Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Gould amadine (Choloebia gouldiae)

Ići dole 
+77
coja
scepo22
ivankv
danee9877
ervinio
Nepa
n.ekv
ivica1
daniel87
Miro NZ
zeres
iljo
Pash031
Pepikg
tecasi
lepotica cana
iki
sgrubi
kasper
makimk
Ivan/Rex
rado7rado
Aleksandar Djuric
žako
Exotic
karlo28
grozing
vladogouldovi
ATOS
VlatkoSK
goran74
Matija95
skorkovic
rade
Marjan
igorsand
dule33
Milence
Gordanna
jecham
Miks
Iwan97
ivan79
milan istra
VeljaVa
jakupovic
koss
Banjalucanin
Tarantula6
jevca5
skembi69
farmacy
acca
milun
LOGOPED
zucko
Laza
Rea
cobras
dejanns
Srdjan
nikola nis
papayajamaica
santini
fuz80
srdjan vr
vecos
Vasa
bacobobi
SrdjanKG
Sale77-Nis
Vladoal
Danijel
salle55
Luckyboy
malinois
rtomek
81 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 18  Sledeći
AutorPoruka
koss

Broj poruka : 20
Datum upisa : 01.03.2011
Godina : 49

Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Empty
PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeSub Maj 28, 2011 4:37 pm

levo sire (mužjak)koji je za parenje,ako znaš koji mu je otac opisuješ i njega poleg toga

sa tačkama obeležavš bojo glave,grudi i leđa

na desnoj isto samo za ženku

na kraju count genotypes pa če da izbaci koje boje če biti pile Smile
Nazad na vrh Ići dole
papayajamaica

papayajamaica

Broj poruka : 200
Datum upisa : 10.04.2010
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeČet Jun 02, 2011 8:12 pm

Ovako se moj muzjak gulda udvara svojoj devojci Smile
Nazad na vrh Ići dole
jakupovic

Broj poruka : 13
Datum upisa : 02.05.2011
Godina : 41

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeČet Jun 02, 2011 11:29 pm

nije se dugo ovdje pisalo pa da malo dignem teme. Postovanje svima. Stvarno je predivna ova vrsta egzote. volio bi nabaviti 2.3 para japanskih golubica i bar 2 para gould amadine. Al to bi kupio tek za dva mjeseca kad bi im izgradio prikladno mjesto pa me zanima ima li i gdje za kupiti u Hrvatskoj ovih pticica. Zanima me da li se mogu jap. golubici i gould amdine drzati skupa u volijeri i da li mogu zivjeti na otvorenom??? tj kako i da li podnose zimu??? unaprijed hvala na odgovorima
Nazad na vrh Ići dole
VeljaVa

VeljaVa

Broj poruka : 70
Datum upisa : 23.03.2010
Godina : 65

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimePon Jun 06, 2011 10:17 pm

japanski golubici i guld amadine mogu biti skupa u volijeri stim sto golubici mogu da trpe i zimu a dok guldovi nemogu a golubice ja drzim bilo je i minus 10 preziveli su a guldovi mora da je je u plusu temperatura e ja cu ove zime da par ostavim pa da licno probam da li ce da prezive na minusu veliki poz.
Nazad na vrh Ići dole
jakupovic

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimePon Jun 06, 2011 11:48 pm

puno hvala na odgovoru, zanimljive su mi i jadna i druga vrsta. plus dijamantni golubici koje sam oslucio definitivno drzat kad napravim prostor za njih i kad kolega s foruma bude povecao broj.... bas me zanima sta ce bit s gould na zimi. I volio bi saznati ima li ih u hrv za kupit???

lijep pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
milan istra

Broj poruka : 10
Datum upisa : 16.01.2011
Godina : 70

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeUto Jun 07, 2011 8:02 pm

eto da ti kolega sa foruma odgovori,guld amandine zbog svoje atraktivnosti vezano za izgled, dosta se često sreću kod uzgajivača u svim dijelovima svijeta pa tako i u hrvatskoj,ima ih i u istri tako da to nije problem a i svake godine idem u ređoemiliju,pa pođi sa nama pa izaberi koliko ti srce želi i mutaciju koju želiš.u novigradu ima jedan uzgajivač koji već godinama pokušava aklimatizirati amandine na našu klimu ali nije baš zadovoljavajući rezultat, ima dosta gubitaka,što se tiče dijamantnih golubića već sada ti možem dati mušku pticu, a ti se potrudi kod jednog mog prijatelja koji je meni nabavio iz francuske,možda može nabaviti tebi pozz
Nazad na vrh Ići dole
koss

Broj poruka : 20
Datum upisa : 01.03.2011
Godina : 49

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeUto Jun 07, 2011 8:45 pm

jakupovic ::
puno hvala na odgovoru, zanimljive su mi i jadna i druga vrsta. plus dijamantni golubici koje sam oslucio definitivno drzat kad napravim prostor za njih i kad kolega s foruma bude povecao broj.... bas me zanima sta ce bit s gould na zimi. I volio bi saznati ima li ih u hrv za kupit???

lijep pozdrav

ovde
Nazad na vrh Ići dole
jakupovic

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeUto Jun 07, 2011 10:03 pm

e hvala vam na odgovoru, svaka vam cast. a Vama kolega s foruma tj Milane lijepa i velika hvala za ponudu, koju za sada necu prihvatiti, tek kad im napravim prikladan smjestaj koji golubici zasluzuju cu doci do Vas s praznom krletkom a otici s punom.... Nadam se da ce Francuskinja biti odlicna majka. pozz i vidimo se kad se ptici izlegu. A sta se tice putovanja mislim da ove godine idem s Vama
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

Broj poruka : 211
Datum upisa : 11.07.2011

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeSre Jul 27, 2011 9:58 pm

moze te li objasniti razliku u polovima,ili da slikam moje dve ptice pa da mi kazete ?
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

Broj poruka : 532
Datum upisa : 18.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeSre Jul 27, 2011 11:01 pm

slikaj ih tako je najbolje
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeČet Jul 28, 2011 7:41 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeČet Jul 28, 2011 7:43 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeČet Jul 28, 2011 7:44 pm

ptice sam dobio juce od lika koji kaze da nezna koji su pol ,molim za pomoc
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

Broj poruka : 550
Datum upisa : 03.05.2011
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeČet Jul 28, 2011 8:04 pm

ja mislim da su muzijak i zenka,ova sa crvenom glavom je musko,a ona sa crnom zensko Smile
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeČet Jul 28, 2011 8:46 pm

Žuti je mužjak,a zelena ptica je divna ženka.
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeČet Jul 28, 2011 8:56 pm

hvala drugari
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeNed Jul 31, 2011 5:30 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeNed Jul 31, 2011 5:31 pm

valja li ovakav smestaj za guldove,i dali ce im smetati par zeba i 2 para galebica?
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

Broj poruka : 939
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimeNed Jul 31, 2011 6:07 pm

Dobar je smestaj i nece im smetati samo bi bilo dobro da galebice stavis u kaveze svaki par posebno jer ce svi ulaziti u jedno gnezdo mozda to nije slucaj kod tebe ali ja sam imao taj problem !!! i preporucio bi ti da napravis pred odeljenje kad ulazis u volijeru jer ces tako spreciti da ti pobegnu ptice!!
Nazad na vrh Ići dole
Miks

Miks

Broj poruka : 85
Datum upisa : 21.05.2011
Godina : 59

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimePon Avg 01, 2011 12:01 am

Kao sto sam vec pisao ranije, pored golubova, imao sam nameru da gajim i neke egzote. Odluka je definitivno pala da to budu Guld Amadine.
Procitao sam sve sto ste pisali u ovoj temi i vidim da su to malo zahtevnije pticice. Imao sam vec iskustva sa kanarincima i obicnim zebama, pa da se okusam i ovde. Samo jos da vidim gde i kako da ih nabavim, prostor sam vec obezbedio, pa da krenem u 'pohode' ... Smile
Svaka vasa pomoc i savet, dobro ce mi doci...
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimePon Avg 01, 2011 12:05 am

Berze kreću od 4 septembra pa će biti prilike za nabavku,na tebi je samo da izabereš koje mutacije želiš da gajiš.
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimePon Avg 15, 2011 12:55 pm

juce ubacim par rizarica kod guldova i zenka gulda se toliko uplasila dva tri puta udari u zici slete na pod i na mestu mrtva.kao da joj je srce otkazalo .dali je moguce da su toliko plasljive?
a samo sto sam narucio prstenje za njih Sad
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimePon Avg 15, 2011 6:32 pm

Vidi ovako Ivane rizarice su velike ptice pa samim tim se druge i plase njih ili bilo koje slicne vrsta,druga stvar tvoji guldovi nisu sigurno navikli na prisustvo drugih ptica u kavezu ili volijeri pa je doslo do stresa i fatalnog kraja zato drugi put obrati paznju na to ja kad sam u volijeri ubacio dominikanske udovice istog trenutka sam ih izvadio jer je moglo da bude veoma veliko uginuce jer su se ptice toliko uplasile i stresirale zbog velikog repa muzijaka udarale su o zid ,o zicu letele su neartikulisano.Zato sledeci put pazi!!!!!!!!!!!!!
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimePon Avg 15, 2011 9:51 pm

sale hvala ti .uvek si spreman da pomognes. mogu vam reci da je ovo pomalo stresan hobi. i mozes li mi objasniti postupak ubacivanja novih ptica kod starih? posto planiram da ubacim par ogrlicastih par leptir i par galebica u istu tu volijeru
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitimePon Avg 15, 2011 9:56 pm

Ivane ako su ti ptice dosta plasljive ilinisu navikle na drustvo nove ptice koje doneses stavi u kavez i ubacu unutar volijere sto vislje da budu zakacene i za dva dana ces videti kako stare ptice slecu na kavez i upoznaju se sa novima posle toga nece biti problema!!!!!
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 6 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Gould amadine (Choloebia gouldiae)
Nazad na vrh 
Strana 6 od 18Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 18  Sledeći
 Similar topics
-
» ćelavost gould amadina
» Plucni paraziti kod guld amadine
» Pomoc...Problem sa nogama kod guld amadine...

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzote :: Estrildidae-
Skoči na: