| Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Vasa YA HABIBI YA AEINI
Broj poruka : 1395 Datum upisa : 28.03.2010 Godina : 39 Lokacija : Srbija-Vranje RS 7-64
| Naslov: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) Uto Dec 07, 2010 5:06 pm | |
|
Poslednji izmenio Vasa dana Uto Dec 07, 2010 5:10 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Vasa YA HABIBI YA AEINI
Broj poruka : 1395 Datum upisa : 28.03.2010 Godina : 39 Lokacija : Srbija-Vranje RS 7-64
| Naslov: Re: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) Uto Dec 07, 2010 5:07 pm | |
| | |
|
| |
Vasa YA HABIBI YA AEINI
| Naslov: Re: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) Uto Dec 07, 2010 5:23 pm | |
| Ova mala ptica pripada familiji najmanjih belookih pevača. Zivi u šumama tropske Azije,istočne Indije i Kine. Zbog svojih malih dimenzija, njegova ishrana se sastojij od biljnog nektara i malih insekata. Lako je prepoznatljiv upravo zbog svojih belih okvira oko oka po čemu je i dobio naziv. Njegova glava, ledja i krila su zuto-zelene nijasne a stomak je beo. Ova ptica je duga svega 8-9 cm. Ova ptica ima dve podvrste Zosterops japonicus i Zosterops meyeni .
| |
|
| |
Vasa YA HABIBI YA AEINI
| Naslov: Re: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) Uto Dec 07, 2010 5:24 pm | |
| | |
|
| |
Vasa YA HABIBI YA AEINI
| Naslov: Re: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) Uto Dec 07, 2010 5:25 pm | |
| | |
|
| |
vladogouldovi
Broj poruka : 282 Datum upisa : 22.01.2012 Godina : 36 Lokacija : cepin
| Naslov: Re: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) Pon Jan 23, 2012 11:19 pm | |
| Sutra idem kod kolege po jedan par zostera.molim te da mi napises sa cime se hrane u zatocenistvu i dali ima hrane kod nas.da ne uzmem ptice a nemam pojma sta jedu.
Dali je njihov pjev jako glasan da mi ne uzrunaju druge ptice?koji je preduvjet za razmnozavanje?
I koje temperature podnosi?
Zaznao sam sta jedu.dali neko zna kako bi se slagali sa gouldovima u istoj volijeri? | |
|
| |
florida
Broj poruka : 80 Datum upisa : 02.09.2011 Godina : 45 Lokacija : ledine
| Naslov: Re: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) Uto Jan 24, 2012 5:52 pm | |
| sto se tice hrane meni se najbolje pokazala padovan hrana za mekokljunce. ona ti je kompletna sto se tice ishrane, uz obavezno davanje banana, kivija , jabuka, samo jabuke malo izlupas da budu mekse ja ih stavim u kesu i samo malo izgazis i tako im das obozavaju voce. mozes im i kako kad i skuvati jaje pa izrendej pa i im i to povremeno dajes, sto se tice razmnozavanje treba da imas uparen par gnezdo mozes i sam napraviti od polovine malo veceg kokosa i lepo zasuskanog temperatura kod mene je uvek iznad 20 stepeni tako da nikad nisam imao problem to ti je to otprilike...
| |
|
| |
vladogouldovi
| Naslov: Re: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) Uto Jan 24, 2012 6:10 pm | |
| Kako da znam sta je muzjak a sta zenka?
Dali da im u cempres uvucem gnjezdo ili u neki drugi grm?
Jel im dosta za razmnozavanje kavez s40cm,duzine60cm,visine 80cm? | |
|
| |
florida
| Naslov: Re: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) Sre Jan 25, 2012 8:36 pm | |
| vidi ovako, u principu bi muzjak trebalo da ima malo veci okvir oko ociju i nesto svetliji stomak od zenke ,i za nijansu je krupniji. muzjak bi trebalo i da peva, moze cempres samo nemoras da ga zavlacis da se nevidi nema potrebe sto se tice dimenzija uvek moze i vece ako se upare i ta dimenzija je ok. | |
|
| |
vladogouldovi
| Naslov: Re: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) Čet Jan 26, 2012 12:13 am | |
| Stigli su danas.ja zasad neprimjecujem nikakvu razliku.mozda sa vremenom i skuzim.covjek od kojeg sam uzeo garantira da je par. | |
|
| |
vladogouldovi
| Naslov: Re: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) Čet Jan 26, 2012 1:44 pm | |
| U pravu si.razlika se vidi ali ako ih dobro promotris | |
|
| |
florida
| Naslov: Re: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) Čet Jan 26, 2012 5:56 pm | |
| polako nisam ni ja odmah sve skapiro to je jedna mnogo dobra i pametna ptica. ja vodim brigu trenutno oko 650 kom .ta ptica se i da jako pripitomiti ja kad ih hranim svuda ih ima po meni blesave ptice nacisto . koliko si dao za par ako nije tajna i dali su iz uvoza ili izvedene kod odgajivaca.. poz...
| |
|
| |
vladogouldovi
| Naslov: Re: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) Čet Jan 26, 2012 7:08 pm | |
| dao sam par gouldova za par zostera.ptice su od kolege a on ih je kupio navodno u italiji
Dali su zahtjevni sto se tice razmnozavanja kao i gouldovi ili je teze sa zosteropsima?gouldove uspjesno razmnozavam vec nekoliko godina a za ovo su mi rekli da je cudo razmnozavat ih | |
|
| |
Kyuzo
Broj poruka : 25 Datum upisa : 08.04.2012 Godina : 40 Lokacija : Beograd, Srbija
| Naslov: Re: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) Ned Avg 19, 2012 8:59 pm | |
| - Vasa ::
- [...] Ova ptica ima dve podvrste Zosterops japonicus i Zosterops meyeni . [...]
Morao bih ovde da ispravim Vasu - uprkos tome sto su slicnog izgleda, Z. japonicus, Z. meyeni i Z. palpebrosus nisu podvrste vec tri razlicite vrste. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) | |
| |
|
| |
| Singapusrski belooki pevač (Zosterops palpebrosus) | |
|