
florida
Don Salinas
JanjaSaMeseca
mijnica
kokica56
tina
rade
pticar
žako
ATOS
n.ekv
suzy
Laza
Slobodan Kragujevac
fuz80
salle55
Dare
Bogdanik
tatjanasd
dino
Rea
nebojsa
Jocom
mime30
momoks
anamarija77
papayajamaica
ipapige
Caba-Su
jaran
Sale77-Nis
lakigtb
haralampijexxl
Luckyboy
Alex
goran092
rtomek
SrdjanKG
zoran ptice pjevice
Rale
Zika
94 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 24 ... 30  Sledeći
AutorPoruka
rosoft85

rosoft85

Broj poruka : 35
Datum upisa : 20.10.2012
Godina : 39

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Empty
PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimePon Jan 07, 2013 10:53 pm

Pogledacu za te vitamine u pet sopovima.
Imam jedan problem sa pticom nece da jede nista od voca i povrca sem mandarine i narandze. Jeo je i sargarepu,jabuku,kivi,ananas,papriku,bananu...itd dok nije probao kao sto rekoh mandarinu i narandzu. Posle toga nece nista sem toga i to jedno duze vreme. Sta da radim?
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

Broj poruka : 701
Datum upisa : 07.04.2011
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimePon Jan 07, 2013 11:43 pm

Daj mu to što hoće. Moji se jedan prije dvije godine gušio u kiviju, a ove godine neće ni probati. Ljetos je bila otimačina za lubenicu, sada jede jabuke kao lud. Valjda se i oni vremenom zasite, pa im se počne sviđati nešto drugo. Ne sekiraj se, zna on što mu valja.
Nazad na vrh Ići dole
rosoft85

rosoft85

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimePet Jan 11, 2013 9:53 pm

Sto se tice biranja voca i povrca i to sam resio,a jedini je problem sto puno bacim. Blender je ucinio svoje. Ubacim sta zelim provrti dva tri kruga i to je to. Sad jede kao poderan i nema da bira. Smile Dajem mu i jednom sedmicno i kuvano jaje u komadu.
Nazad na vrh Ići dole
zaharije

Broj poruka : 47
Datum upisa : 11.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeNed Jan 20, 2013 2:50 pm

Uzmi promotor L. Imas u poljoprivrednim apotekama.Bocica kosta samo 100 din.

Promotor L je dobro izbalansirana kombinacija esencijalnih vitamina i slobodnih masnih kiselina. Vitamini koji se nalaze u Promotoru L su u istom rastvoreni, isto kao i aminokiseline, dobijene u hemijskom obliku L i skoro su u potpunosti slobodne, što ovom proizvodu daje potpunu raspoloživost i brzinu asimiliranja i efikasnost.

Kod nutritivnih deficita i disbalansa. U stresnim periodima. Kod mitarenja. Za povećanje plodnosti, nosivosti i napretka rasta pilića. Kod stanja iscrpljenosti i rekonvalescencije,u periodu gestacije i tokom laktacije. Za poboljšanje prinosa i indeksa konverzije. Kod sindroma masne jetre i kod intenzivnih reproduktivnih ciklusa.

Vitamin A 10.000.000 ij Vitamin D3 2.000.000 ij
Vitamin K3 500 mg Nikotinamid 16,250 g
D-pantenol 7,500 g Vitamin B1 1,750 g
Vitamin B2 2,500 g Vitamin B6 1,125 g
Vitamin B12 1,250 mcg Vitamin B15 0,500 mg
Biiotin 1,000 mcg Inozitol 2,500 g
Alanin 11,5 g Arginin 6,1 g
Aspartanska kis. 9,5 g Fenilalanin 5,5 g
Cistin 2,1 g Gluitaminska kis. 21,5 g
Glicin 9,6 g Histidin 4,7 g
Hidroksipolin u tragovima Izoleucin 6,0 g
Leucin 12,5 g Lizin 9,5 g
Metionin 2,2 g Prolin 9,5 g
Serin 7,0 g Treonin 5,0 g
Triptofan 2,0 g Tirozin 5,3 g
Valin 6,2 g Enzimi u tragovima
Nazad na vrh Ići dole
rosoft85

rosoft85

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeNed Jan 20, 2013 5:01 pm

A nacin doziranja? Jel u vidu kapi ili praha?
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

Broj poruka : 82
Datum upisa : 30.01.2011
Godina : 33

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeUto Jan 29, 2013 10:57 pm

Moj novi zako Bole. Smile
Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Dsc0592mg

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Dsc0621
Nazad na vrh Ići dole
rosoft85

rosoft85

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeNed Feb 03, 2013 12:52 pm

A neka je sa srecom i da docekate zajedno penziju. Smile
Nazad na vrh Ići dole
Dare

Dare

Broj poruka : 82
Datum upisa : 30.01.2011
Godina : 33

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimePet Feb 08, 2013 3:11 pm

Hvala, hvala Smile
Nazad na vrh Ići dole
n.ekv

n.ekv

Broj poruka : 156
Datum upisa : 09.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeSre Feb 13, 2013 1:45 am

Baš se vidi da je bebac. Lepotan pravi
Nazad na vrh Ići dole
Ondrej

Ondrej

Broj poruka : 93
Datum upisa : 22.11.2011
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeSre Feb 13, 2013 9:02 pm

Bole mi nekako lici na zenku Wink Naravno mozda i gresim ali mi tako deluje na prvi pogled.
Nazad na vrh Ići dole
predin

predin

Broj poruka : 141
Datum upisa : 07.02.2012
Godina : 49

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeNed Feb 17, 2013 8:12 pm

Sta mislite smem li da dam zakou da se igra sa klikerom. Voli da se igra klikerom ali nesmem da ga ostavim samog sa klikerom boim se da ga neproguta i da se udavi. Jel ima neko slicno iskustvo.
Nazad na vrh Ići dole
rosoft85

rosoft85

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeČet Feb 21, 2013 7:13 pm

predin ::
Sta mislite smem li da dam zakou da se igra sa klikerom. Voli da se igra klikerom ali nesmem da ga ostavim samog sa klikerom boim se da ga neproguta i da se udavi. Jel ima neko slicno iskustvo.

Mislim da se ne bi udavio ako je normalne velicine kliker sem ako nije onaj manji. Samo da ne proba da ga otvori kao semenku. Smile
Ali treba ga nadgledati u svakom slucaju.

Nazad na vrh Ići dole
predin

predin

Broj poruka : 141
Datum upisa : 07.02.2012
Godina : 49

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeČet Feb 21, 2013 9:51 pm

Nadgledam ga lud je po sat vremena ga obrce u kljunu
Nazad na vrh Ići dole
zaharije

Broj poruka : 47
Datum upisa : 11.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeČet Feb 21, 2013 10:23 pm

rosoft85 ::
A nacin doziranja? Jel u vidu kapi ili praha?

To je bocica, u tecnom je stanju. Sipas mu par kapi u posudu za vodu i to je to.
Nazad na vrh Ići dole
rosoft85

rosoft85

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimePet Feb 22, 2013 4:32 pm

Uzeo sam Versele Laga Omni-vit u kapima.
To sam poceo da mu dajem jednom nedeljno. Nisam puno ni platio 850,00rsd 30ml.
Na 250ml vode stavim oko 10 kapi. Tako pise u uputstvu.
Nazad na vrh Ići dole
ZARKOTEKICA

ZARKOTEKICA

Broj poruka : 148
Datum upisa : 04.03.2013

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeNed Mar 17, 2013 10:05 pm

Zika ::
da mi je samo ovo jato bio bi najbogatiji covek na svetu
Nazad na vrh Ići dole
rosoft85

rosoft85

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimePon Mar 18, 2013 6:18 pm

Gledao sam razne emisije o Zakoima u divljini. I nekako mi se cine da su mnogo krupniji od ivih nasih (odraslih u zatocenistvu) i veci. Da li ja to umisljam ili su stvarno veci?
Nazad na vrh Ići dole
marijavel

Broj poruka : 1
Datum upisa : 06.04.2013

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeSub Apr 06, 2013 9:53 pm

Pitanje
Imam malu bebu pa me zanima da li je bolje uzeti zakoa koji ima 3 godine ili zakoa koji ima 7 meseci
Ako neko moze da me posavetuje bila bih zahvalna
pozzz
Nazad na vrh Ići dole
ZARKOTEKICA

ZARKOTEKICA

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeSub Apr 06, 2013 10:00 pm

zavisi od cene zavisi koliko zna i sta zna taj matori ali po meni najbolje je pile od 3 meseca da zna samo za vas a ovako svaka promena vlasnika ima svoj rizik koliko ce te ptica prihvatiti to ti kazem iz licnog iskustva
Nazad na vrh Ići dole
rosoft85

rosoft85

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeSub Apr 06, 2013 10:21 pm

Kao sto @ZARKOTEKICA kaze mlado pile je uvek u prednosti jer se lakse navikava na novu sredinu. Zakoi su ptice koje se vezuju za svog para do kraja zivota i vrlo su im verne u ovom slucaju coveka kojeg sami odaberu od ukucana. Na pocetku te gleda kao mamu,a kasnije kao njegovog para. Tako da svaka promena vlasnika je za njih traumaticna i vrlo tesko prihvatljiva. Cak neki Zakoi nikada i neprihvate nove vlasnike. Moja preporuka je maldo pile.
Nazad na vrh Ići dole
ZARKOTEKICA

ZARKOTEKICA

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeSub Apr 06, 2013 10:35 pm

kao i veliki aleksandri
Nazad na vrh Ići dole
mime30

mime30

Broj poruka : 445
Datum upisa : 10.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeNed Apr 07, 2013 10:35 am

Žakoi jesu emotivci i vezuju se za vlasnika ali nemora da znači da će mlad biti bolji od trogodišnjaka,i taj stariji će se vezati za vlasnika i on ima svoje ja.Vezivanje će biti brže ili sporije a to zavisi od vlasnika koliko provodi vremena sa njim i koliko ulaže u vezivanje,druženje sa njim.Žakoi su kao i ljudi,svaki je priča za sebe,neki je brbljiv,maza,tvrdoglav,a neki hoće da ugrize i može biti bebina beba kad je takav..Ja imam jednu takvu (bebu) koja ugrize sad pa sad..Najbolje je upoznati jednog i drugog i viditi njihove karektere i onda sam odlučiti koji ti više karakter odgovara,a ne šta vlasnik kaže ili neko drugi nego sam žako !
Nazad na vrh Ići dole
ZARKOTEKICA

ZARKOTEKICA

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimePet Apr 12, 2013 11:38 pm

i ja sam resio da kupim zakoa prodao vel aleksandra i sada jurim nabavku zakoa sta je potrebno da prodavac ima od papira za pticu jer je zako u CITES LISTU
Nazad na vrh Ići dole
rosoft85

rosoft85

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeSub Apr 13, 2013 9:02 pm

ZARKOTEKICA ::
i ja sam resio da kupim zakoa prodao vel aleksandra i sada jurim nabavku zakoa sta je potrebno da prodavac ima od papira za pticu jer je zako u CITES LISTU

Ja sam Zakoa kupio bez papir i prstena. Bilo bi dobro da ga ima ,a ako ne nije neka greda. Uglavnom ti papir sluzi za transport i za poreklo ptice jer je zasticena vrsta iste u pitanju. Moj kolega je nasa Zakoa u Leskovcu,a on je iz NS. Pa prilikom transporta od grada do grada ako vas policija zaustavi moze da vam pravi problema,a i nemora. Njemu su napravili problem jer nije imao poreklo o optici i pitali su ga otkud mu ta ptica. Mada se sve dobro zavrsilo.
Nazad na vrh Ići dole
ZARKOTEKICA

ZARKOTEKICA

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitimeSub Apr 13, 2013 9:17 pm

danas je narucen,interesuje me dali se papagaji vakcinisu u srbiji
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 18 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)
Nazad na vrh 
Strana 18 od 30Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 24 ... 30  Sledeći
 Similar topics
-
» Mutacije boje Zako (Psittacus erithacus)
» amazonac ili zako - pomoc
» Sivi africki pevac (serinus leucopygius)
» Crvendac(Erithacus rubecula)
» Bebica zako

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Papagaji :: Veliki papagaji-
Skoči na: