| Pastel mutacija | |
|
+8Luckyboy braneOS golubx srxa VlatkoSK pero ticar dr.nenad86 12 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Feb 08, 2012 2:41 am | |
| Pastel mutacije su mnogo lesne. Ako nemas pastel muzjak a imas zenku onda u prvoj godinu paris: Zenka pastel X muzjak beli recesivni= Svi su pasteli nosioci na beli recesivni. Drugoj godinu: Imas pastel muzjak nosioc na beli recesivni X pastel zenka dobijas sve pastele, ili pastel muzjak nosioc na beli recesivni ako je zuti X lipohrom zuta zenka= sve pastele nosioce na zuto i na belo recesivno(dvojne nosioce) Nenade pomagaj ako nije tako :-))) | |
|
| |
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Feb 08, 2012 4:30 am | |
| - VlatkoSK ::
- Pastel mutacije su mnogo lesne. Ako nemas pastel muzjak a imas zenku onda u prvoj godinu paris:
Zenka pastel X muzjak beli recesivni= Svi su pasteli nosioci na beli recesivni. Drugoj godinu: Imas pastel muzjak nosioc na beli recesivni X pastel zenka dobijas sve pastele, ili pastel muzjak nosioc na beli recesivni ako je zuti X lipohrom zuta zenka= sve pastele nosioce na zuto i na belo recesivno(dvojne nosioce) Nenade pomagaj ako nije tako :-))) skraćeno-to nije točno od takvog parenja se dobiju svi žuti, s tim da bi muški bili nosioci pastela i bijelog recesivnog a ženke samo nosioci bijelog recesivnog. | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Feb 08, 2012 1:51 pm | |
- Pastel mutacije su mnogo lesne. Ako nemas pastel muzjak a imas zenku onda u prvoj godinu paris:
Zenka pastel X muzjak beli recesivni= Svi su pasteli nosioci na beli recesivni. Drugoj godinu: Imas pastel muzjak nosioc na beli recesivni X pastel zenka dobijas sve pastele, ili pastel muzjak nosioc na beli recesivni ako je zuti X lipohrom zuta zenka= sve pastele nosioce na zuto i na belo recesivno(dvojne nosioce) Nenade pomagaj ako nije tako :-))) Uhhh, evo ovako kod parenja : Lipohrom pastel zuti muzijak nosiocc recesivno belog X Lipohrom zuta zenka ( ako sma dobro razumeo kombinaciju) dobijes muzijake : Lipohrom zute nosicoce lipohrom pastele i recesivno belog a zenke lipohrom pastel zute koje mogu nositi i recesivno belo - to se proverava parenjem. Iz kombinacije zenka lipohrom pastel zuta X recesivno beli dobijas: Muzijake lipohrom zute nosioce lipohrom pastel zute i nosicoce recesivno belog a zenke ce biti lipohrom zute i nosice recesivno belo . Pozdrav | |
|
| |
ticar
| |
| |
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Feb 08, 2012 2:18 pm | |
| U pitanju si bile obe kombinacije pa sam dao svoj sud o tome, od viska glava ne boli, ovde ima dosta sudijskih pripravnika, aktivnih ili skrivenih, pa neka uce, trebace im to. Pozdrav | |
|
| |
VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Feb 08, 2012 9:48 pm | |
| Neso, malo mi nije jasno. primer imam lipohrom pastel crvenu zenku x beli recesivni muzjak=muzjake lipohrom crvene nosioce lipohrom pastel crveni i nosioce belo recesivno? a zenke lipohrom crvene nosioce na belo recesivno? Ja vec imam upareno zenka lipohrom pastel crveni x beli recesivni muzjak i imam odma dva mala lipohrom pastel crvene. Kako je to moguce? | |
|
| |
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Feb 08, 2012 10:06 pm | |
| Upravo tako, to je ta kombinacija. Jel si siguran da su mladi lipohrom pastel crveni??? Pozdrav | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Feb 08, 2012 10:07 pm | |
| Da siguran sam a i sad sam pricao sa Camilovic rekao mi je da je tako kako sto ja kazem. Da lipohrom pastel zenka x beli recesivni nemoze da se dobije crveni. | |
|
| |
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Feb 08, 2012 10:21 pm | |
- Da siguran sam a i sad sam pricao sa Camilovic rekao mi je da je tako kako sto ja kazem. Da lipohrom pastel zenka x beli recesivni nemoze da se dobije crveni.
Evo ti istog primera :muzijak recesivno beli x zenka lipohrom pastel zuta : Parenjem dobio : 1. Muzijake lipohrom zute nosioce lipohrom pastele i recesivno belog, a 2. zenke lipohrom zute nosioce recesivno belog, Sto znaci da se parenjem sa lip. pastel crvenima mogu dobiti lipohrom crveni nposioci lipohrom pastel crvenog i recesivnog. Pozdrav | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Čet Feb 09, 2012 3:38 am | |
| tebi se samo čini da su pastel crveni,ja mislim da nisu pojeli dovoljnu dnevnu dozu karotina. nisu i nemogu biti pasteli,vidjet ćeš kad promjenu perije | |
|
| |
pero
Broj poruka : 163 Datum upisa : 20.04.2010 Godina : 71 Lokacija : Darda, Hrvatska
| Naslov: Re: Pastel mutacija Čet Feb 09, 2012 9:18 pm | |
| Za VlatkoSK - ticar je možda u pravu, a ne mora biti. Kada konzultiraš neki autoritet možda mu nisi dobro prezentirao problem pa ga nemoj prozivati već to brani snagom argumenata. Pošto nisi dobro definirao problem, dobio si i oprečne odgovore. Šta ako je recesivac iz crvenog jata? | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pet Feb 10, 2012 1:29 am | |
| - pero ::
- Za VlatkoSK - ticar je možda u pravu, a ne mora biti.
Kada konzultiraš neki autoritet možda mu nisi dobro prezentirao problem pa ga nemoj prozivati već to brani snagom argumenata. Pošto nisi dobro definirao problem, dobio si i oprečne odgovore. Šta ako je recesivac iz crvenog jata? Gospodine Pero pa valjda ja znam kakve kanarince imam i od koje porekla su. Mogu i sa tobom i sa Ticar da se opkladim da: Muzjak beli recesivni x Zenka lipohrom pastel crvena=Sve mlade su pastele nosioci belog recesivnog. A sad slikacu i mlade crvene i mlade pastele pa vi sutra uporedite nijansu dali su pastele ili crvene. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pet Feb 10, 2012 4:26 am | |
- pero ::
- Za VlatkoSK - ticar je možda u pravu, a ne mora biti.
Kada konzultiraš neki autoritet možda mu nisi dobro prezentirao problem pa ga nemoj prozivati već to brani snagom argumenata. Pošto nisi dobro definirao problem, dobio si i oprečne odgovore. Šta ako je recesivac iz crvenog jata? Gospodine Pero pa valjda ja znam kakve kanarince imam i od koje porekla su. Mogu i sa tobom i sa Ticar da se opkladim da: Muzjak beli recesivni x Zenka lipohrom pastel crvena=Sve mlade su pastele nosioci belog recesivnog. A sad slikacu i mlade crvene i mlade pastele pa vi sutra uporedite nijansu dali su pastele ili crvene. opet ne čitaš što je pero napisao,napisao je što ako je recesivac iz crvenog jata,onda je možda moguće dobiti pastele,a ti do sada nisi mogao znati što nosi recesivac dok nisi napravio takvo parenje.ali čisto sumnjam da su pasteli,nezaboravi da kanarinci mijenjaju svo perije osim krila i repa. | |
|
| |
pero
Broj poruka : 163 Datum upisa : 20.04.2010 Godina : 71 Lokacija : Darda, Hrvatska
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pet Feb 10, 2012 8:37 pm | |
| VlatkoSKlipohrom pastel crvenu zenku x beli recesivni muzjak=muzjake lipohrom crvene nosioce lipohrom pastel crveni i nosioce belo recesivno? a zenke lipohrom crvene nosioce na belo recesivno? Samo sam pretpostavio da je recesivac iz crvenog jata i sve se uklapa. | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pet Feb 10, 2012 9:41 pm | |
| - pero ::
- VlatkoSKlipohrom pastel crvenu zenku x beli recesivni muzjak=muzjake lipohrom crvene nosioce lipohrom pastel crveni i nosioce belo recesivno? a zenke lipohrom crvene nosioce na belo recesivno?
Samo sam pretpostavio da je recesivac iz crvenog jata i sve se uklapa. Gospodin Pero ti si sasvim u pravu ali ako ja neznam moj genotip kanarinaca. Posto moj beli recesivni muzjak je izveden od dva bela recesivna kanarinca nemoze biti nosioc na crveno. U pravo si slazem se sa tobom ali ako je recesivac iz crvenog jata kako sto ti kazes. | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pet Feb 10, 2012 9:45 pm | |
| Muzjak beli recesivni x Zenka lipohrom pastel crvena=Sve mlade su pastele nosioci belog recesivnog.
opet ne čitaš što je pero napisao,napisao je što ako je recesivac iz crvenog jata,onda je možda moguće dobiti pastele,a ti do sada nisi mogao znati što nosi recesivac dok nisi napravio takvo parenje.ali čisto sumnjam da su pasteli,nezaboravi da kanarinci mijenjaju svo perije osim krila i repa.[/quote]
Citam ja mnogo dobro i kazem da moj beli recesivni muzjak nije nikakvi nosioc nego cisti beli izveden od muzjak bel i zenka bela recesivna. Znaci da nije nikakvav nosioc crveno. I taj muzjak cisto beli recesivni uparen sa pastel crvenu zenku dobijas sve pastele crvene nosioce na belo recesivno. Ti sta milsis? | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Feb 11, 2012 2:31 am | |
|
onaj tko ti je to rekao nema pojma što priča.to bi značilo da ako pariš bijelog recesivnog sa žutim pastelom da bi dobio sve pastele.a to nije točno,ja sam držao i bijele i žute i pastele pa nikad na taj način nisam od njih dobio pastele.
samo da znaš da bijeli recesivni nemogu biti nosioci ničeg tj mogu neke recesivne mutacije ali pošto kod lipokroma nema recesivne mutacije onda nemože.ali genetski mogu biti rađeni preko crvenih i u genima imati crvenu boju. primjer ti je nosioc opala koji je također recesivan,znaći nosioca opala možeš pariti s ahatom godinama i nikad nećeš dobiti opala dok ne dode u kontakt sa opalom ili nosiocom opala,tako ti je i tu.
| |
|
| |
pero
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Feb 11, 2012 3:13 pm | |
| VlatkoSK ne mislim tako. Recesivno ne kompenzira ni žuti ni crveni lipokrom. To što ptice poznaješ fenotipski nije moj problem. Kad uđeš u suštinu nećeš pariti samo recesivce već kombinirati sa žutim ili crvenim lipokromom. Držao sam i jedne i drge, a sada imam rec.melanime crne serije.
| |
|
| |
srxa
Broj poruka : 161 Datum upisa : 27.10.2011 Godina : 47 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pon Feb 13, 2012 2:32 am | |
| Ja upravo imam dva mlada stara oko 50 dana iz kombinacije beli recesivni x lipohrom zuta kanarinka. Jedno musko, sa nazalost melaninskom flekom na kljunu, i jednu zenku. oboje pastel. jel to znaci da je mom muzjaku mama bela recesivna, a tata zuti pastel?
| |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pon Feb 13, 2012 3:07 am | |
| - srxa ::
- Ja upravo imam dva mlada stara oko 50 dana iz kombinacije beli recesivni x lipohrom zuta kanarinka. Jedno musko, sa nazalost melaninskom flekom na kljunu, i jednu zenku. oboje pastel. jel to znaci da je mom muzjaku mama bela recesivna, a tata zuti pastel?
iz ove kombinacije ti nije nikako mogao izaći pastel,jer bijeli nemože biti nosioc pastela.možda sad izgledaju malo svijetliji ali kad promjene perije biti će normalno žute boje | |
|
| |
srxa
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pon Feb 13, 2012 3:11 am | |
| To bi trebalo biti za oko mesec dana gotovo pa ce se videti, ako se ne varam. Ali bas su jako svetli...mogu probati staviti sliku ovde, pa procenite. | |
|
| |
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pon Feb 13, 2012 1:53 pm | |
| Iz te kombinacije mozes dobiti samo zute ptice, nosioce recesive, Nikako patsele. A to sto su ptice malo svetlije ako nemas da ih uporedis sa drugima mozda ti se samo tako cini, ili su obe tice zenke Pozdrav | |
|
| |
golubx
Broj poruka : 9 Datum upisa : 20.11.2010
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pon Feb 13, 2012 6:54 pm | |
| Iz tih kombinacija se mogu dobiti pasteli, samo ako je taj beli muzjak lipohrom pastel beli. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Uto Feb 14, 2012 3:51 am | |
| - golubx ::
- Iz tih kombinacija se mogu dobiti pasteli, samo ako je taj beli muzjak lipohrom pastel beli.
od kad bijeli lipokrom može biti pastel. | |
|
| |
srxa
| Naslov: Re: Pastel mutacija Uto Feb 14, 2012 11:13 am | |
| Ovaj je sa flekom na kljunu. Dr.Nenade, ovaj peva kao Toma Zdravkovic Zenkica... Mama. Tata. Jedino je moguca da ja gresim, da ovo nisu pasteli..ali procenite sami. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pastel mutacija | |
| |
|
| |
| Pastel mutacija | |
|