Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
|
+90palermo Giovanni Duska Djole whitesuga sasazako levic88 Marjan tanjasd boske Strumpf marijavel ZARKOTEKICA tutti karlo28 rosoft85 border ivan79 daweed aska northstar zaharije gaborka Poli rakac makimk rado7rado Miks gogagrizli Ondrej Matija95 Nidzo bosko Laouni srxa GoranKac dr.nenad86 predin Mistiq slobo Iwan97 Abc Dusko milan istra anita75love dijana ostojic MILAN skorkovic markoub florida Don Salinas JanjaSaMeseca mijnica kokica56 tina rade pticar žako ATOS n.ekv suzy Laza Slobodan Kragujevac fuz80 salle55 Dare Bogdanik tatjanasd dino Rea nebojsa Jocom mime30 momoks anamarija77 papayajamaica ipapige Caba-Su jaran Sale77-Nis lakigtb haralampijexxl Luckyboy Alex goran092 rtomek SrdjanKG zoran ptice pjevice Rale Zika 94 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Mistiq
Broj poruka : 51 Datum upisa : 04.01.2012
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Apr 16, 2013 1:45 pm | |
| Imam neke nedoumice vezane za mog papagaja?Do pre par meseci imali smo kaludjericu i zakoa,medjutim kaludjerica je nazalost uginula. Zako se umedjuvremenu toliko vezao za nas,narocito za mog supruga. Tako da spava u sobi sa nama,preko dana ako nije pusten setamo ga po celom stanu,jer ako ostane sam pocne da se dere.Pre dva meseca odlucili smo da kupimo novi kavez koji je veci i nemoze da se pomera iz prostorije u prostoriju,ali nas papagaj nije odusevljen i nevoli da boravi u njemu.Razmisljali smo o jos jednoj ptici,pa me interesuje kako bi on odreagovao jer bi ta ptica bila mladja?On ima tri godine i kod nas je od tri i po meseca.Da li bi prihvatio neku drugu vrstu? | |
| | | ZARKOTEKICA
Broj poruka : 148 Datum upisa : 04.03.2013 Lokacija : beograd
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Apr 16, 2013 5:04 pm | |
| kakav je zako kao kucni ljubimac u celini | |
| | | mime30
Broj poruka : 445 Datum upisa : 10.04.2010 Lokacija : Srbobran
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Apr 16, 2013 10:32 pm | |
| Mnogi su čuli da su žakoi najinteligentniji medju papagajima,da je dokazano da imaju inteligenciju kao trogodišnje dete....I kad ih nabave očekuju da tako inteligentne ptice mogu sve,odma pričaju,odma se predstave po imenu,traže hranu,kažu šta ih boli,u kakvom emotivnon stanju se nalaze..Oni se uče da budu takvi i naučeni da koriste svoju inteligenciju.To je kao i talenat kod čoveka,20% talenta a sve ostalo je dug i strpljiv rad na sebi da bi znao taj talenat iskoristiti,jer posedovati talenat i hteti na brzinu to iskoristiti =ništa do tog na kraju,neuspeh=a da bi bili zdravi žakoi i da bi se prilagodili na nešto treba puno,puno truda,vremena i strpljenja.Sa novim kavezom je bilo naglo,trebalo je više strpljenja....Prihvatiće on i mačku za drugara i igraće se sa njom a kamoli nekog iz svoje vrste ali ako se to očekuje naglo za par sati onda ništa od toga kao ni od novog kaveza.. Nabaviti žakoa je velik potez,jer se uzima jedna osoba koja ima emocije i razmišlja,i kao takvoj treba joj pažnja,učitelj,i mnogo,mnogo vremena provesti sa njim.Mnogi ga kupe da bi ga naučili nešto da opsuje i kraj..Besmisleno je naručiti takvog papagaja a neznati kakva mu ishrana treba,preventiva,rizici,bolesti,iskustva odgajivača,iskustva ljudi kojiga imaju kao ljubimca,kako se ponašati sa njim i naravno kakvav je žako kao kućni ljubimac...!!!! Ja sam više od godinu dana čitao sve o ovim divnjim stvorenjima,na našim i stranim sajtovima ,pričao sa odgajivačima i ljudima koji ga imaju u stanu i tek onda nabavio žakoe i dalje učim o njima.. | |
| | | momoks
Broj poruka : 191 Datum upisa : 22.04.2010 Godina : 56 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Apr 17, 2013 9:34 pm | |
| | |
| | | ZARKOTEKICA
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Apr 17, 2013 10:18 pm | |
| mime30 sve se uci zato nemoras da pucas ko puska jer sve to znamo nista pametno nisi rekao a posao si post od 10 cm vec prenesi svoja iskustva,savete jer svi ucimo dok smo zivi a kamo li zivotinje ,zato budi pametan pa posavetuj mene i sve osdtale koji prate ovu temu i one koji ce je pratiti,to bi ti bio pametniji post od ovog | |
| | | mime30
Broj poruka : 445 Datum upisa : 10.04.2010 Lokacija : Srbobran
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Apr 18, 2013 9:47 pm | |
| Ne pucam,samo sam realan i priglup,Tesla je bio pametan...A u tih glupih 10 cm je stao i odgovor da je bilo naglo sa novim kavezom a i komentar da je besmisleno naručiti pticu a neznati kakav je ljubimac u celini..što i dalje tvrdim.. | |
| | | Mistiq
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Ned Apr 21, 2013 7:38 pm | |
| Nonsens....potpuno promasen odgovor...Cini mi se da je neko otkrio toplu vodu......valjalo bi prethodno pazljivo procitati sta sam pitala pre nego se upusti u mudrovanje. Gore navedeno sve znam, Zakoa imamo 3 godine a pre toga, pre same odluke o kupovini detaljno i temeljno smo se pozabavili tom temom. doticni gospodin bi trerbalo da zna da macka i Zako mogu da se slazu samo zato sto su na to prinudjeni,silom prilika,ne i zbog toga sto je to prirodno. Moja ptica ima besprekorne uslove, paznju kao konstantno drustvo i vreme provedeno u radu sa njom je verovatno vise od mnogih mnogih drugih koji imaju Zakoa za ljubimca sto je rezultiraloi fondom od 50ak reci, raznim trikovima, i beskrajnim igranjem. Od igracaka, penjalica,ljuljaski i ostalih stvari koje mu omogucavaju zdravo,aktivno vreme provedeno u kavezu ima blago receno mnogo, sto neki od onih koji prate ovaj i druge forume i znaju koliko truda u to ulazemo. On je ne ljkubimac,vec clan domacinstva.....to bi mozda najbolje i oslikalo status i njegov tretman u kuci. Sustina je bila u prostoj cinjenici da smo kupili veliki, zaista kvalitetan Montanin kavez (tri meseca stoji u dnevnoj sobi) i da nista mi nismo naglo i na ho-ruk radili, naprotiv, cekali smo da sam sleti na njega iz radoznalosti pouceni iskustvom sa stalkom i ostalim stvarima, polako i postepeno ga navikavamo na nov prostor. No, kako je vezan za nas, nece sam da bude u prostoriji i zato se svako vece sa nama seli u spavacu sobu, da bi i mi i komsiluk u tisini spavali. Pitanje je bilo direktno vezano za ono o cemu postoje oprecna misljenja i iskustva....a to je novo drustvo. razmisljamo o kupovini jos jednog Zakoa pa se informisemo sa svih strana o iskustvima ljudi koji su imali pticu vec neko vreme, u nasem slucaju 3godine i nakon toga nabavili jos jednu pticu, kako se domacin ponasao, kako je prihvatio novog ukucana....mi smo planirali mladu pticu da nabavimo, ali kao sto rekoh, jos uvek se informisemo jer ne bismo nikako zeleli da neko tu bude na "mukama"...... eto toliko.... izvinjavam se na poduzem postu ali prosto sam morala da odgovorim na "pucanje" iz prazne puske | |
| | | Mistiq
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Ned Apr 21, 2013 7:40 pm | |
| PS: bas bih volela da upoznam tog genija koji ce unapred znati kakvog ce karaktera biti mlad Zako 4-5 meseca star.... ) | |
| | | rosoft85
Broj poruka : 35 Datum upisa : 20.10.2012 Godina : 39 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Ned Apr 21, 2013 8:20 pm | |
| Suludo je pricati da li bi prihvatio ili ne novog ukucana. Jer to zavisi od same ptice,a nama ostaje samo da nagadjamo. Dok nekupite necete znati. Ja licno poznajem neke ljude koji su posle odredjenog vremena kupili jos jednu pticu pa i vise...neki su prihvatili ,a neki nisu nove ukucane. Sve zavisi od ptice. Samo ako se odlucite na taj korak moj neki savet vam je da ga jedno izvesno vreme nestavljate u isti kavez sa starom pticom. Podjimo od samih ljudi neko nam odgovara,a neko ne. Tako i kod njih. Sto se tice kaveza ja licno mislim da nepostoji bolji kavezi od Montaninih. Ja sam pre par meseci kupio Montana-Boston i prezadovoljan sam. Moj Zako recimo nije imao tih problema sa odbijanjem da boravi u novom kavezu. Promenio sam kavez najnormalnije,a on se ponasa kao da se nista nije desilo. Tako da sve zavisi. | |
| | | Mistiq
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Ned Apr 21, 2013 11:26 pm | |
| Mi smo uzeli Menhetn.... mercedes madju kucicama za ptice, realno...E, sad, mozda je nasa greska sto stari kavez ne demontiramo i sklonimo, ovako uvek ima izbor i naviku . Slazem se, kao i mi, nismo svi isti...tako i ptice, Zakoi posebno.Bas kako si i napisao u prethodnoj poruci, neko je imao ovakvo, neko onakvo iskustvo i tesko je tu doneti odluku za koju mozes sa sigurnoscu reci da je prava, ne znam.... Ima jos jedna stvar koja lavitira kao ideja, Kako bi Zako prihvatio drugu vrstu, Aru na primer. Voleli bi nabaviti jednu zelenokrilu aru ali ne po svaku cenu ako bi to za naseg Zakija bila "trauma". verujem da bi vremenom sve na svoje doslo i da bi se sprijateljilli ali ne mozes to pouzdano znati...Imao si srecu pa si lako jedan kavez zamenio drugim tako lagano, Nama se ptica ljuti i kad potrgane stare igracke, iskidani namestaj zamenimo novim, citav taj dan samo posmatrta. jako je tezak na novitarijama ali vremenom prihvati. Igramo na tu kartu -vreme- pa se nadamo da ce popustiti | |
| | | rosoft85
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Apr 22, 2013 4:05 pm | |
| Kavezi su stvar ukusa i funkcionalnosti, u to ne bi da ulazim. Sto se tice same Are i Zakoa kako bi se uklopile to neznam. Samo znam da bi Zako u tom slucaju mogao da izvuce deblji kraj u odnosu na Aru ako dodje do svadje. Mom kumu je Makao ubio Kakadua tako sto mu je probusio lobanju,a pre toga bili su zajedno vise od godinu dana u istom kavezu. U kavezu bi po meni trebalo biti vrste koje su srazmerne po velicini i snazi...da bi svaka ptica mogla da se odbrani na neki nacin. Ara je mnogo snaznija i veca od Zakoa. | |
| | | Mistiq
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Apr 22, 2013 5:30 pm | |
| Naravno,nismo ni mislili da budu u istom kavezu. Ako bi i spajali ptice zajedno to samo moze da bude Zako | |
| | | predin
Broj poruka : 141 Datum upisa : 07.02.2012 Godina : 49 Lokacija : Aleksandrovac Zupski
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Apr 30, 2013 4:14 pm | |
| | |
| | | rosoft85
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Apr 30, 2013 9:32 pm | |
| | |
| | | ZARKOTEKICA
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Apr 30, 2013 9:56 pm | |
| ja 50 e | |
| | | predin
Broj poruka : 141 Datum upisa : 07.02.2012 Godina : 49 Lokacija : Aleksandrovac Zupski
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Apr 30, 2013 11:48 pm | |
| - rosoft85 ::
- Ja sa 38.000,00rsd.
postavi neku sliku molim te | |
| | | rade
Broj poruka : 175 Datum upisa : 07.01.2011
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Maj 01, 2013 9:17 am | |
| rosoft85 ajmo slicica kaveza..mora da je extra kad toliko kosta! | |
| | | Mistiq
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Maj 01, 2013 9:47 pm | |
| | |
| | | Mistiq
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Maj 01, 2013 9:50 pm | |
| Ne zamerite na trapavom ubacivanju slika...nesto zaboravih kako ide, no moze se i preko linka videti..... to je Montanin kavez Manhetn...platili smo ga papremo (500e) eli vredi svaki cent | |
| | | predin
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 02, 2013 10:20 am | |
| - Mistiq ::
- Ne zamerite na trapavom ubacivanju slika...nesto zaboravih kako ide, no moze se i preko linka videti..... to je Montanin kavez Manhetn...platili smo ga papremo (500e) eli vredi svaki cent
Kod nas se kaze da ovce slize za sisanje. Taj kavez vredi svaki cent do 50 evra sve preko je sisanje. I ja imam problem sa slikama ali veceras vam saljem sliku pravog kaveza. Uporedite vas od 500e i ZARKOTEKICA-ov od 50e i shvaticete o cemu vam pricam. | |
| | | Mistiq
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 02, 2013 1:07 pm | |
| Imamo mi kavez slican onom koji ima ZARKOTEKICA Italijanski FEPov, to je kavez koji smo nabavili kad i Zakoa...no zbog prostora i toga sto taj manji kavez nakon 3 godine boravka papagaja u njemu i cescenja, ribanja izgleda kao da je 20 godina star odlucili smo se za kupovinu veceg i neuporedivo kvalitetnijeg. Kad kazam neuporedivo kvalitetnijeg, ne kazem slucajno, od dimenzija (ovaj stari,kao Zarkotekicin) deluje kao igracka spram ovog, preko kvaliteta zica, zavrsne obrade i plastificiranja, ne treba mnogo mudar buti pa uociti razliku. Zanosili smo se mislju da pravimo istih dimenzija kavez ali kad smo na pair stavili troskove materijala i majstora kao i plastificiranja dosli smo do sume oko 270e bez garancije da bi to izgledalo bas tako kako hocemo a treba da stoji u dnevnoj sobi i da se svakodnevno nerviram ako nesto nije kako treba. ima i dodatke sa strane za rasipanje hrane i sl.ali mi nismo montirali..... svi ljubitelji papagaja znaju sta znaci Montanin kavez, to je za kaveze ono msto je mercedes za automobile. Slazem se sa konstatacijom da je preskup, daleko od toga da nije no slicna cena mu je i u Nemackoj i engleskoj pa i u Americi...tu nas niko nije "osisao" Kvalitet u skladu sa cenom. vrlo brzo se ispostavilo da nije dzabe, prvo brisanje i ciscenje kaveza je pokazalo koliko se lakse cisti ovaj veci, kvalitetniji neuporedivo lakse a pri tome ne mora se trljati zica da bi se skinulo sa nje nesto...a obaska to sto nista nije od pocinkovane zice , naprotiv a pocinkovane zice nisu preporucljive za pticu, o prostoru u kavezu dimenzija 101x80x180 je iluzorno pricati, prava kucica za pticu sa mogucnoscu da kasnije (sto i planiramo) u njoj zivi zajedno sa zenkom....ali o tom po tom.... ovo resenje za boravak ptice je zaista skupo ali je trajno, nema tu vise nikakvih troskova dok god je ptica kod vas.... | |
| | | predin
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 02, 2013 3:39 pm | |
| Dragi Mistiq taj vas kavez je marketinski trik ja imam bravarsku radionicu 30god i imam sviju licnu plastifikaciju i odlicno znam koliko je ona otrovna i opasna jer kad sam god hteo da plastificiram nesto za prehrambenu industriju nisam mogao da dobijem sertifikat da prah za plastifikaciju nije stetan po zdravlje. a sto se tice toplog cincenja pa vi iz pocikovanih cevi pijete vodu i tako ves 50 god unazad. Galvanizacija ili hladno cincenje je nesto drugo sluzi za ukras. Za 500e imali ste 250kg prohtoma to je nesto vec zaista zdravo i vecito a plastifikacija je postojana samo 5 god i to ako nema mehanickih ostecenja a bice ih jer zako ima jak kljun i ako krene da se penje za 2 god moracete da ga peskarite pa ponovo plastificirate. ja sam moj kavez napravio sam i malo je veci od vaseg i plastificiran (zasto? zato sto ja nisam ubedjen da je to zdravo vec lepo ne zato sto sam prevaren da je to postojano vec da se lako cisti) i za takav kavec ne je kostao materijal sa sve prah za plastifikaciju X=(poslato vam na privatnu poruku jer mozda ja resim da sisam ako se nadje neko vec neosisan) Sve u svemu prevareni ste jer taj kavez nemoze da izdrzi duze od 5god pa da je ofarban kao mercedesu koji kosta 100 000e zako ce ga oljustiti a o samo ce se oljustiti za 5 god ja vam poklanjam nov ako ovaj doceka 6god bez ovih ostecenja. | |
| | | Mistiq
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 02, 2013 3:59 pm | |
| ma ovo lici na neku prepirku, potpuno nepotrebnu. Cinjenica da nasi prijatelji iz nemacke imaju Zakoa12 godina a takav kavez vec 11 i da izgleda isto kao i pre 11 godina, govori da niste u pravu bas. No stoji cinjenica da je preskup ali nemaju svi svoju bravarsku radionicu niti su vicni punktovanju i varenju, ja bih licno voleo da vidim vas kavez i pitanje je sta je za koga lepo, dobro i sl, to je vec stvar ukusa. proucite malo na forumima Montanine kaveze kao i materijale i boje koje se u njihovoj izradi koriste, tu cete videti zasto je njegova cena tolika i sve sertifikate i kontrole koje mora proci isti pre prodaje, mozda to i jeste marketinski trik, nista novo, ali donekle uliva poverenje kao i mnoga iskustva drugih koji ih godinama koriste, to je mozda i najbolji sertifikat Nismo prevareni ni osisani jer je odluka da ga kupimo bila iskljucivo nasa i nimalo jednostavno nije kupiti ga u Srbiji, naprotiv jer nema uvoznika. Zivo me zanima koliko bi tezak bio kavez tog tipa od prohroma kada je ovaj tezak preko 70kg a trebalo bi da se pomera i da stoji na tockicima. Vratio bih se na pravljenje kaveza..... ne moze to svako niti je to jednostavan posao a treba ukras u kuci biti.....Ponavljam, vama je to struka, posao pa mozda i ne deluje tako ali za nas je to bilo blizu nemoguce misije...... sisanje, ne znam, valjda je u trgovini osnovno pravilo da krajnji korisnik bude zadovoljan, sto u nasem slucaju i jeste tako. | |
| | | predin
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 02, 2013 8:47 pm | |
| evo pogledajte neke moje snimke https://www.youtube.com/watch?v=Tq3IusaRadY
https://www.youtube.com/watch?v=F1rHyHbRFac | |
| | | predin
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Maj 02, 2013 9:20 pm | |
| https://2img.net/r/ihimizer/img208/4613/slika6014dscn2884.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img689/9638/slika6015dscn2885.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img23/7958/slika6016dscn2886.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img577/5489/slika6023dscn2893.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img268/281/slika6026dscn2896.jpg | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
| |
| | | | Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 20 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 20 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|