| Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
|
+90palermo Giovanni Duska Djole whitesuga sasazako levic88 Marjan tanjasd boske Strumpf marijavel ZARKOTEKICA tutti karlo28 rosoft85 border ivan79 daweed aska northstar zaharije gaborka Poli rakac makimk rado7rado Miks gogagrizli Ondrej Matija95 Nidzo bosko Laouni srxa GoranKac dr.nenad86 predin Mistiq slobo Iwan97 Abc Dusko milan istra anita75love dijana ostojic MILAN skorkovic markoub florida Don Salinas JanjaSaMeseca mijnica kokica56 tina rade pticar žako ATOS n.ekv suzy Laza Slobodan Kragujevac fuz80 salle55 Dare Bogdanik tatjanasd dino Rea nebojsa Jocom mime30 momoks anamarija77 papayajamaica ipapige Caba-Su jaran Sale77-Nis lakigtb haralampijexxl Luckyboy Alex goran092 rtomek SrdjanKG zoran ptice pjevice Rale Zika 94 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Strumpf
Broj poruka : 17 Datum upisa : 07.05.2013 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 4:51 pm | |
| - boske ::
- Hrana košta koliko košta i tu nema pomoći, međutim što se tiče prečki i igračaka to je čisto bacanje para, sve možeš sam da napraviš bolje i interesantnije od kupovnih.
Naročito su bezobrazno skupe igračke. Bio bih vam zahvalan ako bi mi dali neki savet tipa od kog drveta, kako, da otkinem granu sa ulice ili ima neka pilana ili sta vec? Stvarno ne znam! | |
|
| |
ZARKOTEKICA
Broj poruka : 148 Datum upisa : 04.03.2013 Lokacija : beograd
| |
| |
Strumpf
Broj poruka : 17 Datum upisa : 07.05.2013 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 4:58 pm | |
| - ZARKOTEKICA ::
- stajalice pravi a hranu mozes kupiti najeftinije dzak 15 kg primer prestige premijum za vel papagaje koja je vrh za 6300 din
Živim u stanu, nemam strug (ili kako li se već zove) pa bih molio za savet kako napraviti nešto tipa što je kod tebe na profil slici? | |
|
| |
ZARKOTEKICA
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 5:39 pm | |
| treba alata za to osmisli sam nesto da bude jedinstveno ko moje | |
|
| |
boske
Broj poruka : 35 Datum upisa : 08.05.2013 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 6:01 pm | |
| Ne treba ti strug, (iako pitanje nije upućeno direktno meni), dovoljna ti je testera koju imaš na švajcarskim perorezima,ili bilo kakva druga, da bi odsekao granu ili ako želiš malo robustnije [img] [/img] ali nije nužno, sa ovom većom testerom isečem grane od 10-ak cm kao od šale Izabereš odgovarajuću debljinu grane, isečeš, oljuštiš koru i ostaviš neko vreme (2-3 nedelje) da se drvo prosuši. Pre postavljanja u kavez malo išmirglaš, isečeš prema dimenzijama kaveza i montiraš na 2 načina; prvi i najprostiji je da grana prelazi po 5mm širinu kaveza i samo urežeš ( istom onom već pominjanom testerom) dva simetrična reza.Granu postavljaš tako da žice od kaveza upadnu u rezove. Drugi, malo komplikovaniji način je da se grana iseče na tačne (unutrašnje) dimenzije kaveza, izbuše se rupe sa strane u koje se ušrafe 2 šrafa (sa navojem drvo-mašinski), a prečka se postavlja tako što se grana leptir maticama sa strane stegne. | |
|
| |
ZARKOTEKICA
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 6:03 pm | |
| boske svaka cast tebi ali ovakav vid stajalica je cista glupost | |
|
| |
boske
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 6:13 pm | |
| evo, da bi bilo i jasnije par sličica telefonom [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] | |
|
| |
boske
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 6:19 pm | |
- boske
svaka cast tebi ali ovakav vid stajalica je cista glupost tek sada vidim tvoju poruku. Potpuno je neprimereno nečije izlaganje nazvati glupošću a da se pri tome nisi potrudio da izneseš argumente kojima bi potvrdio svoje neslaganje sa iznetim stavovima. Ovakav vid komunikacije ne smatram primeren na forumu gde se okupljaju ljubitelji ptica u želji za razmenom iskustava. | |
|
| |
ZARKOTEKICA
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 6:30 pm | |
|
Poslednji izmenio ZARKOTEKICA dana Uto Maj 14, 2013 10:57 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
boske
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 6:41 pm | |
- ok mislio sam da je nacin rezanja zlebova za stajalice koriscen u 230 tom veku a ne u 21
Ja znam samo za ova dva načina montaže horizontalnih prečki, nisam video treći. Svako bira prema svom nahođenju šta mu najviše odgovara i to je sasvim ok. Meni više odgovara sa žljebovima jer se brzo i lako skida kad se pere. Čovek je pitao kako da napravi stajalice, pa da ga ne dovodimo u zabludu, valjalo bi reći da kako god izabrao da ih montira, da grane ne uzima i gradu nego negde u šumi, placu dalje od zagađenih oblasti i da ne uzima grane koje su tretirane (voće) nekim hemijskim sredstvima, da prečke budu nepravilnog prečnika ( jer ni u prirodi ne postoje idealno ravne grane) i ako ima, recimo 2 prečke, da budu različitih dinezija (prečnika). | |
|
| |
ZARKOTEKICA
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 7:00 pm | |
| ok a dali mu mozda i hranu koju kupujemo sade u serilnim uslovima i u nezagađenim podrrucjima ne naravno u prirodi im niko nesterilise ni grane ni cinije itd vec sama priroda pravi balans a mi ljudi se mlatimo ok i ja sam tako radio ko sto ti kazes ali .... necemo vise spamovati temu | |
|
| |
boske
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 7:26 pm | |
| U prirodi gde žive nema zagađenja, što se tiče semenske hrane, Versela-Laga tvrdi da je bez aflatoksina i ja im verujem.Za voće i povrće nema garancije niti se opterećujem time, jer i mi to jedemo. Prečke moram da operem najmanje 1x nedeljno jer moj papagaj ostavlja havariju na njima od voća i povrća. Strumpf je u centru grada gde i drveće izgleda jadno a pogotovu grane, pa je sugestija bila da se ipak prošeta do oboda grada a ako mu treba pomoć na bilo koju temu (pošto smo iz Beograda) neka se javi i ja ću mu rado pomoći oko svega što ga interesuje. | |
|
| |
predin
Broj poruka : 141 Datum upisa : 07.02.2012 Godina : 49 Lokacija : Aleksandrovac Zupski
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 7:44 pm | |
| Prirodna grana je i lepsa i zanimljivija od obradjene te obradjene su kao drska od metle a prirodna je malo kriva malo ima cvoric i prava idila a igracke mozes plasticne od kineza samo uzmes raznobojne ja sam mom postavio lego kocke koje sam izbusio i nanizao na pertlu a mozes da naseces razne oblike od drveta i ofarbas ih prehrambenom bojom za kolace. | |
|
| |
boske
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 8:00 pm | |
| Ja sam pravio (pravim) igračke kao što je Predin opisao, nasekao sam brdo kolutova i grana i farbao ih prehrambenim bojama. [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] | |
|
| |
ZARKOTEKICA
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 8:02 pm | |
| ova sa cepovima za spajanje drveta je ekstra | |
|
| |
boske
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 8:04 pm | |
| Drago mi je da ti se dopada, kad bih ti rekao koliko je trajala... | |
|
| |
ZARKOTEKICA
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 8:05 pm | |
| pravim sutra mada moj ogi jos nepokazuje interesovanje za igracke | |
|
| |
predin
Broj poruka : 141 Datum upisa : 07.02.2012 Godina : 49 Lokacija : Aleksandrovac Zupski
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 8:05 pm | |
- boske
svaka cast tebi ali ovakav vid stajalica je cista glupost Ajde pametnjakovicu objasni coveku kako da napravi stajalicu 21.veka i objasni mu da ta tvoja skalamerija u obliku kisobrana nicemu nesluzi i da je beskorisna i da se ne muci oko toga. A i sam vidi da drske od metle u onom kavezu koji si postavio u predhodnoj poruci i nisu nimalo prirodne izgledaju kao civiluk | |
|
| |
predin
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 8:08 pm | |
| Ogi je pod stresom cim on neobraca paznju na igracke a povodac trpi za vratom znaci moze da rikne od straha samo tako. Samo ti nastavi sa svim novotarijama koje vidis i cujes a mozda ne crkne od straha mozda se ocerupa. | |
|
| |
ZARKOTEKICA
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 8:10 pm | |
| mozda tvoj lav ponovo razvali kavez i ponovo klisne ko i prosli put pa pisemo o njemu malo pa da se pocastimo
Poslednji izmenio ZARKOTEKICA dana Pon Maj 13, 2013 8:12 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
predin
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 8:11 pm | |
| | |
|
| |
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 8:13 pm | |
| - predin ::
- Boske svaka cas
Slazem se .... | |
|
| |
predin
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 8:23 pm | |
- mozda tvoj lav ponovo razvali kavez i ponovo klisne ko i prosli put pa pisemo o njemu malo pa da se pocastimo
Ja imam pravljen kavez rucni rad a zaklina je pobegla jer je sun peko nesto za likovno pa zadimio u kuci i pored toga sto je otvorio prozor mahao je krpom da istera dim pa isterao i Zaki a sad lepo objasni te stajalice i cemu ti sluzi onaj kisobran sa avatara. I budi malo kulturan dok objasnjavas svoja remekdela. | |
|
| |
ZARKOTEKICA
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 8:34 pm | |
| taj kisobran mozes da sanjas | |
|
| |
predin
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Maj 13, 2013 9:20 pm | |
| Ja te lepo pitam sta ti je to sto lici na kisobran i cemu ti sluzi i objasni na koji nacin se kace stajalice u 21. veku posto si reko d su bosketovi predlozi glupost. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
| |
|
| |
| Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
|