Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Gould amadine (Choloebia gouldiae)

Ići dole 
+77
coja
scepo22
ivankv
danee9877
ervinio
Nepa
n.ekv
ivica1
daniel87
Miro NZ
zeres
iljo
Pash031
Pepikg
tecasi
lepotica cana
iki
sgrubi
kasper
makimk
Ivan/Rex
rado7rado
Aleksandar Djuric
žako
Exotic
karlo28
grozing
vladogouldovi
ATOS
VlatkoSK
goran74
Matija95
skorkovic
rade
Marjan
igorsand
dule33
Milence
Gordanna
jecham
Miks
Iwan97
ivan79
milan istra
VeljaVa
jakupovic
koss
Banjalucanin
Tarantula6
jevca5
skembi69
farmacy
acca
milun
LOGOPED
zucko
Laza
Rea
cobras
dejanns
Srdjan
nikola nis
papayajamaica
santini
fuz80
srdjan vr
vecos
Vasa
bacobobi
SrdjanKG
Sale77-Nis
Vladoal
Danijel
salle55
Luckyboy
malinois
rtomek
81 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 18  Sledeći
AutorPoruka
ivan79

ivan79

Broj poruka : 211
Datum upisa : 11.07.2011
Godina : 44

Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Empty
PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimePon Avg 15, 2011 10:32 pm

tako su mi neki i rekli .nego ja konj srljam bounce
Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

Broj poruka : 273
Datum upisa : 21.10.2010
Godina : 52

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimePon Avg 15, 2011 11:06 pm

Sale77-Nis ::
nove ptice koje doneses stavi u kavez i ubacu unutar volijere sto vislje da budu zakacene i za dva dana ces videti kako stare ptice slecu na kavez i upoznaju se sa novima posle toga nece biti problema!!!!!
Ovo mi ne bi palo na pamet.
Hvala Sale.
Kad dobijem nove ptice uglavnom drzim kavez do kaveza da se vide i upoznaju pre nego sto ih sastavim, ali ovo sa volijerom je bolje.
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

Broj poruka : 939
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeUto Avg 16, 2011 12:03 pm

jecham ::
Sale77-Nis ::
nove ptice koje doneses stavi u kavez i ubacu unutar volijere sto vislje da budu zakacene i za dva dana ces videti kako stare ptice slecu na kavez i upoznaju se sa novima posle toga nece biti problema!!!!!
Ovo mi ne bi palo na pamet.
Hvala Sale.
Kad dobijem nove ptice uglavnom drzim kavez do kaveza da se vide i upoznaju pre nego sto ih sastavim, ali ovo sa volijerom je bolje.
SLUZIMO NARODU Idea
Nazad na vrh Ići dole
Gordanna

Broj poruka : 59
Datum upisa : 03.08.2011
Godina : 53

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeSub Sep 10, 2011 1:33 am

Imam pitanje :
Dali mogu da se cuvaju dve zenke goldamadina i jedan muzijak...Nece li doci do krvoprolica oko njega?
I sta znace oznake :1,0 gould amadina ili 0,1...?
Pozdrav svima na forumu!
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeSub Sep 10, 2011 2:41 pm

Gordana samo ces poemetiti stanje mozda nece doci do krvoprolica ali ce zenke smetati jedna drugoj i nista neces uraditi ako mislis da lezes te ptice a sto se tice oznaka 1.0 je oznaka za muzijaka 0.1 je oznaka za zenku!!
Nazad na vrh Ići dole
Gordanna

Broj poruka : 59
Datum upisa : 03.08.2011
Godina : 53

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeSub Sep 10, 2011 11:11 pm

Hvala puno na odgovoru!
Ja onako ( amaterski )cuvam goldice,kamo te lepe srece da hoce da se izlegnu mladi,bas bih bila srecna!!!Pozdrav!
Nazad na vrh Ići dole
Milence

Broj poruka : 1
Datum upisa : 01.10.2011

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeSub Okt 01, 2011 1:06 am

Pozdrav svim ljubiteljima ptica. Postavio bih jedno pitanje, naime interesuje me koliko vremena jaja guldova mogu držati po strani dok ih ne stavim pod galebice...(teško mi je da uparim da u isto vreme ženke i jednih i drugih snesu jaja).
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeNed Okt 02, 2011 5:57 pm

Mozete li mi reci dali je ovo zenka

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeNed Okt 02, 2011 6:28 pm

Milence ::
Pozdrav svim ljubiteljima ptica. Postavio bih jedno pitanje, naime interesuje me koliko vremena jaja guldova mogu držati po strani dok ih ne stavim pod galebice...(teško mi je da uparim da u isto vreme ženke i jednih i drugih snesu jaja).
Zavisi od temperature ali ne duže od 6-7 dana.
@ivan79 ženka je.
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeNed Okt 02, 2011 6:35 pm

hvala lucky ,
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimePon Okt 10, 2011 9:08 pm

ljudi opet mi crkla zenka gulda koju sam kupio u ns,, sta se desava?
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimePon Okt 10, 2011 9:32 pm

ivan79 ::
ljudi opet mi crkla zenka gulda koju sam kupio u ns,, sta se desava?
Ivane zao mije ali sta su bili uzroci,dali je imala neke simptome ako je zenka mlada a usiljena mozda nije mogla da snese jer joj jajovodi nisu dovoljno razvijeni ili........
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimePon Okt 10, 2011 10:22 pm

Ili joj je bilo jako hladno zadnjih dana,a ti nisi pitao gde je čuvana do sada ?
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeUto Okt 11, 2011 6:36 am

samo jedan dan je kunjala ,mislim da je bila mlada ,mozete pogledati sliku na predhodnoj strani, jbg nisam pitao gde je drzana ali sam ih ja drzao u zatvorenom zadnja 4 dana. sledece guldove uzimam od jednog od vas dvojice Smile
Nazad na vrh Ići dole
dule33

Broj poruka : 20
Datum upisa : 24.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimePet Nov 11, 2011 10:02 am

Pozdrav ljudi hteo sam da vas pitam da li guldovima treba postepeno povecavati duzinu dana kao kanarincima da bi se parili u zimskom periodu??
Nazad na vrh Ići dole
igorsand

Broj poruka : 201
Datum upisa : 11.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeSub Nov 19, 2011 9:53 pm

Da postavim i ja jedno pitanje u vezi Gould Amadina. Posto sam procitao svih 17 stranica, shvatio sam da su plasljivi i pomalo teski za odgoj. Interesuje me kako bi se ponasali u prostoriji zajedno sa tigricama? Odavno mi se svidjaju, pa bi ih mozda uskoro nabavio ukoliko bi mogli u istu prostoriju sa tigricama. Naravno imali bi svoje kaveze, a temperetura bi bila zimi uvek preko 12-13 stepeni pa do mozda i 20 stepeni. Hoce li biti sada na izlozbi u Subotici prodaje Gould amadina? Smile
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeSub Nov 19, 2011 10:04 pm

Guld je bio plašljiv i težak za odgoj,bez problema ih možeš gajiti u prostoriji sa papagajima.
Nazad na vrh Ići dole
igorsand

Broj poruka : 201
Datum upisa : 11.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeSub Nov 19, 2011 10:50 pm

Hvala Lucky!
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeSub Dec 17, 2011 9:01 pm

Fotografija Dr. Bruce Doran-a koju je načinio u Canberi (Australija).
Impozantan broj ptica na jednom mestu

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
Marjan

Marjan

Broj poruka : 1557
Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeSub Dec 17, 2011 9:07 pm

Zaboravio si da napomeneš Luckyboy, da su sve to divlje ptice !
Nazad na vrh Ići dole
rade

rade

Broj poruka : 175
Datum upisa : 07.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeSub Dec 17, 2011 9:11 pm

Bas prelep prizor,svaka cast za fotos Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeSub Dec 17, 2011 9:11 pm

marjan pirot ::
Zaboravio si da napomeneš Luckyboy, da su sve to divlje ptice !

Baš tako,i fotka nije fotomontaža,to je deo jata koje je ušlo u kadar Smile
Nazad na vrh Ići dole
Marjan

Marjan

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeSub Dec 17, 2011 9:28 pm

Brojao,prebrojao i na kraju došao do 327 gulda u kadru !
Fascinantan broj scratch koji me itekako raduje ,kada se zna da su u postojbini 2000 godine bile veoma malo , da su brojale svega oko 2000 parova.

A sada na jednom mestu toliki broj ! cheers

Ova slika pokazuje kako se planskim i istinskim zalaganjem stručnjaka iz ornitologije može spasiti od izumiranja neka vrsta ptice.
Nazad na vrh Ići dole
Marjan

Marjan

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeSub Dec 17, 2011 9:43 pm

Evo sajta za sve ljubitelje divljih guld amadina [You must be registered and logged in to see this link.]
I naravno za sve koji mogu i žele da pomognu očuvanje njihovog staništa u postojbini na planinama Kuranbong (Cooranbong) u novom Istočnom velsu -Australija.A samim tim i populaciju divljih guldovih amadina.
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

Broj poruka : 532
Datum upisa : 18.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitimeSub Dec 17, 2011 9:46 pm

lepo nema sta !!
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 7 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Gould amadine (Choloebia gouldiae)
Nazad na vrh 
Strana 7 od 18Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 18  Sledeći
 Similar topics
-
» ćelavost gould amadina
» Plucni paraziti kod guld amadine
» Pomoc...Problem sa nogama kod guld amadine...

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzote :: Estrildidae-
Skoči na: