Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Forum za ljubitelje ptica
 
PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

 

 SAVEZ ODGAJIVAČA SITNIH ŽIVOTINJA REPUBLIKE SRBIJE

Ići dole 
AutorPoruka
vlada nishBroj poruka : 21
Datum upisa : 31.12.2009

SAVEZ ODGAJIVAČA SITNIH ŽIVOTINJA REPUBLIKE SRBIJE Empty
PočaljiNaslov: SAVEZ ODGAJIVAČA SITNIH ŽIVOTINJA REPUBLIKE SRBIJE   SAVEZ ODGAJIVAČA SITNIH ŽIVOTINJA REPUBLIKE SRBIJE Icon_minitimePet Feb 07, 2014 1:08 pm

SAVEZ ODGAJIVAČA SITNIH ŽIVOTINJA REPUBLIKE SRBIJE D9bf

Svi odgajivači sitnih životinja u Srbiji konačno na okupuNakon promena u Savezu odgajivača sitinih životinja Republike Srbije koje su se desile krajem prošle godine, novo rukovodstvo Saveza predvođeno predsednikom Igorom Gromilovićem više je nego rešeno da okupi sve odgajivače sitnih životinja i njihove klubove širom Srbije na jednom mestu.

Odmah nakon smene rukovodstva u Savezu, intenzivirane su aktivnosti na svim poljima. Nakon dugog vremena, septembra 2013. Godine, zvanična tročlana delegacija Saveza učestvovala je na seminaru za sudije golubova koji je organizovao Evropski Savez odgajivaca sitnih životinja. Na ovom seminaru obavljeni su i razgovori sa predsednikom golubarske sekcije Saveza Evrope gospodinom Heftbergerom, koji je pružio punu podršku novom i mladom rukovodstvu Saveza odgajivača sitnih životinja Republike Srbije, a sudije koje su predstavljale naš savez mogle su da saznaju puno korisnih stvari i novina vezano za sudjenje golubova, koje će po prvi put biti prenete i ostatku sudijske javnosti na seminaru koji će organizovati Savez u toku naredne godine.

Savez je intenzivirao i kontakte sa čelnicima Evropskog saveza, pa je tako u decembru mesecu održan i sastanak naših predstavnika sa predsednikom Saveza Evrope gospodinom Džon Grosom. Po prvi put nakon dugog vremenskog perioda Savez odgajivača sitnih životinja Republike Srbije ima permanentne kontakte sa celokupnim rukovodstvom Saveza Evrope sa kojima u pratnerstvu planira dalje aktivnosti.

Za svoje članice Savez odgajivača sitnih životinja Republike Srbije obezbedio je prstenove za obeležavanje životinja po veoma pristupačnoj ceni i od najboljeg proizvođača (po zvaničnoj oceni Evropskog Saveza) iz Poljske. Po prvi put nakon dugog niza godina organizovano je naručivanje prstenova u dve ture, tako da su društva mogla da izađu u susret i novim članovima. Prva tura prstenova je već podeljena članstvu, dok će druga tura biti kod odgajivača već sredinom februara meseca. Po prvi put je cena alke jako pristupačna, a način raspodele sredstava od prstenova na najtransparentniji mogući način prezentovan članstvu.

Nakon dugog niza godina rukovodstvo Saveza ima aktivnu komunikaciju sa članstvom preko facebook grupe „Savez svih odgajivača Srbije“ koja sada već ima blizu 2000 članova i facebook profila „Savez odgajivača Srbije“ preko kojih odgovara na pitanja članova i obaveštava članstvo o novinama. Izvršni odbor Saveza doneo je i odluku o formiranju internet stranice Saveza, i o pokretanju biltena Saveza a sve u cilju pravovremenog i što boljeg informisanja članstva koje nije bilo adekvatno u bližoj prošlosti.

Izvršni odbor Saveza usvojio je i odluku o izradi i novih uniformnih članskih knjižica koje bi bile dostavljene društvima i služile za indentifikaciju članstva širom Srbije. Uz pomenutu člansku knjižicu koja će služiti kao identifikacija svakom članu biće izrađen i evidencioni karton koji će biti distribuiran društvima i služiće za evidenciju članova.

Po prvi put nakon više od petnaest godina najveći broj društava širom Srbije, od Vranja do Subotice okupio se oko jedne ideje o stvarnju savremenog, funkcionalnog i ozbiljnog Saveza svih odgajivača Srbije. Na sastanku koji je održan 26. januara u Somboru učestvovalo je preko 30 udruženja iz cele Srbije kojima je rukovodstvo Saveza predstavilo svoj rad u proteklim mesecima, ali i planove za tekuću godinu. Svi pristuni su imali prilku da postave pitanja i daju predloge za dalji rad rukovodstvu Saveza. Sastanku su prisustvovali i predstavnici nacionalnih saveza Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Bugarske koji su u potpunosti podržali novo rukovodstvo Saveza i ponudili pomoć i podršku.
Sastanak je završen zaključkom i odlukom da se Savezu mogu pridružiti sva društva širom Srbije koja žele da daju svoj doprinos u radu i budu deo jedinog zvaničnog Saveza odgajivača sitnih životinja iz Srbije u Evropi. S tim u vezi pozvana su sva društva da dostave pristupnicu, kopiju statuta Društva, kopiju rešenja iz APR-a i spisak članova društva po sekcijama sekretaru Saveza Slobodanu Svrkoti, Vojvođanska 61, 25000 Sombor (065.2398879).

Sva društva koju budu poslala svoje pristupnice sa pratećim materijalom nakasnije do kraja februara stiču pravo kandidovanja svojih članova za organe rukovođenja u Savezu za naredni period i učešća na izbornoj skupštini Saveza odgajivača sitnih životinja Republike Srbije koja će biti održana u martu 2014. godine.
Nazad na vrh Ići dole
 
SAVEZ ODGAJIVAČA SITNIH ŽIVOTINJA REPUBLIKE SRBIJE
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Golubovi-
Skoči na: