Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| Pastel mutacija | |
|
+8Luckyboy braneOS golubx srxa VlatkoSK pero ticar dr.nenad86 12 posters | |
Autor | Poruka |
---|
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Feb 22, 2012 12:53 pm | |
| ma znam ja da je faktor ali nečita on ni faktor ni boju,htio sam mu samo ukazati da ta njegova boja-faktor se nasljeđuje spolno vezano.
vlatko ajmo,čekamo slike
| |
| | | VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Feb 22, 2012 9:25 pm | |
| - ticar ::
- ma znam ja da je faktor ali nečita on ni faktor ni boju,htio sam mu samo ukazati da ta njegova boja-faktor se nasljeđuje spolno vezano.
vlatko ajmo,čekamo slike
Boja-Faktor hahahah novi termin :-)) Ko ceka doceka. Evo vam svima dokaz parenjem LIPOHROM BELI RECESIVNI MUZJAK x LIPOHROM PASTEL CRVENU ZENKU https://2img.net/r/ihimg/f/816/20120222201655.jpg/ https://2img.net/r/ihimg/f/822/20120222201649.jpg/ Na sliku imamo dva lipohromna kanarinca. Jedan je pastel crveni drugi je crveni(i to birao sam neko ko ima najslaba crvena boja), oba mlada imaju po odprilike 32-33 dana. Ovo je ono za sto sam vam govorio. Pero ako pogledamo predhodne postove videcemo da i obojca smo u pravo samo koristimo razlicite terminologije. Srxa i ti si u pravu za to sto govoris, izvinjavam ti se ako sam te uvredio pre nekoliko postova(namera mi nije bila takva). U globalu svi mi govorimo isto samo se nemozemo razbrati kako treba. Evo sad imam i dokaze pa nemoze da se kaze da sam ih slikao kod neki drugi odgajivac(nije mi bila cel da vam dokazem da sam u pravu nego da se dobija odma pastele od ovoj kombinaciju, pa mogli bi i vi da probate). Ticar polozicu ja taj ispit za sudiju garantiram ti, ali ti nisam mnogo siguran da razumes sta pricas. Prvo kazes jedno posle nije tako pa drugo itd. Pozzz nadam se da sad verujete u mojoj teoriju :-D | |
| | | VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Feb 22, 2012 9:27 pm | |
- ,htio sam mu samo ukazati da ta njegova boja-faktor se nasljeđuje spolno vezano.
A znas li ti sta je spolno vezano? Aj molim te objasni mi posto ja nerazumem a ti hoces da mi ukazes. | |
| | | VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Feb 22, 2012 9:30 pm | |
| - pero ::
- VlatkoSK - fotografija nije potvrda tvoje teorije. Na osnovu toga što pričaš mogu tvrditi da recesivca ne poznaješ, bar što se tiće njegovog genotipa.O tome ti je nekoliko ljudi dalo sličan komentar ali za tebe neprihvatljiv ili ih nisi pročitao.
Na osnovu mladih dobit će se potvrda onoga što su ti kolege na forumu tvrdile. Tako ćeš kompletirati sliku genotipa od recesivca. Uporište traži u snazi argumenata i stručnoj literaturi.
Znaci genotipa poznajem i malo pre sam rekao da je izveden od dva bela recesivna kanarinca. | |
| | | srxa
Broj poruka : 161 Datum upisa : 27.10.2011 Godina : 47 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Feb 22, 2012 9:52 pm | |
| - VlatkoSK ::
- ticar ::
- ma znam ja da je faktor ali nečita on ni faktor ni boju,htio sam mu samo ukazati da ta njegova boja-faktor se nasljeđuje spolno vezano.
vlatko ajmo,čekamo slike
Boja-Faktor hahahah novi termin :-)) Ko ceka doceka. Evo vam svima dokaz parenjem LIPOHROM BELI RECESIVNI MUZJAK x LIPOHROM PASTEL CRVENU ZENKU
https://2img.net/r/ihimg/f/816/20120222201655.jpg/ https://2img.net/r/ihimg/f/822/20120222201649.jpg/
Na sliku imamo dva lipohromna kanarinca. Jedan je pastel crveni drugi je crveni(i to birao sam neko ko ima najslaba crvena boja), oba mlada imaju po odprilike 32-33 dana. Ovo je ono za sto sam vam govorio. Pero ako pogledamo predhodne postove videcemo da i obojca smo u pravo samo koristimo razlicite terminologije. Srxa i ti si u pravu za to sto govoris, izvinjavam ti se ako sam te uvredio pre nekoliko postova(namera mi nije bila takva). U globalu svi mi govorimo isto samo se nemozemo razbrati kako treba. Evo sad imam i dokaze pa nemoze da se kaze da sam ih slikao kod neki drugi odgajivac(nije mi bila cel da vam dokazem da sam u pravu nego da se dobija odma pastele od ovoj kombinaciju, pa mogli bi i vi da probate). Ticar polozicu ja taj ispit za sudiju garantiram ti, ali ti nisam mnogo siguran da razumes sta pricas. Prvo kazes jedno posle nije tako pa drugo itd. Pozzz nadam se da sad verujete u mojoj teoriju :-D Evo ovako, VlatkoSK. Ako si hteo da dobijes odmah pastele, uparis lipohrom pastel crvenog muzijaka sa lipohrom pastel crvenom zenkom i odmah dobijes i muzijake i zenke lipohrom pastel.I ne budu nosioci belog recesivnog. Ako ides preko belog recesivnog, a ne znas mu genotip, kao kod tebe, nemas pojma sta ce ispasti. Ako ti je beli recesivni bez lipohrom pastel gena, dobices sve zenke normalno crvene i sve muzijake normalno crvene nosioce pastela. Ako je beli recesivni nosioc pastela, dobices 50% muzijaka nosioca pastela i 50% muzijaka lipohrom pastel, a kod zenki 50% normalno crvenih i 50% lipohrom pastel zenki. Ako ti je beli recesivni i pastel, tek u tom slucaju dobijas sve lipohrom pastel mlade. Eto, to je zato sto je lipohrom pastel faktor, i polno je vezan, pa parenjem belog recesivnog bez poznavanja genotipa to ti je kao uplata loto listica ...a ako hoces sve lipohrom pastele, onda postupis kao sto sam gore naveo. I puno pozdrava, ni meni nije bila namera da budem uvredljiv, i puno srece na ispitu.I nadam se da smo se konacno "razbrali". Pozzz...... | |
| | | VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Čet Feb 23, 2012 12:08 am | |
| I po tebi sad kakav je bio moj muzjak beli recesivni? Beli recesivni nosioc na pastel? | |
| | | srxa
| Naslov: Re: Pastel mutacija Čet Feb 23, 2012 12:10 am | |
| Ako su SVI mladi pastel bio je lipohrom pastel beli recesivni. | |
| | | srxa
| Naslov: Re: Pastel mutacija Čet Feb 23, 2012 12:15 am | |
| A dalje to implicira da su njegovi roditelji bili-majka lipohrom pastel bela recesivna, a otac lipohrom beli recesivni nosioc pastela ili lipohrom pastel beli recesivni. Nadam se da je sada sve jasnije. | |
| | | ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Čet Feb 23, 2012 4:09 am | |
- ,htio sam mu samo ukazati da ta njegova boja-faktor se nasljeđuje spolno vezano.
A znas li ti sta je spolno vezano? Aj molim te objasni mi posto ja nerazumem a ti hoces da mi ukazes. znam ja dobro što pričam.postavio sam ti par pitanja koja vješto izbjegavaš. to što govoriš probajte i vi pa ćete vidjeti probao sam bar 30 puta pa mi nikad nisu izašli pasteli.pario sam bijelog recesivnog i sa žutom i sa crvenom pastel. ali još mi nisi odgovorio što je spolno vezano a to si mogao odgovoriti kad sam te pitao što dobiješ parenjem crveni kanarinac sa crvenom pastel ženkom. crveni pastel kanarinac sa crvenom ženkom. očekujem odgovor a ne izbjegavanje odgovora. po odgovoru ćeš vidjeti zašto sam rekao da nemožeš dobiti pastele od tvoje kombinacije. eto to je sve što ću te pitati,pa ako znaš reci da i drugi nauče,vjerujem da ih puuuuno ovo čita i da ih zanima. | |
| | | braneOS
Broj poruka : 201 Datum upisa : 22.12.2010 Godina : 38 Lokacija : osijek
| Naslov: Re: Pastel mutacija Čet Feb 23, 2012 5:14 am | |
| pojedini prvo zavrse genetiku pa osnovnu skolu:))))))))) | |
| | | pero
Broj poruka : 163 Datum upisa : 20.04.2010 Godina : 71 Lokacija : Darda, Hrvatska
| Naslov: Re: Pastel mutacija Čet Feb 23, 2012 3:21 pm | |
| Duhovi su se smirili. Teorije nedorečene još u zraku. Srxa ono o lipokrom pastel faktoru ne piše u literaturi, ali sam bio spreman da branim snagom argumenata. Do daljnjeg napuštam temu i "Isključujem nadgledanje" Pooozzzzzzz!
| |
| | | VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Čet Feb 23, 2012 9:51 pm | |
| - srxa ::
- Ako su SVI mladi pastel bio je lipohrom pastel beli recesivni.
Mozda je tako, posto imam dva mlada i oba su iste, pastel crvene. Ali neznam dali su muzjaci ili zenke. | |
| | | VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Čet Feb 23, 2012 10:00 pm | |
- VlatkoSK ::
A znas li ti sta je spolno vezano? Aj molim te objasni mi posto ja nerazumem a ti hoces da mi ukazes. znam ja dobro što pričam.postavio sam ti par pitanja koja vješto izbjegavaš. to što govoriš probajte i vi pa ćete vidjeti probao sam bar 30 puta pa mi nikad nisu izašli pasteli.pario sam bijelog recesivnog i sa žutom i sa crvenom pastel.
ali još mi nisi odgovorio što je spolno vezano a to si mogao odgovoriti kad sam te pitao
što dobiješ parenjem
crveni kanarinac sa crvenom pastel ženkom.
crveni pastel kanarinac sa crvenom ženkom.
očekujem odgovor a ne izbjegavanje odgovora. po odgovoru ćeš vidjeti zašto sam rekao da nemožeš dobiti pastele od tvoje kombinacije. eto to je sve što ću te pitati,pa ako znaš reci da i drugi nauče,vjerujem da ih puuuuno ovo čita i da ih zanima. Ticar ja ovde nisam na ispit neli??? Ili mozda si ti izpitna komisija xixixi. Ovo ti je moj posledni odgovor, nema potrebe da ti odgovaram posto ti sve znas. Muzjak crven x pastel crvena zenka=Sve mlade su crvene, muzjaci nosioc na pastel. Muzjak pastel crveni x crvena zenka=(polno vezano kazes da je) svi muzjaci su crveni nosioci na pastel, a zenke su pastele. Toliko od mene Pozzz. Ja sam dobio ono sto sam hteo neznam za tebe. | |
| | | ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pet Feb 24, 2012 3:22 am | |
A znas li ti sta je spolno vezano? Aj molim te objasni mi posto ja nerazumem a ti hoces da mi ukazes. znam ja dobro što pričam.postavio sam ti par pitanja koja vješto izbjegavaš. to što govoriš probajte i vi pa ćete vidjeti probao sam bar 30 puta pa mi nikad nisu izašli pasteli.pario sam bijelog recesivnog i sa žutom i sa crvenom pastel.
ali još mi nisi odgovorio što je spolno vezano a to si mogao odgovoriti kad sam te pitao
što dobiješ parenjem
crveni kanarinac sa crvenom pastel ženkom.
crveni pastel kanarinac sa crvenom ženkom.
očekujem odgovor a ne izbjegavanje odgovora. po odgovoru ćeš vidjeti zašto sam rekao da nemožeš dobiti pastele od tvoje kombinacije. eto to je sve što ću te pitati,pa ako znaš reci da i drugi nauče,vjerujem da ih puuuuno ovo čita i da ih zanima. Ticar ja ovde nisam na ispit neli??? Ili mozda si ti izpitna komisija xixixi. Ovo ti je moj posledni odgovor, nema potrebe da ti odgovaram posto ti sve znas.
Muzjak crven x pastel crvena zenka=Sve mlade su crvene, muzjaci nosioc na pastel. Muzjak pastel crveni x crvena zenka=(polno vezano kazes da je) svi muzjaci su crveni nosioci na pastel, a zenke su pastele.
Toliko od mene Pozzz. Ja sam dobio ono sto sam hteo neznam za tebe. eto to sam čekao da ti kažem,od crvenog kanarinca sa pastel ženkom su sve ptice crvene muški su nosioci pastela. pa kako su onda od bijeli recesivni sa pastel ženkom sve pasteli ako je pastel spolno vezan. | |
| | | VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pet Feb 24, 2012 1:22 pm | |
| | |
| | | ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pet Feb 24, 2012 1:32 pm | |
- Posto beli je RECESIVNI.
hahahahahaha. kakve ja onda bijele imam.pario sam više puta bijeli sa pastel žutom i nikad nisam dobio pastel žute,kako to. bude li ti to pitanje na ispitu,padaš ko kruška. | |
| | | srxa
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pet Feb 24, 2012 4:58 pm | |
hahahahahaha.
kakve ja onda bijele imam.pario sam više puta bijeli sa pastel žutom i nikad nisam dobio pastel žute,kako to.
bude li ti to pitanje na ispitu,padaš ko kruška. VlatkoSK, kada uparis lipohrom belog recesivnog sa zenkom sa Ticarevog avatara, da li ces dobiti sve mlade kao kod njega na avataru, posto, jelda, beli je RECESIVNI?............. | |
| | | VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pet Feb 24, 2012 9:47 pm | |
hahahahahaha.
kakve ja onda bijele imam.pario sam više puta bijeli sa pastel žutom i nikad nisam dobio pastel žute,kako to.
bude li ti to pitanje na ispitu,padaš ko kruška. Ticar video si i sam sta sam ja dobio. Nemislim da se raspravam sa tobo oko to. Kako mislis tako pravi. Drugo ja necu da polagam za bojase vec za poziturce, procitaj malo. I posledno ako te zanima genetika evo ti neki kompetentni oko to pa nek ti objasni. A koliko ti razumes od kanarinca mozda i tvoi pastel zuti nisu bili pasteli :-))) Pozzz toliko od mene. | |
| | | VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pet Feb 24, 2012 9:50 pm | |
hahahahahaha.
bude li ti to pitanje na ispitu,padaš ko kruška. VlatkoSK, kada uparis lipohrom belog recesivnog sa zenkom sa Ticarevog avatara, da li ces dobiti sve mlade kao kod njega na avataru, posto, jelda, beli je RECESIVNI?............. To je mozaik nije pastel. Mislim da je zuti mozaik a kad uparis sa muzjak beli recesivni dobices sve lose zute, nijedni mozaik. A ako uparis muzjak mozaik sa recesivnu zenku zenke bice mozajke a muzjaci zute lose. Pozzz i za tebe. | |
| | | ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pet Feb 24, 2012 10:35 pm | |
- srxa ::
hahahahahaha.
bude li ti to pitanje na ispitu,padaš ko kruška. VlatkoSK, kada uparis lipohrom belog recesivnog sa zenkom sa Ticarevog avatara, da li ces dobiti sve mlade kao kod njega na avataru, posto, jelda, beli je RECESIVNI?............. To je mozaik nije pastel. Mislim da je zuti mozaik a kad uparis sa muzjak beli recesivni dobices sve lose zute, nijedni mozaik. A ako uparis muzjak mozaik sa recesivnu zenku zenke bice mozajke a muzjaci zute lose. Pozzz i za tebe. ovo je vic godine. jel ti to stvarno misliš da ako upariš bijelog recesivnog sa pticom na mom avataru tj ženku žutog ahat mozaika da ćeš dobiti žute.hahahahahahahaha a da je i lipokrom žuti mozaik muški sa bijelom recesivnom ženkom svi bi bili žuti mozaici, nosioci bijeloga.eto opet krivo. bolje da više ne pišeš ništa netreba meni nitko kompetentan da bi mi govorio ono što znam već godina,ti si govorio peri da je u krivu a pero je čovjek od pedeset i koju godinu, sudac za kanarince boje već godinama,
Poslednji izmenio ticar dana Sub Feb 25, 2012 12:39 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | srxa
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Feb 25, 2012 12:33 am | |
hahahahahaha.
bude li ti to pitanje na ispitu,padaš ko kruška. VlatkoSK, kada uparis lipohrom belog recesivnog sa zenkom sa Ticarevog avatara, da li ces dobiti sve mlade kao kod njega na avataru, posto, jelda, beli je RECESIVNI?............. To je mozaik nije pastel. Mislim da je zuti mozaik a kad uparis sa muzjak beli recesivni dobices sve lose zute, nijedni mozaik. A ako uparis muzjak mozaik sa recesivnu zenku zenke bice mozajke a muzjaci zute lose. Pozzz i za tebe. E, moj VlatkoSK, ne daj mi boze da mi ti negde ocenjujes kanarince... | |
| | | ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Feb 25, 2012 12:42 am | |
hahahahahaha.
bude li ti to pitanje na ispitu,padaš ko kruška. VlatkoSK, kada uparis lipohrom belog recesivnog sa zenkom sa Ticarevog avatara, da li ces dobiti sve mlade kao kod njega na avataru, posto, jelda, beli je RECESIVNI?............. To je mozaik nije pastel. Mislim da je zuti mozaik a kad uparis sa muzjak beli recesivni dobices sve lose zute, nijedni mozaik. A ako uparis muzjak mozaik sa recesivnu zenku zenke bice mozajke a muzjaci zute lose. Pozzz i za tebe. E, moj VlatkoSK, ne daj mi boze da mi ti negde ocenjujes kanarince... i ovo mu je spolno vezano čini se po kombinaciji koju je dao hahahhaaaaaa | |
| | | srxa
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Feb 25, 2012 12:43 am | |
| Veca je verovatnoca da ce dobiti Slavujare, ili ce ih bar tako moci prodati. | |
| | | pero
Broj poruka : 163 Datum upisa : 20.04.2010 Godina : 71 Lokacija : Darda, Hrvatska
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Feb 25, 2012 6:42 pm | |
| Tičar kakve ja onda bijele imam.pario sam više puta bijeli sa pastel žutom i nikad nisam dobio pastel žute,kako to. bude li ti to pitanje na ispitu,padaš ko kruška. Tičar - ti bar imaš dobrih promišljanja. Iz gore navedene kombinacije upari mlade. Trebaš dobiti i recesivce, a neki od muških bi trebali i biti nosioci LP-faktora. Napravi shemu i vidjet ćeš da je to moguće. Tičar: što dobiješ parenjem crveni kanarinac sa crvenom pastel ženkom. crveni pastel kanarinac sa crvenom ženkom. VlatkoSK: Mozda je tako, posto imam dva mlada i oba su iste, pastel crvene. Ali neznam dali su muzjaci ili zenke. Nemojte postavljati nedorečene kombinacij. Ako ne znate genotip para, utvrdit ćete ga prema potomstvu. VlatkoSK - u drugom dijelu odgovora si totalno zabrljao. Ako su potomci LP, onda je muški nosioc toga svojstva. Dakle mladunci mogu biti oba spola. Dakle u ovoj kombinaciji se dobije crveni/ crveni,LP-25% ; crveni, LP/crveni,LP- 25% To su muški i ženke Crveno 25% i crveno,LP 25%. srxa me nagovorio da vidim kako napreduje tema. Pozzz P.s. U kontaktu sam sa Branetom,Tičarom i Srxom. Vlatko možeš me kontaktirati preko mentora.
| |
| | | ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Feb 25, 2012 7:40 pm | |
- pero ::
- braneOS : Naslov: Re: Pastel mutacija Danas u 2:29 am
Znaci, ako beli recesivni ne moze biti nosioc boje, ne znaci da ne moze biti nosioc pastel faktora. upotpunosti se slazem sa ovom tvrdnjom..srxa.. U to doba noći i ja bi se s tobom složio..........., a kako sada razmišljaš? Pero, da ti ja odgovorim na ovo. I dalje tvrdim da beli recesivni ne moze biti nosioc boje. Zasto? Vrlo jednostavno. I sam si to napisao, a i ja negde ranije u temi. Beli recesivni kanarinac je nastao mutacijom nekih gena, koje opet nemaju veze direktno sa bojom nego sa sposobnoscu masnih celija da farbaju perje raznim elementima iz ishrane. Znaci, on je u biti vec ili zut ili crven, pa samim tim nije nosioc. je srxa to sam i ja napisao par postova prije da on može biti i žut i crven i mozaičan.tj nevidi mu se boja,ali ako pastel nije mutacija nego boja može biti i pastelni.
npr.dobro čitaj. bijeli recesivni x pastel ženka-dobijemo sve normale muške nosioce pastela i recesive.i normal ženke. drugu godinu pariš normala nosioca pastela i nosioca recesive x bijeli recesivni. dobijaš pola normal pola bijeli recesivni,neke ženke će biti bijele neke normal a neke pastel. muški će biti neki bijeli neki normali,ali i neki će biti nosioci pastela.a zašto to nebi bio i neko od bijelih kanarinaca.
PERO - za ovu šemu me odma prijavi za polaganje ispita-hahahahah
PERO izgleda da nisi vidio ovo što sam napisao tu.ovaj tekst odmah iznad crvenim slovima | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pastel mutacija | |
| |
| | | | Pastel mutacija | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 14 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 14 Gosta :: 1 Provajder
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|