| Udruzenje- pojasnjenje | |
|
+9Luckyboy jecham milos0205 Vasa dule33 SrdjanKG rtomek dr.nenad86 Laza 13 posters |
Autor | Poruka |
---|
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Udruzenje- pojasnjenje Ned Feb 07, 2010 4:58 pm | |
| Sta znaci biti clan udruzenja? Koje pogodnosti ima clan a koje funkcije ima upravno telo i cime se bave? | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Sub Feb 13, 2010 5:09 pm | |
| Biti clan uduzenja znaci, da se mogu naruciti alkice preko maticnog drustva, da se preko maticnog drustva clan moze takmiciti i ici na izlozbama, moze birati UO i moze biti biran u UO, moze imati privilegije kao clan drustva : nize cene hrane, lekova i osnovnih potrebstina koja se nalaze i prodaju u drustvu.... Pravi clan drustva je aktivni clan , koji pomaze UO u radu, oko organizacije izlozbi, rad na izlozbi, ucestvuje na drugim izlozbama gde njegovo drustvo ucestvuje, nosi ptice na izlozbama koje organizuju druga udruzenja, pomaze radu drustva.... U kratkim crtama to znaci biti clan drustva..... Mada danas je retko takvih clanova kao sto sam opisao, svi bi da vode politiku a niko nece da radi, to znaju i ostali clanovi drustva i rukovodioci drustva koji aktivno rade. Pozdrav | |
|
| |
rtomek
Broj poruka : 721 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 50 Lokacija : SU-V-SRB
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Sub Feb 13, 2010 8:23 pm | |
| zanimljiva je ova tema što je pokrenuo dr.nenad86 šta znači biti član nekog društva ...nažalost mnogi kad razmišljaju da se uključe u neko udruženje prvo na šta pomisle šta stim dobijaju ...nažalost to je praksa ali prvo pitanje bi bilo "šta je to čim bi ja mogao doprineti razvoju i ugledu Srbijanskog ptičarstva" Ali hvala bogu ima i ovakvih poput Neše i još nekoliko odlučnih i istinskih zaljubjenika u avikulturu koji ispred svojih ličnih interesa uvek je interes ptica i ptičarstva uopšte !! Jedan moj član je došao iz srodnog udruženja u naše i jednom prilikom dok smo tovarili kaveze za izložbu naiđe jedan njegov predhodni klubski kolega i upita koji ti je ku..ac trebalo da odeš u ovo drugo udruženje kad trebaš da radiš !!!Odgovor je bio iskren i za primer ..baš zto da bih mogao da radim !!! to su pravi članovi koji u klub dolaze da pomognu i urade nešto za bolitak ptičarstva ...dobro je dok ima nas ovakvih !!!! Veličina jednog udruženja meri se u broju ovakvih odanih članova kakvih u našem udruženju ima oko 40 ljudi, a mislim da smo sa ovom ekipom vodeći u regiji ( ovo mogu da potvde i ostali !!!) pozdrav ROBY | |
|
| |
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Sub Feb 13, 2010 11:57 pm | |
| temu sam pokrenuo ja A bas iz tog razloga, jer sad 90 posto ljudi verovatno plati clanarinu uzme alkice i to je to a udruzenje je mnogo vece, ne racunajuci uo... | |
|
| |
SrdjanKG
Broj poruka : 442 Datum upisa : 18.02.2010 Godina : 53 Lokacija : Resnik,KG - SRB 10 2
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Pet Feb 19, 2010 1:40 pm | |
| Potvrdjujem Robika!Trenutno ste najace i najorganizovanije drustvo(klub) kod nas!Mogu samo da vam cestitam i pozelim da nastavite tako!!! | |
|
| |
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Pet Feb 19, 2010 2:30 pm | |
| | |
|
| |
dule33
Broj poruka : 20 Datum upisa : 24.11.2010 Lokacija : Zemun
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Ned Jan 16, 2011 1:27 pm | |
| pozdrav svima,ja sam iz beograda i hteo bi da se uclanim u neko udruzenje,e sad ako bi mogli da mi preporucite neko udruzenje bio bi vam zahvalan,i zanima me koja je procedura oko uclanjenja. | |
|
| |
Vasa YA HABIBI YA AEINI
Broj poruka : 1395 Datum upisa : 28.03.2010 Godina : 39 Lokacija : Srbija-Vranje RS 7-64
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Ned Jan 16, 2011 2:52 pm | |
| Procedura ti je da nadjes sebi najblize udruzenje, imas u Bg ako hoces , pozoves pretsednika ili blagajnika uplatis clanarinu oni ti izdaju clansku kartu i tad zvanicno postajes njihov clan.
pozdrav | |
|
| |
milos0205
Broj poruka : 253 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 57 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Ned Jan 16, 2011 2:54 pm | |
| Udruzenje Slavuj je iz Beograda, to ti je najblize i jedino u Bgd. Na sajtu SOF-a imas adresu, procedura je jednostavna nazoves ih utorkom posle 18 i pitaj sve sto te zanima | |
|
| |
jecham
Broj poruka : 273 Datum upisa : 21.10.2010 Godina : 52 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Ned Jan 16, 2011 9:04 pm | |
| Ajde i ja da priupitam - gde je najblize udruzenje u i oko Smedereva? Znam da su nekad bila udruzenja ljubitelja sitnih zivotinja al to je bilo poodavno. | |
|
| |
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Ned Jan 16, 2011 9:11 pm | |
| Evo linka pa pogledaj koje drustvo ti odgovara..... Ovo su ti aktivna drustva u SOF-u. http://www.sof.rs/Adresar%20Drustava%20SOF-a.pdf Pozdrav | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: blalalalalalalal Ned Jan 16, 2011 9:57 pm | |
| - jecham ::
- Ajde i ja da priupitam - gde je najblize udruzenje u i oko Smedereva?
Znam da su nekad bila udruzenja ljubitelja sitnih zivotinja al to je bilo poodavno. U Smederevu postoji udruženje odgajivača sitnih životinja,ali nemaju ptičarsku sekciju,živinare i kunićare imaju. | |
|
| |
grujo
Broj poruka : 146 Datum upisa : 13.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Kraljevo
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Uto Jan 18, 2011 8:58 am | |
| [quote="dr.nenad86"]Evo linka pa pogledaj koje drustvo ti odgovara..... Ovo su ti aktivna drustva u SOF-u.
http://www.sof.rs/Adresar%20Drustava%20SOF-a.pdf
Al je ovo star Adresar,imate li nesto novijeg datuma?
| |
|
| |
rtomek
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Uto Jan 18, 2011 10:37 am | |
| pozdrav
Jeste to je adresar iz 2009..nema noviji ( nepravi se svake godine), ali pošto će se po novom zakonu sva društva morati da se preregistruju .....pa do isteka roka za preregistraciju nije ni logično praviti novi adresar , svakako će tu biti nekih promena ..ne samo u članstvu nego i u klubovima pa posle će mislim biti i novog adresara sa novim stanjem.
pozdrav Roby | |
|
| |
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Uto Jan 18, 2011 3:00 pm | |
| Robert, posto si u Sofu i upucen si , zelim da te pitam da li je drustvima clanicama saveza upucen neki dopis oko te preregistracije ? Da li su obavesteni o obavezama , rokovima i posledicama ako se ne preregistruju ?! | |
|
| |
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Uto Jan 18, 2011 3:07 pm | |
| Oko preregistracije je bilo reci na godisnjoj skupstini, sva drustva su u obavezi to da urade, svako drustvo koje je ucestvovalo u radu skupstine i koje je imalo svog delegata je dobilo kompletno obavestenje od predsednika SOF-a, svako drustvo koje je izvrsilo preregistraciju morace Sofu da poslaje fotokopiju tog dokumenta. Pozdrav | |
|
| |
Alex
Broj poruka : 67 Datum upisa : 26.03.2010 Lokacija : Pancevo
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Uto Jan 18, 2011 6:14 pm | |
| Aj vec kada smo kod toga da priupitam, kakva je procedura oko osnivanja novog udruzenja (u mom mestu ne postoji, pa se nas nekoliko premisljamo da osnujemo jedno), i kakva je dalja procedura oko pristupanju SOF-u ukratko. Hvala | |
|
| |
Rale
Broj poruka : 320 Datum upisa : 26.12.2009 Godina : 50 Lokacija : Backa Palanka Vojvodina
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Uto Jan 18, 2011 6:40 pm | |
| Osnivanje udruzenja isto ti je kao i otvaranje firme, na stranicama Agencije za Privredne Registre nadji obrazac za prijavljivanje udruzenja, napraviti status udruzenja i osnivacki akt, zatim sve to posaljete u APR, kad dobijete resenje od APR idete u poresku upravu da dobijete PIB, pa onda u neku poslovnu banku da otvorite ziro racun kad sve to obavite i postanete udruzenje onda lepo napisete zahtev za ulanjenje u Sof i posaljete na njihovu adresu i cekate odgovor....to bi bilo ukratko cela procedura | |
|
| |
rtomek
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje Uto Jan 18, 2011 8:09 pm | |
| Pozdrav !!
Rale je sve izneo što je bitno u vezi registracije novog društva , a u SOF se preda zahtev ..i na godišnjoj skupštini se većinom glasova primi ili neprimi društvo koji je kandidat a čiji predstavniktreba da prisustvuje i u kratkim crtama upozna prisutne sa svojim udruženjem . ALI u Pančevu postoji društvo Magelan sa rednim brojem 14..aimaš ga i u adresaru ..pa možeš da vidiš na sajt SOF..ko su sve članovi pa da se obratiš eventualno tamo...
Bogdanik !! O tim stvarima je bilo reči na skupštini i da se mora preregistrovati i da do naredne skupštine to svako treba da obavi i da na skupštinu ponese kopiju dokumentacije ..... ali i u predhodnom broju Avifaune je bilo u kratkim crtama najavjeno da je novi zakon o udruženjima usvojen.... P.S. a i ja sam toliko u SOF-u kao i svi drugi predsednici društva ..pa što me interesuje uhvatim telefon pa nazovem nadležne pa pitam ..ali naravno rado odgovorim na svačije pitanje ako imam pouzdane i tačne informacije. Tako da šta znam uvek podelim sa svima ..... pozdrav ROBY
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Udruzenje- pojasnjenje | |
| |
|
| |
| Udruzenje- pojasnjenje | |
|