Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| Pitanje za iskusnije | |
| | Autor | Poruka |
---|
iljo
Broj poruka : 39 Datum upisa : 02.03.2013 Godina : 57 Lokacija : Skopje - Makedonija
| Naslov: Pitanje za iskusnije Uto Dec 17, 2013 3:06 pm | |
| Hteo bih da zamolim iskusnije da mi odgovore na ovo pitanje .Radi se o tome da sam prije nekoliko meseci kupio gulda muzjaka koji ima takoreci sarenu glavu ,mada receno mi je od odgajivaca od kojeg sam kupio ovog gulda da ce posle sledeceg mitarenje on promeniti tu sarenu boju u crvenu koja mogu reci da preovladava na njegovoj glavi ,Proslo je i drugo mitarenje ali glava je ostala ista ( sarena ),posto sam ga vec upario i dobio mlade guldove od njega intaresuje me dali njegovi potomci bice isto tako sarenih glava ili nemora da znaci .Pozdrav. | |
| | | Iwan97
Broj poruka : 550 Datum upisa : 03.05.2011 Godina : 26 Lokacija : Sabac
| Naslov: Re: Pitanje za iskusnije Uto Dec 17, 2013 3:33 pm | |
| Ne razumem se u genetiku guld amadina, ali svaka ptica stiče gene od oba roditelja. Sve zavisi da li je boja na glavi modifikovana ili je u pitanju neka mutacija, mada prvi put vidim ovako nešto. Meni izgleda kao neizmitareni guld, ali rekli ste da je već prošao kroz dva mitarenja. Amerikanci ovakvu pojavu zovu "stuck in molt" - odnosno zastoj u mitarenju pri kojem ptica ne završi mitarenje do kraja, već postepeno nakon svakog mitarenja dobija na intenzitetu boje perja. Ovo može da potraje pa probajte da pojačate vitamine i preparate za mitarenje. | |
| | | iljo
Broj poruka : 39 Datum upisa : 02.03.2013 Godina : 57 Lokacija : Skopje - Makedonija
| Naslov: Re: Pitanje za iskusnije Uto Dec 17, 2013 3:37 pm | |
| Fotografuju koju sam postirao je bas bila za vreme mitarenje,ali mitarenje je proslo sto znaci da grudi ,stomak i ledja su dobili odlicne boje ali glava je ostala ista . | |
| | | Iwan97
Broj poruka : 550 Datum upisa : 03.05.2011 Godina : 26 Lokacija : Sabac
| Naslov: Re: Pitanje za iskusnije Uto Dec 17, 2013 3:43 pm | |
| Onda nešto nije u redu, a glavni faktori su:
- Nedostatak vitamina i proteina u ishrani. - Virusne ili bakterijske infekcije prilikom mitarenja. - Ekstremno niske ili visoke temperature, kao i nagla promena istih. - Šok, bolest ili stres. - Poremećaj u radu štitne žlezde. - Nepravilna higijena prostora u kom se ptica nalazi. | |
| | | iljo
| Naslov: Re: Pitanje za iskusnije Uto Dec 17, 2013 3:49 pm | |
| Negde na netu sam procitao da je u pitanje genetika da ustvari ova ptica nije genetski Crvenoglava pa se zato mesaju boje .Ali bitnije mi je da znam dali njegovi potomci bice takvi. | |
| | | Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Pitanje za iskusnije Uto Dec 17, 2013 9:13 pm | |
| Negde sam već pisao u temi o guldovima,imao sam ženku koja je tek treće godine izmitarila glavu kako treba.Svi njeni mladi su mitarili normalno,i od te ženke su kasnije sve moje ptice potekle,davala je odlične roditelje. Za mlade od te ptice se ne sekiraj,biće sasvim normalni,to se kod guldova dešava,i pored najbolje moguće nege i uslova. | |
| | | Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Pitanje za iskusnije Uto Dec 17, 2013 10:24 pm | |
| Slozio bih se sa Lakijem nekad mladi iz istog legla se ne izmitare u isto vreme, vec bude razmaka od 3-4 meseca u bojenju. | |
| | | iljo
| Naslov: Re: Pitanje za iskusnije Sre Dec 18, 2013 6:20 pm | |
| Hvala svima na odgovorima. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pitanje za iskusnije | |
| |
| | | | Pitanje za iskusnije | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 75 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 75 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|