vatrogasac
Broj poruka : 12 Datum upisa : 27.11.2012 Lokacija : Beograd-Barajevo
| Naslov: Par pitanja vezano za Tigrice Sre Nov 28, 2012 6:37 pm | |
| Pozdrav svima na forumu! Naime nov sam na forumu a i nov u gajenju Tigrica. imam mladu Tigricu,ili Tigra ne znam jos,zove se Ica,i muce me nekoliko problema. 1- Posle kog vremena se moze odrediti pol ptice? 2- prve dve nedelje sam ga hranio samo sa Prosoom,pa sam mu napravio jajcanu hranu (kuvano jaje,ljusteni ovas,ljusteni jecam,malo ljustenog suncokreta,kuvanu sargarepu i mleveni keks i sve to ispasirano i pomesano). tu hranu je jeo pola sata-sat kao lud dok mu nisam sklonio,malo me i uplasio da mu ne bude lose. E od tad kao da negira obicnu zrnastu hranu (proso,seme heljde) i sve izbaci iz hranilice,haos napravi po kavezu i oko njega,cak i vodu nekako isprosipa iz posude! 3- Da li po izmetu ptice moze da se zakljuci sta nije u redu,jer je pre neki dan nakakio gomilu zelene kake. Ako sam nesto izostavio od dokaza pitajte,jer mi treba mala pomoc kao pocetniku. | |
|
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Par pitanja vezano za Tigrice Sre Nov 28, 2012 11:00 pm | |
| Postoji opsirna tema o tigricama http://www.avikultura.com/t190-tigrica-melopsittacus-undulatus sve odgovore mozes naci tu. Ta smesa mi se ne cini kvalitetna za ishranu tigrica... tj jednolicna. Procitaj celu temu. | |
|