Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| Svilene kokice... | |
|
+21David96 rade Sale77-Nis misko markom_le silwert markos87 markotiki SALE KV Jovo13 dusan dragan Beca272 White-Power toma Dijamant marconi dalibor sasar_le SrdjanKG ZQKY Toni72 25 posters | |
Autor | Poruka |
---|
White-Power
Broj poruka : 4 Datum upisa : 31.08.2010 Godina : 34 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Svilene kokice... Uto Avg 31, 2010 7:25 pm | |
| Mladi petao od ove godine | |
| | | toma
Broj poruka : 41 Datum upisa : 30.04.2010 Godina : 33 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Svilene kokice... Pon Sep 13, 2010 7:15 pm | |
| imam mali problem u vezi ove vrste.. Pilici mi lepo napreduju, odrastu do 5-6 meseci i odjednom pocnu da im se krive noge, posle nedelju dana one uginu! sta da radim, u vezi sa cim gresim. dajem im jerr,u koja se satoji od kukuruza i zita! | |
| | | marconi
Broj poruka : 163 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 50 Lokacija : Jagodina Srbija
| Naslov: Re: Svilene kokice... Pon Sep 13, 2010 9:25 pm | |
| - toma ::
- imam mali problem u vezi ove vrste.. Pilici mi lepo napreduju, odrastu do 5-6 meseci i odjednom pocnu da im se krive noge, posle nedelju dana one uginu! sta da radim, u vezi sa cim gresim. dajem im jerr,u koja se satoji od kukuruza i zita!
Hranis ih ,,OCAJNO". Mozda je gruba rec,ali jeste tako.Ne mozes da ocekujes da ti zive i pravilno se razvijaju samo na kukuruzu i psenici.Od ta posla nema nista.Gde je Suncokret stocni grasak,grahorica,proso,jecam,sirak,muhar...itd.itd. Sto raznovrsnija ishrana to je bolje. Jednostavno,mozes da kupis granule za pilice ili golubove i da im to dajes.Zelena trava ,spanac ,zelena salata.....kostano brasno....da budu makar malo izlozeni suncevoj svetlosti zbog vitamina D....... Ovo ti je na brzinu , ali ce ti sigurno znaciti.... pozzzz.... | |
| | | toma
Broj poruka : 41 Datum upisa : 30.04.2010 Godina : 33 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Svilene kokice... Uto Sep 14, 2010 6:31 pm | |
| AUUUUUU, sta sve treba! Salim se, probacu bar jedan dobar deo da ubacim i ishranu, one su inace preko dana napolju...ali neznam sta im je !!! pozzz | |
| | | Beca272
Broj poruka : 32 Datum upisa : 28.04.2010 Godina : 52 Lokacija : okolina Lazarevca
| Naslov: Re: Svilene kokice... Uto Okt 12, 2010 1:53 pm | |
| White-Power, svaka čast za petlića ! Koliko imaš koka i ako može neka njihova slika. Bude li jaja na proleće za inkubator , slobodno me piši ! Pozdrav svima | |
| | | White-Power
Broj poruka : 4 Datum upisa : 31.08.2010 Godina : 34 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Svilene kokice... Sre Nov 03, 2010 4:50 pm | |
| Beca272 imam i koka , izwodim ih u indjiju na izlozbu pa cemo wideti .... moram swe da slikam u nekoj frci sam pa ne mogu da stignem da ubacim uglawnom ubacicu .... pozz | |
| | | marconi
Broj poruka : 163 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 50 Lokacija : Jagodina Srbija
| Naslov: Re: Svilene kokice... Čet Nov 04, 2010 7:31 pm | |
| | |
| | | dusan dragan
Broj poruka : 325 Datum upisa : 27.09.2010 Godina : 54 Lokacija : Nis
| Naslov: Re: Svilene kokice... Pon Nov 15, 2010 3:40 pm | |
| evo mojih koka kupio sam ih pre dva meseca, kazite mi dali je dobar izbor....
https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc00735a.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc00880p.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc00774a.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc00734.jpg/ | |
| | | dusan dragan
| Naslov: Re: Svilene kokice... Sub Nov 20, 2010 9:26 am | |
| - dalibor ::
- U principu najbitnija je forma odnosno kalup zivine,kod nas su vrlo retki pravi patuljasti primerci sto mozemo primetiti i po alkama koje se stavljaju kod nas(15-13)i u inostranstvu (13-11),sto se tice cube atraktivnije su one sa vecom cubom medjutim stvar je individalna i zavisi do odgaivaca,ali u principu treba biti srazmerna,ni prevelika ni premala,a sto se tice pisanog standarda kod nas ga je vrlo tesko ispostovati stoga o njemu drugi put... pozzz...
nije mi jasno, mislim da moj petao ima 16... | |
| | | Jovo13
Broj poruka : 179 Datum upisa : 05.09.2010 Godina : 32 Lokacija : Vitkovac-Kraljevo
| | | | Beca272
Broj poruka : 32 Datum upisa : 28.04.2010 Godina : 52 Lokacija : okolina Lazarevca
| Naslov: Re: Svilene kokice... Sub Feb 19, 2011 1:24 pm | |
| Pitao bih ove koji imaju svilene koke, kada je najbolje nabaviti jaja za ink od istih, da li se već sada mogu inkubirati, ili pošto pretpostavljam da tek sada počinju da nose posle "zimskog odmora", treba sačekati . Zanima me zapravo da li je iz vašeg iskustva oplođenost jaja manja na početku nošenja nego kada se ono ustali i da li i ove niske temperature mogu da negativno utiču na procenat izleženosti. | |
| | | marconi
| Naslov: Re: Svilene kokice... Sub Feb 19, 2011 4:29 pm | |
| - Beca272 ::
- Pitao bih ove koji imaju svilene koke, kada je najbolje nabaviti jaja za ink od istih, da li se već sada mogu inkubirati, ili pošto pretpostavljam da tek sada počinju da nose posle "zimskog odmora", treba sačekati .
Zanima me zapravo da li je iz vašeg iskustva oplođenost jaja manja na početku nošenja nego kada se ono ustali i da li i ove niske temperature mogu da negativno utiču na procenat izleženosti. Po meni je ipak bolje sacekati malo da se vreme stabilizuje.Naizmenicno topli i hladni dani nepovoljno uticu i na nas a kamoli na zivotinje.Prosle godine sam eksperimentalno sakupio 15-ak takvih jaja na samom pocetku sezone i nagrabusio sam.Nista s nista. Mislim da je od marta najoptimalnije vreme za sakupljanje jaja za izvodjenje.Naravno,treba sve uzeti u obzir.Smestaj u kome se nalazi zivina,kvalitet hrane ,priplodna kondicija ,starost....Svaka od ovih stavki utice na nosivost i oplodjenost jaja. SALE KV... Da li je ovaj petlic i ova koka u prvom redu levo od ove dve ,ono sto ja mislim da jeste...ili mozda nije pozzzz..... | |
| | | Beca272
| Naslov: Re: Svilene kokice... Sub Feb 19, 2011 5:25 pm | |
| Hvala Marconi, i meni se nikako ne da da započnem uzgoj ovih koka, prošle godine smo baš razmenili par sms poruka kada sam se raspitivao za jaja. Čak mi je i jedan član ovog foruma obećao da će pokušati da mi sakupi jaja, baš sam se bio obradovao jer sam planirao da ih ubacim u ink sa jajima srebrne Vijandote koje sam dobio od Milana iz Zrenjanina. Ali kad sam zvao da potvrdim u vezi slanja za jaja od svilenih, čovek mi se izvinio i rekao da ipak nema, ali i tada je bio ako se dobro sećam već maj, pa sam sad hteo da poranim, da ne zakasnim opet. Pozdrav | |
| | | SALE KV
Broj poruka : 71 Datum upisa : 31.07.2010 Godina : 43 Lokacija : KRALJEVO
| Naslov: Re: Svilene kokice... Sub Feb 19, 2011 9:50 pm | |
| pozdrav za sve ljubitelje zivine,posebno za Markonija,u pravu si,to je par iz tvog jata,a ovo troje je sa berze u Pozarevcu,nadam se da odgovaraju kvalitetu,izuzetno su pitomi,da covek ne poveruje.u mom jatu nijedna kokoska ne nosi od oktobra od 5-6 rasa,ne mogu da ukapiram sta im je,a bas uzivaju sve moguce uslove.kako je tvoje jato? | |
| | | dusan dragan
| Naslov: Re: Svilene kokice... Pon Feb 21, 2011 5:25 pm | |
| | |
| | | marconi
| Naslov: Re: Svilene kokice... Pon Feb 21, 2011 5:59 pm | |
| - SALE KV ::
- pozdrav za sve ljubitelje zivine,posebno za Markonija,u pravu si,to je par iz tvog jata,a ovo troje je sa berze u Pozarevcu,nadam se da odgovaraju kvalitetu,izuzetno su pitomi,da covek ne poveruje.u mom jatu nijedna kokoska ne nosi od oktobra od 5-6 rasa,ne mogu da ukapiram sta im je,a bas uzivaju sve moguce uslove.kako je tvoje jato?
Aaaaa Sale,jel si video sta je ,,oko sokolovo"........ Ove moje starije nose sporadicno,kad se sete i ta jaja sam lepo iskoristio za kanarince.Ove mlade,sto imas i ti,nisu jos pronele jer mi je to bila zadnja tura.Ja sam meni ostavio dve kokice iz te ture da imam za prosirenje jata.Trebalo bi najkasnije za mesec dana da pronesu.Sada ih i ovo hladno vreme ,,sece",ali dobro..bice bolje cim otopli i cim se vreme stabilizuje. A bice jos bolje kada dobijemo sedmicu na LOTO | |
| | | markotiki
Broj poruka : 9 Datum upisa : 21.02.2011
| Naslov: Re: Svilene kokice... Uto Feb 22, 2011 8:49 am | |
| Pozz svima, ja sam novi clan, od skoro sam poceo da gajim ukrasnu zivinu, trenutno imam 6 vrsta, skoro sam nabavio svilene ali mislim da nisu ciste nego da su neka mesavina pa me interesuje kako da vidim ko je petao a koja je koka. Da li ima neko detaljnije da mi objasni? Hvala unapred. | |
| | | dusan dragan
| Naslov: Re: Svilene kokice... Uto Feb 22, 2011 12:16 pm | |
| To jedino mozes videti po kresi i noktima, ko ima vecu kresu i nokte taj je petao kao i po velicini tela...!!Koje sve vrste drzis ? Pozdrav | |
| | | markotiki
Broj poruka : 9 Datum upisa : 21.02.2011
| Naslov: Re: Svilene kokice... Sre Feb 23, 2011 7:35 am | |
| Imam austrolorpe, jerebicaste italijanke, kokinkine, svilene i njuhemsire. | |
| | | dusan dragan
| Naslov: Svilene kokice... Čet Apr 07, 2011 2:20 pm | |
| Svilene koke su dobile ime po svojoj jedinstvenoj karkakterisici perju (dlaci), za koju se cesto govori da se na dodir oseca kao svila (samo kod kvalitetnih primeraka). Ova vrsta ima nekoliko neobicnih osobina za pticu: imaju plavu boju koze i pet prsta. Veoma se cesto mogu naci na izlobama, i dolaze u nekoliko boja: bela, crna, crvena, zuta, graorasta i plava. Pored svog neobicnog izgleda svilene koke su dobro poznate po mirnom temperamentu. Smatraju se za idealne kucne ljubimce. Kokoske su veoma dobre kvocke izuzimajuci u obzir da snesu oko 3 jaja nedeljno. U severnoj americi najcesce sa nalaze pravi patuljasti primerci, dok u evropi nalaze se i veliki. Nepravilna tezina petla je oko 1,5kg, a koke je 1,3kg, dok je pozeljna tezina petla 1kg,a koke 0,9kg. Svilene koke se pojavljuju dva tipa bradate i ne bradate. Leze obicno zuckasta jaja i snesu godisnje vise od 110 jaja. Bela boja Crna boja Plava boja Biserno siva boja Crvena boja Zuta boja Divlja boja Srebrno divlja boja Graorasta boja Slike sa neta !!! Pozdrav !!! | |
| | | dusan dragan
| Naslov: Re: Svilene kokice... Čet Maj 12, 2011 4:37 pm | |
| Evo jedne svilene od mog sestrica, naseg clana foruma milosfox-a ! | |
| | | dalibor
Broj poruka : 277 Datum upisa : 06.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Svilene kokice... Sub Maj 14, 2011 7:28 pm | |
| | |
| | | SALE KV
Broj poruka : 71 Datum upisa : 31.07.2010 Godina : 43 Lokacija : KRALJEVO
| Naslov: Re: Svilene kokice... Sub Maj 14, 2011 10:26 pm | |
| drugari pozdrav,jel zna neko sta se dobije iz kombinacije svilenih sa bradicom i onih bez,bez obzira da li su pevac ili kokoska sa bradicom ili bez nje?! | |
| | | dusan dragan
| Naslov: Re: Svilene kokice... Ned Maj 15, 2011 10:12 pm | |
| Tu mozes da dobijes i jedeno i drugo. | |
| | | dusan dragan
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: Svilene kokice... | |
| |
| | | | Svilene kokice... | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 12 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 12 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|