| Jarebica cukar (Alectoris chucar) | |
|
+9pedja cb SrdjanKG Marjan SALE KV BOCKA marconi Zika milannish Vasa 13 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
alekMK
Broj poruka : 8 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Pet Maj 25, 2012 8:26 pm | |
| Meni ostala jedna zenka i dva muzjaka, ali je previse divlja i ne prihvata nijednog muzjaka. Neznam dali je neko pile dosada od nje. Muzjake sam mesao s cukar zenke i isto neznam dali ima nesto od ovih mesanaca. Pilici su jos mali i nemoze se uociti razlika To ce se verovatno videti tek u jesen Znaci moje iskustvo je muzjak graece i zenka cukar, jer se lakshe "prihvate" | |
|
| |
ZQKY
Broj poruka : 139 Datum upisa : 23.02.2010 Godina : 36 Lokacija : Knjazevac
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Ned Maj 27, 2012 9:16 pm | |
| Jos jedno pitanje na pocetku pise da se mogu cuvati u triju, dali moze jedan muzjak i dve zenke ili?
Poslednji izmenio ZQKY dana Ned Maj 27, 2012 9:44 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
alekMK
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Pon Maj 28, 2012 6:11 am | |
| Moze ali ih pazljivo prati kako se ponasaju, jer ako se ne podnose, skloni ih odmah. I idi ovim redom - u kafez gde je zenka stavi jos jednu, ako je O.K. ubaci i muzjaka O drugom triju, (2 muzjaka i zenka) ja neznam | |
|
| |
pedja cb
Broj poruka : 353 Datum upisa : 02.09.2010 Godina : 49 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Pon Maj 28, 2012 8:13 pm | |
| ja imam trio dva muzjaka i zenku bilo je rata ali sam u volijeru ubacio mirovnjake ,patuljastog azijskog feniksa,prestali su muzjaci da se tuku i redovno nosi zenka | |
|
| |
ZQKY
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Pon Maj 28, 2012 9:10 pm | |
| Ovako imao sam jednu zenku u volijeri i pre dva dana sam ubacio jos jedan par u pocetku je bilo sve OK ,,, danas vidim da muzjak juri ovu staru zenku po celoj volijeri ko lud ,,,,sta mi predlazete da uradim,,,,, u toj volijeri ima i zlatnih fazana pa vidim da ocupa i po nekog fazana???? dali ce prestati sam od sebe ili moram nesto preduzeti>> | |
|
| |
Ivan/Rex
Broj poruka : 242 Datum upisa : 29.02.2012 Godina : 27 Lokacija : Cacak
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Pon Maj 28, 2012 9:56 pm | |
| moj komsija ima jarebice i prave su napasti, moraju nekog da dzaraju, i gugutke, i fazane, i druge jarebice, najbolje ti je da ih odvojis same koji se ne tuku(jarebice) a staru zenku ostavi sa tim fazanima u volijeri ako ih ne dira...
| |
|
| |
ZQKY
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Pon Maj 28, 2012 10:01 pm | |
| Mislis da nece prestati da je juri , velika je ovo volijera preko 10 metara duzina 7 metara sirina? | |
|
| |
alekMK
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Uto Maj 29, 2012 2:45 am | |
| Reaguj odmah! Par je vec utvrdjen, oni su kao par zauzeli teritoriju i muzjak nevoli starosedeoca, pa makar bila i to zenka.Mozda je i stara zenka. Zena mi je mlagja vise od 6 godina, ali ako nagjem jos mlagju, i dovedem kuci, koga cu da jurim ? Mala sala naravno Ja sam recimo ubacio paru jos jednu zenku, u njihov kafez, i nije bilo problema Ipak primeni ono gorenavedeno Ili primeni ono sto i pedja cb, ali pazi da ti nije mirotovrac, gej, jer ta Evropska moda kvari | |
|
| |
alekMK
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Uto Maj 29, 2012 2:53 am | |
| ZQKY, za volijeru sam kasno video. Ja ih posto cuvam u kafeze na spratovima(svaki 90-100 X 45-50cm). Ti bar ih mozes pregraditi. Dovoljno za par ti je i 1X2 m Ono sto ja cinim na tako malom prostoru je da par nevidi drugog para. Cuju se oni ali se nevide. Sve da se neuznemiravaju previse.
| |
|
| |
Ivan/Rex
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Uto Maj 29, 2012 8:36 am | |
| - ZQKY ::
- Mislis da nece prestati da je juri , velika je ovo volijera preko 10 metara duzina 7 metara sirina?
ne znam sad kad je tako bas velika volijera... najbolje ti je da vratis kako ti je bilo, onaj par odvojen a onu zenku ostavi samu gde je i bila ili i njoj nadji musko drustvo | |
|
| |
alekMK
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Uto Maj 29, 2012 12:23 pm | |
| Ovo ti je jos bolje!! procitao negde da seme muzjaka ostaje u zenku za osemenjavanje(daljnjeg) od 20 do kod nekih vrsta i 70 dana. Prebacuj muzjaka po 3-5 dana kod jedne pa kod druge zenke. NE PREBACUJ ZENKE nego muzjaka. tako ce ih oplodjivati i jednu i drugu, ONE ce biti zadovoljne, i zudece za njega, a i ON zadovoljan, uvek raspolozen da "opali" nesto. I nece ih nit juriti, nit biti. Jos i ako se ONE ne vide, MIR U KUCI Ma znas, tako je i kod nas, muskaraca ZQKY ovo stvarno mislim nesalim se!! Ja imam 3 muzjaka u rezervi sve su vec udate | |
|
| |
pedja cb
Broj poruka : 353 Datum upisa : 02.09.2010 Godina : 49 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Sre Maj 30, 2012 10:40 pm | |
| stanite ljudi mi ovde govorimo o tri jarebice na kvadraturi dvosobnog stana normalno je da muzjak juri i drugu zenku, svi smo isti,ima dobru gajbu,priliku,pa navali nego ti ubaci tamo neko zbunje, od metle,trske, veliko kamenje i dve kucice u dva coska,zanke ce imati zaklon,nece se sretati a on neka svrlja proprati ali bice to ok, kod mene je volijerica duzine2,5 sirine 1.7, i visine 2,2 i tu drzim 2muzjaka i zenku da imam takvu volijeru ja se nebi sekirao uopste vec bi tu dodao recimo poljske jarebice 2 para | |
|
| |
ZQKY
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Čet Maj 31, 2012 10:41 am | |
| Za sada su jos uvek zajedno, ima zenka gde da se skloni pa ako i dalje bude problema sklonicu je. Imaju dovoljno kako zbunja tako i visljih drveca mozete pogledati slike sto sam ranije postavio naslov /Fazanerija/ u smestaj i oprema. Samo sto sam sada postavio i kucice. | |
|
| |
Ivan/Rex
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Čet Maj 31, 2012 11:33 am | |
| ma ostavi ih ti samo onda u volijeri, kad se ovaj umori od ljubavi bice sve ok samo ti u fazaneriji fali jedan nlt ili da bude pusten oko nje, za svaki slucaj da lija ne dodje... | |
|
| |
ZQKY
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Čet Maj 31, 2012 1:07 pm | |
| Za sada ih cuva epanjel breton (pticar sa pticama) uskoro kao da si znao stize i NLT,,,,mada liju uvek ceka napeta zamka | |
|
| |
Ivan/Rex
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Čet Maj 31, 2012 7:45 pm | |
| e to, samo mnogo bolje ce da udje u zamku (klopku) ako ima nesto zivo u njoj ali je to po meni mucenje te zivotinje(mamca)... ako nisi nasao vec NLT-a daj mi mob privatnom porukom pa cu ti reci... a bretonac ti je sa njima u volijeri?
| |
|
| |
ZQKY
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Čet Maj 31, 2012 10:51 pm | |
| uzimam NLT od suraka....Bretonac je van ali pored zice | |
|
| |
Ivan/Rex
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Pet Jun 01, 2012 9:09 am | |
| ne znam da li je to dobro ali ja da sam na tvom mestu NLT-a bih pustio u volijeru, ako odraste sa njima neces imati problema, ali sad ti si tu da odlucis... samo kad se pocnu fazanke lezati na jajima onda bi mogao da ga izvedes van | |
|
| |
ZQKY
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) Sre Jun 13, 2012 12:23 pm | |
| Dali hoce jarebica da lezi na jajima .....jel ima neko iskustva po tom pitanju? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Jarebica cukar (Alectoris chucar) | |
| |
|
| |
| Jarebica cukar (Alectoris chucar) | |
|