| Roza amarant (Lagonosticta senegala) | |
|
+7florida dr.nenad86 stamil sudimnja Sale77-Nis SrdjanKG rtomek 11 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
florida
Broj poruka : 80 Datum upisa : 02.09.2011 Godina : 45 Lokacija : ledine
| Naslov: Re: Roza amarant (Lagonosticta senegala) Sre Sep 28, 2011 7:07 pm | |
| sve je islo po planu medjutim rizarice posto su mi sa amarantima u velikoj volijeri poceli da grade gnezdo i to od gnezda amaranata tako da su unistili gnezdo i svi mladi su mi pocrkali komada cetiri tek poceli da dobijaju perije nista me nepitajte odlepio sam tako da cu rizarice u novi sad u nedelju da vodim na izlet!!! | |
|
| |
Iwan97
Broj poruka : 550 Datum upisa : 03.05.2011 Godina : 26 Lokacija : Sabac
| Naslov: Re: Roza amarant (Lagonosticta senegala) Sre Sep 28, 2011 7:29 pm | |
| jaoo,stvarno mi je zao :/ | |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Roza amarant (Lagonosticta senegala) Sre Sep 28, 2011 7:44 pm | |
| - florida ::
- sve je islo po planu medjutim rizarice posto su mi sa amarantima u velikoj volijeri poceli da grade gnezdo i to od gnezda amaranata tako da su unistili gnezdo i svi mladi su mi pocrkali komada cetiri tek poceli da dobijaju perije nista me nepitajte odlepio sam tako da cu rizarice u novi sad u nedelju da vodim na izlet!!!
Jao brate pa de sa rizaricama mogle su da poubijaju i stare ali ne beri brigu civek se uci na graskama glavu gore bice bolje drugi put !!!!!! | |
|
| |
florida
Broj poruka : 80 Datum upisa : 02.09.2011 Godina : 45 Lokacija : ledine
| Naslov: Re: Roza amarant (Lagonosticta senegala) Čet Sep 29, 2011 8:54 pm | |
| bice bolje nego mi krivo,cale moj ih menjao za dijamantske golubice i pustijo ih zajedno sa africkim egzotama sto se meni nije ni malo svidelo ali tvrdoglav covek misli da ako je stariji i iskusniji ali nije. sta da se radi sto ti kazes idemo dalje novo iskustvo. | |
|
| |
Iwan97
| Naslov: Re: Roza amarant (Lagonosticta senegala) Uto Nov 19, 2013 8:08 pm | |
| Evo nešto i o mom skromnom iskustvu sa amarantima. Na proleće ove godine, nabavio sam mužjaka amaranta od Saleta iz Niša. Uprkos mojoj intezivnoj potrazi za ženkom, nisam uspeo da je pronađem sve do septembra, kada mi je Sale javio da on ima. Ženkica je nedugo zatim stigla, adaptirala se na novu sredinu i novo društvo. Dvadeset-ak dana kasnije, počeli su da pokazuju interesovanje za podizanjem potomstva i na meni je samo bilo da čekam i pratim situaciju. Svakog dana su dobijali zeleniš, svakog drugog jajčanu i 1-2 puta nedeljno vinske muve i mini brašnare. Ubrzo je počela i intezivna izgradnja gnezda. Gnezdo je napravljeno u korpici od vrbovog pruća, koju sam sam napravio, i skoro sve moje egzote je obožavaju. Uznemiravanje sam sveo na minimum i nisam se usuđivao da ulazim u volijeru kako ne bi napustili gnezdo. Ptice su počele da se smenjuju u gnezdu i smatrao sam da imaju jaja. Svetlo u prostoriji gde se nalaze je dostupno 24h, ali tokom noći sam primetio da su oba pola napolju, van gnezda. S obzirom da se inkubacija nije odvijala po planu, odlučio sam da zavirim u gnezdo i tu sam pronašao 3 mala jajeta od kojih je jedno bilo polupano. Oba sam podmetnuo pod galebiće koji trenutno leže na njima i blizu su izleganja. U razgovoru sa iskunijim odgajivačima iz Australije, shvatio sam da je uzrok nepravilne inkubacije upravo bilo treće jaje koje je bilo polupano. Moj par amaranata je počeo novo leglo, iznenađujuće brzo. Mužjak je ponovo počeo da oblaže gnezdo, a ženka učestalo uzima grit i izdrobljene ljuske kokošijeg jajeta, što je dobar znak da je počelo začeće jaja. Danas sam prvi put kroz prozor uspeo da vidim parenje, koje traje baš dugo u odnosu na druge egzote. O daljem napretku ću ovde napisati, s obzirom da me ček znak pitanja u odnosu na galebiće, i znak pitanja na novo leglo amaranata. Pozdrav! [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Roza amarant (Lagonosticta senegala) Uto Nov 19, 2013 8:56 pm | |
| Zašto imaju svetlo 24 časa? To ih je poremetilo u lezenju.... | |
|
| |
Iwan97
| Naslov: Re: Roza amarant (Lagonosticta senegala) Uto Nov 19, 2013 9:05 pm | |
| Zato što time preventiram tzv. "night fright". To ih nije sigurno poremetilo jer su sa njima i druge ptice koje se normalno legu. Uzrok je najverovatnije bio polupano jaje koje je bilo odbačeno u ćošak gnezda, na samom obodu. | |
|
| |
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Roza amarant (Lagonosticta senegala) Uto Nov 19, 2013 9:15 pm | |
| Jel ti ista jacina svetla i danju i nocu? | |
|
| |
Iwan97
| Naslov: Re: Roza amarant (Lagonosticta senegala) Uto Nov 26, 2013 8:25 am | |
| Prvi amarant se izlegao pod galebicima. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Iwan97
| Naslov: Re: Roza amarant (Lagonosticta senegala) Pon Dec 02, 2013 6:45 pm | |
| | |
|
| |
exot
Broj poruka : 16 Datum upisa : 19.01.2012
| Naslov: Re: Roza amarant (Lagonosticta senegala) Sub Feb 22, 2014 3:04 pm | |
| Jesu li odhranili galebiči amarante? | |
|
| |
Iwan97
| Naslov: Re: Roza amarant (Lagonosticta senegala) Sub Feb 22, 2014 3:27 pm | |
| Ovog sam našao van gnezda, sa punom vojkom. Mislim da je slučajno ispao dok su galebići izlazili, ali je nažalost već bio mrtav. | |
|
| |
exot
Broj poruka : 16 Datum upisa : 19.01.2012
| Naslov: Re: Roza amarant (Lagonosticta senegala) Sre Jul 22, 2015 1:45 pm | |
| Imam 2 para amaranata u voljeri. Jedan par sam hrani mlade, a drugi par ih posle izleganja izbaci iz gnezda. Sad leže treču turu. Zanima me da stavim jaja pod galebiče (upravo I galebiči ležu na jajima) I dali bi galebiči odhranili mlade amatante pošto ne jedu živu hranu - mlinske crve? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Roza amarant (Lagonosticta senegala) | |
| |
|
| |
| Roza amarant (Lagonosticta senegala) | |
|