| Uopstene teme o egzotama | |
|
+46savoha Pepikg Joca nikolakoxijovanovic goran74 jecham Exotic Nelle333 Gordanna Aleksandar Djuric skorkovic acahaski Matija95 fuz80 florida Iwan97 dule33 Miks ivan79 boze koss farmacy dino tatjanasd Santa Aidemosyne bojan93pn Zika MPC ivan83 vecos Grumpy dr.nenad86 Rale sudimnja zucko draganbely Guli stamil bacobobi Vasa VeljaVa Sale77-Nis rtomek SrdjanKG Luckyboy 50 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Zika Sumadinac
Broj poruka : 1122 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Pon Jun 21, 2010 11:07 pm | |
| -Imas Veljo u specijalizovanim prodavnicama travu namenski za egzote,izgradnju gnezda,to kupiIma kod njih puno ali;dali uvezene ptice ili odgajene kod odgajivaca.Pre svega africki pletaci skoro retko ili nikada nece ase izvoditi u kavezu pa ma koliko se trudio,ovo je zaista retkost,izvesti ih u kavezu,traze prostrane volijere i obavezno vise pari u tome je stos.Predivna ptica ali mozda je bilo bolje da si poceo sa nekim laksim egzotama,mislim laksim za izvodjenje,ali o tome ti odlucujes.... | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| |
| |
bojan93pn
Broj poruka : 17 Datum upisa : 20.06.2010 Godina : 31 Lokacija : Paracin
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Sre Jun 23, 2010 11:06 am | |
| Prvi par je vec izvodio 4 puta... Tacno ne znam koliko je star... Drugi par ima blizu godinu dana... Pomislio sam da starji par odmara od nosenja, tj zenka odmara...? Drzim ix zajedno sa jos 2 para japanskix galebica... | |
|
| |
Luckyboy General
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Sre Jun 23, 2010 5:17 pm | |
| Razloga moze da bude mnogo,prvi je da su preforsirani,(puno legala,puno mladih) nedostatak vitamina i minerala,vrucina,kao jedan od bitnijih razloga.Kod mene se bolje legu u hladnijem delu godine,kad sunce uprzi,slabo.Prevlast za kucice ... Jedino ti predlazem strpljenje i posmatranje ptica,ti sam ces kroz praksu moci da saznas mnogo vise o svojim pticama,nego sto ti bilo ko moze reci Pozz | |
|
| |
bojan93pn
Broj poruka : 17 Datum upisa : 20.06.2010 Godina : 31 Lokacija : Paracin
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Čet Jun 24, 2010 11:50 am | |
| Xvala puno | |
|
| |
Aidemosyne
Broj poruka : 20 Datum upisa : 28.02.2010 Godina : 58 Lokacija : Bgd
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Pet Jul 09, 2010 2:58 am | |
| Dragi avikulturisti, Evo najzad nesto interesantno sto zasluzuje da se ponovo javim. Naime, pre izvesnog vremena dobih par dobrih galebica od Roby-ja i evo rezultata: par je uspeo da fantasticno othrani jednu bebu Estrilda rhodopyga. Nisam pristalica dadiljisanja, ali je u skromnim kucnim uslovima ovo ipak nesto interesantno. Inace, roditelji su rodjeni afrikaneri, uvezeni krajem prosle godine. Nadam se novim uspesima sa novim vrstama. Ziveli! Vas Aidemosyne | |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Pet Jul 09, 2010 7:31 am | |
| Bravo sve cestitke na uspehu uspeh je veci jer je mlado od divljih ptica znaci genetski potencijal mu je veliki a to sto su ga odhranili galebici nema veze to neznaci da ona nece sama da hrani kad bude trebalo,!!!! | |
|
| |
Luckyboy General
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Pet Jul 09, 2010 8:17 pm | |
| Sve pohvale Aidemosyne,cekamo nove ptice iz tvog asortimana ... | |
|
| |
Aidemosyne
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Ned Jul 11, 2010 9:44 am | |
| Hvala Lucky za "ugradnju" slike... Jos uvek ne znam kako se to radi..., a mozda i ne treba, jer to rade moderatori?
U svakom slucaju, ove godine ocekujem mozda jos po neku ovakvu malu zgodu. Ipak, sve je to samo priprema za sledecu sezonu za koju smo, zajedno sa prijateljima iz Vrsca, izvrsili goleme i temeljne radove na prostoru i priplodnim, je li, grlima. Pored svega, ocekujemo i koji blag pogled "odozgo" (naravno, mislim na Boga, da ne bude zabune...), jer je i to vazna komponenta za ovaj nas hobi. Uzdravlju da se vidimo i cujemo. | |
|
| |
Aidemosyne
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Ned Jan 02, 2011 7:57 pm | |
| Postovana gospodo avikulturisti, Srecna Vam Nova godina! Malo kasnim s cestitkom, a i nisam odabno bio na forumu. Ovom prilikom, kako je red, ponovo se javljam sa zanimljivim aktuelnim slicicama. Na prve dve slicice su mladunci jedne egzote za koju jos nemamo poseban nalog na forumu. Stoga, evo mojeg skromnog priloga u vidu "pologa" za tu namenu. Naravno, bilo bi dobro da prvo utvrdimo o kojoj se vrsti radi... Na drugoj slici, kao i na prvoj su dobro nadrukani mladunci, ali se ovde radi o SZZ mutacije florida fensi ili, pak, izabel (precizan odgovor o kojoj se od ove dve mutacije radi dobicu tek na leto kada ovi mladunci postanu roditelji, Boze zdravlje...). Njihovi roditelji su neumoljivi u "punjenju", pa mladi tesko podizu glavice od tolike kolicine hrane. Eto, toliko od mene za sada. Sve najbolje, Vas Aidemosyne | |
|
| |
Sale77-Nis
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Ned Jan 02, 2011 8:07 pm | |
| | |
|
| |
Aidemosyne
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Ned Jan 02, 2011 8:09 pm | |
| Poslah i drugu poruku samo sa slikama, ama im izgleda nisam viccan... | |
|
| |
Aidemosyne
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Ned Jan 02, 2011 8:16 pm | |
| | |
|
| |
Aidemosyne
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Ned Jan 02, 2011 8:17 pm | |
| Huh, tri puta isto uradih i evo ih tek sada... Uzdravlju, Aidemosyne | |
|
| |
Luckyboy General
| |
| |
Aidemosyne
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Ned Jan 02, 2011 9:01 pm | |
| Ocu, Lucky, cim nadjem malo vise vremena. Osim toga, nisam bas mnogo nasao literature o mutacijama te vrste. Pocinjem sam da izvodim zakljucke o tome kako se mutacije nasledjuju, ali sam radio sa relativno malo primeraka i mnoge stvari jos nisam proverio. A za proveru je potrebno vreme... | |
|
| |
Santa
Broj poruka : 77 Datum upisa : 07.01.2010
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Ned Jan 02, 2011 10:49 pm | |
| Sine jel su o mozda srebrnokljune? | |
|
| |
tatjanasd
Broj poruka : 25 Datum upisa : 05.12.2010
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Pon Jan 10, 2011 8:50 pm | |
| Imam neku kombinaciju u vidu pa mi treba savet. U Egzote se uopste ne razumem pa da vas pitam. Od ove 3 vrste koja se najlepse i po mogucstvu tiho oglasava. Zeba ogrlicarka spic amadina dijamant amadina | |
|
| |
Sale77-Nis
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Pon Jan 10, 2011 9:21 pm | |
| Tatjana svaka se oglasava lepo na svoj nacin ali najtisa je od ove spic amadina!!!a ogrlicarka se po meni najlepse oglasava!!dok dijamant ima najlepse udvaranje i ritual a samim tim i zov!! | |
|
| |
dino
Broj poruka : 69 Datum upisa : 07.05.2010 Lokacija : podgorica
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Uto Jan 11, 2011 11:17 pm | |
| Da li egzote mogu jesti crvice koje kupujemo za ribolov ja sam negdje cuo da mogu jesti brasnjare ali ja ovamo ne znam gdje i kod koga da dobavim a ovih sto kupujemo za ribolov stalno mogu kupiti | |
|
| |
farmacy
Broj poruka : 62 Datum upisa : 03.11.2010 Godina : 61 Lokacija : Vučje, Leskovac, Srbija
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Sre Jan 12, 2011 10:48 pm | |
| Komšija Sale, vidim da si online pa da te pitam. Mogu li zajedno sa australijskim zebicama držati i jedan par guld amadina zajedno u volijeri. Zebice su u paru i izvele dva legla. Pozdrav! | |
|
| |
Sale77-Nis
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Sre Jan 12, 2011 10:54 pm | |
| Komsija mozes svakako nece dolaziti do sukoba samo stavi jedno do dva gnezda vise da nebi dolazilo do carki i nema problema bice sve u najboljem redu!!! | |
|
| |
farmacy
Broj poruka : 62 Datum upisa : 03.11.2010 Godina : 61 Lokacija : Vučje, Leskovac, Srbija
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Sre Jan 12, 2011 10:59 pm | |
| Hvala ti komšija. Kakvo je tvoje iskustvo u razmnožavanju guldova (neki kažu problematični su, neki kažu ko od šale se izvode) šta ti misliš o tome? | |
|
| |
farmacy
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Pet Feb 04, 2011 10:19 pm | |
| pozdrav svima. problem: čitam da se guldovima jednom nedeljno treba davati jestivi jod? gde ima to da se kupi i kako davati? | |
|
| |
Sale77-Nis
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama Sub Feb 05, 2011 10:28 am | |
| - farmacy ::
- pozdrav svima. problem: čitam da se guldovima jednom nedeljno treba davati jestivi jod? gde ima to da se kupi i kako davati?
komsija ti si farmaceut uzmi POVIDON JOD za oralnu upotrebu i 6 kapi na 1,5 litra vode i to je to ja tako radim!! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Uopstene teme o egzotama | |
| |
|
| |
| Uopstene teme o egzotama | |
|