Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)

Ići dole 
+2
igorstamen
Vasa
6 posters
AutorPoruka
Vasa
YA HABIBI YA AEINI
Vasa

Broj poruka : 1395
Datum upisa : 28.03.2010
Godina : 39

Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Empty
PočaljiNaslov: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimeSre Apr 14, 2010 6:22 pm

Fazan Tenebroz (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)

Ova pojava ne spada u podvrstu već jednu lepu mutaciju. Ovaj fazan brzo pleni svojim lepim i neobičnim izgledom. Dužina mužjaka je 80cm a koka je 60cm. Na glavi se nalazi kljun srednje veličine, svetložute boje do boje roga, zatim lice koje prekriva glatka kožica crvene boje. Ona se pruža iznad i ispod oka, tako da kada nabubri ona stvara malu krestu kao i podbradnjake. Na kožici ispod oka nalazi se jedna mala fleka zelene boje. Takodje možemo primetiti na glavi dva mala čuperka. Mužjak je na prednjoj strani metalno zelen, dok su krila i donji deo oko trtice tamnije boje nalik maslinasto zelenoj boji. Grudi imaju plav odsjaj. Rep je zelenkasto braon boje sa crnim crtežom. Dužina repa kod mužjaka je 45cm a kod ženke je 35cm. Ženka izgleda drugačije od svog para. Kod nje je osnovna boja tamno braon-kestenjasta, sa crtežom svetlije boje.
Kljun je manji nego kod mužjaka i noge su tamne boje roga.
Ženke snesu godišnje od 20 do 25 jaja. Nisu mnogo probirljivi kada je hrana u pitanju. U volijerama su piomog temperamenta, i nisu plašljivi. Prstenuju se s 15mm-13mm.
Nazad na vrh Ići dole
Vasa
YA HABIBI YA AEINI
Vasa

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimeSre Apr 14, 2010 6:36 pm

Slike koje su preuzete sa neta

Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Tenebrosushahnhenne

Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Securedownloadqp

Poslednji put izmenio vasa-vr dana Čet Apr 15, 2010 3:47 pm, izmenio ukupno 3 puta
Nazad na vrh Ići dole
igorstamen

igorstamen

Broj poruka : 29
Datum upisa : 25.01.2010
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimeSre Apr 14, 2010 10:00 pm

script src='http://img541.imageshack.us/shareable/?i=picture2511.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Picture2511</noscript>
Malo i mi da se vidimo
Nazad na vrh Ići dole
Vasa
YA HABIBI YA AEINI
Vasa

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimeČet Apr 15, 2010 4:13 pm

Igore nije ti to cisti Tenebroz, to jeste neka mutacija divljeg ogrlicastog u plavo braonkastoj boji.
Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
igorstamen

igorstamen

Broj poruka : 29
Datum upisa : 25.01.2010
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimeČet Apr 15, 2010 11:10 pm

Znam i sam lose pile sa odabrao a roditelji su cisti,bar na izgled.
Pozz
Nazad na vrh Ići dole
mladenbp

mladenbp

Broj poruka : 113
Datum upisa : 10.02.2010
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimePet Apr 16, 2010 8:46 am

Zdravo,

Slucajno sam svratio na ovu temu o fazanima...pa rekoh da se oglasim, mada nisam neki poznavaoc fazana...

Skrenulo mi je paznju to sto je Vasa napisao da su mirnog i pitomog temperamneta...Mi smo imali Tenebroza na izlozbi u Beloj Palanci u volijeri i bio je vise nego plasljiv...sve vreme je skakao i udarao u gornji deo volijere i pokusao da izadje, pa smo na kraju morali da stavimo neki karton da se ne bi povredio. Inace, razgovarao sa vlasnikom, jer sam vec rqazmiljao da ga sklonim s izlozbe da se ne bi povredio, jer sam mislio da nije izlagan do tada pa se zbog toga plasi. Vlasnik mi je rakao da ga stalno izlaze ali da mu je takav temperament?!

Pozdrav,
Mladen
Nazad na vrh Ići dole
Vasa
YA HABIBI YA AEINI
Vasa

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimePet Apr 16, 2010 8:52 am

Mladene postoje vise faktora zasto je taj tenebroz toliko plasljiv.
Postoji mogucnost da je naplasen od strane neke zivotinje, da nije imao stalni kontakt sa ljudima i malim kavezima pa zbog guzve i galame skace ima mnogo razloga zbog čega on to tako ispoljava.
100 ljudi 100 ćudi,tako ti je i kod životinja, ne mora svaki primerak da se ponaša u skladu sa njegovom istorijom i nastankom rase. Very Happy
Pozdrav za mog druga Mladena cheers
Nazad na vrh Ići dole
SrdjanKG

SrdjanKG

Broj poruka : 442
Datum upisa : 18.02.2010
Godina : 53

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimePet Apr 16, 2010 3:53 pm

Samo jedno pitanje za tebe Mladenbp! Taj Tanebrozus fazan sto je bio kod vas na izlozbi jel bio cist Tanebrozus,i ako je,znas li mozda ko je vlasnik?? Pozz
Nazad na vrh Ići dole
mladenbp

mladenbp

Broj poruka : 113
Datum upisa : 10.02.2010
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimeSub Apr 17, 2010 12:29 am

Srdjane,

Zaista nisam siguran da li je cist ili mesanac, jer kao sto sam rekao za njih sam totalni laik. Inace, vlasnik je Joca iz Nisa - covek koji ima svoj privatni zoo-park sa (izmedju ostalog) nekoliko vrsta fazana, paunova, itd. itd.

Joca je i predsednik jednog od niskih drustava za sitne zivotinje koje se zove "Moj ljubimac-Pantalej"! Ukoliko hoces njegov kontakt posalji mi svoj broj mobilnog telefona, pa cu ti poslati...da ne bih ostavljao njegov broj na forumu bez pitanja...

Pozdrav,
Mladen
Nazad na vrh Ići dole
boban18

Broj poruka : 31
Datum upisa : 17.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimeSub Apr 17, 2010 9:58 pm

igorstamen ::
script src='http://img541.imageshack.us/shareable/?i=picture2511.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Picture2511</noscript>
Malo i mi da se vidimo

ZdRaVo
Slike su od net...
Muzjak i Zenka
Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Fazantedeltenebrosus%201-0Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Fazantedeltenebrosus%200-1
Bitno je da obratite i paznju na zenkama tenebrosus fazana !!
P.S
igorstamen taj fazan na slici je zeleni varijatet od tenebrosusa ne mu znam tacni latinski naziv ali najcesto gi zovu zeleni fazan ili mutant....
PoZdRaV BoBaN
Nazad na vrh Ići dole
Vasa
YA HABIBI YA AEINI
Vasa

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimeNed Apr 18, 2010 2:39 pm

boban18 ::
igorstamen ::
Malo i mi da se vidimo

ZdRaVo
Slike su od net...
Muzjak i Zenka
Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Fazantedeltenebrosus%201-0Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Fazantedeltenebrosus%200-1
Bitno je da obratite i paznju na zenkama tenebrosus fazana !!
P.S
igorstamen taj fazan na slici je zeleni varijatet od tenebrosusa ne mu znam tacni latinski naziv ali najcesto gi zovu zeleni fazan ili mutant....
PoZdRaV BoBaN

Bobane pa da li postoji i drugi varijatet sem zelenog tenebrosusa, tenebrosus je mutacija od divljeg ogrlicastog fazana, tj naseg lovnog fazana i jednina boja koju ja znam da ima tenebrosus je zelena boja.
Pozz
Nazad na vrh Ići dole
SrdjanKG

SrdjanKG

Broj poruka : 442
Datum upisa : 18.02.2010
Godina : 53

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimeNed Apr 18, 2010 3:11 pm

Nepostoji! Tanebrozus je samo ovakav kakav je u izvornom obliku!! Sve drugo je ukrsten on sa drugim podvrstama ili njihovim mutacijama,ali to vise nije cist Tanebrozus!!! Pozz
Nazad na vrh Ići dole
boban18

Broj poruka : 31
Datum upisa : 17.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimeNed Apr 18, 2010 4:35 pm

Soriii gresno sam napisao..... Embarassed
Nazad na vrh Ići dole
Vasa
YA HABIBI YA AEINI
Vasa

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimeUto Apr 20, 2010 4:56 pm

Nazad na vrh Ići dole
SALE KV

SALE KV

Broj poruka : 71
Datum upisa : 31.07.2010
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitimeSub Feb 19, 2011 10:08 pm

pozdrav,ja imam neku od mutacija ovog fazana,najverovatnije je mix sa lovnim fazanom,slikacu ga pa cu poslati slike.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)   Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus) Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Tenebrozus fazan (Phasianus colchicus mut. Tenebrosus)
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Kraljevski fazan (Syrmaticus reevesii)
» Zlatni fazan (Chrysolophus pictus)
» Plavouhi fazan (Crossoptilon auritum)
» Bulver fazan (Lophura bulweri)
» Eliot fazan (Syrmaticus ellioti)

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Ukrasna Zivina :: Ukrasni fazani-
Skoči na: