Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Volijere i letilice

Ići dole 
+64
Matija95
djuro123
cica
dragoSG
Бане
sasaznas
miticsinger
lepotica cana
Pepikg
korbach
dimitrije
marinac1
makimk
batinic
klokkende
dejan77
Ivan/Rex
Aleksandar Djuric
blueboy
žako
jecham
Igorche81
florida
border
gogagrizli
Iwan97
silwert
Milan 92
Bojan_ManUtd
dusan dragan
Marjan
Rea
mime30
skembi69
marconi
Jugoslav
Srdjan
rkomi
byrkomi
BABURA
santini
Don
mladenbp
milos0205
Bogdanik
toma
Šarengrad
Luckyboy
Vasa
Zika
BOCKA
sudimnja
dr.nenad86
papagal1
Koki-Baba
Nikolasbc
Danijel
Steva
Petar
Alexandar
Sale77-Nis
Sasha
Laza
rtomek
68 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
AutorPoruka
Iwan97

Iwan97

Broj poruka : 550
Datum upisa : 03.05.2011
Godina : 26

Volijere i letilice - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimePet Sep 16, 2011 8:57 pm

Na prolece sam planirao da napravim jednu volijeru 2,5 m duzine,1,5m sirine i 1,8 m visine.Tu sam hteo da ubacim nekoliko parova egzota,ali hteo sam da ukrasim sa nekim biljem,ali nzm koje bilje nije toksicno,na pod isto sam hteo da stavim neke kamencice,ali isto nzm koje smem,jel moze neko da me posavetuje nesto u vezi toga?
Nazad na vrh Ići dole
Marjan

Marjan

Broj poruka : 1557
Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeSub Dec 17, 2011 9:05 pm

Dvorište i volijera za živinu (patuljastu kokinkinu).
Dimenzije 2,2 x 1,8 x 1,4 m.
U kojoj su smeštene 1 petao + 4 koke. Tokom leta su stalno na ispustu . Dok su u zimskim i kišnim danima unutar volijere .

Volijere i letilice - Page 5 Img3388c
Nazad na vrh Ići dole
BABURA

BABURA

Broj poruka : 32
Datum upisa : 31.10.2010
Godina : 59

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimePet Feb 24, 2012 8:57 pm

evo jedan zanimljiv sajt , holandska firma koja proizvodi voliere,prava divota.cisto da malo naparimo oci i da pokupimo po neku ideju.www.eurokooi.nl
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

Broj poruka : 109
Datum upisa : 19.09.2011
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeSub Mar 10, 2012 2:35 pm

Pozdrav. Imam jedno pitanje u vezi sa smestajem za zebe. Naime imam stari kavez na tavanu u kome sam pre desetak godina drzao tigrice, u medjuvremenu je bio na tavanu i dosta je zardjao i pozelenele su mu zice a plasticno dno se slomilo, tj ima mala rupa na dnu kaveza. Moje pitanje je mogu li nesto da uradim za taj kavez ili da kupim nov za 700-1000din? Sledece nedelje cu tek da uzmem zebe tako da mi je to neki rok. Hvala unapred.
Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

Broj poruka : 273
Datum upisa : 21.10.2010
Godina : 52

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeSub Mar 10, 2012 4:23 pm

Moj predlog je da ipak kupiš nov kavez za zebe.
To što je dno sa malo rupica(ako nisu velike da ptica može da se povredi) i nije strašno, ali to što su žice zelene je otrovno za ptice.
Na berzama imas jako dobre kaveze za 500-700 dinara. Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeSub Mar 10, 2012 5:30 pm

Koliko para meni treba da iz Leskovca odem na najblizu berzu? Razmisljam se da osmirglam kavez pa da ga prefarbam. Ovi kavezi koje sam gledao su duplo manji od ovog sto ja imam a kostaju 750din. Sta mislite o tome?
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

Broj poruka : 701
Datum upisa : 07.04.2011
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeSub Mar 10, 2012 6:17 pm

To ti je krvav posao, a krajnji rezultat upitan. Vjerojatno nećeš biti zadovoljan izgledom, a namučit ćeš se samo tako. Novo je novo.
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeSub Mar 10, 2012 6:49 pm

Milion posto si u pravu. Probao sam i ne samo da je tesko osmirglati svaku zicu posebno nego sam u procesu odvojio par zica i jos se bocnuo. Kupicu nov kavez pa nek' ide zivot.
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

Datum upisa : 02.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeSub Mar 10, 2012 7:49 pm

napravi sam kavez od drveta
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeSub Mar 10, 2012 8:09 pm

Mogao bih. Par letvi, kilo eksera i pletena zica i kavez boli glava. Problem je sto ce to verovatno da me iskosta k'o i nov kavez. Mozda cu na prolece da investiram u volijeru da mogu i zebe i kanarince da drzim napolje preko leta. Videcu vec. Nego ima moj rodjak kaveze i letelicu, letilicu sta vec, mogu li u njima da drzim zebe?
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeSub Mar 10, 2012 9:11 pm

nema sanse da te kosta kao nov kavez,moj kavez od 1.5m2 me kostao 400-500din. ako izuzmemo da sam ja imao stare daske,delove neke od ormara i slicno ,zicu 1,5m2 sam platio oko 200din. i saku eksercica 100din.,par sarki i srafa takodje i to je to ,potreban je samo malo trud i volja ,ako imas visak drveta idealno je... evo link dole jednog od mojih kaveza sto sam pravio,iskoristio sam stare delove od ormara

https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/703/dscn3088x.jpg/
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeSub Mar 10, 2012 9:13 pm

slike su malo bledje jer sam slikao u mraku

https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/94/dscn3085z.jpg/
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

PočaljiNaslov: aaaaaaaaaaaaaa   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeSub Mar 10, 2012 9:24 pm

Super ti je kavez. Steta sto nemam neki stari ormar ili kredenac. Raspitacu se u ponedeljak za cene drvene gradje pa cu da vidim sta cu & kako cu.
Nazad na vrh Ići dole
milos0205

milos0205

Broj poruka : 253
Datum upisa : 01.01.2010
Godina : 57

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeUto Mar 20, 2012 6:18 pm

[url=Volijere i letilice - Page 5 Img3152tv[/URL[URL=https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/543/img3153f.jpg/]Volijere i letilice - Page 5 Img3153f

[url]Volijere i letilice - Page 5 Img3154yb [/url][url]Volijere i letilice - Page 5 Img3151e [/url] evo nekoliko slika parilice koju sam napravio samo za parenje faune i bastardiranje. Ima 8 parilica sa odvojenim patosom(resetke) i svaka parilica moze da se pregradjuje kako ja hocu. Namenio sam iskljucivo za parenje stiglica, pa videcemo da li cu imati srece ove godine
Nazad na vrh Ići dole
Bogdanik

Bogdanik

Broj poruka : 691
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeUto Mar 20, 2012 9:27 pm

Lepo ovo izgleda, verujem da se i tebi svidja inace bi ga drugacije napravio. Moje misljenje je da je jedna ova parilica mala za par stiglica, ja bih od 8 napravio 4.

Uspesno ti bilo i puno srece ti zelim, pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
Alexandar

Alexandar

Broj poruka : 724
Datum upisa : 23.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeUto Mar 20, 2012 11:24 pm

lep regal
puno srece i da bude sto vise mladih cheers
Nazad na vrh Ići dole
milos0205

milos0205

Broj poruka : 253
Datum upisa : 01.01.2010
Godina : 57

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeSre Mar 21, 2012 10:06 am

Bogdanik dimenzije su 80x45x45 napravio sam po standardu koji je izasao u pravilniku, inace verovatno da imam prostora napravio bi drugacije, cak ne bi regal ni pravio ali nemam. Hvala na misljenju
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeSre Mar 21, 2012 11:28 am

Za stiglice ne znam, nikad ih nisam uzgajao, ali za kanarince bi bilo savrseno. Eh sto nemam malo vise para pa da i ja napravim ovako nesto za moju dusu. Pozz.
Nazad na vrh Ići dole
Aleksandar Djuric

Aleksandar Djuric

Broj poruka : 138
Datum upisa : 05.10.2011
Godina : 27

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimePon Mar 26, 2012 2:16 am

Vec sam pitao na jednom forumu,ali pitacu i ovde Very Happy

Uskoro planiram da renoviram volijeru,koja je podignuta 30cm od tla.Zanima me sta mogu da stavim na dno volijere,da je dovoljno jako da izdrzi moju tezinu? Daskama nisam nesto zadovoljan,jeste da izdrze moju tezinu ali brzo istrule....

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimePon Mar 26, 2012 10:52 am

Daske su idealna podloga za volijeru.
Pre nego ih postaviš premaži ih lanenim uljem (firnajz, firnajs) sa obe strane.
Nazad na vrh Ići dole
Bogdanik

Bogdanik

Broj poruka : 691
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimePon Mar 26, 2012 1:00 pm

Nema boljeg resenja od daski, samo gledaj da budu od nekog tvrdog drveta i da daske propisno zastitis svim mogucim zastitama. Izbegajav topolu i cetinare jer su meki i brzo trunu, pokusaj toplim bitumenom da oblozis daske verujem da je to najbolja zastita.
Nazad na vrh Ići dole
Alexandar

Alexandar

Broj poruka : 724
Datum upisa : 23.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimePon Mar 26, 2012 11:19 pm

ja sam daske premazao sa sandolinom u kojem ima vosak i to 3 puta tako da je ispalo ko plastificirano
Nazad na vrh Ići dole
border

border

Broj poruka : 365
Datum upisa : 13.03.2011
Godina : 69

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeUto Mar 27, 2012 12:03 am

Djuriću,
moj ti je prijedlog dupla mreža izdignuta na kvadratnim
čeličnim cijevima sa nagibom i odvodnom kanalizacionom
cijevi prečnika 110 mm
higijena maksimalna i svakodnevna-pranje toplom vodom
i sve ode u kanalizaciju

Mene konkretno interesuje ,kako ljudi održavaju higijenu,
svakodnevno u volijerama ako je pod drveni ili drugi a
imaju 200-300 ptica?
Nazad na vrh Ići dole
Ivan/Rex

Ivan/Rex

Broj poruka : 242
Datum upisa : 29.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeUto Mar 27, 2012 8:58 pm

Ja cu da napravim mozda na leto mozda ranije videcu volijeru kao ova na slici za 5 pari zeba sad ne znam da li je to dovoljno, ja licno mislim da jeste...
Volijere i letilice - Page 5 30sf2fs
Nazad na vrh Ići dole
Aleksandar Djuric

Aleksandar Djuric

Broj poruka : 138
Datum upisa : 05.10.2011

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitimeSub Mar 31, 2012 4:51 pm

Hvala svima,puno ste mi pomogli! cheers
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Volijere i letilice   Volijere i letilice - Page 5 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Volijere i letilice
Nazad na vrh 
Strana 5 od 8Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
 Similar topics
-
» Moje volijere
» farbanje volijere
» Moje volijere - žako
» Volijere za ugoj egzotičnih golubova

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Odrzavanje :: Smestaj i oprema-