Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Gould amadine (Choloebia gouldiae)

Ići dole 
+77
coja
scepo22
ivankv
danee9877
ervinio
Nepa
n.ekv
ivica1
daniel87
Miro NZ
zeres
iljo
Pash031
Pepikg
tecasi
lepotica cana
iki
sgrubi
kasper
makimk
Ivan/Rex
rado7rado
Aleksandar Djuric
žako
Exotic
karlo28
grozing
vladogouldovi
ATOS
VlatkoSK
goran74
Matija95
skorkovic
rade
Marjan
igorsand
dule33
Milence
Gordanna
jecham
Miks
Iwan97
ivan79
milan istra
VeljaVa
jakupovic
koss
Banjalucanin
Tarantula6
jevca5
skembi69
farmacy
acca
milun
LOGOPED
zucko
Laza
Rea
cobras
dejanns
Srdjan
nikola nis
papayajamaica
santini
fuz80
srdjan vr
vecos
Vasa
bacobobi
SrdjanKG
Sale77-Nis
Vladoal
Danijel
salle55
Luckyboy
malinois
rtomek
81 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sledeći
AutorPoruka
iljo

Broj poruka : 39
Datum upisa : 02.03.2013
Godina : 57

Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Empty
PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeČet Maj 23, 2013 1:44 pm

Jesu li poceli da izlaze guldici.kod mene su poceli sad da se mitare?
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

Broj poruka : 282
Datum upisa : 22.01.2012
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeČet Maj 23, 2013 2:09 pm

Kod mend 7 komada jedu vec a 10 u gnjezdu 14 dana stari.
Nazad na vrh Ići dole
Miro NZ

Broj poruka : 8
Datum upisa : 25.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeSre Maj 29, 2013 11:12 pm

Kako da postavim kucice za gnijezda gouldovima,
u volijeri 4m x 2m imam 6 parova, mogu li stavit kucice na jednu stranicu volijere u nizu razmakete 10ak cm ili je bolje da ih stavim sto dalje jednu od druge
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeSre Maj 29, 2013 11:59 pm

nemoraju bit udaljene jedne od drugih,kod mene su jedna do druge
Nazad na vrh Ići dole
daniel87

daniel87

Broj poruka : 9
Datum upisa : 04.03.2013
Godina : 37

PočaljiNaslov: ...   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeČet Maj 30, 2013 9:25 pm

Jedno pitanje prvi put imam guldove. Kupio sam zenku guld, ali je ona ocelavila. Pocelo je da raste perije polako, u cemu li je problem ako moze pomoc?
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeČet Maj 30, 2013 10:06 pm

daniel87 ::
Jedno pitanje prvi put imam guldove. Kupio sam zenku guld, ali je ona ocelavila. Pocelo je da raste perije polako, u cemu li je problem ako moze pomoc?
Nedostatak joda ...
Nazad na vrh Ići dole
daniel87

daniel87

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimePet Maj 31, 2013 6:11 pm

al moze da se daje ovaj jod sto je za rane i kako davati na litar vode?
Nazad na vrh Ići dole
Marjan

Marjan

Broj poruka : 1557
Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimePet Maj 31, 2013 7:25 pm

daniel87 ::
al moze da se daje ovaj jod sto je za rane i kako davati na litar vode?

Resenje- Kupis flasiranu vodu koja je sa dodatkom joda i to je dovoljno! Dajes je umesto vode za pice sve dok joj novo perije ne izraste.
Nazad na vrh Ići dole
daniel87

daniel87

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimePet Maj 31, 2013 7:36 pm

Hvala samo ne mogu da se setim koja je to voda sa jodom? njoj raste perije ali sporo. hvala na svemu
Nazad na vrh Ići dole
Exotic

Exotic

Broj poruka : 41
Datum upisa : 27.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeSub Jun 01, 2013 5:37 pm

Ne bih da reklamiram, već samo hoću da pomognem, pa se nadam da će se odgovor tako i shvatiti. Uzmi Minaqua Life, voda je negazirana i ima u sebi joda.
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

Broj poruka : 1208
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeNed Jun 02, 2013 11:53 am

Najveci procenat joda ima rosa koliko se ja secam
Nazad na vrh Ići dole
daniel87

daniel87

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeNed Jun 02, 2013 7:55 pm

Hvala svima na savetima. ali ti imam sa njom neke zebice mlade i spic amadina al nema veze ako svima dajem to?
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeNed Jun 02, 2013 11:21 pm

Nema veze ne moze da im skodi.....daj im grit i sipinu kost...
Nazad na vrh Ići dole
iljo

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeNed Jun 09, 2013 8:33 pm

Vec sam napomenuo da cuvam Guldove u stanu pa me interesuje u kojim mesecima se pare i u kojim mesecima se mitare .Zamolio bih da mi odgovorite na ovo pitanje.Pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeNed Jun 09, 2013 9:05 pm

Ha,cuj,u biti nema pravila,kod mene mitare u zimi na temperaturi oko 25 stupnjeva i srede se do drugog mjeseca,nakon toga spremam ptice za parenje i pocinjem sa parenjem u cetvrtom mjesecu.kod drugih pticara,konkretnije kod kolege moga,on pari u zimi a mitare se preko ljeta.
Nazad na vrh Ići dole
iljo

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimePon Jun 17, 2013 4:41 pm

Juce sam bacio sedam jaja zenka nije htela da ih lezi :(Cekam novu turu pa se nadam na bolje .
Nazad na vrh Ići dole
karlo28

Broj poruka : 70
Datum upisa : 17.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeNed Jun 30, 2013 9:22 pm

imam jedan problem sa parom guldova,zenka mi nakon trinaestog dana lezanja na jajima ustane i vise ni dabi u kucicu i sada nocas spava vani prvu noc.gledao sam dan prije jaja i bilo je pilica koji su se trebali izlec a sad ce propast.u cemu je problem da do zadnjeg dana sve odradi kako treba i na kraju ustane s jaja?inace dva puta prije je imala neoplodena jaja a sada su bila oplodena dva od pet.molim savjet iskusnijih?HVALA!
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeNed Jun 30, 2013 9:36 pm

To Guldovi urade cesto i zato se koriste dadilje.....nekad napuste jaja nekad mlade, nema pravila kad su oni u pitanju.
Nazad na vrh Ići dole
iljo

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeNed Jul 07, 2013 6:57 pm

Zamolio bih da mi kazete na koliko dana starosti se trebaju prstenovati Guldove .Jedan par guldova je izveo mlade, stari su dva dana .Pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
karlo28

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeSre Jul 31, 2013 3:05 pm

Evo da se pohvalim da su mi se prije 8 dana izlegli prvi guldici i da napreduju tj.oba roditelja rade svoj posao.Inace ovo je cetvrti puta i uspjesno,prva tri puta nista.Dva puta neoplođena jaja,treci puta se ženka ustala par dana prije izleganja a dadilje nisam imao i sada napokon uspjeh i to 5komada!
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeNed Avg 04, 2013 11:59 pm

Azul guld

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
ivica1

Broj poruka : 26
Datum upisa : 05.08.2013
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeUto Avg 06, 2013 10:49 am

Moze kratko, kakao da razlikujem muzjaka od zenke. Ptice su u standardnoj, prirodnoj boji.
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

Broj poruka : 550
Datum upisa : 03.05.2011
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeUto Avg 06, 2013 1:33 pm

Zenka ispred, muzjak pozadi.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
Pash031

Pash031

Broj poruka : 58
Godina : 58

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeUto Avg 06, 2013 4:27 pm

ivica1 ::
Moze kratko, kakao da razlikujem muzjaka od zenke. Ptice su u standardnoj, prirodnoj boji.

Mužjak kod standarda ima puno intenzivniju boju prsa...
Nazad na vrh Ići dole
karlo28

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitimeUto Avg 06, 2013 4:32 pm

mužjak gulda mi ima proljev sad dal je to od vručine ili je od jajčane hrane pošto ju dobijaju ujutro i predvečer zbog toga što hrane brojno potomstvo.Šta da mu dam ili nedam pošto hrane mlade?
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae)   Gould amadine (Choloebia gouldiae) - Page 14 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Gould amadine (Choloebia gouldiae)
Nazad na vrh 
Strana 14 od 18Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sledeći
 Similar topics
-
» ćelavost gould amadina
» Plucni paraziti kod guld amadine
» Pomoc...Problem sa nogama kod guld amadine...

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzote :: Estrildidae-
Skoči na: