Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Takmicenje slavujara

Ići dole 
+17
klokkende
KUM
rtomek
Sale77-Nis
Danijel
Rea
sasaznas
Boban
grujo
Bogdanik
twins
Бане
dr.nenad86
malinois
kumca
Laza
Alexandar
21 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći
AutorPoruka
Bogdanik

Bogdanik

Broj poruka : 691
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 36

Takmicenje slavujara - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeSub Okt 09, 2010 11:42 pm

Aleksandre , ocekujem video sa takmicenja i bar deo pesme pobednika .
Nazad na vrh Ići dole
Alexandar

Alexandar

Broj poruka : 724
Datum upisa : 23.12.2009
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeUto Okt 12, 2010 10:12 pm

dr.nenad86 ::
Alexandar ::
Evo da pokrenemo ponovo ovu temu sa naj novijom informacijom .
Na sasanku sekcije slavujara u Kragujevcu odluceno je da se odrzi takmicenje kanarinaca pesme "SRPSKI PEVAC SLAVUJAR" koje ce biti odrzano 24.10.2010. god. u mesnoj zajednici Susica .

Aco ajd mi posalji na pm ili postavi ovde da svi vide sto je mozda i bolje, do kada je prijava, kolika je pristojba i gde treba da se prijave ptice, na koju adresu, da bi znao da prenesem clanovima na UO , ako ima zainteresovanih da se prijave......

Pizdrav cheers

Prijava ptica je na dan takmicenja tako da svi koji imaju zelju da se takmice samo treba da donesu ptice i plate kotizaciju .
sto se tice kotizacije nisam siguran ali mislim da ide ovako
=pojedinacno 100 din.
=par 180 din.
=kolekcija 250 din.
Nazad na vrh Ići dole
Alexandar

Alexandar

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimePon Okt 25, 2010 10:25 pm

Kao sto znate juce je trebalo da se odrzi takmicenje slavujara u Kragujevcu ali zbog losih ljudi koji nemisle dobro ovoj rasi i ocigledno im smeta to sto se pojedini ljudi trude da slavujar dobije mesto koje mu pripada takmicenje je prekinuto odma posle prijema ptica. Na takmicenje upada "grupa " inspektora neznam vise ni ja kojih sa policijom u pratnji trazeci razne dozvole i tako je takmicenje zavrseno pre nego sto je pocelo.

Ovom prilikom se izvinjavam svim izlagacima kao i pravim ljubiteljima slavujara zbog neprijatne situacije koju smo zajedno doziveli u nedelju u Kragujevcu u nadi dace sledece godine da se odrzi takmicenje .

pozzzz svim ljubiteljima slavujara
sekcija SRPSKOG PEVACA SLAVUJARA Kragujevac
Nazad na vrh Ići dole
kumca

kumca

Broj poruka : 20
Datum upisa : 06.01.2010

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeUto Nov 02, 2010 8:50 pm

twins ::
malinois ::
pozdrav
Aleksandre bravo za reportazu.Poseban pozdrav ekipi slavujara.Sudija sam za kanarince malinoe i misljenja sam da se sudije koje ocjenjuju takmicenje nebi trebali takmiciti.Poznajem odlicno svu trojicu sudija ,bio sam im u komisiji kad su polozili ispit.To su ok ljudi samo ovo trebaju izbjegavati.
Ne bih volio da mi neko zamjeri na komentaru
prijateljski pozdrav cheers

malo je sudija, tako da svako takmicenje sude isti ljudi
kada im nebi bilo omoguceno da se takmice to bi im doslo kao kazna a ljudi se toliko zalazu za napredak rase...
Ipak to nije u redu TWINS ,svaka cast sto se zalazu ali ako hoce da se takmice neka se odreknu funkcuje ima mladih ljudi koji bi voleli da budu sudije pa najlepse je i jare i pare ,znam da se dobro znas sa njima ali ako pogledamo listing pobednika i prva tri mesta postaje skeptican iole pametan covek!Mislim sudim svoje ptice ili ja tvoje ti moje.Iako je rec o dobrim ljudima i odgajivacima vrlo je lose regulisano to sto sude svoje ptice. jocolor
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

Broj poruka : 2501
Datum upisa : 21.12.2009
Godina : 38

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeSre Nov 03, 2010 3:19 pm

Zbog malog broja sudija, tako je moralo to da se odradi, ni jedan sudija ne sudi svoje ptice, nebi trebalo to da se radi, sada imaju mogucnosti da se to i promeni i da se sudije takmice a drugi sudija sudi njegove ptice....

Kod nas bojasa toga nema, tacno se zna ko sta izlaze i svaki sudija dobije raspored grupa sta sudi i nikad se ne desi da sudi svoje ptice...

Ja sam ove godine sudio izlozbu u Nisu , bio sam jedini sudija i moje ptice nisam izlagao naravno, malo smo zbog toga hendikepirani ali tako je kako je...

Pozdrav

Pozdrav cheers cheers
Nazad na vrh Ići dole
twins

twins

Broj poruka : 31
Datum upisa : 13.01.2010
Godina : 59

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeČet Nov 04, 2010 9:34 am

kumca ::
twins ::
malinois ::
pozdrav
Aleksandre bravo za reportazu.Poseban pozdrav ekipi slavujara.Sudija sam za kanarince malinoe i misljenja sam da se sudije koje ocjenjuju takmicenje nebi trebali takmiciti.Poznajem odlicno svu trojicu sudija ,bio sam im u komisiji kad su polozili ispit.To su ok ljudi samo ovo trebaju izbjegavati.
Ne bih volio da mi neko zamjeri na komentaru
prijateljski pozdrav cheers

malo je sudija, tako da svako takmicenje sude isti ljudi
kada im nebi bilo omoguceno da se takmice to bi im doslo kao kazna a ljudi se toliko zalazu za napredak rase...
Ipak to nije u redu TWINS ,svaka cast sto se zalazu ali ako hoce da se takmice neka se odreknu funkcuje ima mladih ljudi koji bi voleli da budu sudije pa najlepse je i jare i pare ,znam da se dobro znas sa njima ali ako pogledamo listing pobednika i prva tri mesta postaje skeptican iole pametan covek!Mislim sudim svoje ptice ili ja tvoje ti moje.Iako je rec o dobrim ljudima i odgajivacima vrlo je lose regulisano to sto sude svoje ptice. jocolor

Sudija ima samo tri... i jedan koji stazira za sudiju. ti mladi koji bi voleli da sude treba da porade na tome, da staziraju, polazu. ovo je rasa u stvaranju,nove, mlade ljude koji hoce da rade cekamo "ko ozebli sunce". iz licnog iskustva znam da nije nimalo lako suditi, ja licno sam od toga odustao. zato je svako ko zeli da radi dobrodosao, sto se konkretno sudjenja i sudija tice zna se nacin kao se dolazi na to mesto. sada je pravilo da svi sude, imaju pravo da se takmice a kada se ocenjuju njihove ptice izlaze iz prostorije. niko ne sudi svojim pticama. mozda nije idealno resenje ali za sad verujem da je najbolje.
e sad, sudije su i dobri odgajivaci. verujem da se zato dobro kotiraju i na rejting listi najboljih. ja smatram za sebe da sam "iole pametan" i veruj mi ne vidim drugi razlog zasto je to tako. ljudi se puno trude, rade sa pticama i imaju rezultate. bio sam na mnogo takmicenja i znam da ti ljudi imaju konstantni kvalitet. neko bljesne sa pticom ili dve a nekolicina je uvek u vrhu, tako skupljaju godinama bodove i prave sebi dobru poziciju na listi najuspesnijih odgajivaca. to je i jedino logicno, ja nemogu ni da zamislim nekog ko bi trebao da ocenjuje kvalitet tudjih ptica a da nije sposoban da napravi dobre u svom jatu.

da skratim pricu, licno poznajem sve sudije i stazistu, to su casni ljudi i dobri odgajivaci. mnogo rade na svim poljima vezano za kanarince Srpski pevac-slavujar a ako im se desi neki dobar rezultat na takmicenju to je iskljucivo zbog kvaliteta koji poseduju, i nizbogcega drugoga.
Nazad na vrh Ići dole
kumca

kumca

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeČet Nov 04, 2010 5:26 pm

Slazem se sa svim sto si rekao (ali cujem ljude koji pricaju drugacije) interesuje me ako neko zna kako je to regulisano kod malino kanarinaca..!
Nazad na vrh Ići dole
grujo

grujo

Broj poruka : 146
Datum upisa : 13.04.2010
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimePet Nov 05, 2010 9:22 am

Kod malinoa,
sudija koji sudi moze da iznese i svoje ptice a dali ce ih ocenjivati je stvar dogovora,jer tu nema namestaljki .Mada ja licno nikad nisam video da sudija ocenjuje svoje ptice na nekom jacem takmicenju,to obicno cini neki drugi.
Moje licno misljenje je da svaki sudija treba da bude i takmicar,jer je to nesto sto je realno i misljenja sam da ti ljudi koji ocenjuju ptice treba nama da daju primer kako ptice treba da pevaju,svojim pticama,a sto nemora da znaci da imaju kvalitet u tom trenutku.Dosta puta se desilo da sudijine ptice nisu bile na prva tri mesta, tako da te price oko namestanja izmedju sudija radi neke koristi, pada u vodu.
Nazad na vrh Ići dole
twins

twins

Broj poruka : 31
Datum upisa : 13.01.2010
Godina : 59

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimePet Nov 05, 2010 9:34 am

Pa ista stvar je i kod slavujara. nikad sudija ne sudi svojim pticama.
Nazad na vrh Ići dole
Boban

Broj poruka : 281
Godina : 64

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimePet Nov 05, 2010 5:00 pm

Nikad sam sudija ne bi trebalo da ocenjuje svoje ptice i to nikad nije ni slucaj, niti je pravilno.
Nazad na vrh Ići dole
Alexandar

Alexandar

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimePet Nov 05, 2010 5:28 pm

Pa zato sude trojica kad dodje na red njegova ptica vlasnik izadje napolje dok njegovu pticu ocenjuju
Nazad na vrh Ići dole
sasaznas

sasaznas

Broj poruka : 105
Datum upisa : 27.12.2009
Godina : 54

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimePet Nov 05, 2010 11:22 pm

Aco da li si iznosio na takmicenje nesto od svojih ptica
Nazad na vrh Ići dole
Alexandar

Alexandar

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeSub Nov 06, 2010 9:44 pm

Pa takmicenje nije odrzano a i da jeste ptice mi nisu ispevale tek se sada polako pustaju .
Nazad na vrh Ići dole
Alexandar

Alexandar

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeNed Nov 07, 2010 10:02 pm

Evo jednog obavestenja !!!
Za sve ljubitelje slavujara takmicenje u Krusevcu 14.11.2010. god. sa pocetkom u 7 i 30 h.
Pa izvolite ljubitelji ove divne rase .
Nazad na vrh Ići dole
kumca

kumca

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeČet Nov 11, 2010 5:09 pm

Ja cu izloziti jednog kanarinca na takmicenje u Krusevcu pa pozelite mi srecu Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Rea

Rea

Broj poruka : 760
Datum upisa : 31.10.2010
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeČet Nov 11, 2010 5:19 pm

kumca ::
Ja cu izloziti jednog kanarinca na takmicenje u Krusevcu pa pozelite mi srecu Very Happy

Srecno Kumca u Krusevcu !! Ti si moj favorit ! cheers
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

Broj poruka : 2501
Datum upisa : 21.12.2009
Godina : 38

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeČet Nov 11, 2010 8:23 pm

Pozeleo bi puno srece svim ucesnicima i organizatorima na takmicenju u Krusevcu, to takmicenje je zvanicno proglaseno za drzavni sampionat za slavujare.........

Svim odgajivacima koji ucestvuju i svim kolegama sudijama zelim puno srece i puno dobrih ocena.......

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
Bogdanik

Bogdanik

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeČet Nov 11, 2010 8:45 pm

Kumco , jel je ptica sa brojem tura u medalji? :-)
Nazad na vrh Ići dole
kumca

kumca

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 3:53 pm

U zlatnoj medalji hahaha,videcemo bice puno kvalitetnih ptica..tj jaka konkurencija What a Face
Nazad na vrh Ići dole
Danijel

Danijel

Broj poruka : 939
Datum upisa : 29.12.2009
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeSub Nov 13, 2010 7:10 pm

Kumco u jakoj konkurenciji ces najbolje videti kolko ptica vredi. Smile Srecno...
Nazad na vrh Ići dole
kumca

kumca

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeUto Nov 16, 2010 4:08 pm

Bilo je dosta ptica u Krusevcu neke nisu zapevale neke jesu ,uglavnom prvo drugo i trece mesto uzede sudija Bane karajovovic.Uze Bane tri pehara hladnokrvno sto bi rekli, licno smatram da ptica Mirka iz Beograda i ptica Tukate iz leskovca su morale uci bar u drugo ili trece mesto ali vlast je vlast ! Moja je malo nesto zapevala i realno nije bila za neku ozbiljniju poziciju ali mi krivo za ova dva momka iskren da budem !!!Neki se zakleli da vise na takmicenje slavujara nece ici a to nije dobro za rasu kanarinaca koja je mislim u silaznoj putanji,mladih odgajivaca vrlo malo,stari polako odlaze treba malo sudije na to da misle kad ocenjuju pa da daju neki pehar i mladom odgajivacu ili nekom da podstaknu malo to a ne sve za sebe jebiga ljudi i sto bi hteli da se pozabave tom rasom kad vide to onda i izgube volju ...
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeUto Nov 16, 2010 5:05 pm

Kumco druze ne kloni duhom, ima istine u tome sto si naveo to je bez pogovora ali trebaju se ljudi zapitati dokle taj monopol ako je neko bolji onda je bolji jer cemu onda takmicenja ako se prikrivaju nedostaci ptica.
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

Broj poruka : 1208
Datum upisa : 20.12.2009
Godina : 37

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeUto Nov 16, 2010 5:10 pm

Nije pobednik onaj koji je otisao kuci sa peharom ako narod misli drugacije Wink
Nazad na vrh Ići dole
Danijel

Danijel

Datum upisa : 29.12.2009
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeUto Nov 16, 2010 5:32 pm

Nazalost takve stvari se desavaju svuda pa i u pticarstvu.
Moraju se napraviti neke komisije koje ce biti nepristrasne i moraju postojati neke rigoroznije kazne za sudije. Neznam sta drugi misle o ovome ali ja mislim da pravda treba biti zadovoljena. Licno meni takve nagrade osvojene na takav nacin nista nevrede i to je laganje samog sebe.
Nazad na vrh Ići dole
Bogdanik

Bogdanik

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitimeUto Nov 16, 2010 6:29 pm

Ne znam sta da kazem, posto je pesma standardizovana i svaka tura nosi odredjeni broj poena. Skandalozno je ako ptica sa manjem brojem poena pobedi. Mozda treba oznacavati ptice brojevima i da sudija ocenjuje pticu po broju a ne "neciju" pticu . A da prisutna komisija kontrolise da sudija ne sudi svom broju tj ptici.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Takmicenje slavujara   Takmicenje slavujara - Page 2 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Takmicenje slavujara
Nazad na vrh 
Strana 2 od 4Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći
 Similar topics
-
» Slike Kanarinaca- Slavujara
» Stanisine letalice,parilice,kavezi
» Takmicenje Pismonosa
» 2. TAKMIČENJE ŠTIGLIĆA I BASTARDA U PESMI
» Takmicenje u pesmi stiglica i bastarda

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu