Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Problem sa žakoom

Ići dole 
+12
Stankovic
Miks
klokkende
pedja
Rea
Sale77-Nis
mime30
žako
momoks
goran092
n.ekv
tina
16 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
AutorPoruka
momoks

momoks

Broj poruka : 191
Datum upisa : 22.04.2010
Godina : 56

Problem sa žakoom - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimePet Jun 17, 2011 10:40 pm

Eto Goran me ispravio ja sam malo bio brzoplet. Prelistaj temu ja mislim da sam negde objasnio razliku izmedju zenke i muzjaka. Na prethodnoj strani na avataru zako-a je slika muzjaka. Obrati paznju na njegov kljun izlazi direktno iz lobanje i ne savija se odmah blago na dole dok je kod zenki blag luk kljuna, neznija glava kao i prsten oko oka odnosno koza bez perja kod zenki je veci krug a muzjak ima suzeno u obliku jajeta. Naravno to mozes da uocis kod veceg broja ptica i sam sam mislio dok sam imao Duleta da je rec o muzjaku dok nisam imao sa cim da uporedim. Takodje ne moze se kod zako-a nikad biti siguran posto zive na velikom prostranstvu Afrike tako da postoje neke blage varijacije. Sto se tice price poslusaj Duleta-Dusanku.

Jos nesto da ne zaboravim ako imas problema sa nabavkom lekova pokusaj na nekoj farmi zivine. Mi smo trazili na sve strane zvali prijatelje, molili nase drugare po inostranstvu i slucajno odemo na obliznju farmu zivine, direktor ima kompletnu apoteku za ptice i to najnovije vrste lekova.
Nazad na vrh Ići dole
tina

tina

Broj poruka : 71
Datum upisa : 12.06.2011
Godina : 54

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeSub Jun 18, 2011 10:15 am

neznam kako da vam zahvalim za sve ovo
izbezumljena sam i nemam pojma sta da ucinim da spasim pticu
jede samo malo beli suncokret i ja mu dajem iz ruke pcenice, ovas i jos neke semenke pa tako kljucne jos ponesto
kod nas ima samo jednu veterinarnu apoteku i to na drugom kraju grada (Skoplje) pa sam porucila jednoj koleginici koja tamo zivi ako moze da mi nabavi oxitetraciklin da probam da mu dam pa ako ne ide da probam snecim drugo
poslusacu sve sto mi savetujete samo da spasim ovo divno stvorenje
svakog dana citam po razne forume za ptice i bas sam procitala da se moze dati i Hipp--ovu kasicu za bebe pa da potrazim one za proljeve od riza i mrkve, mozda ce pojesti nesto
Nazad na vrh Ići dole
tina

tina

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeSub Jun 18, 2011 10:20 am

poslusala sam Duleta, sjajan je , kako lepo govori
Ndam se da ce moj Charlie ili Charlina i mati jos mnogo vremena ispred sebe pa da cujem i ja neku rec
Nazad na vrh Ići dole
tina

tina

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeSub Jun 18, 2011 9:15 pm

nazalost nisam uspela da nabavim oxitetraciklin , i to nema kod nas pa koleginica mi je uzela sulfamidin
nadam se da ce ovaj lek biti od koristi
u ponedeljak cu poceti sa lekom jer tada cu se videti sa koleginicom pa ako ne bude i sa ovim trazit cu nesto drugo
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

Broj poruka : 939
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeSub Jun 18, 2011 10:07 pm

tina ::
nazalost nisam uspela da nabavim oxitetraciklin , i to nema kod nas pa koleginica mi je uzela sulfamidin
nadam se da ce ovaj lek biti od koristi
u ponedeljak cu poceti sa lekom jer tada cu se videti sa koleginicom pa ako ne bude i sa ovim trazit cu nesto drugo
Tina sve cestitke i Goranu092 i Momoksu sto nesebicno pomazu ali najbolje je da das uzorak izmeta tako ces najbokje doci do rezultata i videti na sta da ciljas lekovima jer jedino tako ces uspeti i ne gubi vreme nego se raspitaj dali rade takav test u makedoniji!!!
Nazad na vrh Ići dole
tina

tina

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeSub Jun 18, 2011 10:13 pm

ja sam vec uradila test na izmeta i bio je negativan i na bakterije i na parazite
Nazad na vrh Ići dole
goran092

Broj poruka : 93
Datum upisa : 24.04.2010
Godina : 55

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeSub Jun 18, 2011 11:12 pm

Da se neshvati ovo kao reklama lek Triguard 250 proizvodi firma Fish Corp iz Subotice u Srbiji.
Reci nam dali je ptica dosta smrsala,dali ima izbacenu grudnu kost,dali vec zbog slabosti nemoze da leti,kako se ponasa.
Moj Zako sa istim simptomima je danas ceo dan proveo u spoljasnjem delu volijere a uvece je usao u unutrasnji deo.Danas sam bio u nekom poslu pa cu videti kakvo je stanje sutra.Ako ti je stanje alarmantno mislim da bez cekanja mozes krenuti sa Fizioloskim rastvorom umesto vode.
Najgore od svega sto cemo tesko saznati sta je sa pticama posebno sto si ti radila analize i nije bilo ni bakterija ni parazita.Ponavljam ti nemoj se obazirati na proliv jer po slikama izmeta ptica uopste nema proliv vec je u pitanju poliurija-pojacano lucenje urata,e jos kad bi znali razlog.
A sad malo utehe.Lepo rece ovih dana jedan moj prijatelj inace medju najvecim odgajivacima velikih papagaja-Najbolja selekcija je prirodna selekcija.
Nazad na vrh Ići dole
tina

tina

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeSub Jun 18, 2011 11:51 pm

ptica se ponasa normalno-jedva ceka da izlazi iz kafeza , zvizduka i voli da se mazi
nema nista neobicno u ponasanju a vise od 3 meseca je sa proljevima
normalno leti,u kafezu izvodi akrobacije a kad je napolju penje se po kafezu gore dole
grudba kost nije izbacena ili mozda malo
danas ujutro bile su opet vodenkaste kakice , a ceo dan je bio dobar osim nekoliko vodenkastih druge su bile normalne
dajem mu i dalje uvin caj sa probiotikom a danas sam mu skuvala riza sa mrkvom pa sam mu dala da popije vodu u koju sam kuhala riza
dala sum mu iz sprica i strasno mu se dopalo
znaci, veseo je ne doima se kao da se nesto lose događa a ipak nije kao sto treba
pojma nemam sta se desava Smile
moj brat ima istog ovakvog iz istog legla i danas kad je dosao posle duzeg vremena kaze da nije mnogo mrsav ali je manji mozda zbog toga sto je zenka

Nazad na vrh Ići dole
goran092

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeNed Jun 19, 2011 12:07 am

SULFAMIDIN......
DEJSTVO:
Sulfadimidin (sulfametazin) je baktiriostatski hemoterapeutik iz grupe
sulfanamida. Ispoljava aktivnost protiv velikog broja vrsta bakterija i protozoa.
Odlično deluje protiv streptokoka, nekih vrsta stafilokoka, kokcidija, i gramnegativnih bakterija. Mehanizam antimikrobnog dejstva sulfadimidina, kao i
ostalih sulfonamida, zasniva se na inhibiciji ugrađivanja paraaminobenzoeve
kiseline u folnu. Resorpcija sulfadimidina je brza, a koncentracije u krvi održavaju
se oko 24 sata.
INDIKACIJE:
Kokcidioza pilića, zarazni rinitis, zarazni laringotraheitis, dijareja pilića i kokošiji
tif, zarazni enteritis pataka i golubova (paratif), kokcidioza kunića, zarazni rihitis
kunića.
APLIKACIJA I DOZE:
U 1 litar vode za piće sipa se 12,5 ml SULFAMIDIN
®
-a, odnosno na 5 litara
vode 4 velike kašike za sve ranije navedene vrste životinja. (Preporučuje se da
se prvog dana lečenja upotrebi dvostruko veća koncentracija leka tj. na 1 litar
vode 25 ml rastvora leka).
Terapija se sprovodi u toku 3 do 5 uzastopnih dana.
Nazad na vrh Ići dole
tina

tina

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeNed Jun 19, 2011 12:13 am

znaci deluje na mnoge bakterije pa cak i da su testovi loso napravljeni i da ima neku bakteriju mislim da ce ovaj lek pomoci
Nazad na vrh Ići dole
goran092

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeNed Jun 19, 2011 12:16 am

Pa i nije MRSAVA-posto je zenka u pitanju.Mogla bi kombinovati jedan dan uvin caj a drugi dan kamilica i bosiljak mesano isto caj.Kazu da moze biti mnogo razloga Poliurije-prehlada,problem sa bubrezima,upala mokracnih kanala itd.Sve su to blazi oblici problema.U svakom slucaju bicemo u kontaktu.
Sulfadimidin je deo leka Triguard probaj pa ako za tri dana nema poboljsanja netreba nastaviti sa terapijom vec treba promeniti terapiju,tako bar kaze vecina odgajivaca.
Nazad na vrh Ići dole
tina

tina

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeNed Jun 19, 2011 12:25 am

lek cu imati tek u ponedeljak samo mi reci kad pocnem davati lek dali da prekinem sa cajem i probiotikom ili da nastavim istovremeno caj probiotik i lek?
Nazad na vrh Ići dole
goran092

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeNed Jun 19, 2011 12:31 am

Mozes u caj da stavis antibiotik ali dok dajes antibiotik ne ide probiotik,dakle u caj stavi samo sulfadimidin i obavezno svakog dana novo spremanje leka.
Nazad na vrh Ići dole
tina

tina

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeNed Jun 19, 2011 12:43 am

puno ti hvala
Nazad na vrh Ići dole
tina

tina

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimePon Jun 20, 2011 9:07 am

jas sam nabavila sulfadimidin natrium sol. 16% ali neznam koliko treba da doziram pa ako neko moze da mi kaze koliko treba i dali mogu da mu dam direktno u klun (koliko kapljice)
Nazad na vrh Ići dole
goran092

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimePon Jun 20, 2011 7:46 pm

U 1 litar vode za piće sipa se 12,5 ml SULFAMIDIN
Mozes i umesto vode da koristis caj.
Ako ides u pola litre vode onda stavi 6.5ml
Nazad na vrh Ići dole
tina

tina

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimePon Jun 20, 2011 10:28 pm

to znaci da u 100 g vode treba da stavim 1.2 ml Sulfamidin
ja bi ovu kolicinu dala sa cajem u spricu i da sam sigurna da ce popiti dnevnu dozu leka
juce sam mu dala caja iz sprica i bilo mu je interesantno pa popio je 2 ml odjednom
bilo je to kao proba da vidim dali ce prihvatiti da pije iz sprica
100 g caja je nekako mnogo.....
Nazad na vrh Ići dole
goran092

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimePon Jun 20, 2011 10:42 pm

Ja bih mu ostavio u pojilicu pa neka pije koliko mu treba jer ako mu das vecu kolicinu vode normalno je da posle toga dosta mokri.Da bi vise pio tecnost iskljuci sve u ishrani osim zrnaste hrane.Posto su simptomi isti kao kod mog Zakoa a stanje je danas vidno bolje treci dan je na terapiji sa Triguardom u infuziji.Ukoliko se stanje stabilizuje(pije sve manje vode,jede dobro,i danas nije imao vodenast izmet) dogovoricemo se pa cu ti poslati postom ovaj lek.
Nazad na vrh Ići dole
tina

tina

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimePon Jun 20, 2011 10:47 pm

nadam se da ce tvoj Zako biti dobar i bas ti hvala za ovaj predlog
ja cu vec od sutra ujutro da pocnem sa sulfamidinom pa da vidim kako ce biti
stavicu u pojilicu kako si ti predlozio
infuzija je rastvor so+vode zar nije tvoj Zako popio previse soli?
Nazad na vrh Ići dole
goran092

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimePon Jun 20, 2011 11:14 pm

Pa ako od toga crkne onda mu je bilo sudjeno.Kad je covek iscrpljen infuzija ga dize iz mrtvih a ja sam morao da pokusam jer je previse oslabio i bilo je pitanje kad ce prestati da jede a to je vec veliki problem.Vec sam pisao da to nigde nisam procitao vec je meni i momoksu izgledalo kao dobra ideja pa smo eksperimentisali,naravno uz konsultaciju da zdravstvenim radnicima.
Napisao sam da kad zavrsi terapiju pisacu o tome pa nezatrebalo nikom treba sve probati.Negde sam vise puta procitao ako terapija ne pomogne za tri dana treba je odmah promeniti.
Nazad na vrh Ići dole
tina

tina

PočaljiNaslov: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeUto Jun 21, 2011 12:00 am

i ja cu svoje iskustvo sa Sulfamidinom napisati ovde pa ako neko nedaj boze zatreba...
i ja sam nasla pomoc na ovom forumu zahvaljujuci tebi Goran092 i Momoksu pa ako neko ovo cita mozda mu pomogne da resi svoj problem
imam strasan problem sa konekcijom na forumu, mogu da otvorim sve strane ali forum nikako....ovo je vec 4 dan u ovo doba dana kad imam probleme sa konekcijom na forum
Nazad na vrh Ići dole
tina

tina

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimePet Jun 24, 2011 6:39 pm

evo mene opet nakon 4-og dana terapije sa Sulfamidinom
mogu reci da je stanje dobro i da su kakice danas 4-ti dan od terapije super
nastavicu do 7 dana pa onda cu opet sa probiotikom da malo obnovimo crevnu floru
ako goran092 ovo procita nek mi pise kako je njegov Zako i kako podnosi terapiju sa Triguardom
pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
goran092

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeSub Jun 25, 2011 11:36 pm

Terapiju podnosi dobro ali je stanje,kad pije vise vode odnosno kad su vece vrucine vise i urinira,kad pije manje vode onda je bolje.
Sutra prestaje terapija ici cu samo sa cajevima.Inace nema nikakve druge simptome kako bih mogao da procenim sta je kod njega.Grudna kost mu se skoro izgubila jer sam mu davao nekoliko dana klijalo seme koje obozava.Drago mi je da je kod tebe stanje dosta bolje.
Cujemo se Pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
tina

tina

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeNed Jun 26, 2011 11:21 am

i ja mu dajem klijalo seme vec nedelju dana i obozava ga.
danas je 6-ti dan sa terapijom i osim ujutro kad ima malo proljeve preko dana nema
uvece i to kasno uvece oko 11 stavljam cistu vodu u pojilicu bez antibiotika koji stoji ceo dan i kad pocne da pije ne zna koliko je dosta i zato kad ustanem rano ujutro ima vise urine
a lek sa vodom popije 2/3 i mislim da nije lose
jos samo sutra sa terapijom 7 dana i ja pocinjem sa cajevima i probiotikom
pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
goran092

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitimeSub Jul 02, 2011 6:00 pm

Pronasao sam sta je najverovatnije kod nasih Zakoa.
U pitanju je bakterijska infekcija-bakterija eserihija koli koja je povecala svoje prisustvo u organizmu.
Imas dosta pisano o toj bakteriji,ali znaj da je najuspesnije lecenje cajevima,dok upotreba lekova nije toliko uspesna posto veoma brzo i dobro mutiraju.Ja sam mom Zakou davao uvin caj,pa sam sada poceo sa cajem Josif Pancic koji je jako dobar za bakterije u mokracnim kanalima.Za nekoliko dana se vidno poboljsalo stanje i zadnja tri dana je izmet kakav je bio i ranije.Takodje je ptica vratila snagu i dobila na tezini.
Danas sam dobio jedan jako dobar recept,napravio ga pa cu od ponedeljka poceti da ga koristim,koriste ga i ljudi koji imaju pojacano prisustvo ove bakterije u mokraci.Kazu da za cetiri dana resava sve probleme.Evo recepta.

600 gr lista svezeg celera
- 5 komada vecih limuna

Celer se opere i samelje u masini za mlevenje mesa. Limunu se oguli kora (ja sam rendala, pa narendano ostavim za kolace) i onda tako oguljen limun se isto samelje i stavi zajedno sa celerom. Prokuva se litar vode i tek kad se ohladi prelije se limun i celer. To se promesa i poklopi da odstoji 24 sata. Povremeno se promesa. Onda se iscedi i taj sok se drzi u vratima frizidera, i pre svakog obroka 3x dnevno se popije jedna mala casica (za rakiju) tog soka. Ta kura traje 10 dana i treba je popiti celu da se eserihija ne bi vratila.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Problem sa žakoom   Problem sa žakoom - Page 2 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Problem sa žakoom
Nazad na vrh 
Strana 2 od 6Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
 Similar topics
-
» Mitarenje ptica(bastarda)
» Problem sa tigricom