| Gould amadine (Choloebia gouldiae) | |
|
+77coja scepo22 ivankv danee9877 ervinio Nepa n.ekv ivica1 daniel87 Miro NZ zeres iljo Pash031 Pepikg tecasi lepotica cana iki sgrubi kasper makimk Ivan/Rex rado7rado Aleksandar Djuric žako Exotic karlo28 grozing vladogouldovi ATOS VlatkoSK goran74 Matija95 skorkovic rade Marjan igorsand dule33 Milence Gordanna jecham Miks Iwan97 ivan79 milan istra VeljaVa jakupovic koss Banjalucanin Tarantula6 jevca5 skembi69 farmacy acca milun LOGOPED zucko Laza Rea cobras dejanns Srdjan nikola nis papayajamaica santini fuz80 srdjan vr vecos Vasa bacobobi SrdjanKG Sale77-Nis Vladoal Danijel salle55 Luckyboy malinois rtomek 81 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Gordanna
Broj poruka : 59 Datum upisa : 03.08.2011 Godina : 53 Lokacija : Leskovac,Srbija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pet Jan 11, 2013 2:25 am | |
| Pozdrav svima!!! Pisala sam vec na -Pticije dadilje-zamena za roditelje-,pa evo i vama da se pohvalim da imam jedno malog slatkog guldica !!!Pa ko ovo nije doziveo,taj nece znati kakav je ovo predivan osecaj!!! U pocetku je bilo manjih problema ali kasnije je sve krenulo na bolje,sad ga hrane i sve je ok..On je do sada porastao i ima vec 18 dana i perije... E sad imam pitanje :kad je bio mali,zenka je svake noci bila u gnezdu sa njim,ali u zadnjih 2 dana nece uvece da lezi u gnezdu, vec ide na uobicajeno mesto,gde je inace spavala...Veceras je mali ostao sam u gnezdu (ja imam parno grejanje u stanu i u njihovoj sobi je bas toplo i prijatno... ) ali se plasim da nesto ne krene po zlu,da mu ne bude hladno...Recite mi da li je to ok,da zenka ne lezi nocu sa pticem posle 18 dana ili...??? | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pet Jan 11, 2013 10:29 am | |
| Sasvim je normalno da ženka više ne leži na mladuncima,za sada kod vas sve ide svojim tokom. | |
|
| |
Gordanna
Broj poruka : 59 Datum upisa : 03.08.2011 Godina : 53 Lokacija : Leskovac,Srbija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pet Jan 11, 2013 7:54 pm | |
| Hvala na brzom odgovoru Ide sve kako treba,hvala Bogu,samo sam primetila da mali ima malo problema sa jednom nogicom ali to nema veze.svakako cemo ga cuvati i voleti takav-kakav je... Pozdrav i svako dobro! | |
|
| |
lepotica cana
Broj poruka : 134 Datum upisa : 30.03.2011 Godina : 56 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pet Jan 18, 2013 7:19 pm | |
| Pozdrav svima Konacno sam nabavio ovog lepotana,koja velicina kaveza bi mu odgovarala za njega i devojku koja ce uskoro stici [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Gordanna
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Jan 19, 2013 1:13 am | |
| Sa srecom!!! Bas je lep muzijak! Sto se tice kaveza,ja ga imam ali su po ceo dan napolju,slobodno lete po sobi (normalno,nije dnevna soba,da se razumemo...) i prosto je milina gledati ih tako slobodne i vesele ...Ulaze u kavez po potrebi kad jedu i piju vodu... Pozdrav! | |
|
| |
Gordanna
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Jan 19, 2013 1:18 am | |
| A evo i slike mog malenog i najlepseg Pepita! [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Gordanna
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Jan 19, 2013 1:21 am | |
| | |
|
| |
Gordanna
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Jan 19, 2013 1:26 am | |
| E ovde je obucen,samo ima mali problem sa nogicom to jest,sa prstima... Uzgred imate li neki predlog kako to da resim,mada njega ne boli bas je veseo... [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Iwan97
Broj poruka : 550 Datum upisa : 03.05.2011 Godina : 26 Lokacija : Sabac
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Jan 19, 2013 1:53 am | |
| Prelep je muzjak! Gordana,jel mozete bolje da slikate,samo nogicu? | |
|
| |
lepotica cana
Broj poruka : 134 Datum upisa : 30.03.2011 Godina : 56 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Jan 19, 2013 5:26 am | |
| Hvala Gordana Pepito bice pravi lepotan | |
|
| |
Gordanna
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Jan 19, 2013 3:13 pm | |
| - lepotica cana ::
- Hvala Gordana
Pepito bice pravi lepotan Iscekujemo i pogadjamo kakvu ce boju da ima,kad je bude dobio postavicu slike Pozdrav | |
|
| |
Gordanna
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Jan 19, 2013 3:17 pm | |
| - Iwan97 ::
- Prelep je muzjak!
Gordana,jel mozete bolje da slikate,samo nogicu? Hvala Vam na javljanju,postavicu slike prvom prilikom... | |
|
| |
Gordanna
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Uto Jan 22, 2013 10:55 pm | |
| Malo su mutne slike ali moze se videti... Ne moze se sluziti zadnjim prstom i uhvatiti lepo ,kao da mu je taj nokat slomljen i tako zarastao jos u gnezdu... Malo je nezgodno jer su mu tako maleni prsti da je tesko bilo sta uraditi ali bih volela da se to sredi.... [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Iwan97
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Jan 23, 2013 12:34 am | |
| Po slikama mi se čini da on ima deformitet te noge. Da li uopšte može da je ispravi? | |
|
| |
Gordanna
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Jan 23, 2013 2:29 am | |
| On kad stoji na grani,noga mu stoji normalno(s tim sto mu je zglob malo kriv ) ne kao na slici,samo sto mu prsti nisu bas svi ok,zadnji prst mu je slab i ne moze da ga pokrece,tako da su mu svi prsti skupljeni i on se samo oslanja na nogu a ne moze da siri prste...Moguce da je deformitet.. Ja sam na netu procitala da je to moguce,kad se izlegne samo 1-2 pticice i onda ne mogu dok su jos u gnezdu da razvijaju nogice gurajuci jedno druge,zbog toga dolazi do deformiteta...Ili su ga roditelji u gnezdu ugnjecili... | |
|
| |
Gordanna
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Jan 23, 2013 2:30 am | |
| Ja se nadam da on moze i ovako da zivi,valjda mu nece biti nista? | |
|
| |
Iwan97
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Jan 23, 2013 2:03 pm | |
| Siguran sam da će on lepo žieti pored vas, ma kakav bio. Pozdrav!!! | |
|
| |
Gordanna
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Jan 23, 2013 4:12 pm | |
| Hvala Iwane97 Da,bice njemu lepo,ima hranu,vodu a sto je najbitnije i slobodu da leti ... Bice lepo i nama u kuci,da ga gledamo i uzivamo u pesmi i lepim bojama (kad ih dobije...)! Pozdrav | |
|
| |
tecasi
Broj poruka : 3 Datum upisa : 18.02.2013 Godina : 37 Lokacija : Cacak
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pon Feb 18, 2013 5:50 pm | |
| Pozdrav svima, nov sam na forumu!
Poslednji izmenio Marjan Pirot dana Pon Feb 18, 2013 6:00 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Oglas nije dozvoljeno postavljati bez odobrenja administratora! !) | |
|
| |
Gordanna
| |
| |
karlo28
Broj poruka : 70 Datum upisa : 17.01.2012
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Uto Feb 19, 2013 11:25 am | |
| nabavio sam muzijaka goulda zute boje pa me sad zanima kada ce se ptpuno izmitarit,sada je star 4mj.tako kaze covjek kod kojeg sam ga uzeo i dali ce pocet pjevat kad mu zenku nabavim ili je jos premlad za to? | |
|
| |
Pepikg
Broj poruka : 212 Datum upisa : 29.10.2011 Godina : 50 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Uto Feb 19, 2013 11:30 am | |
| pevati nece sigurno,guldovi ne pevaju.. Mlada je to ptica za bilo sta.zenku mu mozes nabaviti zbog drustva,da ne bude sam inace je rano za sve ostalo. | |
|
| |
karlo28
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Uto Feb 19, 2013 11:35 am | |
| zenka ce doc za koji dan a u 5 mjesecu ih mislim parit tad ce muzjak imat 7mj a zenka okogodinu jel to ok ili?inace o papagajima znam dosta posto ih drzim vec 23god ali u egzoticarske vode tek ulazim i svaki savjet je hvale vrijedan.
| |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Uto Feb 19, 2013 12:21 pm | |
| - Pepikg ::
- pevati nece sigurno,guldovi ne pevaju..
Mlada je to ptica za bilo sta.zenku mu mozes nabaviti zbog drustva,da ne bude sam inace je rano za sve ostalo. Pepi prijatelju moram da te isparvim, ne pevaju samo kanarinci! Svaka jedinka svoje vrste, to jes u ovom slucaju MUZJAK ima svoju pesmu ma koliko to zvucalo bezveze to jeste pesma KOJOM ON doziva zenku i koja je karakteristicna za svaku vrstu. Neka je PESMA duza, neka kraca. Naprimer po meni guld ima najduzu pesmu koja traje svega nekoliko sekundi a najkracu ima senegalska amarnta i zlatoprsa astrilda. Cija se pesma manifestuje jednim zvizdukom koji om ponavlja u intervalima ali je pesma karakteristicna za tu vrstu!! | |
|
| |
karlo28
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Uto Feb 19, 2013 12:29 pm | |
| e tu se slazem,zivio sale! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) | |
| |
|