Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| Beloglava munia (Lonchura maja) | |
| | Autor | Poruka |
---|
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Beloglava munia (Lonchura maja) Sre Mar 03, 2010 11:37 pm | |
| The White-headed munia Muzijaci su jako slicni zenkama,ali ipak postoje neke razlike,imaju belju glavu u odnosu na zenke,i ta osobina se staroscu jos vise uocava,takodje imaju izrazeniju boju na grudima. [You must be registered and logged in to see this image.]Ishrana se zasniva na mixu za papagaje tigrice,jer vole krupnije seme da jedu,jajcanu hranu jako retko prihvataju. [You must be registered and logged in to see this image.]Sto se tice odgoja,jako mali broj ljudi se moze pohvaliti uspehom Nose 3-7 jaja,na kojima leze 13 dana,mladi izlaze iz gnezda nakon 3 nedelje,i jos toliko im treba da budu potpuno samostalni.Gnezdo je poluotvorenog tipa. Jako lepa ptica koja se retko srece kod nas. [You must be registered and logged in to see this image.]
Poslednji izmenio Luckyboy dana Čet Mar 04, 2010 9:40 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Beloglava munia (Lonchura maja) Sre Mar 03, 2010 11:39 pm | |
| | |
| | | rtomek
Broj poruka : 721 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 50 Lokacija : SU-V-SRB
| Naslov: Re: Beloglava munia (Lonchura maja) Sre Mar 03, 2010 11:50 pm | |
| Pozdrav Jako lepa i zanimljiva ptica , ali jako teška za odgoj ...pravi izazov . U zadnje vrema je zapravo nestala kod odgajivača baš zbog težine leženja a i zbog smanjenog uvoza ovih ptica. Ja sam imao nekoliko komada i belih i crnoglavih još pre 15-20godina , ptice su bile iz uvoza iz divljine , jako su se lako pripitomile i prihvatale ponuđenu trpezu ali nikad nisam uspeo da od njih išta odhranim , zanimljivo je da kad mužijak peva to skoro da i nečuje ljudsko uvo , vidiš da peva a nečuješ ,negde sam čitao da peva na nekoj frekvenciji za nas nepoznatoj koju mi nečujemo. Mužijaci se mogu bastardirati sa jap.galebićem , ja sam uspeo i sa crnoglavom i sa beloglavom muniom da dobijem hibride koje sam izlagao još 1989 i 1990 tih godina pozdrav ROBY | |
| | | Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Beloglava munia (Lonchura maja) Čet Mar 04, 2010 1:51 pm | |
| bravo Robi svaka ti cast,to se zove trud i zalaganje,sve pohvale od mene!!!! | |
| | | SrdjanKG
Broj poruka : 442 Datum upisa : 18.02.2010 Godina : 53 Lokacija : Resnik,KG - SRB 10 2
| Naslov: Re: Beloglava munia (Lonchura maja) Čet Mar 04, 2010 4:31 pm | |
| Nona je kod nas bilo u vecem broju samo,kako je Roby i napisao pre sad skoro 20-tak godina!89 i 90 su usli veci kontigenti(ptica iz divljine) raznih nona kod nas,bile su pristupacnih cena,i svi koji gajimo egzote smo imali po par vrsta!I ja sam ih imao,ali nisam uspeo nista od njih da izlezem!E,zanimljivo je da su jos neki bastardirali njih sa galebicima i da su ti bastardi plodni(konkretno Milos iz Zemuna je imao i F2 i F3 od tih bastarda vracajuci ih na galebice-on je i najvise radio sa tim u to vreme)!Nazalost,iako su te ptice dugo zivele,ne znam nikoga da ih je legao,vremenom su pouginjavale,i od tada,do dana danas ih nema kod nas! | |
| | | fuz80 egzoticar u usponu
Broj poruka : 532 Datum upisa : 18.06.2010
| Naslov: Re: Beloglava munia (Lonchura maja) Pon Feb 21, 2011 7:11 pm | |
| pozz
voleo bih da neko nesto vise napise o rodu munija. Koliko podvrsta ima, slike, latinski naziv i ako zna nesto o njima!
unapred zahvalan .............. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Beloglava munia (Lonchura maja) | |
| |
| | | | Beloglava munia (Lonchura maja) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 96 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 96 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|