Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

evo malo slika iz moje baste

Ići dole 
+10
skembi69
tatjanasd
Rea
Alexandar
dog&bird lover
toma
jecham
gorany82
pedja cb
Gasa NS
14 posters
Idi na stranu : 1, 2, 3  Sledeći
AutorPoruka
Gasa NS

Gasa NS

Broj poruka : 137
Datum upisa : 12.11.2010

evo malo slika iz moje baste Empty
PočaljiNaslov: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 6:51 pm

Nazad na vrh Ići dole
pedja cb

pedja cb

Broj poruka : 353
Datum upisa : 02.09.2010
Godina : 49

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 9:15 pm

Gašo ribe su ti prelepe. E sad par pitanja. Šta radiš sa ribama preko zime? Koja ti je dubina bazena odnosno dimenzije? Koliko su stare s obzirom da su dosta velike? Kako vodu održavaš bistrom?
Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 9:20 pm

pozdrav pedja cb ,ribe 1oktobra izvadim iz bazena i stavim u bure od 300 i cele zime do 1 aprila budu u podrumu .ne hranim ih ,oni udju u hibernaciju.ribe su stare 2-3 godine.imam biolosko mehanicki filter koji cisti vodu i pumpu koja ubacuje kiseonik.
Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 9:23 pm

URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/p3300504.jpg/]evo malo slika iz moje baste P3300504[/URL]
Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 9:25 pm

evo malo slika iz moje baste P7050182

da bazen je dubok 1 m i ima 9 kubika vode
Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 9:27 pm

evo malo slika iz moje baste P6150085

evo malo slika iz moje baste P7210411

Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 9:31 pm

evo malo slika iz moje baste Pa240528

Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 9:34 pm

evo malo slika iz moje baste Pa240531

evo malo slika iz moje baste Pa240527

Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 9:37 pm

evo malo slika iz moje baste Pa240524

Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 9:38 pm

evo malo slika iz moje baste Pa240534

Nazad na vrh Ići dole
gorany82

gorany82

Broj poruka : 83
Datum upisa : 29.09.2010
Godina : 42

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 10:05 pm

gaso koliko su ti stari ti sarani i dali ti i zimi stoje u fontani
Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 10:10 pm

gorany82 ::
gaso koliko su ti stari ti sarani i dali ti i zimi stoje u fontani
gorany 82 pogledaj prvu stranu ovog posta sve sam objasnio. pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
pedja cb

pedja cb

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 11:37 pm

Kaži mi molim te mehaničko biološki filter na kom principu radi i gde mogu da ga kupim? Naime imam bazen dimenzija 1,7x1,7x1,2m na suncu je pa je voda uvek zelena. Imam u njemu dvadesetak ribica jap.sarana koji su proletos kupljeni i naravno nešto belih i ciklama crvenih lokvanja.
Nazad na vrh Ići dole
pedja cb

pedja cb

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 11:50 pm

Da lokvanji su ti posebna priča žuti vidim prvi put u zivotu. Ekstra su gde si ih nabavio ako nije tajna Smile pozzz
Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeNed Nov 14, 2010 8:35 am

koristim mehanicko -bioloski filter evo malo slika iz moje baste 08220serapondteichfilte

koji radi na principu unutrasnjeg filtera samo sto ovde pumpa izbacuje vodu 1500 litara na sat.voda prolazi kroz nekoliko slojeva plavog i crnog bio sundjera bio kuglica i siporex kuglica i izlazi prociscena.da bi sprecio stvaranje zelenih algi vec u aprilu ubaci malo jecmene slame u dzak od krompira(dosta je 60 grama na 1000litara vode) i baci u bazen.jecmena slama posle 2 nedelje pocinje da ispusta huminsku kiselinu koja sprecava rast algi i miran si 2-3 meseca.samo moras ubaciti jaci dotok kiseonika posto se pri samoj reakciji trosi dosta kiseonika.lokvanje sam nabavio u ns na sajmu i imam nekoliko bola a zuti cvetaju od maja do kraja oktobra.evo malo slika iz moje baste P6120098

Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeNed Nov 14, 2010 6:39 pm

evo malo slika iz moje baste P4290105

Nazad na vrh Ići dole
pedja cb

pedja cb

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeNed Nov 14, 2010 7:47 pm

Hvala Gašo na savetu i objašnjenju nisam stvarno znao za slamu, gde si uzeo bio filter u NSu? Pozz
Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimePon Nov 15, 2010 5:03 pm

bio filter sam uzeo u jednoj veleprodaji a pumpu u woby haus prodavnici.bio filter mozes jeftino napraviti od crne kante od laka za parket.probusis kantu sa gornje strane gde je poklopac rupama oko 8 milimetara da moze da uvlaci vodu sa gornje strane uu kantu na dno stavis pumpu preko nje djakove za krompir i luk oni su najjeftiniji a na njima ostaje sva prljavstina.ja sam napravio jedan takav i isto funkcionise kao kupovni.da i u kantu stavis komade siporeksa jer su oni najbolji za korisne bakterije koje prociscavaju vodu.
Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

Broj poruka : 273
Datum upisa : 21.10.2010
Godina : 52

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimePon Nov 15, 2010 8:34 pm

Ja imam bazen oko 3500L, na najdubljem delu dubok oko 1m i zimi ne vadim KOI sarane iz vode, vez prezimljavaju ispod leda koji povremeno busim
Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimePon Nov 15, 2010 8:37 pm

meni je bazen na vikendici i posto zimi slabije odlazim ,vadim ribe u podrum da ih ne bi komsije odnele evo malo slika iz moje baste Pa240527

Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

Broj poruka : 273
Datum upisa : 21.10.2010
Godina : 52

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimePon Nov 15, 2010 9:18 pm

Dobar ti komsiluk.
A i ribice sigurno provedu zimu u boljim uslovima nego ispod leda.
Mada ja moje i dalje hranim.Slabo izlaze do povrsine(nesto se plase) preko dana, a veceras sam slucajno primetio da su na povrsini i dao im malo hrane.
Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeUto Nov 16, 2010 8:00 am

i/pa240526.jpg/]evo malo slika iz moje baste Pa240526[/URL]

Uploaded with [URL=http://imagesh
Nazad na vrh Ići dole
toma

Broj poruka : 41
Datum upisa : 30.04.2010
Godina : 33

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeČet Nov 18, 2010 1:08 pm

Sa cime ako nije tajna hranite japanske koie?pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeČet Nov 18, 2010 1:21 pm

hranim ih TETRA ili SERA KOI POND HRANOM
Nazad na vrh Ići dole
dog&bird lover

dog&bird lover

Broj poruka : 24
Datum upisa : 19.09.2010
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitimeČet Nov 18, 2010 1:32 pm

Svaka čast, obožavam japanske šarane i nadam se da ću jednog dana uspeti da napravim nešto slično ovome. Uvek se oduševim kad vidim nekog ko ih ima.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: evo malo slika iz moje baste   evo malo slika iz moje baste Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

evo malo slika iz moje baste
Nazad na vrh 
Strana 1 od 3Idi na stranu : 1, 2, 3  Sledeći
 Similar topics
-
» Nitra 24. 2. 2013
» Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )
» Odgajivacnica Dr Nenad86 u malo drrugacijem obliku.....
» Moje iskustvo
» Moje parilice

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Razno :: Ostale životinje-
Skoči na: