Imam africkog sivog,navodno muzjak,navodno star godinu dana,navodno rucno hranjen.Kazem navodno jer je dobijen na poklon pa su to sve informacije koje sam uz njega dobila.
sprijateljili smo se vec drugog dana od dolaska u moj dom,pre nekih 7,8 meseci.i postali smo najbolji drugari,kako to samo zakoi mogu
.
medjutim od pre 2 meseca stvar se okrenula naopako.
koliko smo bili dobri sada smo postali losi.ptica je pocela ekstremno da me se plasi.kada kazem ekstremno mislim da je bukvalno dovoljno da je pogledam i da primetim kako se zenice sire,kako pocinje da se trese i sprema da pobegne.dere se i izvrce naglavacke.nekoliko puta je skocio iz kavez i pao jer jos nije poceo da leti (sto mi takodje nije jasno zasto)
takvo ponasanje je pocelo nakon krecenja prostorije u kojoj se nalazi kada,je ,uprkos svim nasim naporima da to predupredimo,verovatno dozivela stres.
interesantno je npr.da je nivo netolerancije prema drugim ukucanim ostao isti,ni vise ni manje,jer od pocetka nikoga drugog nije prihvatao,ali prema meni okret bukvalno za 180 stepeni.
probala sam da mu pokrivam kavez nekoliko dana da se ne vidimo pa postepeno da otkrivam,nije pomoglo,pa da dodajem neki stresforte u vodu po preporuci jednog strucnjaka za ptice,nije pomoglo,pokusala sam hranom da ga namamim ali tu nema pravila.nekada se desi da hoce da mi uzme hranu iz usta ali nekada ne dozvoljava ni da pridjem kavezu bez obzira sta od hrane da imam.retko peva,retko se igra,iz kaveza izlazi samo kada je sam.sve suprotno od onoga kako je bilo pre 2 meseca kada nisam mogla da izadjem iz sobe a da njega ne povedem sa sobom.
tako da ovom prilikom molim sve koji imaju ideju kako da resim problem da mi daju neki koristan savet jer ja vise nemam nijednu ideju ...