Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Forum za ljubitelje ptica
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
Par mojih guldova jede kao mecava imam osecaj kada ih pogledam da su se pretvorili u male bumbarcice e pitanje
na par koliko otprilike kafeni kasikica dnevno ????
Na to neznam odgovor ,kod mene uvek imaju hranu na raspolaganju i ne držim ih po parovima,već su svi skupa.
Rea
Broj poruka : 760 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 50 Lokacija : Indjija
Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Dec 01, 2010 7:58 am
Laza ::
Ako su pred parenjem slobodno stavi 3 kasicice + jajcana.
Hvala Lazo
Ovi moji imaju dve cinijice u koje stavim po kasicicu ali kad to stavis oni smazu pa sipam opet i oni opet jedu ugojili su se ko loptice Nazalost davala sam im i jajcanu kad spremam za papagaje i ptice ali guldovi nece da je jedu nisu valjda kod predhodnih vlasnika ni jeli pa mozda zbog toga sneli su tri jajeta pa sam ih podbacila galebicima jer guldici nisu hteli da legnu na njih . Videla sam kod jednog decka da ih drzi u jatu ja nazalost imam ovaj jedan par to su ptice moje cerke ona ih je i dobila , ja sam inace vise naklonjena onim mojim papagajima ali guldici su preslatki i neka neka se decurlija uci kad vec vole .
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Dec 01, 2010 8:07 am
ej ako su se nagojili to nikako ne valja, odmah veci kavez, mada nisam imao taj problem sa guldovima do sada ! a sto se tice jajcane, izbaci imhranu na par sati i ubaci jajcanu pomesanu sa semenjem pa ces da vidis
Rea
Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Dec 01, 2010 8:12 am
Laza ::
ej ako su se nagojili to nikako ne valja, odmah veci kavez, mada nisam imao taj problem sa guldovima do sada ! a sto se tice jajcane, izbaci imhranu na par sati i ubaci jajcanu pomesanu sa semenjem pa ces da vidis
Razumela !! Bojim se da i ne opali srcka od silnog zderanja
Rea
Nikola da bi ti objasnio proces dug je i nije komplikovan samo sto je to teze objasniti i treba puno pisanja e zato je najbolje da dodjes kod mene posto ja cuvam egzote i to oko 10-ak vrsta pa bi mogao da vidis kako to funkcionise ja sam iz Vrtista.
sale koje je gnezdo bolje za guldice zatvoreno ili otvoreno ? ako ti nije problem sto nebi stavio neku sliku kucice koju ti koristis kod ovih pticica . Al molim te molim ako ti nije frka ili problem .
Pozdrav !
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
Pozdrav REA ovako stoje stvari guldovi kao i sve druge egzote se krecu previse pa samim tim trose i vise energije od ostalih ptica tako da ti nebi preporucio doziranje hrane vec da uvek iaju dovoljno ja mojim pticama to nikad nisam radio nego napunim pa dokle iaju i mogu da jedu koliko hoce jedared sam ptobao da doziram jer to rade kanarindzije i krajnji rezultat je bio nakostresen guld koji je stajao na hranilici i preturao po oljustenom semenu ovo ti pricam iz licnog iskustva a sto se tice kucica pogledaj u galeriji slika svuda pod naslovima gde pise sale1977v i neke egzote pa ces da vidis kako je kod mene.
Sale77-Nis
Gnezda za egzote su zatvorenog tipa sem kod egzoticnih cajzli gde je otvoreno kao za kanarince moje kucice za egzote su dimenzija visina 15 sirina 15 i dubina 12 cm na sredini je kruzni otvor precnika 4 cm ispod kojeg se nalazi stajalica.
Rea
Zdravo svima ja sam novi na ovom sajtu.. Trebala bi mi pomoć.. Ja imam jedan par muzijak sa crnom glavom, zenka nekako cudno obojena ali su lepi..Sada bih uzeo muzijaka sa crvenom glavom i takvu zenku.. Hvala i veliki pozdrav svima!!!
Poslednji put izmenio Luckyboy dana Čet Jan 06, 2011 8:14 pm, izmenio ukupno 2 puta (Razlog : Molim te kucaj malim slovima, hvala)
Srdjan
Broj poruka : 287 Datum upisa : 02.02.2010 Godina : 50 Lokacija : Niš
Malo si zakasnio za nabavku guldova kod odgaivača.Sad ih jedino možeš naći kod nekih preprodavaca i po pet-šopovima.Što se cene tiče kreću se od 10 do 20 eur. kod odgaivača u zavisnosti od mutacije koju želiš da mabaviš.Pozdrav.
LOGOPED
Broj poruka : 4 Datum upisa : 06.01.2011 Godina : 39 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pet Jan 07, 2011 12:20 pm
Hvala ti Srdjane.. Ovde u pet shopovima u Beogradu ih nema.. Nadabio sam jedan par u Maju od mada bih uzeo jos jedan samo u drugoj boji.. Prosto ne mogu da verujem da ih ne prodaju.. ili mozda se brzo rasprodaju.. Hvala ti u svakom slucaju, znaci cekam toplije vreme POZDAV!!
Nikad nije kasno, evo ja imam mladih ali ne prodajem ali mozda budem nabavljao nesto novo uskoro pa cu mozda imati viskova. poz
milun
Broj poruka : 133 Datum upisa : 25.01.2011 Godina : 57 Lokacija : Osecina
Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Jan 29, 2011 11:18 am
Pozdrav svima ja sam novi na forumu . Zeleo bih da postavim pitanje koliko godina zivi guld ? I do koliko godina mogu da se razmnozavaju ?
Sale77-Nis
Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Jan 29, 2011 1:44 pm
Milune iz mog iskustva mogu da ti kazem da sam imao primerak star 10 godina a do svoje 7 godine je oplodjivao jaja sve zavisi kako se cuva ptica i kako se postupa sa njom,zato nemoj da slusas price kako je ptica sa 3-4 godine stara i da joj je proso rok !!!!!
milun
Broj poruka : 133 Datum upisa : 25.01.2011 Godina : 57 Lokacija : Osecina
Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Jan 29, 2011 5:05 pm
hvala na odgovoru,posto moje ptice imaju od 3-6 godina pa me je interesovalo da li ove starije ptice uopste da stavljam u priplod.Takodje me interesuje da li je tacno da je pozeljno pariti ptice sa istom bojom glave...unapred hvala
fuz80 egzoticar u usponu
Broj poruka : 532 Datum upisa : 18.06.2010
Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Uto Feb 01, 2011 7:07 am
Rea reci mi kako su tvoji guldovi ?
acca
Broj poruka : 35 Datum upisa : 20.01.2011 Godina : 45 Lokacija : surdulica
pre nedelju dana sam nabavio dva mužjaka i ovih dana čekam jednu ženku (valjda je sezona parenja, te ih nešto nema u prodaji) ali čitajući ovde komšija SALE piše da su to živahne ptice, pame brinu ovi moji momci. nekako su slabo pokretljivi, tek sidju sa grančica da pojedu malo i onda po ceo dan stoje i onako piskaju kao miševi. čuvam i zebice ali veoma je velika razlika u pokretljivosti izmedju njih. jel to tako treba ili je neki problem. napominjem da se normalno hrane muharom i prosom i bar-klasom ali jajčanu hranu i krišku jabuke uopšte ne diraju.
Sale77-Nis
Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pet Feb 18, 2011 4:39 pm
farmacy ::
pre nedelju dana sam nabavio dva mužjaka i ovih dana čekam jednu ženku (valjda je sezona parenja, te ih nešto nema u prodaji) ali čitajući ovde komšija SALE piše da su to živahne ptice, pame brinu ovi moji momci. nekako su slabo pokretljivi, tek sidju sa grančica da pojedu malo i onda po ceo dan stoje i onako piskaju kao miševi. čuvam i zebice ali veoma je velika razlika u pokretljivosti izmedju njih. jel to tako treba ili je neki problem. napominjem da se normalno hrane muharom i prosom i bar-klasom ali jajčanu hranu i krišku jabuke uopšte ne diraju.
Pozdrav kosija evo ovako da probam da ti odgovorim nisu zivahni jer je mozda mali kavez pa se ugojili i samo jedu i ne mrdaju,ili su mozda stari,ili su u hladnom pa zbog toga su ukoceni neznam sta da ti kazem ali u sustini guldovi su mrzovoljne ptice jedino u sezoni parenja su dosta aktivni jer mi se na pocetku pticarenja desavalo da po ceo dan spavaju a ja sam mislio da su bolesni a tvoji jedu i nemaju proliv znaci ubaci ti jima zenske i videces kako ce da se pokrenu!!!!!!!!!!
farmacy
Broj poruka : 62 Datum upisa : 03.11.2010 Godina : 61 Lokacija : Vučje, Leskovac, Srbija
Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pet Feb 18, 2011 9:01 pm
hvala komsija. da li da ubacim zenku kod obojice ili da ostavim jednog muzjaka i njemu ubacim zenku?
Sale77-Nis
Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Feb 19, 2011 7:39 pm
Stavi zenku kod obojice ili dve zenke pa ces da vidis prema kome ce da ima simpatije taj par ostavljas a ako budu dve one ce se same pronaci izmedju sebe!!!!!!!!