| Gould amadine (Choloebia gouldiae) | |
|
+77coja scepo22 ivankv danee9877 ervinio Nepa n.ekv ivica1 daniel87 Miro NZ zeres iljo Pash031 Pepikg tecasi lepotica cana iki sgrubi kasper makimk Ivan/Rex rado7rado Aleksandar Djuric žako Exotic karlo28 grozing vladogouldovi ATOS VlatkoSK goran74 Matija95 skorkovic rade Marjan igorsand dule33 Milence Gordanna jecham Miks Iwan97 ivan79 milan istra VeljaVa jakupovic koss Banjalucanin Tarantula6 jevca5 skembi69 farmacy acca milun LOGOPED zucko Laza Rea cobras dejanns Srdjan nikola nis papayajamaica santini fuz80 srdjan vr vecos Vasa bacobobi SrdjanKG Sale77-Nis Vladoal Danijel salle55 Luckyboy malinois rtomek 81 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
skorkovic
Broj poruka : 356 Datum upisa : 05.05.2011 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Dec 17, 2011 9:53 pm | |
| | |
|
| |
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Dec 17, 2011 10:05 pm | |
| | |
|
| |
goran74
Broj poruka : 81 Datum upisa : 12.11.2011 Godina : 50 Lokacija : Sremska Mitrovica
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Ned Dec 18, 2011 12:52 am | |
| | |
|
| |
Marjan
Broj poruka : 1557 Datum upisa : 25.02.2011 Godina : 46 Lokacija : Pirot, R. Srbija.
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Jan 18, 2012 12:37 pm | |
| | |
|
| |
skorkovic
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Jan 18, 2012 12:51 pm | |
| Ovo jos nisam vidjao. Prelepo, nema sta | |
|
| |
VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Čet Jan 19, 2012 5:59 pm | |
| Imam ja jedno pitanje, Imam nekoliko para guldove koje su mitarene nadvor. Izmitarlile su se ekstra celu glavu sve. Sad kad sam ih uneo u prostoriju gde parim i ima temperatura 20C poceli su da se mitare ponovo. Glave su im cele bocke. Mozda neko moze da pomogne sta se desilo?? Ali cudno je to sto ne kod svih neko kod 4 gulda(a imam 7)??? Hvala | |
|
| |
skorkovic
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Čet Jan 19, 2012 7:41 pm | |
| Pa ptica ne moze da kontrolise svoje mitarenje(mozgom) i verovatno je doslo do velikog kolebanja temperature(u tvom slucaju premestanja iz hladnije u topliju prostoriju) i pticji organizam to registruje kao prolece. Ali stvarno ne bih znao da ti kazem zasto se nisu svi izmitarili. Da ne lupam bezveze, sacekacemo nekog iskusnijeg. pozdrav | |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Čet Jan 19, 2012 10:46 pm | |
| Ptice se najcesce mitare u tri slucaja kad im se promeni hrana,kad im se promeni temperatura i usled stresa.Kada se ptica unese iz hladne u toplu prostoriju ona nece poceti mitarenje samo se mitari kad se iz tople unese u hladnu,ako im nisi menjao sastav hrane i hranu uopste moguce je da je selidba bila stresna za ta 4 gulda.Ovo je razmisljanje iz mog ugla i iskustva ! | |
|
| |
VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pet Jan 20, 2012 12:23 am | |
| Nista nisam im menjao samo sto su sad u drugoj prostoriju gde je toplo. To mi se slucilo i sa rizarice i to sa dva od tri para, i oni su pocele da se mitare. Neznam sta im je hrana je ista a selidba nemam pojma zasto bi mogla da bude stresna. Jedino ako iz velikoj volijeri su sad u kafeze prenesene, jedino ako je to. Zato sam hteo neko da mi pomogne. A dok se mitare guldove mogu li da se pare?? ili su kako kanarince?? | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pet Jan 20, 2012 12:32 am | |
| Dali si im skratio dužinu osvetljenosti,neke ptice jako burno reaguju na skraćenje svetla,a nekima ne smeta ? Mogu se pariti,ali ... | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pet Jan 20, 2012 1:06 am | |
| Ne nisam skratio vec povecao. Prirodno je bilo dok su bile napolje a sad se pali na tajmet vo 7 a gasi se vo 22h. Mislis da je razlog to??? Kanarinci nemaju problem. Mislim da mozda ima problem sto su bile u vecoj volijeri pa su tamo letali i odjednom u kafez. Dok ona druga nisu bili u letacu vec celo vreme u kafez. Ali sad tu ima drugi problem, rizarice su bile isto u kafez pa su poceli da se mitare | |
|
| |
ATOS
Broj poruka : 200 Datum upisa : 12.02.2011 Godina : 51 Lokacija : tu i tamo
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pet Jan 20, 2012 10:12 am | |
| poz
pretpostavljam da je problem za tvoje ptice temperaturni sok naglo su promenuli temperaturu, i naglo se povecalo duzina svetlosti. taj problem sam imao u pocetku kad sam krenuo sa zimovnikom postepeno se zagrevaju ptice skladno tome i duzina svetlosti sa pojacanom hranom i dodatkom vitamina i minerala to bi trebalo da traje 4-5 nedelja zavisnosti od ptice i dan danas unosim neke ptice sa mraza u zimovnik i ne desava mi se ovaj problem
ako gresim neka me neko ispravi | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Jan 21, 2012 8:42 pm | |
| Sta da vam kazem neznam ovo mi se prvi put dogadza. Jes da nemam neko iskustvo sa egzote ali mislio sam da nece da bude problem nagla promena nego da ce vlijaje pozitivno. Ono sto opet cu da kazem je to sto samo neke od egzotu su vako reagovali. Druga polovina je OK. Pozzzz svima i hvala sto ste se potrudili da mi pomognete. | |
|
| |
vladogouldovi
Broj poruka : 282 Datum upisa : 22.01.2012 Godina : 36 Lokacija : cepin
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Ned Jan 22, 2012 11:33 pm | |
| Dobro vece svima.ja sam novi clan.zivim u osijeku i bavim se uzgojem gould amadina
Poslednji izmenio vladogouldovi dana Ned Jan 22, 2012 11:40 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
milun
Broj poruka : 133 Datum upisa : 25.01.2011 Godina : 57 Lokacija : Osecina
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Ned Jan 22, 2012 11:37 pm | |
| moram da kazem da se ovo moze da desava iz vise razloga ,neke su naveli moje kolege a ja moram da kazem da pojedine ptice znaju da u veoma kratkom roku pocnu da mitare po drugi put ..evo upravo kod mene ima oko pet ptica koje po drugi put krecu sa mitarenjem u zadnjih mesec do mesec ipo dana,takodje moram reci da su to mlade ptice koje su tek dobile konacnu boju ...poznato je to da ptice ne izmitare odjednom skroz vec da posle izvesnog vremena jos jednom mitare i zavrse tu fazu...zbog toga ne treba paniciti vec pustiti ptice da obave svoj deo posla jer ocigledno nisu to zavrsile u predhodnom delu...znaci bez panike sa pticama je sve u redu...jos jedna stvar ..sa duznim postovanjem kolegi Salu moram reci da sam ja moje guldove drzao vani cak i sa nekoliko jacih mrazeva a kada sam ih uneo u kucu pocelo je masovno mitarenje ,ne bas sve ptice, upravo kao i kod tebe u 70% slucajeva pa je perija bilo i za izvoz ..toliko pozdrav
| |
|
| |
vladogouldovi
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Ned Jan 22, 2012 11:50 pm | |
| Meni se ptice takodjer mitare.ugrio sam prostoriju da ih izmitarim i u 5mjesecu parim | |
|
| |
grozing
Broj poruka : 4 Datum upisa : 21.01.2012
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pon Jan 23, 2012 3:14 pm | |
| - vladogouldovi ::
- Meni se ptice takodjer mitare.ugrio sam prostoriju da ih izmitarim i u 5mjesecu parim
Pozdtrav Vlado, ja sam također iz Čepina. Također sam poceo da se bavim guldovima unazad par mjeseci. Mogli bismo se naci jedan dan da izmjenimo iskustva i vidimo tko kakve ptice ima!? Pozdrav | |
|
| |
vladogouldovi
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pon Jan 23, 2012 3:59 pm | |
| Moze.nazovi na 0996889091 pa se nadjemo.jesi mozda kupovao mlade od mene@bio je jedan iz cepina prije par mjeseci | |
|
| |
karlo28
Broj poruka : 70 Datum upisa : 17.01.2012
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pon Jan 23, 2012 4:01 pm | |
| Dali mi moze netko rec gdje da kupim hranu za gouldove u OS i kolika je cijena.Novi sam u ovome.Pozz pticarima.Stavim slike ptica kad stignu za koji dan.
Poslednji izmenio Luckyboy dana Pon Jan 23, 2012 8:39 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Isključi caps lock na tastaturi,ne piši velikim slovima) | |
|
| |
vladogouldovi
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pon Jan 23, 2012 4:13 pm | |
| Imas u sirokom polju,ako ima sad.7kn kila muhara,4kn kila prosa,7kn kila sjajca.nigera ima u pet sopu.30kn kila.ako nema u sirokom preostaje ti samo pet shop,a oni deru. | |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pon Jan 23, 2012 4:14 pm | |
| Kolege egzoticari dobro dosli na forum i evo vam link gde bi ste trebalo da se predstavite i kazete sta cuvate od egzota: [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
karlo28
Broj poruka : 70 Datum upisa : 17.01.2012
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pon Jan 23, 2012 5:00 pm | |
| hvala na odgovoru za hranu!inace ako ima netko tko drzi gouldove u blizini os neka mi se javi da vidim kako sta da kupim od ptica. | |
|
| |
vladogouldovi
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pon Jan 23, 2012 6:01 pm | |
| imaš gore moj br mobitela pa nazovi. | |
|
| |
Exotic
Broj poruka : 41 Datum upisa : 27.01.2011 Lokacija : Kovačica
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Jan 25, 2012 9:33 pm | |
| Pozdrav, pre oko mesec dana sam nabavio 2 mlada gulda i već tada su počeli polako da dobijaju boju, međutim od tada se nije ništa znatno promenilo. Vidi se da imaju više boje nego pre, ali to je baš nešto bledo (glave su im još sive, a trebalo bi da budu crne). Naravno, svestan sam da su ženke bleđih boja, ali mislim da je ovo suviše bledo čak i za ženke. Nisam ni siguran kog su pola, pa ujedno čekam da se oboje kako bih to utvrdio. Zato bih hteo da vas pitam kada se guldovi prvi put mitare tj. kada dobijaju jarke boje, jer mi se čini da je već trebalo da ih dobiju? Samo da napomenem da su im kljunovi blago crvenkasti, ali još uvek su u osnovi sivi. Unapred hvala na odgovoru. | |
|
| |
vladogouldovi
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Čet Jan 26, 2012 12:01 am | |
| Mlade ptice se pocnu mitarit sa oko mjesec dana nakon izlaska iz gnnezda.za mitarenje je jako bitna temperatura da nije ispod 22stupnja.uz to je bitna i pojacana prehrana uz dodatak vitamina.postavi slike pa da vidimi | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) | |
| |
|
| |
| Gould amadine (Choloebia gouldiae) | |
|