Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Osvetljenje

Ići dole 
+23
VlatkoSK
pedja cb
žako
Rale
mica vasic
Rea
GoranM
zucko
Dacha
jecham
ticar
Saša vr
szigics
gocke
dr.nenad86
Bogdanik
Ivica
Sale77-Nis
rtomek
Danijel
Luckyboy
Ivan_NIsh
Laza
27 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći
AutorPoruka
Danijel

Danijel

Broj poruka : 939
Datum upisa : 29.12.2009
Godina : 43

Osvetljenje - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeNed Mar 07, 2010 3:19 pm

Oni su kod nas u Vranju oko 400 din. i super su, a to je sto kaze Nesa najbitnije da sluzi i da je efikasan...
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

Broj poruka : 1208
Datum upisa : 20.12.2009
Godina : 37

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeNed Mar 07, 2010 3:26 pm

taj koji je super je analogni Smile a jos ako je nedelji je totalno neprecizan, zna da odstupa po pola sata u toku dva dana, dalje, ako nestane struja on se gubi pa ponovo mora da se programira Smile ja imam dva digitalna, platio sam ih po 10 evra, moze da se steluje na dnevnom nivou cele nedelje sta i kako, npr: to je jako dobro kada se podize svetlost, nastelujes jednom nedeljno i miran si Smile
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

Broj poruka : 2501
Datum upisa : 21.12.2009
Godina : 38

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeNed Mar 07, 2010 3:33 pm

Ja nemam ni jedan ni drugi tacno u odredjeno vreme ujutru cale pali svetlo, a uvece ga ja sam gasim , jer kad pocinje inkubacija onda volim sam da gasim svetlo i da budem tu kad treba da se ugasi svetlo......

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeNed Mar 07, 2010 3:36 pm

dr.nenad86 ::
Ja nemam ni jedan ni drugi tacno u odredjeno vreme ujutru cale pali svetlo, a uvece ga ja sam gasim , jer kad pocinje inkubacija onda volim sam da gasim svetlo i da budem tu kad treba da se ugasi svetlo......

Pozdrav cheers

ma pozdravljam to Smile i ja bi voleo da rucno hranim sve svoje ptice ali mora da se radi nesto Smile
Nazad na vrh Ići dole
szigics

Broj poruka : 47
Datum upisa : 17.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeSub Mar 20, 2010 2:06 am

koristi se 3 tajmera i sijalice 3 razlicite jacine.
na ovaj nacin se moze simulirati sumrak i svitanje.
nocu moze "pozarno".
ovo je lepo uradio gospon Mihalek iz Subotice.taj vam je maher.
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

Broj poruka : 939
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeSub Mar 20, 2010 8:06 am

lepo je kad imas kod kog da vidis kako je uradjeno,a ovako moras sam da eksperimentises a dali ce uspeti,....
Nazad na vrh Ići dole
Saša vr

Saša vr

Broj poruka : 83
Datum upisa : 29.12.2009
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeSub Mar 20, 2010 8:50 am

szigics ::
koristi se 3 tajmera i sijalice 3 razlicite jacine.
na ovaj nacin se moze simulirati sumrak i svitanje.
nocu moze "pozarno".
ovo je lepo uradio gospon Mihalek iz Subotice.taj vam je maher.

Ovo je odlicna ideja
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeSub Mar 20, 2010 10:34 am

Postojao je i jedan tajmer sa bimetalom koji moze postepeno da gasi svetlo ili da ga smanji, ali ga trenutno nema kod nas, bar ga nisam video u skorije vreme
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

Broj poruka : 432
Datum upisa : 31.12.2009
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeSub Mar 20, 2010 12:04 pm

Lazar ::
Postojao je i jedan tajmer sa bimetalom koji moze postepeno da gasi svetlo ili da ga smanji, ali ga trenutno nema kod nas, bar ga nisam video u skorije vreme

kod mene su dva tajmera,jedan pali i gasi 3 neonke a drugi jednu manju neonku koja gori 15 min,duže od drugih.kad se ugasi i ta manja neonka ostaje goriti žarulja od 15 wati koja je spojena na onaj prekidač za svijetlo koji se smanjuje i pojačava po želji,gori na minimum samo da ima malo svijetla,ali dok gori ona manja neonka sve se ptice već vrate u gnijezda,tako da ova mala žarulja koristi samo u slučaju ako se ptica prepadne.
Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

Broj poruka : 273
Datum upisa : 21.10.2010
Godina : 52

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimePet Nov 19, 2010 9:27 pm

Moja je preporuka ipak LED rasveta za stalno nocno svetlo, koja vise i nije tako skupa, a pouzdanija je od stednih sijalica i manje trosi.
Cena jedne lampe koja je kao halogena je od 350 - 400 dinara pa na vise,snage 1,2W ili 2,2W. Ima ih sa razlicitim prikljuckom i uglavnom su za E14 i E27 malo skuplje nego one kao halogene
Osvetljenje - Page 2 Dmpoi22h1ttmo53rhjq4
Osvetljenje - Page 2 98ixqrpyyrfyztbwgk90
Nazad na vrh Ići dole
Dacha

Dacha

Broj poruka : 23
Datum upisa : 20.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimePon Dec 20, 2010 11:18 pm

vidim da nema skorih postova ali ajde da se i ja oglasim pa mozda iz svega nesto i ispadne, posto se interesujem i za teraristiku posecujem neke sajtove na kojima ima dosta predloga vezanih za osvetljenje tj postepenog gasenja, paljenja i uopste izmene rezima osvetljenja a po principu uradi sam, pa se tu spominje i ugradnja nekih foto celija koje nocu pale a u zoru gase svetlo a moze i obratno,pa bi se moglo od tih resenja nesto uklaviriti i za potrebe ornitologije, tako da cu probati da sve to nadjem i postavim ovde.
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimePon Dec 20, 2010 11:25 pm

To je tajmer sa fotosenzorom ali on radi po sistemu da pali i gasi kako na senzoru pada svetlost... ali to je bar u mojim uslovima neizvodljivo Smile
Nazad na vrh Ići dole
Dacha

Dacha

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimePon Dec 20, 2010 11:30 pm

pa ok ima tamo dosta stvari sto se toga tice, pa kad postavim videcemo mozda neko nesto i nadje da mu odgovara a mozda nesto moze i da se modifikuje.
Nazad na vrh Ići dole
Dacha

Dacha

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeUto Dec 21, 2010 3:52 pm

poglrdaj recimo ovo za pocetak na strani 4 kaze covek ima u uradi sam ovde u bg pa cu bas da skocim da vidim, ne znam koliko to moze da zavrsi posao ima navodno neke progmibilne uticnice i usb prikljucak za iste.

Nazad na vrh Ići dole
Dacha

Dacha

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeUto Dec 21, 2010 9:45 pm

e mozda bi ovo moglo nekako da pomogne, naime radi se o prenaponskim zastitama generalno za racunare ali moze i za druge elekto uredjaje sto sada nije ni bitno ali cisto da napomenem o cemu se u stvari radi.
na ovim zastitama postoji 6 uticnica od kojih su dve "fiksne" i 4 programibilne putem racunara preko odgovarajuceg softvera tako da svaki od ova 4 slota moze da se podesi da pali sijalice u razlicito vreme, pa bi se tako paljenjem po jedne sijalice u vremenskim razmacima u stvari moglo dobiti na intenzitetu (jacini) svetla, naravno moguce je podesiti isto tako i gasenje, dok bi u onaj jedan fiksni slot mogla da se prikljuci neka mala tinjalica za noc. nasao sam da je neko to kupio za nesto malo vise od 1000 din ali toga tamo nema pa ukoliko iskusniji smatraju da je ovo ok moglo bi se malo ozbiljnije krenuti u pronalazenje istih. samo jos kratko da dodam da ova siva ima ulaz od 220V i svoje baterije ali ne znam kolika im je autonomija kada radi bez ulaza, dok ova crna moze da radi na ispravljac i treba joj 9V ulaz.postavicu deo teh.karakteristika proizvodjaca na eng pa koga ne mrzi i ko je dobar poznavalac eng moze i da prevede ja sam to u kratkim crtama.
Nazad na vrh Ići dole
Dacha

Dacha

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeUto Dec 21, 2010 9:50 pm

evo i slike gore navedenih uredjaja. slike kao i text su preuzeti sa neta.

Osvetljenje - Page 2 SIS-PMS-LAN_hires_photo---3bc32723-6bbf-4f58-af1f-4dd516bf32e8

SIS-PMS-LAN is an advanced surge protector with power management features. Four sockets are individually manageable from the computer via LAN interface. The programmable sockets can be switched on/off via local network or via Internet, by timer schedule, or triggered by different on-screen software events (like: switch on my scanner if I start image editing software, or switch on security lights and alarm when my webcam software detects motion in the image)
It is also possible to pre-program a timer schedule and then disconnect the SIS-PMS-LAN from the computer (hardware schedule) and use it elsewhere. This hardware event schedule will keep working even after the SIS-PMS-LAN is disconnected from the power for some time. The built-in long lifetime battery inside the SIS-PMS-LAN makes it possible

* Manual switching of every socket on and off from the software control window
* Switching sockets on and off according to the timer schedule of events, typical applications include: “switch my peripherals on every working day at 8:50AM” etc
* Switching sockets on and off when a certain event occurs (Windows or other programs startup/shutdown), typical applications include: “switch my scanner on when I want to scan” or “switch my printer off whenever I exit Windows”
* The unit can be assigned a network name as a shared LAN resource and can be afterwards accessed and managed from anywhere within the local area network or Internet
* Preprogramming of the hardware-based event time schedule. The hardware schedule will work even with the managing computer switched off
* The unit will keep performing the hardware time schedule even after the SIS-PMS-LAN is disconnected from the power for some time
* Voltage monitor
* LAN interface lets SIS-PMS-LAN to be directly connected to the Internet and to be controlled from any computer (with Power manager software installed) via Internet
* IP-filter 64-bit password protected encryption of data guarantees secure access to SIS-PMS-LAN from Internet
* Hardware power button enables switching all the sockets on and off without any managing computer
* Built-in web-server: SIS-PMS-LAN can be controlled from any computer via Internet (with Internet Explorer or Power manager software)

* Input voltage: up to 250 VAC, 50 – 60 Hz
* Maximum load current: 10A
* Maximum power consumed by the SIS-PMS-LAN: 2.5 W
* Maximum quantity of SIS-PM-LAN units connected to one computer at the same time: 16
* Built-in power supply
*
* Hardware schedule possibilities:
* Maximum number of independent hardware schedules - 16
* Time interval between the events – from 1 minute to 180 days
* Timer accuracy: not more than 2 seconds error per day in case that power is always present. Otherwise there can be an additional up to 2 seconds error per each "power off"
*
* Working temperature range: +10 - 40 Celsius degrees
* Dimenstions: 378 x 98 x 55 mm
* Net weight: up to 1 Kg

Nazad na vrh Ići dole
Dacha

Dacha

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeUto Dec 21, 2010 9:53 pm

Osvetljenje - Page 2 Imgaspx2

SIS-PM family is a series of advanced surge protectors with power management features.
Main functions:
Four sockets are individually manageable from the computer via the USB port interface on the SIS-PM.
E.g. can be switched on/off, by timer schedule, or triggered by user or different on-screen-software events (like: switch on my scanner if I start image editing software, or switch on security lights and alarm when my webcam software detects motion in the image)
It is also possible to pre-program a timer schedule and then disconnect the SIS-PM from the computer (hardware schedule) and use it else where. This hardware event schedule will work even when the connected computer is switched off (however, you need a general available 9V/500mA Power supply).

# Manual switching of every socket on and off from the software control window;
# Switching sockets on and off according to the timer schedule of events, typical applications include: “switch my peripherals on every working day at 8:50AM” etc
# Switching sockets on and off when a certain event occurs (Windows or other programs startup/shutdown), typical applications include: “switch my scanner on when I want to scan” or “switch my printer off whenever I exit Windows”
# Allows***** CPU switches* to control the sockets remotely
# Can be serial-chained up to 16 pcs and remotely controlled by ***** CPU switches*
# The unit can be assigned a network name as a shared Internet or LAN resource and can be afterwards accessed and managed from anywhere.
# Preprogramming of the hardware-based event time schedule. The hardware schedule will work even with the managing computer switched off provided that the SIS-PM is connected to the optional power adapter. The unit will keep performing the hardware time schedule even when the SIS-PM is temporary switched off.
# Voltage monitor

* 9V/500mA power adapter (optional, not included), required for the preprogrammed hardware-based schedule work
* Power managment interface: RJ45 connectors, 2pcs

****** uklonjen naziv proizvodjaca

Nazad na vrh Ići dole
Dacha

Dacha

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeUto Dec 21, 2010 10:10 pm

Lazo a sta se desilo sa onim tajmerom sto si porucio od germana jel to proradilo i ako jeste koja je cena na kraju.
Nazad na vrh Ići dole
zucko

zucko

Broj poruka : 113
Datum upisa : 14.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeSub Dec 25, 2010 1:21 pm

Imao sam jednu ideju da koristim analogni tajmer, oni se okrecu, pored jedan reostat(na kom se nalazi zupcanik), i obicna sijalica... Teoretski bi trebalo da simulira lepo smrkavanje....??? Sta vi mislite o tome????
Nazad na vrh Ići dole
GoranM

Broj poruka : 10
Datum upisa : 02.04.2011
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeNed Apr 03, 2011 2:31 pm

Hteo bi da pitam dali ima gde da se kupe sijalice namenjene bas za ptice i gde ima u tom slucaju?
Nazad na vrh Ići dole
Bogdanik

Bogdanik

Broj poruka : 691
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeNed Apr 03, 2011 9:28 pm

Ne postoji neka sijalica koja se koristi specijalno za ptice, ali ima sijalica koje se koriste za zivotinje. Mislim da se mogu naci u dobro opremljenim radnjama za akvarijumske ribice i za teraristiku. Nisam siguran ali vrsta sijalice se zove GROLUX, neka me ispravi neko ako gresim.
Nazad na vrh Ići dole
GoranM

Broj poruka : 10
Datum upisa : 02.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeNed Apr 03, 2011 9:46 pm

Sijalice za ptice postoje. Ali me iteresovalo dali ima kod nas u Srbiji da se kupi, da nevucem te sijalice iz Svecke. A te druge sijalice sto se kupuju za akvarijume i teratariume su skroz drugacije i druge svetlosti koje mogu da budu i stetne za ptice.
Nazad na vrh Ići dole
Rea

Rea

Broj poruka : 760
Datum upisa : 31.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeČet Apr 14, 2011 4:48 am

Nabavil neko vise te sijalice ja sam se raspitivala u desetak i to bas dobro snabdevenih radnji ali nazalost nemaju pojma . Sto je jos gore ni ja sama neznam naziv . Pa bi bilo stvarno super da neko zna tacan naziv , da kada u radnji nesto trazim ljudi me negledaju kao cudaka.
I meni ce biti potrebne pa pomagajte ! jer ove obicne sijalice nisu zdrave ni za nas ljude a jos manje verujem za ptice .
Nazad na vrh Ići dole
mica vasic

mica vasic

Broj poruka : 86
Datum upisa : 18.12.2010
Godina : 53

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeČet Apr 14, 2011 1:00 pm

.

Poslednji put izmenio mica vasic dana Uto Dec 24, 2013 6:22 pm, izmenio ukupno 2 puta
Nazad na vrh Ići dole
Rea

Rea

Broj poruka : 760
Datum upisa : 31.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitimeČet Apr 14, 2011 5:31 pm

Svaka cast Mico , iskreno receno mnogho mi znaci ovaj link
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Osvetljenje   Osvetljenje - Page 2 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Osvetljenje
Nazad na vrh 
Strana 2 od 4Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Odrzavanje :: Smestaj i oprema-
Skoči na: