Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Gould amadine (Choloebia gouldiae)

Ići dole 
+77
coja
scepo22
ivankv
danee9877
ervinio
Nepa
n.ekv
ivica1
daniel87
Miro NZ
zeres
iljo
Pash031
Pepikg
tecasi
lepotica cana
iki
sgrubi
kasper
makimk
Ivan/Rex
rado7rado
Aleksandar Djuric
žako
Exotic
karlo28
grozing
vladogouldovi
ATOS
VlatkoSK
goran74
Matija95
skorkovic
rade
Marjan
igorsand
dule33
Milence
Gordanna
jecham
Miks
Iwan97
ivan79
milan istra
VeljaVa
jakupovic
koss
Banjalucanin
Tarantula6
jevca5
skembi69
farmacy
acca
milun
LOGOPED
zucko
Laza
Rea
cobras
dejanns
Srdjan
nikola nis
papayajamaica
santini
fuz80
srdjan vr
vecos
Vasa
bacobobi
SrdjanKG
Sale77-Nis
Vladoal
Danijel
salle55
Luckyboy
malinois
rtomek
81 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 13 ... 18  Sledeći
AutorPoruka
skorkovic

skorkovic

Broj poruka : 356
Datum upisa : 05.05.2011

Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Empty
PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimeSub Dec 17, 2011 9:53 pm

Zaista lepo!!!
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimeSub Dec 17, 2011 10:05 pm

Bas lepo!
Nazad na vrh Ići dole
goran74

goran74

Broj poruka : 81
Datum upisa : 12.11.2011
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimeNed Dec 18, 2011 12:52 am

Prava milina
Nazad na vrh Ići dole
Marjan

Marjan

Broj poruka : 1557
Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimeSre Jan 18, 2012 12:37 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]
Peuzeto sa neta.
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimeSre Jan 18, 2012 12:51 pm

Shocked Ovo jos nisam vidjao. Prelepo, nema sta
Nazad na vrh Ići dole
VlatkoSK

VlatkoSK

Broj poruka : 155
Datum upisa : 03.10.2011
Godina : 42

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimeČet Jan 19, 2012 5:59 pm

Imam ja jedno pitanje, Imam nekoliko para guldove koje su mitarene nadvor. Izmitarlile su se ekstra celu glavu sve. Sad kad sam ih uneo u prostoriju gde parim i ima temperatura 20C poceli su da se mitare ponovo. Glave su im cele bocke. Mozda neko moze da pomogne sta se desilo?? Ali cudno je to sto ne kod svih neko kod 4 gulda(a imam 7)??? Hvala
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimeČet Jan 19, 2012 7:41 pm

Pa ptica ne moze da kontrolise svoje mitarenje(mozgom) i verovatno je doslo do velikog kolebanja temperature(u tvom slucaju premestanja iz hladnije u topliju prostoriju) i pticji organizam to registruje kao prolece. Ali stvarno ne bih znao da ti kazem zasto se nisu svi izmitarili. Da ne lupam bezveze, sacekacemo nekog iskusnijeg.
pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

Broj poruka : 939
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimeČet Jan 19, 2012 10:46 pm

Ptice se najcesce mitare u tri slucaja kad im se promeni hrana,kad im se promeni temperatura i usled stresa.Kada se ptica unese iz hladne u toplu prostoriju ona nece poceti mitarenje samo se mitari kad se iz tople unese u hladnu,ako im nisi menjao sastav hrane i hranu uopste moguce je da je selidba bila stresna za ta 4 gulda.Ovo je razmisljanje iz mog ugla i iskustva !
Nazad na vrh Ići dole
VlatkoSK

VlatkoSK

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimePet Jan 20, 2012 12:23 am

Nista nisam im menjao samo sto su sad u drugoj prostoriju gde je toplo. To mi se slucilo i sa rizarice i to sa dva od tri para, i oni su pocele da se mitare. Neznam sta im je hrana je ista a selidba nemam pojma zasto bi mogla da bude stresna. Jedino ako iz velikoj volijeri su sad u kafeze prenesene, jedino ako je to. Zato sam hteo neko da mi pomogne. A dok se mitare guldove mogu li da se pare?? ili su kako kanarince??
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimePet Jan 20, 2012 12:32 am

Dali si im skratio dužinu osvetljenosti,neke ptice jako burno reaguju na skraćenje svetla,a nekima ne smeta ?
Mogu se pariti,ali ...
Nazad na vrh Ići dole
VlatkoSK

VlatkoSK

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimePet Jan 20, 2012 1:06 am

Ne nisam skratio vec povecao. Prirodno je bilo dok su bile napolje a sad se pali na tajmet vo 7 a gasi se vo 22h. Mislis da je razlog to??? Kanarinci nemaju problem. Mislim da mozda ima problem sto su bile u vecoj volijeri pa su tamo letali i odjednom u kafez. Dok ona druga nisu bili u letacu vec celo vreme u kafez. Ali sad tu ima drugi problem, rizarice su bile isto u kafez pa su poceli da se mitare Question
Nazad na vrh Ići dole
ATOS

ATOS

Broj poruka : 200
Datum upisa : 12.02.2011
Godina : 51

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimePet Jan 20, 2012 10:12 am

poz

pretpostavljam da je problem za tvoje ptice temperaturni sok
naglo su promenuli temperaturu, i naglo se povecalo duzina svetlosti. taj problem sam imao u pocetku kad sam krenuo sa zimovnikom
postepeno se zagrevaju ptice skladno tome i duzina svetlosti sa pojacanom hranom i dodatkom vitamina i minerala
to bi trebalo da traje 4-5 nedelja zavisnosti od ptice
i dan danas unosim neke ptice sa mraza u zimovnik i ne desava mi se ovaj problem

ako gresim neka me neko ispravi
Nazad na vrh Ići dole
VlatkoSK

VlatkoSK

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimeSub Jan 21, 2012 8:42 pm

Sta da vam kazem neznam ovo mi se prvi put dogadza. Jes da nemam neko iskustvo sa egzote ali mislio sam da nece da bude problem nagla promena nego da ce vlijaje pozitivno. Ono sto opet cu da kazem je to sto samo neke od egzotu su vako reagovali. Druga polovina je OK. Pozzzz svima i hvala sto ste se potrudili da mi pomognete.
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

Broj poruka : 282
Datum upisa : 22.01.2012
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimeNed Jan 22, 2012 11:33 pm

Dobro vece svima.ja sam novi clan.zivim u osijeku i bavim se uzgojem gould amadina

Poslednji izmenio vladogouldovi dana Ned Jan 22, 2012 11:40 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
milun

milun

Broj poruka : 133
Datum upisa : 25.01.2011
Godina : 57

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimeNed Jan 22, 2012 11:37 pm

moram da kazem da se ovo moze da desava iz vise razloga ,neke su naveli moje kolege a ja moram da kazem da pojedine ptice znaju da u veoma kratkom roku pocnu da mitare po drugi put ..evo upravo kod mene ima oko pet ptica koje po drugi put krecu sa mitarenjem u zadnjih mesec do mesec ipo dana,takodje moram reci da su to mlade ptice koje su tek dobile konacnu boju ...poznato je to da ptice ne izmitare odjednom skroz vec da posle izvesnog vremena jos jednom mitare i zavrse tu fazu...zbog toga ne treba paniciti vec pustiti ptice da obave svoj deo posla jer ocigledno nisu to zavrsile u predhodnom delu...znaci bez panike sa pticama je sve u redu...jos jedna stvar ..sa duznim postovanjem kolegi Salu moram reci da sam ja moje guldove drzao vani cak i sa nekoliko jacih mrazeva a kada sam ih uneo u kucu pocelo je masovno mitarenje ,ne bas sve ptice, upravo kao i kod tebe u 70% slucajeva pa je perija bilo i za izvoz ..toliko pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimeNed Jan 22, 2012 11:50 pm

Meni se ptice takodjer mitare.ugrio sam prostoriju da ih izmitarim i u 5mjesecu parim
Nazad na vrh Ići dole
grozing

Broj poruka : 4
Datum upisa : 21.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimePon Jan 23, 2012 3:14 pm

vladogouldovi ::
Meni se ptice takodjer mitare.ugrio sam prostoriju da ih izmitarim i u 5mjesecu parim

Pozdtrav Vlado,

ja sam također iz Čepina.

Također sam poceo da se bavim guldovima unazad par mjeseci.

Mogli bismo se naci jedan dan da izmjenimo iskustva i vidimo tko kakve ptice ima!?

Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimePon Jan 23, 2012 3:59 pm

Moze.nazovi na 0996889091 pa se nadjemo.jesi mozda kupovao mlade od mene@bio je jedan iz cepina prije par mjeseci
Nazad na vrh Ići dole
karlo28

Broj poruka : 70
Datum upisa : 17.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimePon Jan 23, 2012 4:01 pm

Dali mi moze netko rec gdje da kupim hranu za gouldove u OS i kolika je cijena.Novi sam u ovome.Pozz pticarima.Stavim slike ptica kad stignu za koji dan.

Poslednji izmenio Luckyboy dana Pon Jan 23, 2012 8:39 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Isključi caps lock na tastaturi,ne piši velikim slovima)
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimePon Jan 23, 2012 4:13 pm

Imas u sirokom polju,ako ima sad.7kn kila muhara,4kn kila prosa,7kn kila sjajca.nigera ima u pet sopu.30kn kila.ako nema u sirokom preostaje ti samo pet shop,a oni deru.
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

Broj poruka : 939
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimePon Jan 23, 2012 4:14 pm

Kolege egzoticari dobro dosli na forum i evo vam link gde bi ste trebalo da se predstavite i kazete sta cuvate od egzota:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
karlo28

Broj poruka : 70
Datum upisa : 17.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimePon Jan 23, 2012 5:00 pm

hvala na odgovoru za hranu!inace ako ima netko tko drzi gouldove u blizini os neka mi se javi da vidim kako sta da kupim od ptica.
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimePon Jan 23, 2012 6:01 pm

imaš gore moj br mobitela pa nazovi.
Nazad na vrh Ići dole
Exotic

Exotic

Broj poruka : 41
Datum upisa : 27.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimeSre Jan 25, 2012 9:33 pm

Pozdrav, pre oko mesec dana sam nabavio 2 mlada gulda i već tada su počeli polako da dobijaju boju, međutim od tada se nije ništa znatno promenilo. Vidi se da imaju više boje nego pre, ali to je baš nešto bledo (glave su im još sive, a trebalo bi da budu crne). Naravno, svestan sam da su ženke bleđih boja, ali mislim da je ovo suviše bledo čak i za ženke. Nisam ni siguran kog su pola, pa ujedno čekam da se oboje kako bih to utvrdio. Zato bih hteo da vas pitam kada se guldovi prvi put mitare tj. kada dobijaju jarke boje, jer mi se čini da je već trebalo da ih dobiju? Samo da napomenem da su im kljunovi blago crvenkasti, ali još uvek su u osnovi sivi. Unapred hvala na odgovoru.
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitimeČet Jan 26, 2012 12:01 am

Mlade ptice se pocnu mitarit sa oko mjesec dana nakon izlaska iz gnnezda.za mitarenje je jako bitna temperatura da nije ispod 22stupnja.uz to je bitna i pojacana prehrana uz dodatak vitamina.postavi slike pa da vidimi
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 8 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Gould amadine (Choloebia gouldiae)
Nazad na vrh 
Strana 8 od 18Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 13 ... 18  Sledeći
 Similar topics
-
» ćelavost gould amadina
» Plucni paraziti kod guld amadine
» Pomoc...Problem sa nogama kod guld amadine...

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzote :: Estrildidae-
Skoči na: