Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| Feo kanarinci | |
| | Autor | Poruka |
---|
Vasa YA HABIBI YA AEINI
Broj poruka : 1395 Datum upisa : 28.03.2010 Godina : 39 Lokacija : Srbija-Vranje RS 7-64
| Naslov: Feo kanarinci Pet Dec 17, 2010 7:20 pm | |
| Za feo mutaciju karakteristično je da je došlo do redukcije Eu crnih melanina na crtežu, a ostao je prisutan samo smeđi Feo melanin koji daje karakterističan uočljiv crtež smeđe boje. Raspored Feo melanina je crepast posebno kod smeđe, a nešto izduženiji kod crne serije. Melanin treba da je vidno prisutan na pokrovnom perju, krilima , repu,trtici i bokovima. Selekcijski cilj odgajivača je što izražajnije prisustvo smeđih melanina dovoljne gustoće i pravilnog rasporeda. Kljun , noge i nokti su rasvetljeni i boje mesa su. Oči su od svetlo crvene do tamno crvene boje.
Prepiska izvršena iz knjige "Standard za ocenjivanje ptica" | |
| | | Vasa YA HABIBI YA AEINI
Broj poruka : 1395 Datum upisa : 28.03.2010 Godina : 39 Lokacija : Srbija-Vranje RS 7-64
| Naslov: Re: Feo kanarinci Pet Dec 17, 2010 7:27 pm | |
| | |
| | | Vasa YA HABIBI YA AEINI
| Naslov: Re: Feo kanarinci Ned Dec 19, 2010 6:03 pm | |
| | |
| | | BABURA
Broj poruka : 32 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 59 Lokacija : banja luka
| Naslov: Re: Feo kanarinci Uto Okt 18, 2011 9:22 pm | |
| vec duze vreme imam nekoliko feos zenki ,ali mi se posebno svidjaju feos crveni i feos crveni mozaikpa bih molio nekoga na forumu ,gledajuci ove slike,slabo se vidi feos crveni.svakako cu da nabavim ove.ali jos jednom molim ako neko ima koju sliku da postavi na forum.imam samo zrnke jer bastardiram sa njima i meni su jako zanimljive ptice | |
| | | vrscanin
Broj poruka : 41 Datum upisa : 19.09.2010 Lokacija : Vrsac
| Naslov: Re: Feo kanarinci Sub Okt 29, 2011 5:41 pm | |
| jedan od mojih feosa | |
| | | vrscanin
| Naslov: Re: Feo kanarinci Sub Okt 29, 2011 5:46 pm | |
| i jos jedan | |
| | | BABURA
Broj poruka : 32 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 59 Lokacija : banja luka
| Naslov: Re: Feo kanarinci Ned Okt 30, 2011 3:09 pm | |
| vasa ako je moguce ili ako imas jos neku sliku crvenog feosa kao feos crvenog mozaika.moram ih pod hitno nabaviti. | |
| | | vrscanin
| Naslov: Re: Feo kanarinci Ned Okt 30, 2011 8:51 pm | |
| | |
| | | phaeo92
Broj poruka : 64 Datum upisa : 09.11.2011 Godina : 55 Lokacija : Kruševac
| Naslov: Re: Feo kanarinci Pet Mar 09, 2012 12:27 pm | |
| Kad sam krenuo pre 3 godine da se bavim feosima, od raznih odgajivača sam čuo mišljenje da su feosi ptice koje su teške za rad, da ženke većinom ne rade (leže na jajima i hrane mlade). Moram da kažem da se gledano iz mog ugla radi o zabludi, feos je kanarinac kao i svaki drugi i ja lično nemam takve probleme na kakve sam bio upozoravan. Ženke normalno leže i hrane svoje mlade kao i bilo koje druge, ali postoje drugi problemi kada su feosi u pitanju. Feosi su ptice koje same po sebi imaju dobar oblik i veličinu, a ono čemu uvek težimo je jak melanin i dobar crtež. Problem je nastao u perju, nedovoljan broj intenzivnih ptica sa kraćim perjim i česta parenja neitenzivno x neintezivno dovela su do viška perja, prevelike operjanosti, preklopa perja (mantil) na grudima, a onda i do pojave lumpsova ... Broj feo žutih na našim izložbama je sve veći, nadam se da će ekspnaziju doživeti i beli, a želim da što pre vidim i crvene i crvene u mozaiku! | |
| | | ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Feo kanarinci Pet Mar 09, 2012 12:51 pm | |
| - phaeo92 ::
- Kad sam krenuo pre 3 godine da se bavim feosima, od raznih odgajivača sam čuo mišljenje da su feosi ptice koje su teške za rad, da ženke većinom ne rade (leže na jajima i hrane mlade). Moram da kažem da se gledano iz mog ugla radi o zabludi, feos je kanarinac kao i svaki drugi i ja lično nemam takve probleme na kakve sam bio upozoravan. Ženke normalno leže i hrane svoje mlade kao i bilo koje druge, ali postoje drugi problemi kada su feosi u pitanju. Feosi su ptice koje same po sebi imaju dobar oblik i veličinu, a ono čemu uvek težimo je jak melanin i dobar crtež. Problem je nastao u perju, nedovoljan broj intenzivnih ptica sa kraćim perjim i česta parenja neitenzivno x neintezivno dovela su do viška perja, prevelike operjanosti, preklopa perja (mantil) na grudima, a onda i do pojave lumpsova ...
Broj feo žutih na našim izložbama je sve veći, nadam se da će ekspnaziju doživeti i beli, a želim da što pre vidim i crvene i crvene u mozaiku! taj problem sa veličinom perija i neintenzivnošću se lako riješi sa intenzivnim smeđim pticama. | |
| | | phaeo92
| Naslov: Re: Feo kanarinci Pet Mar 09, 2012 1:33 pm | |
| Tičar, to je poznato i meni, a verovatno i većini odgajivača, ali je problem što tih ptica u Srbiji nema ... | |
| | | dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Feo kanarinci Pet Mar 09, 2012 2:26 pm | |
| Osnovni problem je upravo taj, nisu krivi feosi, vec odgajivaci. Nema odgajivaca feosa kao npr. nekih drugih mutacija i samim tim ovde se ne moze nabaviti ono sto se trazi da poboljsa strukturu perja kod feosa. Nabavis nesto sa strane kvalitetno ( intenzivno) i miran si 3-5 godina. A sto se tice tvojih feosa, ja sam ih ocenjivao i znam o kojim pticama je rec i mogu ti reci da si sa tvojim pticama konkurentan na svim izlozbama na Balkanu a i sire...... Prema tome stancaj to sto imas i za sledecu sezonu u nabavku po pticu ili dve da pojacas pobednicki tim i nista ti vise ne treba. Pozdrav iz Nisa | |
| | | phaeo92
| Naslov: Re: Feo kanarinci Pet Mar 09, 2012 2:47 pm | |
| - dr.nenad86 ::
- Osnovni problem je upravo taj, nisu krivi feosi, vec odgajivaci. Nema odgajivaca feosa kao npr. nekih drugih mutacija i samim tim ovde se ne moze nabaviti ono sto se trazi da poboljsa strukturu perja kod feosa. Nabavis nesto sa strane kvalitetno ( intenzivno) i miran si 3-5 godina.
A sto se tice tvojih feosa, ja sam ih ocenjivao i znam o kojim pticama je rec i mogu ti reci da si sa tvojim pticama konkurentan na svim izlozbama na Balkanu a i sire...... Prema tome stancaj to sto imas i za sledecu sezonu u nabavku po pticu ili dve da pojacas pobednicki tim i nista ti vise ne treba.
Pozdrav iz Nisa Hvala doco, a tako će i biti! Jedna ili dve intenzivne ptice i idemo dalje ... | |
| | | pero
Broj poruka : 163 Datum upisa : 20.04.2010 Godina : 71 Lokacija : Darda, Hrvatska
| Naslov: Re: Feo kanarinci Pon Maj 07, 2012 10:25 pm | |
| Za phaeo92 - zanima me o kakvim je pticama riječ ? | |
| | | pero
Broj poruka : 163 Datum upisa : 20.04.2010 Godina : 71 Lokacija : Darda, Hrvatska
| Naslov: Re: Feo kanarinci Pon Maj 14, 2012 7:18 pm | |
| Pokušat ću objasniti (poruke kod mene ne funkcioniraju). Tičar je napisao: taj problem sa veličinom perija i neintenzivnošću se lako riješi sa intenzivnim smeđim pticama. Složio bi se u potpunosti da je dodao i NORMAL. Dakle sa smeđim-normal- intenzivnim kanarincima. Zašto? Kod feosa je kategorija upitna, ali kod normala nije. Preporučuje se parenje nosioca-feo x feo i to iz više razloga. - dr.nenad86 ::
- Osnovni problem je upravo taj, nisu krivi feosi, vec odgajivaci. Nema odgajivaca feosa kao npr. nekih drugih mutacija i samim tim ovde se ne moze nabaviti ono sto se trazi da poboljsa strukturu perja kod feosa. Nabavis nesto sa strane kvalitetno ( intenzivno) i miran si 3-5 godina.
A sto se tice tvojih feosa, ja sam ih ocenjivao i znam o kojim pticama je rec i mogu ti reci da si sa tvojim pticama konkurentan na svim izlozbama na Balkanu a i sire...... Prema tome stancaj to sto imas i za sledecu sezonu u nabavku po pticu ili dve da pojacas pobednicki tim i nista ti vise ne treba.
Pozdrav iz Nisa Dobro je kad se kupi vrhunsko jato (feosa), ali je problem zadržati i eventualno poboljšati kvalitet. Kolega phaeo92, svi savjeti su dobri samo neki p..........u. Na normalu sam inzistirao jer tako se može kotrolirati kategorija, struktura te gustoća perja i što bi meni bilo veoma zanimljivo a to je ubacivanje smeđeg eumelanina (moderni smeđi melanin). | |
| | | phaeo92
| Naslov: Re: Feo kanarinci Čet Maj 17, 2012 9:02 am | |
| - pero ::
- Pokušat ću objasniti (poruke kod mene ne funkcioniraju).
Tičar je napisao: taj problem sa veličinom perija i neintenzivnošću se lako riješi sa intenzivnim smeđim pticama. Složio bi se u potpunosti da je dodao i NORMAL. Dakle sa smeđim-normal- intenzivnim kanarincima. Zašto? Kod feosa je kategorija upitna, ali kod normala nije. Preporučuje se parenje nosioca-feo x feo i to iz više razloga.
- dr.nenad86 ::
Pozdrav iz Nisa Dobro je kad se kupi vrhunsko jato (feosa), ali je problem zadržati i eventualno poboljšati kvalitet.
Kolega phaeo92, svi savjeti su dobri samo neki p..........u. Na normalu sam inzistirao jer tako se može kotrolirati kategorija, struktura te gustoća perja i što bi meni bilo veoma zanimljivo a to je ubacivanje smeđeg eumelanina (moderni smeđi melanin). Hvala na savetima! | |
| | | vrscanin
| Naslov: Re: Feo kanarinci Pet Okt 31, 2014 1:35 am | |
| [img:05f4]http://i61.tinypic.com/qsm7n q.jpg[/img:05f4] interesuje me vase misljenje o ovom feosu. | |
| | | phaeo92
| Naslov: Re: Feo kanarinci Pet Okt 31, 2014 3:43 pm | |
| Slab melanin, crtež zamrljan i nejasan, previše lipohroma ... Sve u svemu, daleko od izložbenog primerka | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Feo kanarinci | |
| |
| | | | Feo kanarinci | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 11 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 11 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|