Moreno
Broj poruka : 4 Datum upisa : 30.08.2013 Lokacija : Obrenovac
| Naslov: drozd white-rumped shama (Copsychus malabaricus) Pon Okt 21, 2013 8:19 pm | |
| Ljubitelj sam ptica, prirode i sve sto je prirodno. Slučajno, na netu sam otkrio ovu pticu pevacicu, poreklom iz jugoistočne Azije, tačnije predeo Indonezije, južni deo Kine, Indije, Tajlanda. Naziv ptice na latinskom je: Copsychus malabaricus, a na engleskom jeziku: White rumped shama. Nažalost, uz sve moje pretrage da nadjem na nasim sajtovima, na srpskom jeziku podatke i informacije o ovoj ptici ,nisam pronasao nista, ostao je uzaludan trud. Na inostranim sajtovima, ptica je opisana kao izuzetan pevac, sam vrh ptica pevacica, osvaja prve nagrade u svetu u pevanju. Izuzetan je imitator, imitira melodi [You must be registered and logged in to see this image.]je, glasove, boje zvuka, svega u okruzenju gde zivi, a na stranu sto lepo izgleda, ima dugacak rep preko 20 cm. a telo je lepih boja, a iznad svega ima "scenski" nastup i umetničko drzanje tela. Ukratko ptica sa stasom i glasom. Gledajuci video klipove, shama je izuzetno temperamentna ptica, odusevljava me glas i odsecni brzi pokreti repa. ( Izgleda kao dirigent simfonijskog orkestra - palica je rep). Odgajivaci ptica pevacica verovatno poznaju SHAMU, jer je po svojim sposobnostima i izgledu daleko iznad kanarinaca i stiglica. (volim ja i njih, ali cinjenice su cinjenice.....) Voleo bih da saznam nesto vise o ovoj ptici, imamo stručnjake za ptice , da li je neko uzgaja u Srbiji, način ishrane u zatocenistvu, i sl. Srdačan pozdrav svima , Moreno evo i video snimka | |
|
ivankv
Broj poruka : 28 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 46 Lokacija : Kraljevo
| Naslov: Re: drozd white-rumped shama (Copsychus malabaricus) Uto Okt 22, 2013 11:01 pm | |
| | |
|