Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| Матични млеч у лечењу папагаја | |
| | Autor | Poruka |
---|
Александра.Рај
Broj poruka : 12 Datum upisa : 18.11.2012 Lokacija : Београд
| Naslov: Матични млеч у лечењу папагаја Pet Sep 26, 2014 12:11 pm | |
| Да ли неко зна да ли је дозвољено и да ли се препоручује употреба матичног млеча (пчелињи производ, производ од меда) у лечењу папагаја или у јачању одбрамбене способности организма папагаја, јачање имунитета?
Да ли је неко имао искуства са овим или наишао на неки податак о овоме?
Ради се о потпуно природној ствари која је изузетно делотворна код људи, али то не мора да значи да је безбедна за здравље папагаја и да код њих има исто дејство. А, са друге стране, ако папагајима не штети, било би штета не користити га у лечењу папагаја уместо бројних хемикалија. | |
| | | pajja
Broj poruka : 57 Datum upisa : 25.02.2014 Godina : 55 Lokacija : SUBOTICA 064/294-25-45
| Naslov: Re: Матични млеч у лечењу папагаја Pet Sep 26, 2014 2:00 pm | |
| Moje mišljenje je da ne treba preterivati i davati pticama sve i svašta, pogotovo ako to ptica nema u prirodi u takvom obliku. Siguran sam da odgovarajući smeštaj i raznovrsna hrana uz dodatak voća i povrća, kao i umerenost u svemu su sasvim dovoljni za vitalnost i zdravlje naših ptica. | |
| | | Александра.Рај
| Naslov: Re: Матични млеч у лечењу папагаја Pet Sep 26, 2014 5:55 pm | |
| Више ме занима употреба матичног млеча када дође до неког обољења код папагаја и када ветерина не зна шта му је.
Више ме занима његова примена у лечењу него у превенцији (јер се слажем са Вама да се правилном и разноврсном исхраном и редовно и темељно одржавање чистоће може да спречи многе болести).
Да ли неко има искуства или знања о овоме? | |
| | | Александра.Рај
| Naslov: Re: Матични млеч у лечењу папагаја Pet Sep 26, 2014 6:13 pm | |
| Пошто сам се заинтересовала за ову тематику, мало сам копала по интернету и видим да у иностранству праве производ, Avian trio, који се састоји од прополиса, матичног млеча и полена, а који је додатак исхрани. А, као што знамо, постоје и посластице са медом...
Употреба се темељи на томе да птице у дивљини у својој свакодневној исхрани користе свеже биљке (цвеће, траве и др) из чега пчеле праве мед, самим тим се саветује као додатак исхрани кавезних птица.
https://ladygouldian.com/Avian-Trio
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Матични млеч у лечењу папагаја | |
| |
| | | | Матични млеч у лечењу папагаја | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 72 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 72 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|