Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| mali tigrici umiru u gnezdu | |
| | Autor | Poruka |
---|
jomabo
Broj poruka : 77 Datum upisa : 09.03.2012 Lokacija : Skopje
| Naslov: mali tigrici umiru u gnezdu Čet Apr 17, 2014 8:51 pm | |
| imam zenku tigrice koja je porasla kod mene, uzela sam je malu sa 1,5 maseci. Jedino prvo gnezdo joj je bilo uspesno, odgajila je 5 mladih bez problema. posle je sa jednim, sada sa drugim muzjakom imala po 7 jaja, izlaze pilici, i kad izagju svi, pocinju da umiru jedno po jedno, nalazim mrtve u gnezdu, prvo najstarije,od 15 dana, do tad ih redovno hrani, pa onda manji pilici, nekima je voljka prazna, pa sam mislila da neke ne hrani, ali je nekim voljka puna, kao najeli su se i ugusili. kad ih najgjem spljosteni su kao ugazeni. Zenka zivi u volijeru sa jos 4 para tigrice, niko joj ne ulazi u gnezdu, muzjak je dobar i redovno je hrani..a ionako sam potvrdila da nije do muzjaka, isto je bilo i sa prethodnim muzjakom sa kim je bar prvo leglo othranila. dali neko ima ideju zasto? | |
| | | mime30
Broj poruka : 445 Datum upisa : 10.04.2010 Lokacija : Srbobran
| Naslov: Re: mali tigrici umiru u gnezdu Čet Apr 17, 2014 10:11 pm | |
| Sa čim hrane mlade (sastav) ? Mladi se mogu zaraziti i preko ljuske virusima,bakterijama..ili ako ne pokupe preko ljuske i zaraze plod mogu se zaraziti i kad ih ženka hrani... Dali čistiš roditelje od unutrašnjih parazita u proleće pre izleganja mladih?Dali dezinfikuješ gnezda pre gneždjenja? | |
| | | jomabo
| Naslov: Re: mali tigrici umiru u gnezdu Čet Apr 17, 2014 11:45 pm | |
| volijera mi je nova, jesenos ragjena. gnezda sam stavila pre mesec dana, 4 u nizu svaka sa svojim poklopcem i otvorom. u ostala susedna dva gnezda dve zenke imaju male i kod njih nema problema zasad. skoro istovremeno su imali jaja i male. oni drugi lepo napegjuju. hranim ih sa prosom, ovas, suncokret, keksom ijajima samljveno na 2 dana im dajem, svima isto, ista pojilica za vodu, ista posuda za semenje...dajem i jednom nedeljno proklijalo semenje, najcesce pcenicu, ali po propisu je pravim, lepo i cesto isprana vodom i nikad bugjava (mozda ih gusi njome?). nisam ocistila roditelje od unutrasnjih parazita, ne znam kako i cime? nisam smatrala da moram,izgledaju zdravi potpuno i dosad nisam imala problema sa zdravljem bilo koje ptice...u svaku volijeru stavim pesak lepo ispran i ispecen u rernu, u njemu stavim sitno drobljene ljuske od kuvana jaja, malo krede izribane i istucanu sipinu kost...gde gresim? | |
| | | jomabo
| Naslov: Re: mali tigrici umiru u gnezdu Čet Apr 17, 2014 11:52 pm | |
| poneki put stavim i nekoliko zalogaja jabuke, sargarepe, salate persuna, pa ko voli nek izvoli. Al sve se mislim da mozda su ih roditelji hranili velikim zalogajima od svega toga pa su ih podavili. dali je to moguce? jer ista ova zenka sa prvim muzjakom je prvo leglo super odgledala, ali vec drugo je bilo sa ovim problemom kao sada. a tad su bili u posebnom kafezu po sistem par po par. Njen prvi muzjak je u istu letelicu i sada ali sa drugom zenkom (sami su se preparili, razmenjali partnere) i on ima odlicne male sa novom zenkom. | |
| | | jomabo
| Naslov: Re: mali tigrici umiru u gnezdu Čet Apr 17, 2014 11:55 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: mali tigrici umiru u gnezdu | |
| |
| | | | mali tigrici umiru u gnezdu | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 42 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 42 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|