| Aniflan diskusija | |
|
+13Boban BOCKA LERBI Danijel milos0205 zozi BORA milannish szigics gocke dr.nenad86 Laza kima 17 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
kima
Broj poruka : 200 Datum upisa : 28.02.2010 Godina : 42 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Pon Mar 08, 2010 10:40 pm | |
| Kringlovi su kao i aniflani jako laki za rad zato su im i cena male po evropi.Nisu im potrebni crvi pri hranjenju mladih. | |
|
| |
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Pon Mar 08, 2010 10:42 pm | |
| uh bre Kimo, pa ja bas imam losa iskustva sa aniflanima... daj molim te otvori temu i napisi kako radis sa njima hvala i poz | |
|
| |
kima
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Pon Mar 08, 2010 10:45 pm | |
| Gocke izvodi aniflane on ti moze to bolje objasniti,a ja sam resio da ove godine u holandiji kupim bar dva para aniflana.Ja sam pario pre par godina normal i zabel kringle sa stiglicima | |
|
| |
Laza
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Pon Mar 08, 2010 10:47 pm | |
| pricamo o aniflanima koji su izvedeni u kavezu ili divljim? ako su izvedeni ok, verujem da su za rad laksi, ali kod nas tesko mozes da nadjes izvedene poz | |
|
| |
kima
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Pon Mar 08, 2010 10:50 pm | |
| izvedenim u kavezu naravno,kod nas i ja mislim da ih nema.Ako budem imao srece da ih nadjem uzecu ih.Inace slabo ih drze jer nisu atraktivni po boji. | |
|
| |
Laza
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Pon Mar 08, 2010 10:56 pm | |
| to pozdravljam iz kaveza, a ni ja kod nas nisam video a ni cuo da je neko izveo u kavezu... mozda u volijeri... pa mi zbog toga cudno kad kazes da je lako oni su cak jako teski za smirivanje | |
|
| |
kima
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Pon Mar 08, 2010 10:58 pm | |
| aniflani za razliku od stiglica traze manje dimenzije kaveza za parenje,nadam se da cu njih i planinske aniflane naci ove godine pa da probam sa njima | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Pon Mar 08, 2010 11:48 pm | |
| - Lazar ::
- to pozdravljam iz kaveza, a ni ja kod nas nisam video a ni cuo da je neko izveo u kavezu... mozda u volijeri... pa mi zbog toga cudno kad kazes da je lako oni su cak jako teski za smirivanje
Laao doji na prolece u Nis pa te vodim da vidis kakos e izvode u zatvorenom prostoru i u manim kavezima.... Nacicu slike pa cu staviti na forum..... Pozdrav | |
|
| |
gocke
Broj poruka : 200 Datum upisa : 01.03.2010 Lokacija : stokholm
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Sre Mar 10, 2010 10:48 pm | |
| - Lazar ::
- to pozdravljam iz kaveza, a ni ja kod nas nisam video a ni cuo da je neko izveo u kavezu... mozda u volijeri... pa mi zbog toga cudno kad kazes da je lako oni su cak jako teski za smirivanje
U pravu je kima, sto se tice parenja aniflana. Laki su za izvodjenje i nije potrebno nikakvo odvajanje muzjaka od zenke, cak ni zivotinjska hrana. Za uzgoj aniflana je ipak najvaznija ishrana jer im se ishrana razlikuje od stigliceve dosta stoga ima i specijalna hrana koja se pravi za njih, a pritom isto i navikavanje na jajcanu hranu koju s pocetka ne rado uzimaju. Jedan muzjak se moze istovremeno pariti sa vise zenki u istom kavezu ili vulijeru. | |
|
| |
szigics
Broj poruka : 47 Datum upisa : 17.03.2010 Lokacija : subotica
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Čet Mar 18, 2010 8:15 pm | |
| Bio nedavno u prilici da zbavim konopljarke.Lezene,prstenovane,sa papirima. A nisam. Mozda uskoro opet bude u ponudi. | |
|
| |
milannish
Broj poruka : 248 Datum upisa : 23.12.2009 Godina : 44 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Čet Mar 18, 2010 8:19 pm | |
| - gocke ::
- Lazar ::
U pravu je kima, sto se tice parenja aniflana. Laki su za izvodjenje i nije potrebno nikakvo odvajanje muzjaka od zenke, cak ni zivotinjska hrana. Za uzgoj aniflana je ipak najvaznija ishrana jer im se ishrana razlikuje od stigliceve dosta stoga ima i specijalna hrana koja se pravi za njih, a pritom isto i navikavanje na jajcanu hranu koju s pocetka ne rado uzimaju. Jedan muzjak se moze istovremeno pariti sa vise zenki u istom kavezu ili vulijeru. Pozdrav Gocke, predpostavljam da si upucen u ishranu anifki pred parenje, pa bih te zamolio da napises nesto o tome, bilo bi od opsteg znacaja. Unapred hvala i pozdrav! | |
|
| |
gocke
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Čet Mar 18, 2010 9:59 pm | |
| Pozdrav Gocke, predpostavljam da si upucen u ishranu anifki pred parenje, pa bih te zamolio da napises nesto o tome, bilo bi od opsteg znacaja. Unapred hvala i pozdrav![/quote]
Neznam stvarno sta da ti kazem, spremam ih jednostavno kao i stiglice, razlikuje se samo malo u ishrani tokom citave godine. Tu mislim prethodno na semensku hranu koja se razlikuje od stigliceve. Ja sam ubedjen da za uspesno parenje ptica je vazno pticu drzati u dobroj kondiciji tokom citave godine, a ne samo pred sezonu parenja. Pticama tokom citave godine dajem jajcanu hranu 2puta nedeljno sa klijalim semenom isto tako i omni.vit,svojim pticama ne dajem nista osim brokole od voca i povrca i to jednom nedeljno tokom citave godine, sa izuzetkom kada imaju mlade tada ne dajem uopste, svetlost pocinjem od 1 januara podizati nedeljno za po 15. Od 1 marta pocinjem pticama davati jajcanu hranu svakodnevno sa klijalim semeno i u nju mesam vitamin e, basiliku i beli luk, krajem marta im pocinjem davati ferti-vit svakodnevno i nakon nedelju dana spajam ptice po parovima. Tek polovinom aprila ubacujem gnezda, i nakon 2-3 dana im dajem materijal za pravljenje. Prehrana mladih aniflana je dosta laksa nego stiglica, i kod njih ne vadim semensku hranu vec je imaju stalno na izboru kao i jajcanu hranu. Muzjaka ne odvajam i on je sa zenkom sve vreme jer nisu pristalice da razbijaju jaja i jedu ih, vec povremeno i sami leze nanjih. | |
|
| |
BORA
Broj poruka : 249 Datum upisa : 10.03.2010 Godina : 44 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Pet Mar 19, 2010 4:24 pm | |
| Cime treba da se hrani aniflan da bi bio u dobroj formi i zdrav | |
|
| |
gocke
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Sub Mar 20, 2010 8:06 pm | |
| - BORA ::
- Cime treba da se hrani aniflan da bi bio u dobroj formi i zdrav
cime u sustini im je hrana slicna stiglicima, mada aniflani vole ekstra semenja raznih trava, znaci kvalitetna hrana za stiglica plus seme trava, mada ima i da se kupi gotova smesa za aniflane. | |
|
| |
BORA
Broj poruka : 249 Datum upisa : 10.03.2010 Godina : 44 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Sub Mar 20, 2010 8:20 pm | |
| | |
|
| |
zozi
Broj poruka : 148 Datum upisa : 05.04.2010 Godina : 42 Lokacija : kragujevac
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Uto Apr 06, 2010 9:01 pm | |
| Boro sto raznovrsnija hrana i redovno vitamini i to je to.Inace to vazi za sve ptice | |
|
| |
milos0205
Broj poruka : 253 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 57 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Sre Maj 12, 2010 10:11 pm | |
| Da li se desava kod Aneflana mislim na muzjake da jedu jaja, kod mog drugara se desilo da kanarinka snese trece jaje i da posle pola sata nema jajeta | |
|
| |
Danijel
Broj poruka : 939 Datum upisa : 29.12.2009 Godina : 43 Lokacija : Srbija-Vranje
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Sre Maj 12, 2010 10:58 pm | |
| Sa divljim pticama nikad niste na cisto sta ce da urade, one to napolju ne rade ali kad su u kavezu sve je moguce... | |
|
| |
LERBI
Broj poruka : 6 Datum upisa : 30.04.2010 Godina : 41 Lokacija : Šabac
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Čet Maj 13, 2010 4:37 pm | |
| Pozdrav za sve forumaše! Zanima me, otprilike, koliko se kreću cene za alkirane aniflane? | |
|
| |
BOCKA
Broj poruka : 106 Datum upisa : 02.01.2010 Lokacija : SKOPJE, MAKEDONIJA
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Čet Maj 13, 2010 8:48 pm | |
| LERBI, koja je to ptica na tvom avataru ? Pozdrav Bocka | |
|
| |
Boban
Broj poruka : 281 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 64 Lokacija : Srbija Vranje
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Čet Maj 13, 2010 9:07 pm | |
| serinus alario - crnoglavi kanarinac, alario kanarinac, africka ptica | |
|
| |
LERBI
Broj poruka : 6 Datum upisa : 30.04.2010 Godina : 41 Lokacija : Šabac
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Čet Maj 13, 2010 9:41 pm | |
| Boban je već odgovorio, to je serinus alario, afrički divlji kanarinac, nastanjuje oblast Južne Afrike. Za bolje poznavaoce engleskog, evo malo literature uopšteno o ovoj prelepoj ptici http://en.wikipedia.org/wiki/Black-headed_Canary [center] Pozdrav svim forumašima i izvinjenje moderatorima za off topic! | |
|
| |
Zika Sumadinac
Broj poruka : 1122 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Čet Maj 27, 2010 7:53 pm | |
| Principijelno u literaturi i praksi u vecini slucajeva,a i sam to radim poucen losim iskustvima.odvajam muzjaka divlju pticu,kada procenim da je suvisan u volijeri sa kanarinkom odnosno da je svoj cin oca buducih pokolenja odradio.U vecini slucajeva,a ne samo aniflani muzjaci,znaci vecina vrsta sumskih ptica,mislim na muzjake su skloni da u vreme parenja i dok ih drzi ljubavni zanos,delimicno ili potpuno rasture gnezdo koje zenka ljubomorno cuva,razbiju jaja,pojedu jaja ali u drustvu sa svojom dragom,i niz drugih losih okolnosti koje mogu da prirede.Za ovo mi ne trebaju nikakvi dokazi jer sam nazalost mnogo puta prisustvovao ovim ruznim scenama za nas pticare,kao iz najgorih nocnih mora,retkost je sloga mir i ljubav,dok odgaja mlade,mislim na kombinaciju kanarinka x divlja ptica,to je bas prava retkost a i zna se da nema potrebe da muzjak tutnji po kavezu ako je svojski obavio svoju duznost....... | |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Ned Jan 09, 2011 9:55 am | |
| Procitao sam sve postove, ima dosta zanimljivih postova, Da se nadovezem na pricu oko aniflana, u mom gradicu ima jedan covek koji je uspeo da izvede samo jednog bastarda od aniflana i to slucajno, u volijeri je imao par aniflana i mislim da je imao nekoliko kanarinaca, i aniflan je gazio kanarinku i izveo je tog jednog, inace ga drzi u radnji i prelepo peva.... hteo bih da postavim jedno pitanje nadam se da ima neko da mi odgovori, nikad pre nisam pario divlje ptice a sad bih hteo da pocnem, pa me zanima sta da ima dajem za usiljavanje i sve to, oko parenja, cuo sam da treba proklijali niger?? Pozdrav | |
|
| |
milos0205
Broj poruka : 253 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 57 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Aniflan diskusija Ned Jul 08, 2012 11:19 pm | |
| Koliko Anefla lezi na jajima do izleganja mladih, procitao sam da postoji hrana za njih specijalna pa da li neko zna gde ima da se kupi | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Aniflan diskusija | |
| |
|
| |
| Aniflan diskusija | |
|