Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Gould amadine (Choloebia gouldiae)

Ići dole 
+77
coja
scepo22
ivankv
danee9877
ervinio
Nepa
n.ekv
ivica1
daniel87
Miro NZ
zeres
iljo
Pash031
Pepikg
tecasi
lepotica cana
iki
sgrubi
kasper
makimk
Ivan/Rex
rado7rado
Aleksandar Djuric
žako
Exotic
karlo28
grozing
vladogouldovi
ATOS
VlatkoSK
goran74
Matija95
skorkovic
rade
Marjan
igorsand
dule33
Milence
Gordanna
jecham
Miks
Iwan97
ivan79
milan istra
VeljaVa
jakupovic
koss
Banjalucanin
Tarantula6
jevca5
skembi69
farmacy
acca
milun
LOGOPED
zucko
Laza
Rea
cobras
dejanns
Srdjan
nikola nis
papayajamaica
santini
fuz80
srdjan vr
vecos
Vasa
bacobobi
SrdjanKG
Sale77-Nis
Vladoal
Danijel
salle55
Luckyboy
malinois
rtomek
81 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18  Sledeći
AutorPoruka
Exotic

Exotic

Broj poruka : 41
Datum upisa : 27.01.2011

Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Empty
PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeUto Feb 19, 2013 4:25 pm

Tako je, svaka vrsta ima svoju pesmu, kod mene recimo špic amadine najređe pevaju, jedino ih čujem u sezoni parenja a pesma mi se prilično sviđa. Što se tiče guldova, moji mužjaci dosta rano počinju sa pevanjem, posle neka 4 meseca, ponekad po ceo dan pevuše iako naravno još nisu spremni za parenje.
Nazad na vrh Ići dole
Gordanna

Broj poruka : 59
Datum upisa : 03.08.2011
Godina : 53

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeUto Feb 19, 2013 8:29 pm

Svaka jedinka svoje vrste, to jes u ovom slucaju MUZJAK ima svoju pesmu ma koliko to zvucalo bezveze to jeste pesma KOJOM ON doziva zenku i koja je karakteristicna za svaku vrstu. Neka je PESMA duza, neka kraca.

Naprimer po meni guld ima najduzu pesmu koja traje svega nekoliko sekundi a najkracu ima senegalska amarnta i zlatoprsa astrilda. Cija se pesma manifestuje jednim zvizdukom koji om ponavlja u intervalima ali je pesma karakteristicna za tu vrstu!! [/quote]

Lepo objasnjeno,svaka cast!!!
Nazad na vrh Ići dole
lepotica cana

lepotica cana

Broj poruka : 134
Datum upisa : 30.03.2011
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeUto Feb 19, 2013 9:02 pm

naravno da guldovi pevaju i to jos kako prelepa tiha pesma
snimicu mog sarenka da ga cujete
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

Broj poruka : 550
Datum upisa : 03.05.2011
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeUto Feb 19, 2013 9:03 pm

Mene pesma gulda pomalo podseca na kanarinca, haha.
Nazad na vrh Ići dole
karlo28

Broj poruka : 70
Datum upisa : 17.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeSub Feb 23, 2013 7:59 pm

imam muzijaka goulda zutog starog oko 4 i pol mjeseca i sad me zanima s koliko ce se potpuno izmitarit i dali da ga u maju parim sa zenkom koja ima sad 10mj.jel to rano za njega s obzirom da ce mu bit u 5 mj.oko7,5mj?
Nazad na vrh Ići dole
sgrubi

sgrubi

Broj poruka : 77
Datum upisa : 22.01.2012
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeSub Feb 23, 2013 9:27 pm

nije rano,a što se tiče mitarenja može izmitarit za 15 dana,a može ostat takav još mjesecima,nekad nema pravila ali obično sad kad dođe ljepo i sunčano vrijeme brzo izmitare
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

Broj poruka : 282
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeNed Feb 24, 2013 9:52 am

Ja se nadam da nisam u pravu pa me ispravite ako grijesim.cak i da muzjak oplodi tu zenku.lako se moze desit da nebude htio mlade hranit pa cak ni na jajima lezat dok zenka jede,po mom misljenju ptica je pre mlada za parenje.a treba pazit i na to da prodje odredjeno vrjeme od mitarenja do parenja,pticu izmucenu od mitarenja nije dobro odmah parit.ostavit barem dva mjeseca da ptica udje u snagu i usili se za parenje.
Nazad na vrh Ići dole
Pash031

Pash031

Broj poruka : 58
Godina : 58

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeNed Feb 24, 2013 1:25 pm

naravno da nije dobro pariti ptice mlađe od 10 mjeseci, ali, eto...ne znam kako je u prirodi gdje to same biraju...
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeNed Feb 24, 2013 5:34 pm

To ti je vrlo logicno saznat,u prirodi.se legu u proljece i ljeto i tek iduce godine u proljece ti mladi krecu sa razmnozavanjem
Nazad na vrh Ići dole
iljo

Broj poruka : 39
Datum upisa : 02.03.2013
Godina : 57

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeSub Mar 02, 2013 10:18 am

Zdravo svima ,ja sam Iljo iz Makedonije i imam 2 para guldova koje sam nedavno nabavio sto znaci da sam apsolutni pocetnik ,napravio sam im kafez koji je ispao malo velik za u stan ovih dana cu postaviti i slike .Moje pitanje je sledece dali ih mogu prebaciti na terasu (napolju ) i tu da zive i preko zime, kafez bih zastitio od promaje ali dali bi oni mogli da prezive hladnocu i pored zastite od promaje .Negde sam procitao da moze negde da nemoze pa neznam sta je tacno ,pa bih vas zamolio da mi odgovorite na ovo pitanje .Pozdrav .
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeSub Mar 02, 2013 12:50 pm

Nije dobro da su na hladnom.mogu izdrzat zimu bez problema ali osobno mislim da nije dobro.meni se u proljece i ljeto ptice razmnozavaju a u jesen i zimu mitare u grijanom prostoru.
Nazad na vrh Ići dole
iljo

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeSub Mar 02, 2013 1:39 pm

Znaci mogu da izdrze zimu napolje,a zbog cega mislis da nije dobro ?
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeSub Mar 02, 2013 1:48 pm

Zato sto u njhovom prirodnom stanistu nema ovakvih jakih zima.cuo jesam da prezive zimu ali neznam za velike minuse.kod mene je toplo cijele godine.mozda ti se javi neko sa takvim iskustvom koje ti trazis
Nazad na vrh Ići dole
iljo

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeSub Mar 02, 2013 8:56 pm

Hvala Vlado na odgovoru ,nadam se da cu dobiti jos nekih odgovora od clanova .
Nazad na vrh Ići dole
zeres

Broj poruka : 18
Datum upisa : 21.01.2012
Godina : 42

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeNed Mar 03, 2013 1:31 pm

Godinama sam držao guldove tokom cijele zime u vanjskoj volijeri samo zaštita u najlon i zvodio mlade i navelikim minusima moje osono iskustvo dolazili su kolege i priznati sudci gledati u zimi mlade naves ču njih par Gos.Marković,Zjača,Mikulić i Danijel Žanić dase uvjere u moju priču jr nisu mogli zamisliti da prežive kamoli izvode mlade u tim uvjetima zime Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeNed Mar 03, 2013 1:39 pm

Koji je razlog razmnozavanja na velikim minusima.nemogu vjerovat da se nemoze proljece docekat da se ptice razmnozavaju.mozda ja nisam normalan ali to mi se cini glupo.
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeNed Mar 03, 2013 1:46 pm

Uredu je ako su ptice pokrite najlonom i ako se ne pokusavaju razmnozavat.nikakvu svrhu nevidim u parenju na temperaturi ispod nistice
Nazad na vrh Ići dole
zeres

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeNed Mar 03, 2013 6:03 pm

Svako ima svoje mišljenje,moji guldovi nikada nisu imali problema sa zračnim vrečicama koji su bili vani a oni koji su bili u toplom stalno neki vrag
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeNed Mar 03, 2013 6:18 pm

Nije mi nista cudno sto su vani na hladnom.znam ja da nece nista bit.vecina ih vani drzi preko zime.nisam samo shvatio zasto ih pokusavat razmnozavat preko zime na hladnoci
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

Broj poruka : 939
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 47

PočaljiNaslov: poz   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimePon Mar 04, 2013 11:05 am

zeres ::
Godinama sam držao guldove tokom cijele zime u vanjskoj volijeri samo zaštita u najlon i zvodio mlade i navelikim minusima moje osono iskustvo dolazili su kolege i priznati sudci gledati u zimi mlade naves ču njih par Gos.Marković,Zjača,Mikulić i Danijel Žanić dase uvjere u moju priču jr nisu mogli zamisliti da prežive kamoli izvode mlade u tim uvjetima zime Pozdrav
Pozdrav kolega i alal vera ali imam jedno pitanje koliki je maksimalni minus bio te zime jer nije ista zima u Dalmaciji ili Istri ili pak u Vukovaru i jos jedno pitanje dali i dan danas drzite ptice vani preko cele zime i kako resavate problem sa vodom.Hvala na odgovorima verujem da ce biti nama drugim egzoticarima od pomoci!!
Nazad na vrh Ići dole
zeres

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimePon Mar 04, 2013 1:51 pm

Gdje ja zivi budu veliki minusi zapadna slavonija a voda se nije smzavala jer ispod posude je bila sijalica ugrađena od 20w iz nočne lampe
Nazad na vrh Ići dole
Pash031

Pash031

Broj poruka : 58
Godina : 58

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimePon Mar 04, 2013 4:14 pm

Nije isto nabaviti ptice od nekog tko ih drži cijelu zimu vani i nekog tko ih drži na plus 20... Moji guldovi, čim padne temperatura ispod 15 se skroz nakostriješe, gadno ih je vidit, misliš svaki čas će krepat...Svaka čast zeres, al ipak mislim da bi im ugodnije bilo u nekom grijanom prostoru...
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimePon Mar 04, 2013 4:18 pm

Ja se ne usudjujem da drzim guldove i druge egzote u hladnoj prostoriji mnogo im je lepse u toploj prostoriji...
Nazad na vrh Ići dole
iljo

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeUto Mar 05, 2013 11:24 am

Juce sam nabavio jos jednog muzjaka ,glava crna ,grudi lila,zuti stomak,star 7 meseca .Jos da nadjem jos jednog plavog i bice ok.
Nazad na vrh Ići dole
iljo

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitimeČet Mar 07, 2013 3:26 pm

Danas je stigao jos jedan muzjak ,glava crvena ,grudi lila ,stomak zuti,star isto koi prdhodni 7 meseca ,plavog jos nisam nasao ali nadam se...
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 12 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Gould amadine (Choloebia gouldiae)
Nazad na vrh 
Strana 12 od 18Idi na stranu : Prethodni  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18  Sledeći
 Similar topics
-
» ćelavost gould amadina
» Plucni paraziti kod guld amadine
» Pomoc...Problem sa nogama kod guld amadine...

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzote :: Estrildidae-
Skoči na: