Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Forum za ljubitelje ptica
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
nije se dugo ovdje pisalo pa da malo dignem teme. Postovanje svima. Stvarno je predivna ova vrsta egzote. volio bi nabaviti 2.3 para japanskih golubica i bar 2 para gould amadine. Al to bi kupio tek za dva mjeseca kad bi im izgradio prikladno mjesto pa me zanima ima li i gdje za kupiti u Hrvatskoj ovih pticica. Zanima me da li se mogu jap. golubici i gould amdine drzati skupa u volijeri i da li mogu zivjeti na otvorenom??? tj kako i da li podnose zimu??? unaprijed hvala na odgovorima
VeljaVa
Broj poruka : 70 Datum upisa : 23.03.2010 Godina : 65 Lokacija : Valjevo
japanski golubici i guld amadine mogu biti skupa u volijeri stim sto golubici mogu da trpe i zimu a dok guldovi nemogu a golubice ja drzim bilo je i minus 10 preziveli su a guldovi mora da je je u plusu temperatura e ja cu ove zime da par ostavim pa da licno probam da li ce da prezive na minusu veliki poz.
jakupovic
Broj poruka : 13 Datum upisa : 02.05.2011 Godina : 41 Lokacija : istra labin
puno hvala na odgovoru, zanimljive su mi i jadna i druga vrsta. plus dijamantni golubici koje sam oslucio definitivno drzat kad napravim prostor za njih i kad kolega s foruma bude povecao broj.... bas me zanima sta ce bit s gould na zimi. I volio bi saznati ima li ih u hrv za kupit???
lijep pozdrav
milan istra
Broj poruka : 10 Datum upisa : 16.01.2011 Godina : 70 Lokacija : -istra,labin,hrvatska
eto da ti kolega sa foruma odgovori,guld amandine zbog svoje atraktivnosti vezano za izgled, dosta se često sreću kod uzgajivača u svim dijelovima svijeta pa tako i u hrvatskoj,ima ih i u istri tako da to nije problem a i svake godine idem u ređoemiliju,pa pođi sa nama pa izaberi koliko ti srce želi i mutaciju koju želiš.u novigradu ima jedan uzgajivač koji već godinama pokušava aklimatizirati amandine na našu klimu ali nije baš zadovoljavajući rezultat, ima dosta gubitaka,što se tiče dijamantnih golubića već sada ti možem dati mušku pticu, a ti se potrudi kod jednog mog prijatelja koji je meni nabavio iz francuske,možda može nabaviti tebi pozz
koss
Broj poruka : 20 Datum upisa : 01.03.2011 Godina : 49 Lokacija : Slovenia
puno hvala na odgovoru, zanimljive su mi i jadna i druga vrsta. plus dijamantni golubici koje sam oslucio definitivno drzat kad napravim prostor za njih i kad kolega s foruma bude povecao broj.... bas me zanima sta ce bit s gould na zimi. I volio bi saznati ima li ih u hrv za kupit???
lijep pozdrav
ovde
jakupovic
Broj poruka : 13 Datum upisa : 02.05.2011 Godina : 41 Lokacija : istra labin
e hvala vam na odgovoru, svaka vam cast. a Vama kolega s foruma tj Milane lijepa i velika hvala za ponudu, koju za sada necu prihvatiti, tek kad im napravim prikladan smjestaj koji golubici zasluzuju cu doci do Vas s praznom krletkom a otici s punom.... Nadam se da ce Francuskinja biti odlicna majka. pozz i vidimo se kad se ptici izlegu. A sta se tice putovanja mislim da ove godine idem s Vama
ivan79
Broj poruka : 211 Datum upisa : 11.07.2011 Godina : 44 Lokacija : nova pazova
Dobar je smestaj i nece im smetati samo bi bilo dobro da galebice stavis u kaveze svaki par posebno jer ce svi ulaziti u jedno gnezdo mozda to nije slucaj kod tebe ali ja sam imao taj problem !!! i preporucio bi ti da napravis pred odeljenje kad ulazis u volijeru jer ces tako spreciti da ti pobegnu ptice!!
Miks
Broj poruka : 85 Datum upisa : 21.05.2011 Godina : 59 Lokacija : ZR
Kao sto sam vec pisao ranije, pored golubova, imao sam nameru da gajim i neke egzote. Odluka je definitivno pala da to budu Guld Amadine. Procitao sam sve sto ste pisali u ovoj temi i vidim da su to malo zahtevnije pticice. Imao sam vec iskustva sa kanarincima i obicnim zebama, pa da se okusam i ovde. Samo jos da vidim gde i kako da ih nabavim, prostor sam vec obezbedio, pa da krenem u 'pohode' ... Svaka vasa pomoc i savet, dobro ce mi doci...
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
juce ubacim par rizarica kod guldova i zenka gulda se toliko uplasila dva tri puta udari u zici slete na pod i na mestu mrtva.kao da joj je srce otkazalo .dali je moguce da su toliko plasljive? a samo sto sam narucio prstenje za njih
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
Vidi ovako Ivane rizarice su velike ptice pa samim tim se druge i plase njih ili bilo koje slicne vrsta,druga stvar tvoji guldovi nisu sigurno navikli na prisustvo drugih ptica u kavezu ili volijeri pa je doslo do stresa i fatalnog kraja zato drugi put obrati paznju na to ja kad sam u volijeri ubacio dominikanske udovice istog trenutka sam ih izvadio jer je moglo da bude veoma veliko uginuce jer su se ptice toliko uplasile i stresirale zbog velikog repa muzijaka udarale su o zid ,o zicu letele su neartikulisano.Zato sledeci put pazi!!!!!!!!!!!!!
ivan79
Broj poruka : 211 Datum upisa : 11.07.2011 Godina : 44 Lokacija : nova pazova
sale hvala ti .uvek si spreman da pomognes. mogu vam reci da je ovo pomalo stresan hobi. i mozes li mi objasniti postupak ubacivanja novih ptica kod starih? posto planiram da ubacim par ogrlicastih par leptir i par galebica u istu tu volijeru
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
Ivane ako su ti ptice dosta plasljive ilinisu navikle na drustvo nove ptice koje doneses stavi u kavez i ubacu unutar volijere sto vislje da budu zakacene i za dva dana ces videti kako stare ptice slecu na kavez i upoznaju se sa novima posle toga nece biti problema!!!!!