Na poziv nasih prijatelja iz Dalmacije, troclana delegacija dustava za zastitu i odgoj ptica "GAJ"-Nis je odlucila da krene put Splita u posti 15. otvorenom prvenstvu Dalmacije koje se odrzavalo u Splitu od 02-07.11.2010 god.
Rado smo krenuli na ovaj put znajuci da nas tamo cekaju nasi prijatelji pticari i kolege sudije, znali smo u startu da nas tamo ceka odlicno druzenje, dobar provod, puno dobrih prica i pticarenja sa pravim ljudima, pticarima koji vise od svega vole ovaj nas hobi kao i svi mi koji se time bavimo malo ozbiljnije...
Nasa prva stanica je bila naravno najace utvrdjenje i neosvojiva tvrdjava sto se tice malino kanarinaca na ovim prostorima gosn Aleksandar Arsic poznatiji pod nikom malinois....
U Kleku nam je bila baza a do Splita smo samo za sati ipo sto nam nije bilo tesko da predjemo vise puta tokom naseg boravka. U Kleku smo bili 4 dana, imali vemena za sve, da preslusamo malinoe, da se obere koja mandarina, da se obidje Klek i jadranska obala, a vreme nas je posluzilo odlicno..
Sta radi nas domacin u slobodno vreme kada nije sa malinoima....
Pogledajte.........
Za 12 minuta 50 kg mandarina.
Sve smo ovo slistili........
U Splitu ko i obicno uvek prelepo, suncano i veselo....
Biti u Splitu a ne pozeleti zelju bio bi pravi promasaj......
Prvo mesto koje smo obisli u Splitu jeste gosn Branko Krstulovic direktor pezo serivisa i prodajnog salona.
Osim pezoa gosn Krstulovic ima i dosta dobrih kanarinaca, kako ga neki zovu kralj Dalmacije u mozaicima.
Kao i uvek, neke male tajne velikih majstora koje zivot znace a ovde u ovoj odgajivacnici u retka privilegija srecnih pojedinaca.
Posle kratke posete odgajivacnici Krstulovic krenuli na izlozbu, koja se odrzavala u prostorijama sporstog centra Gripe, gde se odrzalo jedino svetsko prvenstvo u bivsoj SFRJ pod okriljem COM-a.
Sada izlozba, uzivajte...................
Sada malo onog pravog za sladokusce, bastardi i fauna Evrope...................
Predsednik drustva"MARJAN" Split i moja malenkost.....
Stara garda gospodin Dusko AMtosic OMJ sudija za kanarince stasa, gosn Toma Zivadinovic savezni sudija za kanarince boje, Aleksandar Jovanovic OMJ sudija za kanarince boje i hibride
Pticari na splitskoj rivi, nasi domacini uvek dobro raspolozeni za setnju i razgledanje Splita.
Dva mlada i perspektivna uzgajivaca normal ahat crvenih mozaika, kolega pored mene prvak Dalmacije u kolekcijama u crvenim ahat mozaicima, on se dokazao..........
I na kraju slatkisi.........
Zahvaljujem nasim domacinima na gostoprimstvu, ljubaznosti i srdacnosti koju su nam ukazali....
Dolazimo i do godine, ali sa punim transporterima, da i mi uzmemo ucesce na ovakvoj izlozbi..........
Pozdrav