Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| Tigrica (Melopsittacus undulatus) | |
|
+71DjordjeW daki12 Dane 9877 Nomak_ ivica1 Wuck0o lepotica cana blueeye djuro123 sasam acca Александра.Рај steva27 holder vatrogasac mime30 SIMO PAJICIC Kyuzo Nastee errorsrb Milos993 žako Iwan97 jelena_padjen@yahoo.com Nidzo Ivan/Rex batinic stefan.peric Dragomir jomabo Matija95 igorbozanic miroslavilic acahaski suzic69 Mirko_98 border Bojan_ManUtd Tihomir proDarKing ax00 bane_ru psittacula Alex skorkovic Drasko milun GoranKac Dare milkica5 MILAN Dalibor Vasic ticar86 slobodan Rea pticar farmacy Jovo13 SasaVR bojan93pn dr.nenad86 Dejan08 Siskin haralampijexxl papayajamaica Saša vr igorsand SrdjanKG ZQKY Laza Luckyboy 75 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Wuck0o
Broj poruka : 5 Datum upisa : 14.02.2014
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Pet Apr 04, 2014 11:40 pm | |
| Pozdrav svima, vidim lepo se pisalo od kada sam zadnji put bio ovde (raspored rada, sta ces). Procitao sam par puta ovaj forum i dosta korisnik ihformacija sam nasao, hvala svim uzgajivacima koji se trude da odgovore na mnoga pitanja. Odmah u startu da kazem da znam da sam tu i tamo napravio neke greske ali se nadam da cu ih nekako ispraviti. Imam jedan problem, skraticu pricu jer bi mi trebalo bar 2 strane sve da ispisem :)Dobio jednu tigricu, kupio jos jednu da joj pravi drustvo, saznao da su obe zenke i kupio jednog muzjaka. Pre muzjaka sam im napravio kavez (100x60x50, jedna polozena kucica u jednom gornjem uglu kaveza). Muzjaka sam drzao u drugom kavezu jedan dan, pored tih zenki, Kiki je ludela po kavezu kad sam doneko Rikija ( ) dok Viki nista. Drugi dan sam stavio muzjaka sa njih dve. Mukica je 3 dana bezao po kavezu od Kiki koja ga neprestano jurila, kad kog nije sredjivala kucicu, dok se Viki drzala po strani. Nakon 3 dana situacija je postala obrnuta, jer je Riki bacio oko na Viki xD. Muzjak je non stop terao Kiki od druge zenke i to poprilicno agresivno te je u jednom trenutku ostala i bez perja na glavi. Videvsi da moze svasta da bude kiki sam izvadio iz kaveza sa kucicom a ostavio ovih dvoje. Spandjali su se ubrzo, ljubav i dan danas cveta. 20ak dana od razdvajanja nih 3 sam primetio da je Viki skoro ceo dan u kucici. Kada sam cistio kavez otvorio sam kucicu i video jedno jaje.(radoooossssssstttttttttttttt!!!!!). To je bio prvi april. E sad, moja sledece greska: kavez je tog prvog aprila malo pomeran (tipa pola metra u istom delu sobe). Sada je vec 4 dana od tog prvog jajeta, ali novih jaja nema. Zbog svih obaveza nisam primetio niti sam video da su se parili. Muzjak hrani zenku, ceska je, pevuse zajedno, zajedno jedu...sto se toga tice sve je ok. Zenka je inace veceras provela vise od 2 sata van kucice...Sta da radim? Da li da izvadim jaje i sklonim kucicu pa je vratim za 5-10 dana? Ili da ne diram nista? Inace, kuvano jaje imaju svaki drugi dan, klasicnu mesavinu hrane, vodu im menjam svaki dan i svaki drugi dan im stavljam vitamine u vodu. Takodje imaju minerale za grickanje. Jabuku nece da okuse, kao ni maslacak... Inace, to su sve ptice iz pet sopa (vlasnika znam, sve papagaje on uzgaja, nije preprodavac). Zenka je stara godinu dana, muzjak dve i mislim da se vec pario prosle godine... Da... druga zenka je i dalje u kavezu pored njih. | |
| | | Wuck0o
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Čet Apr 24, 2014 6:16 pm | |
| | |
| | | jomabo
Broj poruka : 77 Datum upisa : 09.03.2012 Lokacija : Skopje
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Čet Apr 24, 2014 7:58 pm | |
| Bravo, cestitke i sve najbolje. Ako bude sve u redu i sa ostala 2 jajeta, onda imas potencijalnog muzjaka za Kiki za 5 meseci...:-)
| |
| | | ZQKY
Broj poruka : 139 Datum upisa : 23.02.2010 Godina : 36 Lokacija : Knjazevac
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Pon Maj 05, 2014 5:53 pm | |
| Dali tigrice preko leta mogu opstati kod nas u prirodi? Mislim kada pobegnu iz volijere itd.
Moj otac pre 20 godina video tigricu u drustvu sa vrabcima, dali je uopste moguce da se prilagodi i da zivi do zime u prirodi? | |
| | | Dane 9877
Broj poruka : 2 Datum upisa : 21.04.2014
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Čet Maj 08, 2014 3:32 pm | |
| Pozdrav drugari treba mi jedna pomoc posto imam volijeru veliku 2duzina 2visuna sirina dva u toj volijeri ima 5 pari zebica sas me zanima dal bi ja smeeo u tu volijeru da ubacim dva para tigrica posto mi zebice leze na jaja pa ne bi da ih diram i odvajam kavez na pola. Hvala unapred
| |
| | | Wuck0o
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Uto Jun 03, 2014 4:10 pm | |
| Nakon koliko vremena mlad ptic treba da izleti iz gnezda? Cini mi se da sa ovim mojim nesto nije ok :/ | |
| | | daki12
Broj poruka : 7 Datum upisa : 01.05.2013 Godina : 34
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Uto Sep 09, 2014 4:56 pm | |
| Pozdrav Imam problem sa tigricom. Izgleda kao da je bolestan, on po ceo dan spava i stalno je pospan i kad ga pustim da leti on nema snage da leti, i nekako ima spusten rep na dole... Hvala unapred! | |
| | | ZQKY
Broj poruka : 139 Datum upisa : 23.02.2010 Godina : 36 Lokacija : Knjazevac
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Čet Nov 13, 2014 10:31 pm | |
| Sta mislite dali je montaza ? https://youtu.be/HAjPEp1U8uI | |
| | | daki12
Broj poruka : 7 Datum upisa : 01.05.2013 Godina : 34
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Pon Apr 13, 2015 7:14 pm | |
| Zdravo, imam jedno pitanje, mom papagaju se nesto nadulo na repu to jest tu pored repa, sad hteo sam da vas pitam jel to nesto ozbiljno ili nije? [img] [/img] [img] [/img] | |
| | | DjordjeW
Broj poruka : 40 Datum upisa : 11.04.2015 Godina : 22 Lokacija : Šabac
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Pon Apr 13, 2015 10:48 pm | |
| Odvedi ga kod veterinara ili pitaj negde u pet centru oni najbolje znaju. | |
| | | disrion
Broj poruka : 4 Datum upisa : 10.11.2015
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Ned Jan 03, 2016 7:47 pm | |
| Imam tri para tigrica (tri ženke i četiri mužijaka) u jednoj volijeri. Sve tri ženke imaju mlade. Primetio sam da mladi u jednoj kućici imaju rane na glavi i oko kljuna. Da li ih to mužijak ili ženka kljuca. Ima ukupno tri mlada, prvi se izlegao pre dvadesetak dana. Rane sam primetio pre deset dana, koje su zarasle, ali su se pojavile nove mnogo veće nego prvi put (naročito kod najstarijeg). Ovo im je prvo leglo. Ptice su od različitih uzgajivača i ne znam da li su ranije imali mlade. Mladi inače lepo napreduju. Nisam primetio da u kućicu ulazi drugi mužijak ili ženka. U preostale dve kućice mladi nemaju nikakvih rana. Da li treba da izvadim tog mužijaka i da ubacim novog.
| |
| | | ivantitin97
Broj poruka : 10 Datum upisa : 07.03.2015
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Pon Jun 13, 2016 5:16 pm | |
| Uginuo mi je muzijak tigrice,ostala mi je zenka sa 4 mlada koji imaju oko 10-tak dana...Da li ce zenka moci sama da ih odhrani? | |
| | | žako
Broj poruka : 701 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 56 Lokacija : Osijek,HR
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Pon Jun 20, 2016 9:26 am | |
| Hoće, ne moraš se brinuti. | |
| | | ivantitin97
Broj poruka : 10 Datum upisa : 07.03.2015
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Čet Jun 30, 2016 1:29 am | |
| Hvala | |
| | | cyle_medic
Broj poruka : 1 Datum upisa : 21.04.2017
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Sub Apr 22, 2017 2:28 pm | |
| Pozdrav svima. Imam problem s papagajem tigricom i molim za savet ukoliko neko može da mi pomogne. Papagaj ima 3 godine. Sve vreme smo živeli u ubeđenju da je mužjak, a onda se pre mesec dana pojavilo jaje u kavezu, nakon dva dana i drugo. 10-ak dana nakon toga ptica je postala ćutljiva i tužna, pojačano je pila vodu, izmet je postao više tečan. Odmah smo išli kod doktorke na Veterinarskom fakultetu u Beogradu. Analizama, doktorka je zaključila da ptica ima šećernu bolest (3 krsta šećera u nalazima). Nekoliko dana je primao inekcije, a svakodnevno na kljun ptici dajemo antibiotik na kljun. Stolica je normalizovana, unos hrane i vode normalan. Od trenutka prve promene ptica više ne može da leti, poleti kratko i padne, kao da nema snage. Od pre 3-4 dana primetili smo i nadutost u predelu abdomena. Sinoć smo bili na pregledu i doktorka je ustanovila da je u pitanju tumor koji raste unutar tela, da čak možda to i uzrokuje pritisak na bubrege i povišen šećer. Više puta u toku dana blago zgrči krila i trese se. On jede samo hranu Premium Prestige Budgies, drugo ništa neće ni da pogleda. Doktorka kaže da nam još preostaje samo snimak rendgenom, ali da će to za njega biti veliki stres i da ništa značajno nećemo postići, jer leka nema, ne može da se radi nikakva operacija. Da li je neko imao ovakav problem? Postoji li bilo kakav način da se ptica izleči? Neki lek, vitamin? Bilo šta. Neki vitamin da mu se vrati snaga da poleti?Očajna sam, ta ptica je prepametna, potpuno socijalizovana, uvek je slobodno leteo po stanu, mazio nas, ljubio, igrao se. Sada malo prošeta, malo peva i više ćuti i miruje. Molim za savet. Unapred hvala. | |
| | | TatjanaS
Broj poruka : 1 Datum upisa : 14.05.2019
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Uto Maj 14, 2019 5:14 pm | |
| Pozdrav!
nova sam na forumu i ne znam gde da nadjem sve o vitaminima za ptice? Kada se koji daje? Jer vidim da postoji vise vrsta omivit kalcivit fertivit i sl. svuda pise kako se daje u kojoj kolicini ali ne i koji od tih u isto vreme a koji posebno u kom periodu? Kako vi hranite vase tigrice tj cime, da biste imali zdrave ptice i zdrave mlade? Probala sam par puta sa kuvanim jajetom i plazmom ali mi se cini da nisu bas odusevljene kao ni sa Orlux jajcanom hranom...
Hvala i pozdrav!
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) | |
| |
| | | | Tigrica (Melopsittacus undulatus) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 33 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 33 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|