| Jajcana ishrana | |
|
+31ticar Toni72 Luckyboy dino Iwan97 acafbatocina korbach Dragomir коста_п2 vlada130168 belobradi MILAN Dalibor Vasic Rale sasaznas zucko Bogdanik Marjan milos0205 joki_skrce Ivan Z Nikolasbc SrdjanKG versi dr.nenad86 kima ŠpEk Dax BG gocke zoran ptice pjevice Laza 35 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Jajcana ishrana Ned Mar 07, 2010 1:23 pm | |
| Napisite ovde svoj recept za jajcanu hranu u svrhu odhranjivanja mladih, konkretno stiglica. | |
|
| |
zoran ptice pjevice
Broj poruka : 58 Datum upisa : 05.03.2010 Godina : 54 Lokacija : banja luka
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Ned Mar 07, 2010 1:57 pm | |
| Kuhano jaje, plazma keks,psenicne klice,psenicni griz,kukuruzni griz,polen u prahu,kalcij u prahu,mekana suha kupovna hrana za divlje ptice,rucna dohrana,vitamini. Sve to izmiksas. | |
|
| |
gocke
Broj poruka : 200 Datum upisa : 01.03.2010 Lokacija : stokholm
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Ned Mar 07, 2010 2:18 pm | |
| - Lazar ::
- Napisite ovde svoj recept za jajcanu hranu u svrhu odhranjivanja mladih, konkretno stiglica.
mislis sam da ih kljukas,,ili jajcana hrana kao smesa | |
|
| |
Laza
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Ned Mar 07, 2010 3:28 pm | |
| sam da kljukam | |
|
| |
gocke
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Ned Mar 07, 2010 3:43 pm | |
- sam da kljukam
najbolje ti je da kupis orluksovu ili quikovu gotovu smesu | |
|
| |
Laza
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Ned Mar 07, 2010 3:48 pm | |
| - gocke ::
- Lazar ::
- sam da kljukam
najbolje ti je da kupis orluksovu ili quikovu gotovu smesu Gocke brate mili, ja tvoju lokaciju vidim u profili a vidis li ti moju pa bre ja ovde kad odem kod veterinara i kazem mu ptice mi kunjaju sta da radim, on mi da vitamin neki za kokoske... Znam ja sta je najbolje, ali pitam ne zbog sebe nego zbog drugih koji dolaze ovde da razmenimo iskustva i vidimo sta je najbolje po tom pitanju. Skidam kapu gotovim mesavinama, ali mi se cini da i ja mogu da je napravim a da me ne kosta uopste.. | |
|
| |
gocke
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Ned Mar 07, 2010 9:17 pm | |
| pa neznam.. prvih 5 dana oni moraju da jedu dosta zivotinjske hrane inace crkavaju, posle petog dana mozes da ih kljukas sa jajetom i malo plazme, za prvo vreme razredjeno a kasnije sve gusce i gusce. | |
|
| |
Laza
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Ned Mar 07, 2010 9:22 pm | |
| znam sta treba da jedu, prvih par dana definitivno mora da ih odhrani majka zbog jacanja imuniteta itd, ona im uz hranu daje kroz svoju pluvacku hemiju koja im pojacava imunitet, bas smo Srdjan i ja danas pricali o tome. Ali posle toga me interesuje sto bi rekli iz prve ruke neko da napise ko je to radio. I takodje me interesuje uloga mravljih jaja i od kog dana ih treba davati, umesano u hranu | |
|
| |
gocke
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Ned Mar 07, 2010 9:34 pm | |
- znam sta treba da jedu, prvih par dana definitivno mora da ih odhrani majka zbog jacanja imuniteta itd, ona im uz hranu daje kroz svoju pluvacku hemiju koja im pojacava imunitet, bas smo Srdjan i ja danas pricali o tome. Ali posle toga me interesuje sto bi rekli iz prve ruke neko da napise ko je to radio. I takodje me interesuje uloga mravljih jaja i od kog dana ih treba davati, umesano u hranu
mravlja jaja mozes da dajes vec kad pocnes da pripremas ptice pa do kraja sezone lezenja,,pa cak i kasnije ali ne vise od dvaput nedeljno | |
|
| |
Laza
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Ned Mar 07, 2010 9:36 pm | |
| mislio sam na mravlja jaja umesana u jajcanu ishranu, jer su puna aminokiselina a to je jako dobro, ali su takodje jako kisela i mogu da poremete crevnu floru. | |
|
| |
gocke
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Ned Mar 07, 2010 9:40 pm | |
- mislio sam na mravlja jaja umesana u jajcanu ishranu, jer su puna aminokiselina a to je jako dobro, ali su takodje jako kisela i mogu da poremete crevnu floru.
nece biti problema ako ne predoziras..ja inace dajem osusena mravlja jaja i nisam imao problema | |
|
| |
Laza
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Ned Mar 07, 2010 9:44 pm | |
| | |
|
| |
gocke
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Ned Mar 07, 2010 9:49 pm | |
- to verovatno kupujes?
da uzimam vec gotovo..svu hranu kupujem za ptice | |
|
| |
Dax BG
Broj poruka : 62 Datum upisa : 04.03.2010 Godina : 54 Lokacija : Beograd, Srbija
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Pon Mar 08, 2010 9:53 am | |
| Do 5-og dana im dajem uglavičen maslačak, biljne uši, mravlja jaja, larve poljskog moljca, a evo Bocka je pisao o tome da mogu da im se daju larve crva bašnara na hrvatskom forumu. Posle 5-og dana im dajem ORLUX gotovu smešu pomešanu sa jajetom japanske prepelice i počinjem dodavati klijalo seme polagano. | |
|
| |
ŠpEk
Broj poruka : 8 Datum upisa : 08.03.2010 Lokacija : vučipolje
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Pon Mar 08, 2010 11:44 am | |
| prvioh dana svog zivota ptica dobiva jajcanu hranu pomesanu sa ESB-3 i tako sve dok ne promeni perje .isto tako prvih dana do mitarenja daje se jabuka da ne dođe do dehidracije mlade ptice , potom se daje mnogo zelenila narucito maslacak te kuhano jaje (zumance i bilance zajedno) i nema tu puno da se mudruje , drugovi moji nijedan nece da krepa | |
|
| |
kima
Broj poruka : 200 Datum upisa : 28.02.2010 Godina : 42 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Pon Mar 08, 2010 1:11 pm | |
| i sta dobijes kad pticu toliko drzis na medicini?Cim se prestane sa davanjem ESB-a vise od pola ptica nece da prezivi | |
|
| |
Laza
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Pon Mar 08, 2010 3:36 pm | |
| Ja mislim da treba prvih nekoliko dana na nekoj medicini ali ne isuvise jakoj! Jer im i u prirodi serviraju roditelji narodnu medicinu uz travu | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Pon Mar 08, 2010 3:43 pm | |
| Kad bi mi malo vise koristili tu narodnu medicinu , bilo bi mnogo zdravijih ptica , a ne zavisnika od lekova, u prirodi nema lekove i hemije pa su sve ptice zdrave , vitalne i u punoj snazi.................. Zagovoronik sam toga, samo sto vise prirode i sve je tu, nista vise od toga im nece trebati.... Pozdrav | |
|
| |
kima
Broj poruka : 200 Datum upisa : 28.02.2010 Godina : 42 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Pon Mar 08, 2010 4:14 pm | |
| Sto se tice stiglica Belgijanci svoje ptice celu godinu kljukaju sa medicinom pa kad se kupe ptice kod nekog od njih nijedna neprezivi ni mesec dana u novoj sredini. | |
|
| |
gocke
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Pon Mar 08, 2010 4:30 pm | |
| - ŠpEk ::
- prvioh dana svog zivota ptica dobiva jajcanu hranu pomesanu sa ESB-3 i tako sve dok ne promeni perje .isto tako prvih dana do mitarenja daje se jabuka da ne dođe do dehidracije mlade ptice , potom se daje mnogo zelenila narucito maslacak te kuhano jaje (zumance i bilance zajedno) i nema tu puno da se mudruje , drugovi moji nijedan nece da krepa
esb u jajcanu hranu, zaista nikada nisam cuo za ovo. Ja mislim da bi ti vecina ako ne svi mladi stiglici pocrkali ovom ishranom. Esb se ne daje mladim pticama pre izlecanja iz gnezda, jer su im stomaci jako osetljivi, tako da za mlade ptice najbolja medicina u prvim danima zivota je higijena kaveza. Sto se tice mitarenja znam da je dobar krastavac, ali sada vec uveliko ima raznih vitamina koji podsticu lakse i uspesno mitarenje. I mnogo crvica | |
|
| |
gocke
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Pon Mar 08, 2010 4:33 pm | |
- Ja mislim da treba prvih nekoliko dana na nekoj medicini ali ne isuvise jakoj!
Jer im i u prirodi serviraju roditelji narodnu medicinu uz travu sto se tice prvih dana zivota, jedino su pozeljni probiotici i nikakva semenska hrana u prvih 5 dana. Od probiotika mesam sa jajcanom hranom probi-zyme i bio digest. | |
|
| |
zoran ptice pjevice
Broj poruka : 58 Datum upisa : 05.03.2010 Godina : 54 Lokacija : banja luka
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Pon Mar 08, 2010 7:48 pm | |
| | |
|
| |
gocke
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Pon Mar 08, 2010 7:56 pm | |
| | |
|
| |
Dax BG
Broj poruka : 62 Datum upisa : 04.03.2010 Godina : 54 Lokacija : Beograd, Srbija
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Pon Mar 08, 2010 8:05 pm | |
| Svako ima nešto svoje u čemu se usavršio. Pravilo je da nem pravila. | |
|
| |
gocke
| Naslov: Re: Jajcana ishrana Pon Mar 08, 2010 8:29 pm | |
| - Dax BG ::
- Svako ima nešto svoje u čemu se usavršio. Pravilo je da nem pravila.
ja pripremam jajcanu hranu na sledeci nacin jedno jaje, sest kasika eggfodera, 10 grama eiwit protein 90, spirulina, grazdjani secer, vitamin(omni vit), i sitni iseckani beli luk sangarepa i basilika(bosiljak) u mikseru. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Jajcana ishrana | |
| |
|
| |
| Jajcana ishrana | |
|