Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Forum za ljubitelje ptica
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
Broj poruka : 1122 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Kragujevac
Naslov: Štanc cajzla, žutarica( Serinus serinus) Pet Dec 25, 2009 10:53 pm
Stanc cajzla-muzjak Stanc cajzla-zenka
Od ptica pevacica koje najcesce odgajivaci drze u kavezima ona je najmanja.Boja perja je zelenosva,celo,obrve i grudi kao i trtica su zuti boje limuna.Pesma mu je veoma umiljata ne suvise bucna, podseca u nekim melodijama na aniflana pa cak i na lastu.Zenka nema izrazenu zutu boju na opisanim mestima.Ovo je jedina divlja ptica pevacica ciji hibridi u malom procentu su plodni.Hrani se semenkama manje granulacije zbog kratkog ali debelog kljunica.Vise o njoj u narednim pisanijama....
Zika Sumadinac
Broj poruka : 1122 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Kragujevac
Naslov: Re: Štanc cajzla, žutarica( Serinus serinus) Uto Jan 19, 2010 11:38 am
simpaticna mila i draga,svojim zvrcanjem provocira ostale pevacice da pevaju
sestoperac
Broj poruka : 173 Datum upisa : 30.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Podgorica, Crna Gora
Mi je zovemo frzal(in). Simpatican, ali kad se raspjeva zna da bude dosadan Ziko dobro si rekao, odlican je za raspjevavanje ostalih ptica.
many
Broj poruka : 38 Datum upisa : 21.01.2010 Godina : 49 Lokacija : Čazma
Naslov: Re: Štanc cajzla, žutarica( Serinus serinus) Ned Jan 24, 2010 6:33 pm
ma kakvih ostalih meni je odličan i sam po sebi,maleni pjeva kao da ih je 10 skupa.Jako lijepa i efektna ptica,na kraju krajeva divlji je kanarinac zar ne rod serinus pa mora da opravda ime,voli lubenicu znadete to,ali veliki ljubitelj uljane repice,kao da zna da jeduči repicu pojačava žutu boju.
Vasa YA HABIBI YA AEINI
Broj poruka : 1395 Datum upisa : 28.03.2010 Godina : 39 Lokacija : Srbija-Vranje RS 7-64
Moram se pohvaliti...... Jučer sam se optičio. Nabavio sam dva para žutarica s papirima. Uskoro idem s prijavom uzgoja ovih lijepih ptica koje su pomalo zapostavljene kod uzgajivača. Jedva sam uspio pronaći registriranog uzgajivača od kojeg možeš kupiti ptice sa svim potrebitim papirima.
Marjan
Broj poruka : 1557 Datum upisa : 25.02.2011 Godina : 46 Lokacija : Pirot, R. Srbija.
Moram se pohvaliti...... Jučer sam se optičio. Nabavio sam dva para žutarica s papirima. Uskoro idem s prijavom uzgoja ovih lijepih ptica koje su pomalo zapostavljene kod uzgajivača. Jedva sam uspio pronaći registriranog uzgajivača od kojeg možeš kupiti ptice sa svim potrebitim papirima.
žako
Broj poruka : 701 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 56 Lokacija : Osijek,HR
Jedno gnezdo je bilo samo, izleglo se par ptića. međutim doživeli su istu sudbinu kao i nekoliko mladunaca od cajzlana i krenglova, i kanarinaca koji su po onim vrućinama bili u volijeri, da sam ih držao po parovima u komodama u prostoriji gde su mi ptice preko zime možda bi i bilo više uspeha, nažalost ovako slabo. Škola za odgodine.
Marjan
Broj poruka : 1557 Datum upisa : 25.02.2011 Godina : 46 Lokacija : Pirot, R. Srbija.
Naslov: Re: Štanc cajzla, žutarica( Serinus serinus) Sub Jan 11, 2014 2:28 pm
Broj poruka : 326 Datum upisa : 02.01.2010 Godina : 44 Lokacija : Loznica-RS
Naslov: Re: Štanc cajzla, žutarica( Serinus serinus) Sub Jan 11, 2014 4:35 pm
Marjane ti imas video sam od njih vec trecu ili cetvrtu generaciju bastarda...dali si bastardirao sa zenkama stajn cajzle?
Marjan
Naslov: Re: Štanc cajzla, žutarica( Serinus serinus) Sub Jan 11, 2014 5:04 pm
Radi se na tom polju
Бане
Naslov: Re: Štanc cajzla, žutarica( Serinus serinus) Sub Jan 11, 2014 5:11 pm
Marjan ::
Radi se na tom polju
а са каквом канаринком си парио штаjн цаjзлу?видео сам оне беле птице,лепе су....jа сам мом спремио ахат мозаик женку и jедну сатине црвену неинтензивну,имам и три шарене за резерву(мозаик меланин х мозаик липохром)феноменалне женке,шарене су и имаjу мозаично све нормално,маску,надрепак,рамена,груди црвене....има да буду бастарди као саливени
Marjan
Naslov: Re: Štanc cajzla, žutarica( Serinus serinus) Sub Jan 11, 2014 5:13 pm
Bela dominantna i lipohrom zuta
Бане
Naslov: Re: Štanc cajzla, žutarica( Serinus serinus) Sub Jan 11, 2014 6:16 pm
Marjan ::
Bela dominantna i lipohrom zuta
добио си у првоj генерасиjи плодног мужjака,и како си далье парио? можда сам досадан али шта да радим,интересуе ме jер и сам би пробао )))
Marjan
Naslov: Re: Štanc cajzla, žutarica( Serinus serinus) Sub Jan 11, 2014 6:21 pm
Naslov: Re: Štanc cajzla, žutarica( Serinus serinus) Ned Jan 12, 2014 10:50 am
svaka cast kolega....koliko sad imas hibrida,jesi li poceo sa parenjem ili cekas prolece?ja se nadam da cu dogodine doneti iz rusije serinus pusilus,ili kraljevsku cajzlu,kako je tamo zovu...video sam bastarda od njega ali samo na slici,prelep je pokusacu da nadjem na nekom ruskom forumu je....
Marjan
Naslov: Re: Štanc cajzla, žutarica( Serinus serinus) Ned Jan 12, 2014 11:11 am