Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

divlja patka gluvara

Ići dole 
+3
Banjalucanin
Angel
dino
7 posters
AutorPoruka
dino

Broj poruka : 69
Datum upisa : 07.05.2010

divlja patka gluvara Empty
PočaljiNaslov: divlja patka gluvara   divlja patka gluvara Icon_minitimeSub Feb 12, 2011 6:54 pm

Da li neko drzi ove predivne divlje patke ja imam jedan totalno pitomi par pa me zanima cime da ih hranim da li im je potreban bazen za kupanje i kako se nalegnjuju da li se patka sama
nalegnjuje i kako da li treba da ostavljam jaja u polog sve bas sve me o njima zanima.Veliki pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Angel

Angel

Broj poruka : 30
Datum upisa : 11.07.2011
Godina : 28

PočaljiNaslov: Re: divlja patka gluvara   divlja patka gluvara Icon_minitimePon Jul 18, 2011 10:07 pm

Misliš na.....patku? Msm....divlju, ovu, našu patku?
Ja imam divlje patke ali moje nisu gluve scratch itekako imaju glasa...
Evo slika...
Bilo je 6 ženki, dve su uginule, verovatno od onog prokletog rozog semena kukuruza Sad Sad Sad
Posle je stigao jedan patak, pa su ovog proleća stigli i pačići, podelili smo ih komšijama, ali su se opet nasadile...ove ćemo od'raniti mi...
divlja patka gluvara Dscn0219v
divlja patka gluvara Dscn0220k
I imam pitanje, zašto je patak 'pobraonio' skoro ceo, više se ni ne vidi to sivo na donjem delu, a glava polako prelazi isto u braon, kao da je blatnjava, danas vidim da sve više ima toga po glavi... Neutral divlja patka gluvara Dscn0284ze
To su stare slike, a slikaću ga sutra da vidite o čemu govorim...
Nazad na vrh Ići dole
Banjalucanin

Broj poruka : 60
Datum upisa : 07.02.2011
Godina : 52

PočaljiNaslov: Re: divlja patka gluvara   divlja patka gluvara Icon_minitimeUto Jul 19, 2011 12:37 am

Ove pake mi izgledaju nesto krupne za divlje patke.Divlje patke se obicno drze u paru,bar sam ih ja tako drzao i svaki par je uvjek bio u drugom djelu dvorista,nikad zajedno pogotovo u proljece i ljeti dok su imali jaja i pacice.Valjda bi trebao znati da patka kao i sva zivina ljeti mitari,odnosno mjenja perjei tek na jesen ce ponovo imati svoje ,,svadbeno,,perje.
Nazad na vrh Ići dole
Angel

Angel

Broj poruka : 30
Datum upisa : 11.07.2011
Godina : 28

PočaljiNaslov: Re: divlja patka gluvara   divlja patka gluvara Icon_minitimeUto Jul 19, 2011 1:59 pm

Ma znam ja da menjaju perje, svaka ptica menja perje, ali nisam mislio da već sad, i da tako drastično menjaju boju... Shocked
I divlje su to, sad su mnogo izmršavile od inkubiranja, a i možda su se ugojile prvo zato što imaju stalno hrane u izobilju, a i ne lete nešto mnogo, patak najviše i najduže leti...
Ajd pošto ništa nije napisano da ja budem pametan Rolling Eyes
Imam eto čitavu godinu i nekoliko meseci iskustva sa njima, ženke su braon sa zelenim kvadratićem na krilima, patkovi to isto imaju ali su sa donje strane sivi a 'guša' (kako ko kaže) im je tamno braon, leti postanu celi skoro braon, posle bi trebalo da se vrate na normalu, i glava im isto promeni boju preko leta kao da ima mrlje..
Ženka u proleće snese od 10 do 16-17 svetlozelenih do sivkasto belih jaja, najčešće je to 14 komada u leglu. Kod mene je uvek u svakom leglu bar po jedno jaje ostajalo, noplođeno...svi pačići izlaze iz jajeta u roku od 24h i majka ih odma vodi u vodu. U prirodi jedu lisne pupoljke, punoglavce, gliste, lišće...u zatočeništvu se mogu hraniti detelinom, maslačkom, salatom (uglavnom tim sočnim biljkama), kukuruzima, žitom...vodu mnoooooogo prljaju kao i sve ostale vodene gamadi, to svi znaju, ali ih bez obzira obožavam! Razz Eto to je moje iskustvo....šta još, kroz sneg se teško kreću.... xD
Nazad na vrh Ići dole
goran74

goran74

Broj poruka : 81
Datum upisa : 12.11.2011
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: divlja patka gluvara   divlja patka gluvara Icon_minitimeNed Dec 18, 2011 4:20 pm

Bravo Angel.I ja imam ovakve patke, zive zajedno sa domacim patkama, perje na krilima im skracujemo da ne lete i trudimo se da budu sto deblje Wink
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

Broj poruka : 532
Datum upisa : 18.06.2010

PočaljiNaslov: Re: divlja patka gluvara   divlja patka gluvara Icon_minitimeNed Dec 18, 2011 5:53 pm

da se i ja maloubacim u diskusiju mada ovo nije moje podrucje.....

koliko sam upoznat postoje patke koje su ukrstene sa domacim i one su vece za oko 50% od obicnih divljih. na sebi nemaju vidljivih znakova mesanja sa domacom sto se tice perija.
Manje tj. divlje su trazenije, cenjenije i skuplje od vecih.

E sad ako sam pogresno obavesten ispravite me........
Nazad na vrh Ići dole
goran74

goran74

Broj poruka : 81
Datum upisa : 12.11.2011
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: divlja patka gluvara   divlja patka gluvara Icon_minitimeNed Dec 18, 2011 5:59 pm

Verovatno si u pravu,ni ja se mnogo ne razumem.Male, crne pacice sam kupio na pijaci i rekli su mi da su divlje.Kako su rasle pomislio sam da su sve zenke a onda se jedan od njih preobrazio u lepotana.
Nazad na vrh Ići dole
Acavet

Broj poruka : 2
Datum upisa : 23.05.2012
Godina : 35

PočaljiNaslov: Re: divlja patka gluvara   divlja patka gluvara Icon_minitimeSre Jun 13, 2012 6:25 pm

Cao svima.Ja takodje drzim divlje patke.Imam jednog patka i 3 patke.Istina je da se drze u paru,ALI kad patka legne na jaja (nasadi se) patak ode da trazi drugu patku. Laughing Pazite sa kolicinom kukuruza kojim ih hranite da ne budu previse debele,jer ce vam manje jaja biti oplodjeno (debeo patak = los patak bounce ).Vodena povrsina im treba jer se tu najvise vole gaziti (mada moze i na suvom).Gnezda im napraviti na malo skrivenijem mestu,dalje od buke.Slike slede Smile
Nazad na vrh Ići dole
Acavet

Broj poruka : 2
Datum upisa : 23.05.2012
Godina : 35

PočaljiNaslov: Re: divlja patka gluvara   divlja patka gluvara Icon_minitimeSre Jun 13, 2012 6:43 pm

http://www.picnshow.com/viewer/?id=9b89512e79abc151
Nazad na vrh Ići dole
Miloš Stalać

Miloš Stalać

Broj poruka : 103
Datum upisa : 17.06.2012
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: divlja patka gluvara   divlja patka gluvara Icon_minitimeNed Jul 29, 2012 12:26 pm

Evo malo i mojih divljaka Very Happy
muzijaci:
divlja patka gluvara Img1461
zenka br 1 u gnezdu:
divlja patka gluvara Img1455
divlja patka gluvara Img1456
zenka br 2 u gnezdu:
divlja patka gluvara Img1458
divlja patka gluvara Img1459
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: divlja patka gluvara   divlja patka gluvara Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

divlja patka gluvara
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Patka Karolinka (Aix sponsa)
» Indijska patka trkacica
» Patka Mandarinka (Aix gelericulata)
» Patka Mosus (Cairina moschata)
» Crvenoramena patka (Callonetta leucophrys)

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Ukrasna Zivina :: Divlje plovuse-
Skoči na: