| Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima | |
|
+37žako border Džoni MILAN rtomek ivan79 Damir itan ZQKY Dalibor Vasic Iwan97 skorkovic mime30 Rale pedja cb Matija95 Nidzo vladogouldovi Marjan sasko Alexandar Laza Sale77-Nis mica Bogdanik BORA Rea Vasa goranb joki_skrce santini Aleksa Nikolasbc Luckyboy maki Danijel dr.nenad86 41 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
itan
Broj poruka : 106 Datum upisa : 23.11.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Čet Feb 09, 2012 12:29 am | |
| | |
|
| |
Iwan97
Broj poruka : 550 Datum upisa : 03.05.2011 Godina : 26 Lokacija : Sabac
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Čet Feb 09, 2012 8:46 am | |
| | |
|
| |
Damir
Broj poruka : 40 Datum upisa : 24.01.2012 Godina : 29 Lokacija : Krusevac
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Čet Feb 09, 2012 1:11 pm | |
| Da li je neko ove zime na hranilicama vidjao cajzle,stan cajzle? | |
|
| |
Iwan97
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Čet Feb 09, 2012 1:24 pm | |
| Kod mene bude u prolazu par cajzlica ali samo na kratko | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Čet Feb 09, 2012 2:36 pm | |
| Drustvo za zastitu i odgajanje ptica "GAJ" Nis i ja kao predsednik i ove godine kao i do sada smo organizovali sa lovackim drustvom "NIS" iz Nisa prihranu ptica na teritoriji LU NIS. Pohvalio bi funkcionere LD NIS i strucnu lovocuvarsku sluzbu koja nam je dostupna 24h i sa kojima imamo izuzetnu saradnju u zastiti i prihrani ptica.
Na hrani su prvo dosle i najgladnije, poljske jarebice ( perdix perdix). Ovom poljkom jarebicom se Nis moze pohvaliti time da ima najvecu populaciju poljskih jarebica u Evropi. Ovakvo bogatstvo bi zelele da imaju sve svetske i lovne velesile Italija, Francuska, Nemacka...... Ali je nemaju, imamo je samo mi, na to smo ponosni i ljubomorno je cuvamo. Ima i po kojeg fazana, najhrabriji i najgladniji su dolazili odma po stavljanju hrane... Inace skoro uvek na hranilistima su prve senice, vrapci, pa onda krenu finke, florovi i za njima one plasljivije po koja stiglica, cajzla, crvendac i ostele..... A evo malo i krupnijih ptica koje su utociste nasli kod nas, jer je tu toplija zima, ima sveze vode ( nezaledjene) i psenice.... Fotografije nacinio predsednik komisije za zastitu i prihranu divljaci LD Nikola Vojinovic, zahvaljujemo mu na ustupanju istih. Toliko za danas, sutra nastavljamo, a u goste nam dolazi Prva TV da napravimo i koji snimak sa akcije prihrane. Zahvalio bi ovim putem i clanovima drustva "GAJ" koji su dosta aktivni na polju prihrane ovih dana, sto odvajaju malo slobodnog vremena, iznose hranu u okolkini Nisa i pored svojih dvorista, i sve to uredno slikaju... Sa svim tim slikama drustvo "GAJ" ce imati bogat izvestaj oko prihrane i zastite ptica za godisnju skupstinu SOF-a. Ovim putem upucujemo apel i drugima da se malo aktiviraju, ovo sve ne odnosi puno vremena , samo je potrebna dobra volja i prava , istinska ljubav prema pticama !!! ZASTITIMO PTICE U PRIRODI !!!Pozdrav iz Nisa | |
|
| |
Damir
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Čet Feb 09, 2012 5:07 pm | |
| Sve pohvale,svaka cast momci... "samo je potrebna dobra volja i prava , istinska ljubav prema pticama !!!" | |
|
| |
ivan79
Broj poruka : 211 Datum upisa : 11.07.2011 Godina : 44 Lokacija : nova pazova
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Čet Feb 09, 2012 5:57 pm | |
| kod mene na hraniliste dolaze samo severne zebe jato od dvadesetak komada, jedu sve od starog hleba do jajcane hrane lepe ptice | |
|
| |
rtomek
Broj poruka : 721 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 50 Lokacija : SU-V-SRB
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Čet Feb 09, 2012 7:46 pm | |
| Svaka čast Nišlije, i mi sa severa se trudimo da držimo korak sa vama jer nesumnjivo ste u ovoj oblasti primer mnogim društvima ......pozdrav Roby | |
|
| |
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Čet Feb 09, 2012 8:31 pm | |
| - rtomek ::
- Svaka čast Nišlije, i mi sa severa se trudimo da držimo korak sa vama jer nesumnjivo ste u ovoj oblasti primer mnogim društvima ......pozdrav Roby
Trudimo se cika Roby, jer jaki sever i jug, jaka cela Drzava..... Pozdrav severu, sutra nastavljamo u goste nam dolazi prva tv, pa malo da napravimo koju reportazu, a za koji dan stavljam slike prihrane jos dok nije bilo snega, prihrana mora biti konstantna, ako se krene sa prihranom nesme se stati. Pozdrav severu sa juga | |
|
| |
Damir
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Sub Feb 11, 2012 11:59 am | |
| | |
|
| |
Iwan97
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Sub Feb 11, 2012 12:03 pm | |
| I moju je prekrio sneg,ovo je strasno | |
|
| |
ZQKY
Broj poruka : 139 Datum upisa : 23.02.2010 Godina : 36 Lokacija : Knjazevac
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Sub Feb 11, 2012 2:35 pm | |
| Nije bitno dali je lepa nego da je funkcionalna...Svaka cast
| |
|
| |
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Sub Feb 11, 2012 3:01 pm | |
| Kao sto sam i obecao, juce je drustvo "GAJ" sa clanovima iz komisije za zastitu i prihranu ptica samnom na celu odradilo jos jednu akciju "svi na sneg" !!! U saradnji sa funkcionerima Lovackog Drustva "Nis" iz Nisa, ljudiuma iz Lovackog Saveza Srbije koji su bili na licu mesta i reporterima "Prve" juce smo po ko zna koji put sa zadovoljstvom izneli hranu na teren kako bi olaksali ovu zimu i kijamet pticama grada Nisa. U ovoj akciji drustvo "GAJ" je sakupilo jos 350kg mesane hrane i na dvadesetak lokacija po ravnim castima smo to podelili. Evo malo i slika sa terena, a ostalo mozete pogledati u emisiji "exploziv" na Prvoj da vam ne otkrivam bash sve. Mi smo tu........ Svi funkcioneri LD "Nis" na terenu, zajedno sa komisijom za zastitu ptica drustva "GAJ" , Lovackog saveza Srbije i reportera "prve". Jeste hladno, ali nas ljubav prema pticama greje Hrana i terenska vozila LD NIS i drustva GAJ spremna.... Oni takodje.... A na terenu, nista novo, stalni stanovnici nasih hranilista ( perdix perdix- poljske jarebice ) su uvek tu, tek kasnije u izvidnicu dodju senice, vrapci, florovi, crvenaci, belokrilke, zutarice i stiglice, ali mi nemamo vremena za cekanje, cim stavimo hranu idemo dalje da se podeli hrana po ravnim castima. Najvredniji clanovi drustva , spremni i orni za pomoc ugrozenim pticama.... Metar snega nije problem, samo je potrebna dobra volja i istinska ljubav prema pticama Drustvo za zastitu i odgoj ptica "GAJ" Nis je do sada sprovelo nekoliko akcija prihrane, i konstantno to radimo, planiramo jos nekoliko ovakvih akcija, ali bez televizije , hteli smo samo da pokazemo da i mi umemo da se slikamo i snimamo . Mi ne iznosimo mrvice vec ogromne kolicine hrane, a ja vodim tacnu evidenciju koje kolicine su u pitanju pa cete na kraju ovog procesa saznati koliko hrane je drustvo GAJ iznelo na teren. Svaki clan u GAJ-u koji individualno iznosi hranu i vrsi prihranu sve uredno fotografise i vodi zapisnik, kako bi na kraju ove zime znali sta smo uradili, koliko smo hrane izneli na teren kako bi imali potpun i realan izvestaj za skupstinu Srpske Ornitoloske Federacije . I na kraju, evo nekoliko prelepih fotografija. Uzivajte, ovo mozete videti samo na terenima Nisa i nigde vise u Evropi, sto nam je izuzetno drago zbog toga.... Pozdrav iz ledenog Nisa | |
|
| |
Iwan97
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Sub Feb 11, 2012 3:09 pm | |
| Svaka cast,jedino mi smo spas za ptice na ovim temperaturama,danas sam ja prvi put video neke vrste na mojoj hranilici a to su batokljun,neka crna sa zutim kljunom haha,ne znam kako se zove,caric,detlic i jos po koja.Osecaj dok sam posmatrao sve njih kako se hrane je bio neopisiv.Ovim putem apelujem sve iskrene ljubitelje ptica da se prikljuce ovoj akciji i kao sto je neko ovde rekao ''dobro se dobrim vraca''.Uskoro ce i slike. | |
|
| |
Damir
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Sub Feb 11, 2012 3:13 pm | |
| Svaka cast,moju hranilicu su slistili za nepuni 2 sata,sad sam izneo jos hrane,i ocistio sneg na prvoj hranilici...pozdrav | |
|
| |
Damir
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Sub Feb 11, 2012 4:22 pm | |
| Ewo uslikanog batokljuna koji mi je dozvolio da mu pridjem malo blize,tj nije mi on dozvolio nego je bio mnogo gladan,nije se pomerao samo je kljcai e onda sam malo preterao i prisao jos blize, i nakon toga ostavio ga da na miru zavrsi svoju veceru a spremio sam jos zalihe hrane za ujutru | |
|
| |
MILAN
Broj poruka : 320 Datum upisa : 26.08.2010 Godina : 33 Lokacija : BEZDAN
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Ned Feb 12, 2012 9:11 pm | |
| Fotografisano na Velikom Bačkom Kanalu u Bezdanu, mestani redovno hrane ptice na kanalu sto je vrlo lepo i pohvalno, ali nazalost primećeno je dosta uginulih Kormorana (velikih) oni nazalost nemaju hrane. Među ovim jatom ima i jedan muzjak Mandarinke i prava je atrakcija... [img] [/img] | |
|
| |
rtomek
Broj poruka : 721 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 50 Lokacija : SU-V-SRB
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Ned Feb 12, 2012 11:08 pm | |
| Svaka čast Milane za sliku , divan prizor nadam se da će uz pomoć svih vas ove ptice i preživeti ovo surovo vreme !!
pozdrav ROBY | |
|
| |
ZQKY
| |
| |
MILAN
Broj poruka : 320 Datum upisa : 26.08.2010 Godina : 33 Lokacija : BEZDAN
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Pet Feb 17, 2012 8:41 pm | |
| Nazalost to je trenutno jedini problem svih nasih hranilica, ptice se skupe, ne obracaju paznju i onda postaju plen. Kod mene se isto to desava, ali to je sve priroda i lanac ishrane. | |
|
| |
Džoni
Broj poruka : 18 Datum upisa : 02.05.2011 Lokacija : Nis
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Sub Feb 18, 2012 2:59 pm | |
| Svaka čast svim udruženjima i pojedincima koji su toliko humani da pomažu pticama po ovom snegu. Svaka čast mojim sugrađanima iz društva Gaj koji su baš aktivni po pitanju zaštite i pomoći pticama, sve ovo me vuče da se opet aktiviram i učlanim u udrženje. | |
|
| |
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Ned Mar 04, 2012 4:22 pm | |
| | |
|
| |
border
Broj poruka : 365 Datum upisa : 13.03.2011 Godina : 69 Lokacija : Zenica BiH
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Ned Mar 04, 2012 6:49 pm | |
| ljudi neće da počiste ispred svog ulaza neće da skinu snijeg sa svog auta vama svaka čast ovo se graniči sa fanatizmom vi ste svijetli primjer | |
|
| |
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Pon Mar 05, 2012 6:28 pm | |
| - border ::
- ljudi neće da počiste ispred svog ulaza
neće da skinu snijeg sa svog auta vama svaka čast ovo se graniči sa fanatizmom vi ste svijetli primjer Hvala border, da nismo fanatici i da se ovo ne granici s' fanatizmom, ne bi bili u manjini, ovo se granici sa "extremom" zato smo u manjini, ali to nam daje snege, energije, volje i zelje kad prodju zime i snegovi da radimo na pripremi izlozbe i spremanje za predstojecu takmicarsku sezonu. Pozdrav | |
|
| |
ZQKY
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima Čet Dec 06, 2012 9:17 pm | |
| [ Hranilica postavljena. [img] [/img] | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima | |
| |
|
| |
| Zastita i prehrana ptica u zimskim mesecima | |
|